Προς το περιεχόμενο

Παρατηρήσεις κ προτάσεις για το συστημα?

sofia_bonny

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά, θα ήθελα την γνώμη σας για το παρακάτω σύστημα:

Case Thermaltake VB 1000 SWS SOPRANO WINDOW SILVER 75.90E

Τροφοδοτικό SANSUN 480 WATT 12cm FAN+PCI EXPRESS RETAIL 33.44E

Οθόνη LG 17'' LCD L1717S SILVER 255E

Μητρική GIGABYTE K8N PRO SLI 119.60E

Σκληρός MAXTOR 200MO 200GB-8MB CACHE-SERIAL ATA 95.60E

Ram x2 KINGSTON KVR400X64C3 256MB PC3200 400MHzVALUE RAM 27.60E

Επεξεργαστης INTEL PENTIUM 4 PRESCOTT M2 640- 3.2 GHz-LG775-800 BOX 223.96E

ΚαρταΓραφικών RADEON RX800 128MB PCI-E DVI TV-Out SILENT PIPE RETAIL 194E

DVD-R NEC DVD+/- R/RW ND-3540A 16X BULK DOUBLE LAYER 41.60E

DVD LG DVD 16X GDR-8163 SILVER BULK 25E

Πληκτρολογιο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.502005'>http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.502005

Ποντίκι INNOVATOR WIRELESS OPTICAL 3-BUTTON MOUSE USB 14.50E

Ηχεια TRUST SPEAKER SET 2450M 20.40E

Τα παραπάνω τα έχω βρει από το http://www.e-shop.gr (δυστυχως τα links δεν λειτουργουν)

Για να σας κατατοπισω για το τι ζηταω, μολις περασα σε σχολη πληροφορικής και θέλω να πάρω ένα καλό σύστημα γύρω στα 1500E. Θέλω κάτι καλό για gaming, δημιουργία DVDs, μουσική, ταινίες και internet. Είμαι ανοιχτή σε κάθε πρόταση και συμβουλή καθώς ακόμα δεν έχω μυηθεί στα του επαγγέλματος! :razz: :smile: :razz:

Δημοσ.

Α) Welcome

B) Έτσι όπως έχεις βάλει τα λινκς, δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι ακριβώς θες να πάρεις (έχεις κάνεις λινκ τον κατάλογο όχι το προϊόν).

Από εκεί και πέρα να προτείνο τα εξής: Προτιμώ να αγοράζω από το πλαίσιο μόνο και μόνο λόγο της εξυπηρέτησης (αλλαγή εκείνη την στιγμή με καινούργιο προϊόν).

Αν το τροφοδοτικό είναι 480αρί με 28Ε να προσέξεις μήπως δεν είναι τόσο καλής ποιότητας.

Επεξεργαστή προτιμώ AMD (όπως και αρκετοί άλλοι). Συνήθως είναι πιο φθηνοί και αποδιδούν το ίδιο (ή και καλύτερα).

Δημοσ.

Σίγουρα δεν μπορούμε να σε βοηθήσουμε έτσι, πέρα από γενικές προτάσεις.

Μα και συ βρε κορίτσι μου δεν παρουσίασες ένα σύστημα σαν βάση συζήτησης ή μιά οροφή γιά το κόστος?

Δημοσ.

Τι εννοεις δεν παρουσιασα ενα συστημα σαν βαση συζητησης? δηλ τι αλλο να γράψω? Οσον αφορα το κοστος γυρο στα 1500Ε. Οπως και να εχει και γενικες προτασεις θα με βοηθησουν!

Δημοσ.

to systhma G@ kai dernei. δεν εκανα τη σουμα, αλλα θα την εκανες εσυ, αφου βγαινει 1500, να το χαιρεσαι.

ολες τις δουλειες που θελεις τις κάνει ανετα.

βασικα τα (δημιουργία DVDs, μουσική, ταινίες και internet, και τυχον programming για τη σχολη) τα κανει και ενα μηχανημα των 600 ευρώ.

Τα υπόλοιπα ειναι για το gaming :)

απλα για να περναει η ωρα...

Eπειδη τα περισσοτερα μελη του φόρουμ εχουν ηδη μυηθεί στα του επαγγελματος, οχι του πληροφορικάριου, αλλα Του καταναλωτή ηλεκτρονικών, τσιπακίων και λοιπών ευρο-βόρων θηρίων, οι 8/10 θα σου συστησουν cpu AMD 64 μεταξύ 3000-3500+ (αναλογα τα λεφτα σου), σε μητρική με σοκετ 939, pci-e.

κατι ξέρουν.

Εκτος απο μια διαφορα 5-10 ευρώ φτηνότερα, μεγαλη σημασια παιζει και το "μετά την απομακρυνση απο το ταμείο" (κατι λεει ο drm).

Τα WINDOW σε κουτια ειναι τελείως παιδικές αρρώστιες. οχι μια επιλογή για developers :)

ποντίκια wirelless = μπαταριοφάγα, μπελάδες, αντιοικολογικά, not geeky

Δημοσ.

Λοιπόν καλή μας φίλη.Τι να πούμε τώρα.Πήγες καί έκανες edit το μήνυμά σου καί μας έβγαλες off με τον drm.Έτσι όπως τα παρουσίαζες πριν δεν βγάζαμε άκρη.

Τέλος πάντων μιά χαρά σε βλέπω με το σύστημά σου.

Δημοσ.
Sofia:

1. Case Thermaltake VB 1000 SWS SOPRANO WINDOW SILVER 75.90E

2. SANSUN 480 WATT 12cm FAN+PCI EXPRESS RETAIL 33.44E

3. Οθόνη LG 17'' LCD L1717S SILVER 255E

4. Μητρική GIGABYTE K8N PRO SLI 119.60E

5. Σκληρός MAXTOR 200MO 200GB-8MB CACHE-SERIAL ATA 95.60E

6. Ram x2 KINGSTON KVR400X64C3 256MB PC3200 400MHzVALUE RAM 27.60E

7. INTEL PENTIUM 4 PRESCOTT M2 640- 3.2 GHz-LG775-800 8BOX 223.96E

8. RADEON RX800 128MB PCI-E DVI TV-Out SILENT PIPE RETAIL 194E

9. DVD-R NEC DVD+/- R/RW ND-3540A 16X BULK DOUBLE LAYER 41.60E

10. DVD LG DVD 16X GDR-8163 SILVER BULK 25E

Αν και διαφωνώ περι της Intel, τα περι-ορέξεως....

Για την μητρική αν βρεις χωρίς SLI να το προτιμήσεις τζάμπα λεφτά η τεχνολογία SLI (ειδικά αφού πείρες ΑΤΙ κάρτα όχι ότι αν έπερνες nVidia θα πρότεινα το SLI, καθώς χρειάζεσε δευτερη ολόιδια κάρτα και δεν κερδίζεις τόσο σε απόδοση).

Σκληρός: Μια χαρα, μόνο δες αν βρεις κάνα μοντέλο με 16ΜΒ Cache. Ο 200αρις αυτήν την στιγμή έχει την καλύτερη τιμή ανα GB.

Τα opticals πολύ καλές επιλογές κ τα δύο. ίσως για Reader τα Lite on να είναι ελαφρά καλύτερα.

Πάντως μην πανικοβληθείς, οι περισσότεροι εδώ μέσα (including myself) το ψειρίζουμε όσο πάει, και αυτά που έχεις επιλέξει είναι μία χαρα κομμάτια....

Off-topic: Τι σχολή πέρασες ?

Δημοσ.

Αρχικά είχαν πρόβλημα τα links αλλα ελπίζω τώρα να είναι πιο κατανοητό!

Για επεξεργαστή μαλλον τελικα σε AMD θα καταλήξω, τι έχετε να προτεινετε?

(Off-topic:περασα πληροφορικη ΑΣΟΕ)

Δημοσ.

Εγώ θα πρότεινα Athlon 64 (Single Core) @ 3000+, καθώς δεν νομίζω ότι τα επιπλέον MHz των υπολοίπον αξίζουν την διαφορά σε Ε. Εαν βέβαια θες διπλό-πύρηνο CPU. Το οποίο βοηθάει μόνο εάν τρέχεις ταυτόχρονο παραπάνω από μία εφαρμογή (Να κάνουν κάτι, όχι να είναι απλά ανοιχτες και να μην κάνουν τπτ), πχ όταν encode ένα DVD και τρέχεις MatLab, επίσης ο Dual Core, βοηθάει σε συγκεκριμένες εφαρμογές που είναι ειδικά φτιαγμένες για να υποστιρίζουν πολλές CPU (ie. MAYA).

Επίσης, εντελώς ενημερωτίκα για να ξέρεις πρίν από χρόνια η AMD αγόρασε το set εντολών για την x86 αρχιτεκτονική από την Intel, ενώ τώρα η Intel αγόρασε τo set εντολων AMD64 για τους pentium...

Τώρα όσον αφορά την μητρική, και επειδή πιστεύω ότι δεν θα σου χρειαστεί να κάνεις overclock το σύστημα θα πρότεινα κάτι σχετικά αξιόπιστο ΑΛΛΑ επεκτάσιμο, με Chipset είτε το nForce 4 είτε το ΚΤ890, με μία προτίμιση στο πρώτο λόγο ονόματος...

Τιμές

Athlon 64 @ 3+ GHz ~ 150E: http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=1038&Nav_Section_Id=1036&Catalog_Id=1&Product_Id=245435&Merchant_Id=1&sts_cid=3

Chaintec nForce 4 Ultra ~ 100E http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=1034&Nav_Section_Id=1032&Catalog_Id=1&Product_Id=247287&Merchant_Id=1&sts_cid=3

Albatron nForce 4 Ultra ~ 130E http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=1034&Nav_Section_Id=1032&Catalog_Id=1&Product_Id=264065&Merchant_Id=1&sts_cid=3

GIGABYTE K8N Ultra-SLI ~ 130Ε από http://www.technixx.gr/ (e-shop @ Θεσσαλονίκη) Βρες την από το search, γιατί δεν μου έδωσε Direct Link...

Η τελευταία είναι υπερ-πλήρες, αλλά δεν ξέρω αν αξίζει τα +30Ε σε σχέση με την πρώτη, το οποίο εξαρτάτε από την χρήση που θα κάνεις.

Good Luck

Παίρνω προήθεια απο το πλαίσιο, για αυτό το προτείνω.... :rolleyes:

Δημοσ.

INTEL PENTIUM 4 PRESCOTT M2 640- 3.2 GHz-LG775-800=AYTO EXΩ ΚΑΙ ΕΓΩ!

Ram x2 KINGSTON KVR400X64C3 256MB PC3200 400MHzVALUE RAM 27.60E=ΛΑΘΟΣ! ΒΑΛΕ 2Χ512 100 ΕΥΡΩ

Μητρική GIGABYTE K8N PRO SLI 119.60E=ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΘΑ ΠΩ "ASUS"

Σκληρός MAXTOR 200MO 200GB-8MB CACHE-SERIAL ATA 95.60E=ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΥΤΟΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΑΘΕΤΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΕΝ ΛΟΓΩ

ΠΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΙΑ CREATIVE ΓΙΑ ΚΑΡΤΑ ΗΧΟΥ(40-60 ΕΥΡΩ)

MHN TΡΩΣ ΠΑΠΑ ΓΙΑ AMD..

Δημοσ.

Ευχαριστούμε πολύ stelatas_o εμείς είμαστε χαζοί που προτιμάμε AMD, και που αναφέρουμε κ τους λόγους...

Αλλά δεν πειράζει πάρε εσύ Preshott με AMD64 Technology....

Καλή όρεξη (για τον παπά)

Δημοσ.

Χμμμμμμ...άλλο ένα θέμα του στιλ: "σκέφτομαι να πάρω αυτό pc, εσείς τί λέτε...;"

Κατ' αρχήν, συγχαρητήρια για την επιτυχία σου στις πανελλήνιες....Το τμήμα της πληροφορικής στην ΑΣΟΕ άλλαξε τη γνώμη που είχα για τα δημόσια πανεπιστήμια. Είχε περάσει μια φίλη μου πριν 2-3 χρόνια και έβλεπα από κοντά τη δουλειά που έκαναν εκεί.(Ασχετο...νομιζω τώρα δεν λέγεται ΑΣΟΕ αλλά ΠΑ.ΠΕΙ σωστα; )

Στα δικά μας τωρα, θα σου πρότεινα να μην δωσεις και τα 1500? για να αγοράσεις ένα υπερμηχάνημα το οποίο απ'οτι καταλαβαίνω το αγοράζεις επειδή πέρασες στο πανεπιστήμιο...θα σου έλεγα με 1500? να αγόραζες υπολογιστή + εκτυπωτή + 2-3 κούτες χαρτιά Α4 για τις εργασίες σου, αν παρ' ελπίδα δεν είχες καμμία σχέση με υπολογιστές πριν από αυτό καλό θα ήταν να συμβιβαστείς με κάτι λιγότερο ακραίο, εκτός αν σου αρέσει να παίζεις doom3 και άλλα παρόμια παιχνίδια οπότε το ξανασυζητάμε ;)

Δημοσ.

Αρχικά σ' ευχαριστώ γαι τα συγχαρητήρια! Η σχολή λέγεται ΑΣΟΕΕ (Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Σπουδών) ή αλλιώς Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το ΠΑ.ΠΕΙ είναι Πανεπιστήμιο Πειραιώς (άλλη σχολή)! :razz:

Όσον αφορά τον υπολογιστή η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ασχοληθεί μέχρι τώρα ειδικά με προγραμματισμό κλπ αλλά τις βασικές εφαρμογές, internet κλπ τις χρησιμοποιώ χρόνια δηλ δεν θα είναι το πρώτο μου pc! Από την άλλη θέλω έναν υπολογιστή που να καλύπτει τις ανάγκες της σχολής αλλα και για gaming! Δεν με πειράζει να διαθέσω μέχρι 1500Ε για την αγορά του pc και περίπου άλλα 200Ε για ένα πολυμηχάνημα προκειμένου να είναι κάτι που θασ ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του σήμερα. Όπωσ και να έχει σ΄ευχαριστώ για τις συμβουλές! :)

Δημοσ.

sofia..an agorasis to mixanima pou egrapses parapano den tha doulepsi..polli apla exeis mitriki gia athlon 64 kai epeksergasti intel.. pare epeksergasti amd kai oxi intel i allakse tin mitriki sou.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...