Προς το περιεχόμενο

Wirelless Sound

Aligator21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Thelw na kanw to e3is...

To PC mou einai se ena apo ta ypnodwmatia tou spitiou mou. Thelw me kapio tropo asyrmata na metaferw ton ixo pou tha vgenei apo to PC sto saloni mou ston anisxyti mou.

Yparxei auti tin stigmh enaw 6.1 kanaliwn enisxitys sto saloni o opios e3ipiretei to home cinema mou (crystal audio parakalw :P :P :P).

Yparxei kapia lysh etsi otan paizw ta mp3 mou i genikotera mousiki apo to pc mou na metaferete o ixos ston enisxyti.

Yparxei nomizw i lysh me kati syskeues pou syndeontai stis mprizes, alla apo oti exw akousei i piotita ixou einai xalia kai ektos autou, einai kai akrivoutsikes.

Thelw na exw arketa kala apotelesmata stin metafora tou ixou.

Anamesa sta 2 dwmatia auta den paremvalete kanenas toixos. Fantasteite enan diadromo kai stin mia akri tou to ypnodwmatio kai stin alli akri to saloni.

Auta :)

Δημοσ.

O καλύτερος τρόπος είναι να τραβήξεις ομοαξονική καλώδιο ή οπτική ίνα από το pc στον ενισχυτή για ψηφιακό ήχο...

Αν οι ανάγκες σου είναι πολύ ποιό απλές όμως, δηλαδή θες να μεταφέρεις μόνο ήχο στέρεο τότε ένα καλώδιο 2-RCA σε 2-RCA θα σε καλύψει πλήρως.

Ανάλογα πάντα με την κάρτα ήχου που έχεις στο πισι, τις περισσότερες φορές συνδέεις την line-out της με καποια αντίστοιχη είσοδο στον ενισχυτή σου.

Πιθανότατα να απαιτηθεί αντάπτορ από 2-RCA σε καρφί (mini-jack) για την κάρτα ήχου.

Ο ενισχυτής σου, που είναι μάλλον home cinema ραδιοενισχυτής, έχει ένα σωρό εισόδους οπότε δεν θα έχεις πρόβλημα...

To μήκος του καλωδίου θα το μετρήσεις και ίσως χρειαστεί να το κάνεις παραγγελία.

Αυτά.

Δημοσ.
to palikari zhta omws asyrmato tropo syndeshs...

Του πρότεινα τους καλύτερους τρόπους σε σχέση με την ποιότητα της μουσικής που θα πέρνει αφού το σύστημα του (home cinema) αποτελείτε από πολύ καλά ηχεία και οι όποιες διαφορές θα φαίνονται.

Ασύρματα τώρα μπορείς να βρεις σε διάφορα καταστήματα συσκευές που το κάνουν αυτό (φαντάσου κάτι σαν τα baby phones).

Υπάρχουν συσκευές που στέλνουν και εικόνα και ήχο ή μόνο ήχο.

Από μάρκες έχει firstline, Philips, Thomson κλπ.

Η ποιότητα της υλοποίησης όμως εξαρτάται από κατασκευαστή σε κατασκευαστή καθώς υπάρχει και η περίπτωση να έχεις παρεμβολές.

Δημοσ.

http://www.netgear.com/products/details/MP101.php

http://www.netgear.com/products/details/MP115.php

Μηπως θα σου εκανε κατι τετοιο???

Απωλεια στην ποιοτητα ηχουν ΔΕΝ εχουν... αλλα δεν ξερω αν μπορουνε να μπουνε σε mode οπου θα μπορουνε να κανουνε listen τον ηχο του PC. Παντως και να μην μπορουνε... εφοσον υποστηριζει WM φορμα τοτε μπορεις να κανεις μεσω του Media Encoder 9 μια μικρη μαγκια. Να βαλεις τον Encoder να καταγραφει ολους τους ηχους στο PC (αρα και μουσικη) και να το μεταδιδει σε ενα αρχειο WMA (στην ουσια στηνεις ενα streaming server) το οποιο και θα παιζει ο ασυρματος player.

Για αλλες λυσεις δεν εχω υποψην μου... αλλα θα κοιταξω να δω τι υπαρχει και αν ειναι... θα ποσταρω.

Δημοσ.
dpolal' date=' gia kalwdio 3exna to, ean itan me kalwdia i3era to pws tha to syndesw.

Thelw asyrmati epikoinwnia mias kai i apostasi meta3y pc me enisxyti einai peripou 13-15 metra.[/quote']

Φίλε, η απόσταση δεν είναι απαγορευτική για καλώδια και ειδικά για οπτική ίνα...

Αν είναι πρόβλημα χωροταξικό όμως αυτό είναι άλλη ιστορία...

Δημοσ.
Μηπως θα σου εκανε κατι τετοιο???

Δυστηχώς όχι...

Φίλε' date=' η απόσταση δεν είναι απαγορευτική για καλώδια και ειδικά για οπτική ίνα...

Αν είναι πρόβλημα χωροταξικό όμως αυτό είναι άλλη ιστορία...[/quote']

Εκτός απο χωροταξικά, δεν μπορείς να έχεις ένα καλώδιο γύρο γύρο από τους τοίχους του σπιτιού σου, νομίζω είναι και θέμα καλαισθιτικό πλέον (τουλάχιστον για εμένα).

Μήπως αυτό βολεύει περισσότερο;

http://www.apple.com/airportexpress/airtunes.html

Η λύση αυτή είναι παρεμφερές με κάτι άλλες συσκευές που κυκλοφορύν στο εμπόριο και μεταφέρουν το σήμα (είτε ηχητικό είτε data) μέσο μπριζών και από ό,τι ξέρω δεν έχουν καλή ποιότητα.

Βρήκα αυτό εδώ : http://www.consumer.philips.com/consumer/catalog/catalog.jsp?fhquery=fh_secondid%3Dsbclm1000_00_gr_consumer%26fh_location%3D%2F%2Fconsumer%2Fel_GR%2Fcategories%3Ccatalog_gr_consumer%2Fcategories%3Ctv_gr_gr_consumer%2Fcategories%3Cwireless_tv_networking_ca_gr_consumer%26&productId=SBCLM1000_00_GR_CONSUMER&activeCategory=TV_GR_GR_CONSUMER&fredhopperpage=detail.jsp&language=el&country=GR&catalogType=CONSUMER&proxybuster=CXI2EHCNJE4ORJ0RMRESHP3HKFSEKI5P , αλλά δεν μπορώ να το βρώ σε κάποιο e-shop, επομένος δεν ξέρω τιμή :(

• Super Moderators
Δημοσ.
[...]

Η λύση αυτή είναι παρεμφερές με κάτι άλλες συσκευές που κυκλοφορύν στο εμπόριο και μεταφέρουν το σήμα (είτε ηχητικό είτε data) μέσο μπριζών και από ό' date='τι ξέρω δεν έχουν καλή ποιότητα.

[...']

Βέβαια αυτή η λύση μεταφέρει το σήμα μέσω 802.11b/g απ' ότι αντιλήφθηκα. Ή λάθος αντιλήφθηκα; :?

Δημοσ.
Εκτός απο χωροταξικά, δεν μπορείς να έχεις ένα καλώδιο γύρο γύρο από τους τοίχους του σπιτιού σου, νομίζω είναι και θέμα καλαισθιτικό πλέον (τουλάχιστον για εμένα).

Εγώ στο δικό μου έχω τρέξει πολύ λεπτό καναλάκι (το ποιό μικρό που υπάρχει) γύρω γύρω στους τοίχους επάνω στο σοβατεπί... (κοντά στο πάτωμα πάνω στο μικρό κάθετο πλακάκι που υπάρχει)

Αφενός κρύβει εντελώς το καλώδιο, αφετέρου λόγο μεγέθους είναι με αυτοκόλλητη ταινία και δεν χρειάζεται καρφώματα.

Είναι τοποθετημένο πολύ χαμηλά και κρύβεται από τα έπιπλα και γενικά ούτε που φαίνεται.

Βέβαια είναι και διπλανά τα δωμάτια... :wink:

Δημοσ.
Βέβαια αυτή η λύση μεταφέρει το σήμα μέσω 802.11b/g απ' ότι αντιλήφθηκα. Ή λάθος αντιλήφθηκα; :?

Έχω την εντύπωση πως είναι μέσο τα ηλεκτρικά καλώδια της ΔΕΗ (οι μπρίζες μας) για αυτό και άλωστε συνδέετε σε μια μπρίζα και ο πομπός και ο δέκτης.

Δημοσ.
Έχω την εντύπωση πως είναι μέσο τα ηλεκτρικά καλώδια της ΔΕΗ (οι μπρίζες μας) για αυτό και άλωστε συνδέετε σε μια μπρίζα και ο πομπός και ο δέκτης.

Oι λύσεις των apple και netgear είναι ασύρματες και μάλλον παίζουν με το 802.11a,b,g...

Για την λύση μέσω καλωδίων ρεύματος είχε το ΠΛΑΙΣΙΟ κάποια πρόταση ( Ηοmeplug ) όπως επίσης και για ασύρματη ( Πλαισιο )

• Super Moderators
Δημοσ.

Από το επίσημο site (βλ. link πιο πάνω): AirPort Express gives whole new meaning to wireless freedom at home. Whether you use a Mac or Windows PC, it’s the easiest way to create a wireless network for everyone in your family to enjoy the immeasurable convenience and flexibility of sharing a single broadband Internet connection and USB printer without messy cables. If you already have a wireless network, you can use AirPort Express to effortlessly and wirelessly extend your network’s range. And AirPort Express introduces still another dimension to your wireless life — the wonderful world of your iTunes music.

Γενικά, λέει τη λέξη wireless καμιά 10αριά φορές. Οπότε... ;)\

Edit:

Add Music to Your Current Network

If you already have a wireless network in place, you can use AirTunes to add music to its capabilities. Let’s say you have AirPort Extreme set up in your den. There’s no need to scrap this setup and create a whole new one with an AirPort Express Base Station, your DSL or cable modem, printer and stereo all in one place. Simply connect AirPort Express to your stereo in your favorite music room and plug it into an electrical outlet — it wirelessly links to your existing network, letting you play your music in your room of choice without moving anything or connecting anything else.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...