Προς το περιεχόμενο

modem/router μεσω USB ή μέσω κάρτας δικτύου (ethernet)??

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ετοιμάζομαι κι εγώ να βάλω DSL σε κανα 2 εβδομάδες. Παράλληλα όμως προσπαθώ να ψάχνω τις λεπτομέρειες σύνδεσης απο τώρα, γιατί δεν έχω όρεξη να έχω πάρει όλο τον εξοπλισμό, να έχει μπει η DSL, και τελευταία στιγμή να αντιμετωπίζω προβλήματα και να μη μπορώ να μπω. Δε νομίζω να υπάρχει πιο σπαστικό πράγμα..

Έχω ISDN αυτή τη στιγμή, με το netmod συνδεδεμένο σε παράλληλη θύρα. Κατέληξα στην απόφαση να αγοράσω το US Robotics 9105, αφού είδα και ότι με επίσημο firmware δουλεύει και για aDSL over ISDN. Αυτό όμως που με έχει μπερδέψει κάπως είναι αυτό που διαβάζω για 2 διαφορετικούς τρόπους σύνδεσης..

Ο ένας ο κλασσικός μέσω βύσματος USB, και ένας 2ος μέσω μιας κάρτας δικτύου. Έψαξα λίγο, και είδα μεταξύ άλλων αναφέρεται σαν "μειονέκτημα" της USB σύνδεσης μεγαλύτερη κατανάλωση CPU. Εντάξει, ξέρω ότι δεν έχω κανένα super μηχάνημα, αλλα είχα την ελπίδα ότι με τον 2,4 επεξεργαστή μου δε θα με απασχολούσαν ΤΟΣΟ πολύ τέτοια ζητήματα.. Ισχύει κάτι τέτοιο?? δηλαδή για τι ποσοστό κατανάλωσης CPU μιλάμε?? Γιατί για να πω την αλήθεια, ήλπιζα να μπορώ να κατεβάζω κανονικά ενώ ταυτόχρονα να κάνω ο,τιδήποτε άλλο θέλω, ακόμα και να παίζω κανα παιχνίδι, που συνήθως δεσμεύουν σχεδόν όλη την CPU..

Υπάρχουν τίποτα άλλες σημαντικές διαφορές?? Γιατί οκ, τα 10-15 ευρώ για μια κάρτα δικτύου δεν είναι σίγουρα κανένα τρομερό ποσό, αλλά για κάποιον που κόβει απο αλλού για να βάλει DSL, αν μπορει να τα αποφύγει χωρίς σημαντικές επιπτώσεις, γιατί να μην το κάνει??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

χωρις να ειμαι απολυτως, καθως εχω αλλη μαρκα ρουτερ.

το US Robotics 9105 δεν διαθετει θυρα usb αλλα μονο Ethernet.

το mobo σου δεν εχει καρτα δικτύου;οσο παλια και να ειναι η μητρικη σου (οχι πανω απο τρια χρονια)συνήθως ολες ειχαν ακομα και μοντελα τριων ετων.

αλλιως αναγκαστικα μια μετρια καρτουλα και εισαι οκ!!!

Ναι, με φλασάρισμα γίνεται και για ADSL over ISDN..

Λοιπόν.. Άνοιξα το κουτί, και αφού ξεδιάλυνε το σύννεφο σκόνης που δημιουργήθηκε :grin: , είδα ότι έχω το motherboard Gigabyte GA-8IE533 rev 1.0

Δεν ξέρω αν θεωρείται καλό ή κακό mobo, το είχα αφήσει στην κρίση του φίλου μου που μου έκανε τη σύνθεση, εγώ είχα μείνει λίγο πίσω στις εξελίξεις (μάλλον ΠΟΛΥ πίσω αν σκεφτεί κανείς ότι είχα ξεμείνει με έναν P2 266MHz :shock: :shock: ).. Κάρτα δικτύου δεν έχει πάνω, με την έννοια της κάρτας PCI, ούτε κανένα βύσμα που να περισσεύει. Τώρα περαιτέρω δεν γνωρίζω κιόλας, οπότε πάω ΚΑΙ για κάρτα ethernet..

Καμιά φτηνή και καλή να μου προτείνετε?? Για να είμαι πιο ακριβής, ΦΤΗΝΗ, και να μη μου μείνει στα χέρια :grin:

φίλε sadako για να δεις αν η mobo σου διαθέτει κάρτα δικτύου.

Μπαινεις στο bios και αμα θα δεις την ένδειξη network σημαινει πως εχει.

Τώρα η θύρα της κάρτας φαίνεται εξωτερικά από πίσω στο κουτί είναι κάποια θύρα, η οποία είναι σχεδόν όμοια με αυτή του τηλέφωνου (που μπαίνει το κλιπς του καλώδιου)

pare mia karta diktuou giati etsi kai alliws an to mitriko sou einai toso palio isws na einai kai 10mb....ara me mia karta diktuou me 15e eisai mia xara....oso gia to 8ema me tin isdn den xreiazotan na kanei toso fasaria...den katalava giati to ekanes olo auto....pires kainourgio modem ktl...eprepe na pareis kateu8eian gia modem dsl kai tipote allo...kai apla an den i8eles kapoio apo auta pou dinoun oi provider mporouses na pareis kapoio kalutero me parapanw 8ures.apo ekei kai pera....

oso gia to 8ema me tin isdn den xreiazotan na kanei toso fasaria...den katalava giati to ekanes olo auto....pires kainourgio modem ktl...eprepe na pareis kateu8eian gia modem dsl kai tipote allo...kai apla an den i8eles kapoio apo auta pou dinoun oi provider mporouses na pareis kapoio kalutero me parapanw 8ures.apo ekei kai pera....

Δεν κατάλαβα τι εννοείς.. ISDN έχω εδώ και 2-3 χρόνια, με το netmod.. Και θέλοντας να βάλω aDSL, με λίγο ψάξιμο, κατέληξα για router/modem αντί να πάρω αυτό που δίνει ο ΟΤΕς, να πάρω κάποιο άλλο, και κατέληξα στο USR 9105 (που δεν το πηρα ακόμα, απλά το αναφέρω, μπας και κανείς έχει να μου προτείνει τίποτα καλύτερο).. Τέλος πάντων.. Για κάρτα δικτύου έχει να μου προτείνει κανείς καμιά?? Ή όλες πάνω κάτω το ίδιο είναι??

oso anafora modem router xoris na exo prosopiki empeiria exo den exo akousei kanenan na katigorei to usr9105/6(wireless),episis kala logia gia zyxel kai kala kai kaka gia alcatel 530.

na rotiso kati kai ego sxetika me to diamoirasmo tou bandwidth esto oti sto ethernet tha sindeetai ena deutero pc peristasiaka,pos tha mporo na rithmizo na pairnei mono ena kommati tou internet bandwidth px 20% otan to allo katevazei?ypotheto pos afou sindethoun 2 pc se 2 thires ethernet moirazontai 50-50 tin prosvasi etsi?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...