Λαλάκης Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2005 Έχω δύο υπολογίστες και θέλω να τους συνδέσω ασύρματα για να μοιράσω την adsl.Παρεμβάλεται ένας τοίχος και έχουν απόσταση 5-6 μέτρα.Τι εξοπλισμό χρειάζομαι?Θα έχω μεγάλες απώλειες?Μπορώ ενώ έχω τον server(εννοώ το pc που είναι συνδεδεμένο απευθείας με το modem) κλειστό να χρησιμοπoιώ την adsl από τον άλλο?
NiCkReD Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2005 γιατι να καταναλωσεις τοσα πολλα λεφτα για ασυρματο...παρε ενα utp και εισαι μια χαρα, χωρις προβληματα
chfilis Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2005 kala auti einai i apli lusi.....(me to utp) pes ti pc exeis gia na voi8isoume ligo....se rwtaw giati kapoies mitrikes exoun wifi kai 8a mporeis na eno8eis polu pio eukola kai me ligotera lefta...
gregdais Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2005 an den utp, tote pare 2 kartes diktyou asirmates xoris access point kai eisai mia xara
kirimis Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2005 οτι ειπε και ο gregdais... με 2 καρτουλες που μπορεις να βρεις με περιπου 30-35 ευρω την μια... θα εισαι κομπλε. 1 τοιχος και 5-6 μετρα αποσταση δεν ειναι προβλημα... Εγω στο σπιτι μου περναω 3 τοιχους και πανω απο 8 μετρα, βεβαια δεν εχω full σημα και ταχυτητα αλλα... καμια σχεση με καλωδια. Αλλη φαση τα wireless, δεν συγκρινεται με τιποτα η ευκολια...
gregdais Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2005 na prosthesw ston filo krimis nai men exeis megali eukolia kai anesi alla tin trambareis me tin megali taxitita kai tin statherotita tou utp/ftp!!! vevea esu thes na kaneis internet sharing, to opoio den apaitei kamia sovarei taxitita.
kirimis Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2005 na prosthesw ston filo krimis nai men exeis megali eukolia kai anesi alla tin trambareis me tin megali taxitita kai tin statherotita tou utp/ftp!!! vevea esu thes na kaneis internet sharing, to opoio den apaitei kamia sovarei taxitita. εεε κοιτα... ουτως η αλλως το wireless σημαινει και μικροτερες ταχυτητες, αλλα κανει πολυ περισοτερα πραγματα απο οτι ενα UTP..... Και οταν ερθει η ωρα για μεταφορα για κανα gigabyte.... εεε κανουμε και κανα μισαωρο υπομονη, δεν θα παθουμε τιποτα. Τωρα οποιος κανει συνεχεια μεταφορες τεραστιων αρχειων (που δεν μπορω να φανταστω ενα home user να κανει συνεχεια) ας προτιμησει καλωδιο.
funkyshit Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2005 xreiazesai dyo asyrmates kartes diktyou.o toixos kai h sygkekrimenh apostash den tha prepei na se problhmatizoun.telos, oxi den tha mporeis na exeis kleisto to pc pou tha xrhsimopoieis ws gateway (dld. auto sto opoio einai to modem) kai na "bgaineis" internet me to allo.logiko den einai?pws mporeis na exeis diktyo me kapoio pc pou einai kleisto???
Λαλάκης Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2005 Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.Βασικά το filesharing δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα.Αυτό που θέλω είναι να μοιραζω το internet.H υλοποίηση με utp πόσο θα μου στοιχίσει?Έχετε να προτείνεται κάποιες ασύρματες κάρτες?Στο internet πόσο πιστεύεται ότι θα χάνω σε ταχύτητα?Υπάρχει τρόπος να συνδέσω τον έναν υπολογιστή με το modem ενσύρματα και με τον άλλο ασύρματα?Έχω τη GIGABYTE GA-K8VT800 PRO.Δεν πρέπει να έχει wifi,η άλλη σίγουρα δεν έχει.
Tetix Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2005 Αν συνδέσεις μόνο 2 pc βασικά θα σου στοιχίσει 2 ευρώ το πολύ. Για παραπάνω θα θέλεις και ένα hub/switch με 15 ευρώ περίπου... Αν το modem σου είναι και wireless router mporeiς να συνδέσεις τον ένα ασύρματα... Δεν νομίζω να χάνεις ταχύτητα στο ίντερνετ... Μόνο στην μεταφορά αρχείων μεταξύ των υπολογιστών.
mazout Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2005 Εγω θα προτεινα εναν wireless router τον οποιο τον συνδεεις με το modem και μπορουν να παιρνουν απο αυτον internet ασυρματα και ενσυρματα υπολογιστες. Δεν χρειαζεται να εχεις κανεναν υπολογιστη ανοιχτο για να δινει ιντερνετ, μονο αυτον που χρησιμοποιεις. Για να συνδεθεις ασυρματα θα πρεπει οι υπολογιστες να εχουν ασυρματες καρτες δικτυου. Στην περιπτωση σου θα χρειαστεις μονο μια αφου ο ενας ο υπολογιστης θα συνδεετε ενσυρματα με τον router. Κορυφαια συσκευη ειναι η linksys WRT54G η οποια ειναι Access point, router και switch. Η τιμη της ειναι γυρο στα 90 ευρω αλλα πιστευω αξιζει τα λεφτα της.
Λαλάκης Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2005 Επειδη δεν έχω αγοράσει ακόμα εξοπλισμό για την adsl(περιμένο το φοιτητικό) θα μπορούσα αντι για wireless router να πάρω ένα modem wireless router και μια κάρτα δικτύου για τον υπολογιστή που συνδέεται ασύρματα?Μια απλή κάρτα των 5 ευρώ με μια κεραία θα έκανε για αυτήν την δουλειά?Ακόμα θα μπορούσα με αυτόν τον τρόπο να ρυθμίσω η ταχύτητα να μοιράζεται 60-40 στους υπολογιστές ?
chfilis Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2005 nai mporeis.....alla exe upopsin sou oti 8a prepei na kleidwseis to dsl giati kanenas poneiros geitwnas 8a pernei kai apo esena internet se gurw diamerismata...
Tetix Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2005 Κορυφαια συσκευη ειναι η linksys WRT54G η οποια ειναι Access point, router και switch. Ακριβώς! Αυτή έχω για το Athens Wireless Metropolitan Network, όπου δεν έχω συνδεθεί ακόμα μιας και θα πάω Πάτρα από Οκτώβρη :-Ρ και θα συνεχίσω από εκεί... Αλλά είναι ΚΟΡΥΦΗ... Όποιος έχει τα λεφτά για αυτό το παίρνει...
Λαλάκης Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2005 Εγώ σκέφτομαι να πάρω αυτό το modem.Είναι καλό?Tetix αυτό που προτείνεις πόσο κάνει?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.