Προς το περιεχόμενο

Shell στα Winblows....

daidalus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδιά, ξέρετε μήπως κανα προγραμματάκι με το οποίο να "εκτελείς" εντολές UNIX σε Win περιβάλλον?Δηλαδή ένα πρόγραμμα ουσιαστικά εξομοίωσης της γραμμής εντολών του UNIX...Βρήκα στο site της Red Hat κάτι τέτοιο (Cygwin λέγεται) και αναρωτιόμουν αν υπάρχουν και άλλα παρόμοια.Το έχει δοκιμάσει κανένας?Και μη μου πείτε βάλε Linux ή BSD!Ξέρω οτι το real thing είναι το καλύτερο!! grin.gif" border="0 Απλά ήθελα να πειραματιστώ λίγο πρώτα.Thanks!

Δημοσ.

Από ότι έχω δει το cygwin είναι μάλλον το καλύτερο πακετάκι με τέτοια προγραμματάκια... Βασικό του πλεονέκτημα ότι περιέχει και το bash shell. Αν δεν χρειάζεσαι το shell και σου κάνει και το DOS command prompt μπορέις να πας εδώ και να κατεβάσεις ένα παρόμοιο πακετάκι προγραμμάτων. Η διαφορά του με το cygwin είναι πως δεν βασίζονται σε κάποιο emulation layer για τη λειτουργεία τους όπως στο προηγούμενο αλλά στη msvcrt.dll βιβλιοθήκη των windows. Υπάρχουν ακόμα 1-2 παρόμοια πακέτα που δεν μπορώ να θυμηθώ τώρα.<p>Για ακόμα πιο ψαγμένα πράγματα υπάρχει και το LINE το οποίο επιτρέπει την απευθείας χρήση προγραμμάτων linux χωρίς καμία μετατρόπή! Βρίσκεται ακόμα σε alpha έκδοση όμως και δεν σου τρέχει και όλες τις εφαρμογές linux που υπάρχουν...<p>Κατά τη γνώμη μου καλά κάνεις και θέλεις να πειραματιστείς λίγο πρώτα, γιατί η command line του linux είναι λίγο άγρια αν δεν την έχεις αντιμετωπίσει ποτέ. Με τα γραφικά περιβάλλοντα πάντως δεν πρόκειται να έχεις κανένα πρόβλημα, γιατί ειδικά τα KDE και GNOME είναι πολύ εύχρηστα και προσιτά στο χρήστη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...