Προς το περιεχόμενο

Το F.E.A.R με γονάτισε!!!

GordonFreeman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Υσ

Με FX5900 128ΜΒ έπαιζα far cry με σταθερό frame 50+ με όλα τα εφε ανοιχτά στο τέρμα αλλά χωρίς ΑΑ.... Το τελευταίο παιχνίδι που έπαιξα στην FX με όλα στο φουλ κατόπιν ήρθε κατακόρυφη πτώση (γενική)

Αυτό το farcry ή βγήκε και άλλο?

http://graphics.tomshardware.com/graphic/20041004/vga_charts-08.html

Και η δική μου εμπειρία με 5900U τα ίδια λέει : 1024 very high = σούρσιμο.

Χώρια που με τα optimizations της nvidia το παιχνίδι δεν βλεπόταν....

ΚΑΝΕΝΑ dx9 παιχνίδι δεν παίζει καλά σε geforce FX (όποιος θέλει ας μου θυμήσει έστω 1).

Εκτός και αν θεωρείται καλό η FX5950 να μην προλαβαίνει τις 9600pro ή να απεικονίζουν όποια εφφέ γουστάρουν...

Είτε παίζουν χάλια (τα περισσότερα) είτε παίζουν σε DX8 (όπως το HL2).

BTW η απόδοση των FX στο '03 σε σύγκριση με το τι καταφέρνουν στο '05 και στα πραγματικα παιχνίδια δείχνουν πόσο γελοίο ήταν το συγκεκριμένο benchmark.

(Υ.Γ. εγώ δεν είμαι o freeman' date=' μπερδεύτηκες λιγάκι.)[/quote']

Όχι , απλά όλο μου το post αναφερόταν στον αρχικό poster :-)

Από εκεί και πέρα , όταν βγει το τελικό παιχνίδι θα δούμε πόσο βαρύ θα είναι πραγματικά.

EDIT :

HARDWARE DIRECT X LEVEL: DX v8.1

Δεν αμφέβαλλα οτι σου παίζει καλά.

Απλά επισήμανα οτι σου παίζει σε DX8 , όχι DX9 όπως σε όλον τον υπόλοιπο κόσμο.

Αποτέλεσμα : κάποια εφφέ λείπουν.

Ο λόγος?

Η anandtech είχε κάνει review όπου έκαναν force DX9 σε 5950U και σερνόταν ακόμα και στα 800x600.

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

@Freeman:

Από τον τρόπο που μιλάς, νομίζω ότι κάπου σε ξέρω...

ποιός ξέρει..μικρή είναι η χώρα μας :D

Το FarCry σε:

1024x768

Full Details In Game

No AA , No AF

Full Image Quality @ Drivers

1GB RAM 2-2-2-5 @ DDR 414MHz

Athlon XP3000+ @ 2.4GHz

Radeon 9800PRO highly overclocked

Abit NF7-S rev 2.0 mobo

Windows 2000 Fully Optimized ( performance-wise )

ΔΕΝ ΕΠΑΙΖΕ ΔΙΧΩΣ ΣΠΑΣΙΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΑΧΕΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΤΑΝΕ.

Συμπέρασμα:

Το playable το δικό μου εννοεί:

Game playing flawless, with framerate over 60fps , and no frame drops under 60fps

Το δικό σου:

Game playing around 55fps, with drops till 10fps...

Δημοσ.

Polaki, συμφωνώ και απολύτως με τα όσα λες σε όλη την απάντησή σου.Πριν κάτι μέρες είπα και γω σε ένα παιδί εδώ μέσα ότι πλεόν καλώς ή κακώς για να πεις ότι παίζεις σοβαρά pc games πρέπει να χώνεις συνέχεια βαθιά το χέρι στην τσέπη.Αλλιώς ή δεν ασχολείσαι ή συμβιβάζεσαι.

Απλά εδώ έχουμε να κάνουμε με άλλη περίπτωση(γενικά μιλάω τώρα, δεν αναφέρομαι σε εσένα μόνο).Δεν είπα εγώ να μη βελτιώνονται τα γραφικά.Από τη μία, αν ένα παιχνίδι δεν είναι προχωρημένο από γραφικής απόψεως μας πειράζει και από την άλλη όταν είναι προχωρημένο φωνάζουμε ότι είναι βαρύ.Εδώ το διαφορετικό είναι στο πόσο βαρύ είναι.Δε λέει κανείς πως δεν έχει δυνατά γραφικά.Αλλά όταν κάποια άλλα παιχνίδια έχουν θέσει κάποιοα υψηλά στάνταρντς από γραφικής απόψεως και έχουν φυσιολογικές απαιτήσεις υπολογιστικής ισχύος, δε μπορείς εσύ να ισχυρίζεσαι ότι το παιχνίδι σου είναι αποδεκτώς βαρύ γιατί έχει τρέντικα γραφικά.Γιατί τα άλλα τι έχουνε που παίζουνε και σε πιο αδύναμα συστήματα;Καλικατζαράκια; :-?

Σημαίνει πως κάπου δεν το έχεις δουλέψει πολύ και σωστά.

Δεν είπε κανείς: <<γιατί ρε αλήτες κατασκευαστές δε σπέρνει σε 9200se και 1400 athlon xp με 512 μνήμη>>.Όσο και να παλεύεις κάποια πράγματα θέλουν κάποια ελάχιστα χαρακτηριστικά και δύναμη για να αποδοθούν.Αλλά είπαμε, μέτρο.Όχι από τη μια υπερβολή στην άλλη ε;

Billpeppa, χαλάρωσε! <<το playable το δικό μου εννοεί ......>>.

Το playable είναι σταθερή ροή καρέ πάνω από 24 το δευτερόλεπτο.Αν βγάζεις πάνω από 60 δεν είναι το ίδιο με 25 π.χ. αλλά παίζεται.Τώρα αν εσένα σου ξινίζει, άντε κάθε τρίμηνο να σκάς εκατοντάδες ευρώ σε αναβαθμίσεις για να αισθάνεσαι ωραία.Μαγκιά σου.Πάντως και πάλι κατά το << δικό σου playable >> δε θα θεωρούνται όλα τα παιχνίδια.

Και 'γώ μπορεί να γουστάρω 200 fps ακατέβατα σε όλα τα παιχνίδια ανεξαρτήτως ανάλυσης και λεπτομέρειας και άλλα 69 γιατί επίσης γουστάρω και ερεθίζονται έτσι τα κύτταρα του κωναρίου μου.Σύνολο 269 ακατέβατα δηλαδή.Μπορώ να τα έχω είτε από πλευράς εταιρείας ανάπτυξης του παιχνιδιού είτε κατασκευάστριας της κάρτας γραφικών;

Μην το κάνουμε σαν τις διαφημίσεις της Tim...

Δημοσ.

Και εγω το FarCry το δοκίμασα σε 1024x768 με 4xAA 8xAF, Full Details, με το σύστημα που ανέφερα πρίν....

αλλά με έπαιζε το παιχνίδι και όχι εγω αυτό.

Δεν λες σωστά το definition του playable, αλλά whatever...εδώ θεώρησες επίθεση πρός εσένα αυτό που είπα περί playable, αν αναλύσω άλλο θα πείς ότι σε έβρισα κιόλας.

Δημοσ.

apocalypse

Αυτό το farcry ή βγήκε και άλλο?

http://graphics.tomshardware.com/gr..._charts-08.html

Μάλλον θα έπαιζα με 18,2 frames αλλά δεν το είχα καταλάβει!!! To ξαναλέω Εμένα το Far Cry έπαιζε "άψογα" σε 1024Χ768 χωρίς ΑΑ και ΑF και το frame rate ήταν σταθερό (σπάνια δεν ήταν) η κάρτα ήταν τις Leadtek αυτή με thn ολόσωμη ψύκτρα και τους 2 ανεμιστήρες (για όποιον την θυμάται) . Δεν έπαιρνε ιδιαίτερο κλοκάρισμα αλλα και τι έγινε? Το Far Cry το είδα όπως το ήθελα αλλά και το HL2 που ήταν ακόμα πιο καλοφτιαγμένο σήκωνε και ΑΑ και ΑF (μόνο στην πιστα με την σιδερένια γέφυρα έκοβε και αναγκάστικα να χαμηλώσω τα σέτινγκς)

apocalypse

BTW η απόδοση των FX στο '03 σε σύγκριση με το τι καταφέρνουν στο '05 και στα πραγματικα παιχνίδια δείχνουν πόσο γελοίο ήταν το συγκεκριμένο benchmark.

Το ΤοmsHardware kαι στο Benchmark με το 3D Mark δείχνει λιγότερο από ότι είχα βγάλει εγώ!!!

Δεν είπα ότι το 3Δ Μαρκ είναι το καλύτερο μετροπρόγραμμα, απλά είπα πόσο έβγαλα εγώ

Από εκέι και πέρα παιχνίδια όπως Battlefield V. , Joint Operation κτλ δεν σηκωνε τίποτα από εφέ ειδικά στο multiplayer...

apocalypse

ΚΑΝΕΝΑ dx9 παιχνίδι δεν παίζει καλά σε geforce FX (όποιος θέλει ας μου θυμήσει έστω 1)

Splinter Cell PT

Δημοσ.

εγω παντως με αυτα που διαβαζα δεν νομιζω οτι θα μου ετρεχε καλα στο δικο μου [email protected] 1 gb dual 6600gt 120 sata το παιχνιδι δεν μου κολαει πουθενα ακομα και στις μαχες και στην πολυ σκονη και τα 80% των ρυθμισεων τα εχω max μιλαμε παντα για 1024x768

τι να πω παντως το περιμενα πολυ πιο βαρυ με ολα αυτα που διαβαζω σε forum

με 2gb ram θα παιζει ακομα καλυτερα εδω στην 1 και κανει swap απο το δισκο...

Δημοσ.

Bill , εκτός από τις προσωπικές προτιμήσεις του καθένα υπάρχουν και ορισμένα αντικειμενικά κρητήρια.

Οταν το framerate σε ένα game κρατιέται στα 30 καρε και πανω τότε η κίνηση είναι συμπαγής και δεν παρατηρείς σπασίματα.

Αυτό είναι αρκετό για να παίξει κανείς.

Όσο αρχίζει να πέφτει κάτω από τα 28 τότε βλέπεις τα πρώτα σημάδια της ντροπής :P

Η διαφορά της συμπαγής με την βελούδινη κίνηση είναι η διαφορά από τα 30 στα 60 καρε που ανέφερες και εσύ.

Αλλά για τους περισσότερους PC gamers αυτό αποτελεί πολυτέλεια και στο τέλος θα αποτελούν πολυτέλεια και τα 20 f/s εάν αρχίσουν να βγαίνουν next gen games με τεμπέλικο κώδικα.

(εκτός εάν κάποιος τα πάρει στο κρανίο , πουλήσει ότι έχει και φτιάξει σύστημα Athlon 64fx-57 και SLI με 2 Χ GEFORCE 7800GTX :grin: )

Πέρα από τις συζητήσεις που κάνουμε εμείς εδώ , το σίγουρο είναι ότι η monolith θα μπορούσε να είχε φτιάξει καλύτερο κώδικα.

Δεν ζήτησα να μου παίζει το παιχνίδι σε GeForce ti αλλά όχι και να πρέπει να βάλω 640χ480 με όλα τα efect minimun και disable για να έχω κανονική κίνηση.

Ασχολούμαι με fps από το 98 και πρώτη φορά βλέπω κάτι τέτοιο.

Δημοσ.

To ΗL2 και μονο που το εχεις σε DX8.1 δεν δείχνει τα πάντα.

Οπότε ειναι ανούσιο να γίνεται σύγκριση, γιατί εσυ θα το τρέχεις με πχ 50fps, ενώ κάποιος με ΕΛΑΧΙΣΤΑ καλύτερη κάρτα από εσένα που να υποστηρίζει DX9 αντί να έχει πχ 55, θα πέφτει στα 35-40 επείδη δουλεύει DX9 αντί 8.1...

Στα είπα λιγο χοντρικά να καταλαβεις πάνω κάτω τί παίζει.

Το είπα και πριν θα το πω ξανά..Δεν είναι οτι δεν μπορουν να φτιαξουν το παιχνιδι να παιζει και σε 8.1 και σε χειροτερες καρτες κλπ... Ειναι οτι δεν θέλουν να εχουν επιπλεον κόστος κατα τον προγραμματισμό! :)

Δημοσ.

Είπα να ξαναρίξω μια ματιά στις ρυθμίσεις του demo.

Και βρήκα μερικά ενδιαφέροντα πραγματάκια.

1) Αν στην 6800 (που ΔΕΝ είναι κορυφαία κάρτα) ρίξω τις περισσότερες ρυθμίσεις κοντά στο minimum καταλήγω να παίζω με ~250fps.

Οπότε σε αυτές τις ρυθμίσεις μάλλον θα παίζει παντού (αλλά τα γραφικά θυμίζουν Quake 2).

2) ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ FORCE DX8 SHADERS.

Στις 2 δικές μου δίνει σε απόδοση , αλλά λίγο.

Έχω την υποψία οτι σε geforce fx θα δίνει ΠΟΛΥ , δοκιμάστε το.

Βέβαια κάποια εφφέ , κυρίως το bullet time , καταστρέφονται.

Αλλά απ'ότι ακούω το να παίζει κανείς σε DX8 mode δεν είναι πρόβλημα , αρκεί οι επιλογές να λένε "high".....

Δημοσ.

Ρε γμτω θα τρελαθώ.

Πήρα το manual της κάρτας μου και διαβασα τον πίνακα με τα specs.

Στο software γραφει :

Full Software Support:

• Microsoft DirectX optimizations and support

• Full OpenGL 1.4 and lower support

• Complete support DirectX 9.0 and lower

Τελικά το υποστηρίζει η όχι ?

Και εάν όχι γιατί το γράφει στο manual ?

Δημοσ.

GordonFreeman

Δεν ζήτησα να μου παίζει το παιχνίδι σε GeForce ti αλλά όχι και να πρέπει να βάλω 640χ480 με όλα τα efect minimun και disable για να έχω κανονική κίνηση.

Ασχολούμαι με fps από το 98 και πρώτη φορά βλέπω κάτι τέτοιο.

Μάλλον δεν έχεις παίξει Battlefield 2! Εκεί να δεις τι σφάξιμο πέφτει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τουλάχιστον το FEAR έχει φοβερά γραφικά όχι σαν το B2 που είναι κατώτερα και από HL2.

Τι να πω?

Πάντως αν παίζει ένα παιχνίδι με ελάχιστο τα 40 frames είναι μια χαρά, αλλά από 30 και κάτω εμένα προσωπικά με πιάνει πονοκέφαλος.

ΥΣ

Το gamespot επιτρέπει στα μέλη του (όχι όλα) να κατεβάσουν το FEAR σε MP

Δημοσ.
Ρε γμτω θα τρελαθώ.

Πήρα το manual της κάρτας μου και διαβασα τον πίνακα με τα specs.

Στο software γραφει :

Full Software Support:

• Microsoft DirectX optimizations and support

• Full OpenGL 1.4 and lower support

• Complete support DirectX 9.0 and lower

Τελικά το υποστηρίζει η όχι ?

Και εάν όχι γιατί το γράφει στο manual ?

Υποστηρίζει DirectX 9.0.

To πρόβλημα είναι στην ταχύτητα.

Βρήκα το review του HL2 : http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=2281&p=5

Παρατήρησε οτι στις radeon (όπως και στις geforce 6/7) το DirectX 9.0 κοστίζει ελάχιστα.

Ενώ στην 5900XT είναι καταστροφή (η απόδοσή της πέφτει στο 1/3 της απόδοσης με DirectX 8 ).

Δημοσ.

Apocalypse , το link που μου έδωσες ήταν σωστή αποκάλυψη :smile:

Καταρχήν έχει δύο πολύ καλές συγκρήσεις screen shots για να σε βοηθήσει να καταλάβεις περίπου τις βασικές διαφορές DirectX8 και DirectX9 σε εφέ φωτοσκιάσεων.

Παραθέτω τις φωτογραφίες από κάτω σε μορφή thumpnails και μειωμένη ανάλυση για να μην πιάσουν πολύ χώρο.

flashlight6tn.th.jpg

Αλλού είναι μικρές οι διαφορές όπως εδώ που έχουμε μία σκηνή με τον φακό αναμένο να φωτίζει τον τύχο και να δημιουργεί ορισμένες σκιές στις ράγες και μερικές ανεπαίσθητες στο όπλο.

Αριστερά είναι DX9 και δεξιά DX8.

Σε αυτήν με το 8 βλέπουμε ότι οι ράγες είναι υπερφωτισμένες με αποτέλεσμα να φαίνονται άσπρες ενώ εάν ήταν πιο μεγάλη η φωτογραφία θα φαινόταν ότι και το όπλο είναι κάπως υπερφωτισμένο.

Στο DX9 αυτά τα δύο σημεία είναι πιο απαλά και άρα πιο ρεαλιστικά φωτισμένα.

Στο από κάτω screenshot όμως βλέπουμε και τις μεγάλες διαφορές...

Αυτή σκηνή έιναι μέσα στο ποτάμι την επιφάνια του οποίου το DX9(αριστερά) αποδίδει με πολύ μεγαλύτερη αληθοφάνεια από το DX8(δεξιά)

canals2gz.th.jpg

Αλλά και οι διαφορές στις μετρήσεις είναι πολύ μεγάλη.

Η 5900 σε DX9 σέρνεται με 26-30 καρέ ενώ τις ίδιες σκηνές με DX8 πετάει με 83-117 καρέ.

Καταλήγοντας λοιπόν βλέπω ότι το F.E.A.R στα γραφικά μπορεί να μην είναι και κάτι το φοβερό αλλά στα εφέ είναι η αποθέωση του DX9 και άρα σειρές καρτών που δεν το υποστηρίζουν , απλά έχουν τελείως χάλια επιδόσεις.

Δημοσ.
@Freeman:

Από τον τρόπο που μιλάς' date=' νομίζω ότι κάπου σε ξέρω...

ποιός ξέρει..μικρή είναι η χώρα μας :D

Το FarCry σε:

1024x768

Full Details In Game

No AA , No AF

Full Image Quality @ Drivers

1GB RAM 2-2-2-5 @ DDR 414MHz

Athlon XP3000+ @ 2.4GHz

Radeon 9800PRO highly overclocked

Abit NF7-S rev 2.0 mobo

Windows 2000 Fully Optimized ( performance-wise )

ΔΕΝ ΕΠΑΙΖΕ ΔΙΧΩΣ ΣΠΑΣΙΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΑΧΕΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΤΑΝΕ.

Συμπέρασμα:

Το playable το δικό μου εννοεί:

Game playing flawless, with framerate over 60fps , and no frame drops under 60fps

Το δικό σου:

Game playing around 55fps, with drops till 10fps...[/quote']

Erwtisi OFF TOPIC:Πως βαζετε ρε παιδια εικονες στην υπογραφη σας?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...