HamerZ Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 - Έχω 2 ηχεία από παλιό ηχοσύστημα, το οποίο δυστυχώς απεβίωσε. Τα ηχεία, αν θυμάμαι καλά, είναι των 40watt (έκαστο), 2 δρόμων και 8ohm. - Χρησιμοποιώ την onboard κάρτα ήχου σε μητρική NF7-S της Abit. - Δοκίμασα και τα σύνδεσα με κατάλληλο αντάπτορα στην κάρτα αλλά μάλλον χρειάζονται ενισχυτή. Ο ήχος είναι χαμηλός με τέρμα την κάρτα ήχου, πράγμα απόλυτα φυσικό και αναμενόμενο. - Αυτό που θέλω να μάθω είναι αν μπορώ να βρω ένα μικρό ενισχυτή για τα ηχεία αυτά (manual με λοιπές πληροφορίες δεν υπάρχει πλέον διαθέσημο λόγο ηλικίας τους), έτσι ώστε να τα χρησιμοποιήσω με την κάρτα ήχου του υπολογιστή. Δεν ενδιαφέρομαι για 5.1 κτλ. Απλά αυτά τα 2 ηχεία θα ήθελα να μην τα πετάξω μιας και θα με βόλευαν στον υπολογιστή. Το κόστος έχει άνω όριο τα 100 ευρώπουλα.
HamerZ Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2005 Κανείς που να έχει κάποια γνώση επί του θέματος;
sboo Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2005 Αν θες κάτι φτηνό και μόνο για το pc δες κάποιον από τους φθηνούς ενισχυτές της Koda. http://www.tele.gr/html/88.HTM Απλά μην το παρακάνεις με την ένταση γιατί μπορεί να "ψήσεις" τα ηχεία σου.
HamerZ Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2005 Μια νέα απορία => Αν συνδέσω σε 1x100Watt βύσμα του ενισχυτή αντί για 1 ηχείο, 2 ηχεία (αθροιστικά πχ 60 και 40 = 100Watt - συνολικά) τότε υπάρχει το ενδεχόμενο να καούν ή θα είναι σαν να έχω συνδέσει ένα ηχείο των 100Watt;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.