SupaCoopa Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2005 Εχω μια απορια. Αν κουβαλαμε εναν εξωτερικο σκληρο δισκο (2.5" ή 3.5") και μαζι του (κολλητά ή σε μικρη αποσταση) ενα κινητο με οτι αυτο συνεπαγεται (μαγνητικα και ηλεκτρικα πεδία, ακτινοβολια κλπ) υπαρχει περιπτωση να "την ακουσει" ο σκληρος? Υποτιθεται οτι τα μαγνητικα μεσα αποθηκευσης ειναι ευαισθητα στα μαγνητικα και αλλα πεδια, το θεμα ειναι ΠΟΣΟ ευαισθητα ειναι αυτα τα μεσα και αν υπαρχει οντως λογος ανυσηχιας για πιθανη απωλεια δεδομενων, αν τυχει πχ και ακουμπησουμε το κινητο πανω στον εξωτερικο σκληρο ή αν βρισκονται διπλα-διπλα σε μια τσαντα...
dop Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2005 Υπάρχει μια πιθανότητα, ανάλογα και με το υλικό κατασκευής του κουτιού - αν είναι μεταλλικό, δρα αποτρεπτικά σε τέτοιες καταστάσεις. Παρόλα αυτά, μια και το πεδίο που δημιουργεί το κινητό είναι αρκούντως ισχυρό, θα σου έλεγα να το αποφεύγεις. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα, τουναντίον ίσως γλυτώσεις κάτι.
dpolal Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2005 Καταρχήν να διευκρινήσουμε ότι τα κινητά δεν εκπέμπουν μαγνητικά πεδία... Δεύτερον, οι δίσκοι έχουν το μεταλλικό κάλυμα τους και επιπλέον οι περισσότερες εξωτερικές θήκες είναι και αυτές μεταλλικές, οπότε πάλι περιορίζεται η όποια πιθανότητα για παρεμβολές... Προσωπικά έχω στην τσάντα μου Usb stick και εξωτερικό 2,5άρι σκληρό και μερικές δισκέττες ΜΑΖΙ με δύο κινητά (όχι όλη μέρα βέβαια αλλά αρκετές ώρες) και δεν είχα ποτέ πρόβλημα μέχρι τώρα... (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να πάθουν κάτι κάποια στιγμή... )
dop Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2005 Εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητικό πεδίο το οποίο επηρεάζει συσκευές και δυνητικά μπορεί να καταστρέψει και δίσκους. Ακόμα και σε ηχείο πάνω έχω αφήσει σκληρό ο οποίος δεν έπαθε τίποτα αλλά δεν είναι και ότι πιο σωστό.
Narayan Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2005 Οι σύγχρονοι σκληροί δίσκοι δεν έχουν τέτοια προβλήματα... θεωρητικά μπορείτε να δέσετε τον σκληρό επάνω στο subwoofer του αυτοκινήτου την στιγμή που το ηχοσύστημα παίζει λαϊκά άσματα και ο δίσκος μετά να μην έχει τίποτα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.