Προς το περιεχόμενο

Πολυμηχάνηματα

KostasZ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μετά πό αρκετή έρευνα αγοράς κατέληξα στο HP6210

Θεωρώ ότι σχέση τιμής απόδοσης είναι από τα καλλίτερα...

Υπάρχει κάποιος που να το έχει και να του έχει δημιουργήσει πρόβλημα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεια σας παιδιά.Είδα ότι ενδιαφέρεστε για all in one της hp.Λοιπόν έχω το psc 2175 το οποίο αντικατέστησε ένα epson cx5400 πριν από μερικούς μήνες όταν το πρώτο τα έφτησε λόγω βουλομένων κεφαλών.Λοιπόν δεν έχω σοβαρά προβλήματα από το μηχάνημα αυτό καθε αυτό (εκτός από κάποιά που θα πώ παρακάτω) αλλά από τον τύπο.Τελικά κατάλαβα ότι τα all in one πρέπει να τα προτιμάς μόνο για πολύ συγκεκριμένους λόγους :

1.σοβαρή έλλειψη χώρου.Αλλά πολύ σοβαρή αφού ένα scanner όλο και κάπου το βολέυεις.

2.ανάγκη για φωτοτυπίες ξαφνικά και γρήγορα (σε αυτό με βόλεψε !).Τόσο γρήγορα που να μην προλαβαίνεις να ανοίξεις pc πράγμα σπάνιο.Και σε μικρό αριθμό αφού για πολλές δεν συμφέρει ούτως ή αλλως.

3.πλήρη συμβατότητα-συνδεσιμότητα scanner-εκτυπωτή χωρίς καμιά προσπάθεια.

4.χαμηλότερο ( ; ) κόστος.

Η επόμενη αγορά θα είναι scanner και εκτυπωτής.

Τώρα κάποια ειδικά προβληματάκια με το 2175.

1.Οταν σκαννάρω A4 δεν 'βλέπει' όλη την σελίδα !!! Αν και το scanner έχει επιφάνεια περίπου 1cm μεγαλύτερη από Α4 από κάθε πλευρά 'χάνει' περίπου 0.5 cm σε κάθε διάσταση.Έτσι αναγκάζομαι να κάνω λίγο σμικρινση.Μάλλον είναι θέμα εκτυπωτή που δεν τυπώνει χωρίς περιθώριο απευθείας (δεν θυμάμαι αν τυπώνει χωρίς περιθώριο από το pc νομίζω πως ναι).Συνεπώς αν πάτε για αγορά κρατάτε μια σελίδα Α4 τυπωμένη ΑΠΌ ΑΚΡΗ ΣΕ ΑΚΡΗ και ζητήστε επίδειξη.

2.Λόγω του συστήματος εκτύπωσης,που ΄κρατάει' την σελίδα δεξιά-αριστερά καθως περνανε οι κεφαλές χωρίς να την στηριζει από κάτω, η σελίδα κανει μια ελαφριά κοιλιά με αποτέλεσμα η εκτύπωση να μην είναι στο κέντρο τόσο καλή όσο στις ακρες (λίγο σαν θαμπή) αν και γενικά το αποτέλεσμα είναι πολυ καλό.

3.ακόμη και στην πρόχειρη (draft) εκτύπωση τυπώνει με πολύ μελάνι.Αρχικά σε εντυπωσιάζει (τι ωραία προχειρη εκτύπωση !!!) μετά συνειδητοποιείς ότι έτσι καταναλωνει πιο πολύ μελάνι !!!

4.τα μελάνια είναι γενικά ακριβά (hp γαρ), 1 μαυρο+1τριπλο =50 ευρά περίπου και δεν υπάρχουν συμβατά παρά μόνο ανακατασκευασμενα ή ξαναγεμισμένα ή χύμα.

5.σε φωτογραφίες η ποιότητα είναι χαμηλή (πιο χαμηλή από το cx5400).Βέβαια δεν είχα απαιτήσεις αφού δεν είναι για αυτή τη δουλειά και δεν έβαλα το φωτογραφικό,αλλά είδα ρε παιδιά σήμερα εκτύπωση του canon pixma ip3000 (ο οποίος κάνει μόλις 110 ευρώ) σε glossy και σε printable dvd(!!!) και δεν πίστευα στα μάτια μου !!!

Αυτα...και κάτι για το epson.Παρά τα προβλήματα του hp το epson το θεωρώ χειρότερο !!! ειδικά στο κόστος μελανιών με στέναξε(έκανε και κάτι καθαρισμούς ,μισό λίτρο τη φορά ήθελε !!) και τελικά 'πέθανε' από συμβατά μελάνια.(ενσωματομένη κεφαλή βλέπετε !!!)

Τα παραπάνω ισχύουν φυσικά για τα δυο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ μοντέλα που έχω δουλέψει αλλά αυτό που θέλω να πω είναι ότι αν δεν έχετε ΠΟΛΥ σοβαρό λόγω για αγορά πολυμηχανιματος πάρτε δυο ξεχωριστά.Με 200 ευρά παίρνεις τον canon pixma ip3000 (πω πω έπαθα πλάκα με το εργαλείο !!!) και ένα scanner της προκοπής. (τα ρέστα μελάνια ;-) ).Και πάντως αν τελικα παρετε all in one να το ψάξετε καλά γιατί μετά πάτε και για εκτυπωτή και για scanner!.

Μετά πό αρκετή έρευνα αγοράς κατέληξα στο HP6210

Θεωρώ ότι σχέση τιμής απόδοσης είναι από τα καλλίτερα...

Υπάρχει κάποιος που να το έχει και να του έχει δημιουργήσει πρόβλημα?

.

Καλησπέρα .

Έχω αγοράσει και χρησιμοποιώ εδώ και 1 μήνα το συγκεκριμένο μηχάνημα, το όποιο μου άρεσε από την πρώτη στιγμή. Μικρό, βολικό, με αρκετές λειρουργίες και ελληνικό μενού , με παραμέτρους που ρυθμίζεις πολύ εύκολα.

Πάντα λάτρευα την ΗP , και πιστεύω ότι και αυτή τη φορά , θα με βγάλει 100% ικανοποιημένο.

Φιλικά,

Piroedros

Τώρα κάποια ειδικά προβληματάκια με το 2175.

1.Οταν σκαννάρω A4 δεν 'βλέπει' όλη την σελίδα !!! Αν και το scanner έχει επιφάνεια περίπου 1cm μεγαλύτερη από Α4 από κάθε πλευρά 'χάνει' περίπου 0.5 cm σε κάθε διάσταση.Έτσι αναγκάζομαι να κάνω λίγο σμικρινση.Μάλλον είναι θέμα εκτυπωτή που δεν τυπώνει χωρίς περιθώριο απευθείας (δεν θυμάμαι αν τυπώνει χωρίς περιθώριο από το pc νομίζω πως ναι).Συνεπώς αν πάτε για αγορά κρατάτε μια σελίδα Α4 τυπωμένη ΑΠΌ ΑΚΡΗ ΣΕ ΑΚΡΗ και ζητήστε επίδειξη.

2.Λόγω του συστήματος εκτύπωσης' date='που ΄κρατάει' την σελίδα δεξιά-αριστερά καθως περνανε οι κεφαλές χωρίς να την στηριζει από κάτω, η σελίδα κανει μια ελαφριά κοιλιά με αποτέλεσμα η εκτύπωση να μην είναι στο κέντρο τόσο καλή όσο στις ακρες (λίγο σαν θαμπή) αν και γενικά το αποτέλεσμα είναι πολυ καλό.

3.ακόμη και στην πρόχειρη (draft) εκτύπωση τυπώνει με πολύ μελάνι.Αρχικά σε εντυπωσιάζει (τι ωραία προχειρη εκτύπωση !!!) μετά συνειδητοποιείς ότι έτσι καταναλωνει πιο πολύ μελάνι !!!

4.τα μελάνια είναι γενικά ακριβά (hp γαρ), 1 μαυρο+1τριπλο =50 ευρά περίπου και δεν υπάρχουν συμβατά παρά μόνο ανακατασκευασμενα ή ξαναγεμισμένα ή χύμα.

5.σε φωτογραφίες η ποιότητα είναι χαμηλή.[/quote']

Να προσθέσω και εγώ ένα 6 πρόβλημα γιατι έχω αυτό το μηχάνημα 2 χρόνια περίπου και το έχω χρησιμοποιήσει πολύ,κυρίως στη σάρωση όπου έχω βάλει δεκάδες αντικείμενα σε ηλεκτρονική μορφή για πούλημα στο fleamarket, το ζέσταμα που κάνει μετά από κάποιες σαρώσεις και αναγκαστικά σταματά να σαρώνει μέχρι να κρυώση.

Σε γενικές γραμμές όμως έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος.

Αγόρασα το 6210 πριν κάνα τρίμηνο σε πραγματικά εκπληκτική τιμή (Πλαίσιο - 210 ? ). Μετά από τρεις μέρες πήρα άλλο ένα για την δουλεά μου. Πολύ ωραίο μηχάνημα σχετικά μικρό, καλή απόδοση. Στο σπίτι δεν μπορώ να πώ ότι το χρησιμοποιώ πολύ αλλά αυτό στην δουλειά ναι. Μέχρι στιγμής κανένα πρόβλημα . Εντάξει δεν χωράει στην μνήμη και πολλά φάξ (κρατάτε αντίγραφα καλύτερα), δεν είναι για τρελές αντιγραφές (πάρε καλύτερα lazer) αλλα για all in one μηχάνημα είναι καλό ( ωραίος είναι και αυτόματος τροφοδότης που έχει από πάνω για φωτοτυπίες και φάξ). Τέλος έχει σχετικά μικρή αυτονομία γιατί δέχεται μικρά μελάνια. Όπως και να έχει είναι best buy για την κατηγορά του. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Εγώ πάντως που ψηνόμουν για τον HP 6210, πήγα στο πλαίσιο, τον είδα και στράβωσα άσχημα. Κακή ποιότητα κατασκευής, πολύ τζόγο στις ενώσεις των πλαστικών και μου φάνηκε πολύ μικρή η επιφάνεια σκαναρίσματος. Επίσης από την εμπειρία ενός φίλου μου, το ADF του δεν είναι από τα καλύτερα, είτε θα τραβάει διπλές σελίδες ή θα το τραβάει στραβά. Έκανε και 250 Ευρώ στο Πλαίσιο!

Τελικά, για να μην πολυλογώ, κατέληξα σε παραγγελία από Technikdirekt τον Pixma MP750 με 218+22 τα μεταφορικά = 240 Ευρώ, ο οποίος βάζω το χέρι μου στη φωτιά ότι είναι κλάσεις ανώτερος!

• 1 μήνα μετά...
Εγω με το 1315 δεν εχω αντιμετωπισει προβληματα, για την σπανια χρηση που το θελω μια χαρα ειναι.

Μαζί σου κι εδώ τα ίδια.

Σ'ένα ξαδερφάκι που ψήνεται τώρα για πολυμηχάνημα θα του προτείνω το HP PSC 1410 (89ε) ή αν βγαίνει για τον CANON PIXMA MP150 (118ε)

Έχει κάνείς εμπειρία από το ΜΡ150;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...