Προς το περιεχόμενο

MS Access, και αποθήκευση...

Dangelo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

έχω δημιουργήσει μια βάση δεδομένων στην MS Access, όλα καλά μέχρι εδώ... Θέλω να κάνω κάποια βελτίωση που για τον τελικό χρήστη θα είναι μια σωτήρια προσθήκη πολλές φορές...

Όταν ανοίγει μια φόρμα με κάποιες Χ εγγραφές απο κάποιον πίνακα, και τις συγγεκριμένες εγγραφές τις τροποποιήσουμε, κλίνοντας την φόρμα αποθηκέυονται και οι αλλαγές... Πράγμα που ο τελικός χρήστης ίσως δεν θέλει... Δλδ δεν υπάρχει το γνωστό σε όλους μας "Να αποθηκεύσω ή Οχι???"

Κάποιος φίλος μου είπε πως αυτό μπορεί να γίνει εισάγωντας κάποια εντολή της VB ονόματι "exchange". Η συγκεκριμένη εντολή, μου λέει ο φίλος, πέρνει μια εικόνα των δεδομένων στο άνοιγμα της φόρμας, και στο τέλος αν θέλουμε να αποθηκεύσουμε απλά πατάμε το Ναι στο ανάλογο μηνυματάκι...

Ξέρει κανείς πώς χρησιμοποιείται αυτή η εντολή??Τη σύνταξή της και αν θα τρέχει με κάποιο event στην access ή κάποιο άλλο τρόπο??

Προσπάθησα να το παλέψω μόνος, αλλα μέχρι στιγμής δεν έχω βγάλει άκρη...

Ευχαριστώ προκαταβολικά..

Δημοσ.

Ερώτηση... μήπως η όλη παραπάνω ιστορία είναι μ@#$@#$κιες... και η όλη δουλειά γίνεται με ένα ερώτημα ενημέρωσης...???

Please help... έχουν σπάσει τα νεύρα μου..........!!!!!!!!!!!!!!!

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Φιλε καλησπερα

Δεν εχω ασχοληθει με Βασεις Δεδομενων

Προτεινω ομως γιατι να μην κανεις ενα ακομα μενου το οποιο θα εχει επιλογες το αν ο πελατης ,χρηστης θελει να αποθηκευονατι αυτοματα οτιδηποτε αλλαγες ?

Δημοσ.
Πως μπορω να επιλεγω αν θα αποθηκευωσω εγγραφες ή όχι απο μια φόρμα στην access

εξηγησε καλυτερα τι ακριβως θελεις να κανεις

Δημοσ.

Για να το κάνεις αυτό πρέπει να δουλέψεις πάνω στα Oncurrent και beforeupdate (νομίζω έτσι λέγονται) VBA events. Το OnCurrent ενεργοποιείται όταν αλλάζεις εγγραφή και το BeforeUpdate πριν αποθηκευτούν οι αλλαγές σου στην Β.Δ.

Δες και αυτό:

http://www.blueclaw-db.com/access_event_programming/beforeupdate.htm

Αν και έχω την εντύπωση ότι αυτό που ζητάς δεν γίνεται (με τα form wizards της access) γιατί καθώς αλλάζεις records η access αποθηκεύει τις αλλαγές. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να βάζεις τις παλιές τιμές σε ένα dummy table και εφόσων ο χρήστης επιλέξει να μην τις αποθηκεύσει να κάνεις εσύ restore τις τιμές από το dummy table στο κανονικό (αυτό θα γίνεται στο Form Close event ή σε κάποιο κουμπί). Αλλιώς παίξε με VB, φτιάξε εσύ τις φόρμες και το navigation (βάζοντας τα records σε ένα π.χ. tabcontrol, το καθένα σε δικό του tab) και απο εκεί και πέρα μόνο η φαντασία σε περιορίζει.....:)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...