Προς το περιεχόμενο

UPS και μοντεμ

maqqis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ ;-)

'Εχω το ups το mge 600 avr.Επάνω έχω το pc με τροφοδοτικό το Εnermax 495w και μια οθόνη tft 19΄.Στο ups υπάρχει και τρίτος ελευθερος ρευματολήπτης.Να προσθέσω εκεί το dsl modem ή θα επηρεαστεί η σωστή λειτουργία του?

Δημοσ.
Χαιρετώ ;-)

'Εχω το ups το mge 600 avr.Επάνω έχω το pc με τροφοδοτικό το Εnermax 495w και μια οθόνη tft 19΄.Στο ups υπάρχει και τρίτος ελευθερος ρευματολήπτης.Να προσθέσω εκεί το dsl modem ή θα επηρεαστεί η σωστή λειτουργία του?

Καλησπέρα.

Δεν είμαι σίγουρος ότι μπορεί να σηκώσει όλο το φορτίο που αναφέρεις, αλλά αν το UPS που έχεις σε προειδοποιεί για υπερφόρτωση τότε δοκίμασε να βάλεις και το Modem, σε αυτήν την περίπτωση αν δεν το σηκώνει θα σου κάνει κάποιον ήχο και αν έχει και λαμπάκι θα ανάψει και αυτό.

Δημοσ.

Εγώ πιστεύω πως θα τα σηκώνει. Θεωρητικά, έστω ότι το PC καταναλώνει περί τα 300-350W (εκτός κι αν είναι φορτωμένο), η οθόνη περίπου 50W, σύνολο 400W στη χειρότερη περίπτωση. Πόσο πια θα καταναλώνει αυτό το modem; Να φτάσει 15-20W; Δε νομίζω πως θα έχεις πρόβλημα.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις

crach 13, θα αγοράσω ένα αρσενικό καλώδιο τρίπινο και στην άλλη άκρη του θα συνδέσω ένα θηλυκό απλό φίς που θα βάλω τον μετασχηματιστή του μόντεμ.

Δημοσ.

Ναι έβαλα και το μόντεμ στο ups όπως είπα και μέχρι στιγμής λειτουργεί κανονικότατα.

Thanks

Δημοσ.

to seikonei nomizo aneta ! Apla pigaine se ena ilektrologo na sou ftiaxei ena polimprizo pou na exei ypodoxi tetoia pou na mpainei stin antistoixi thira tou ups . Etsi ison na mporein na valeis kai kati allo akoma pano .

Δημοσ.

Τώρα θυμήθηκα κάτι τις... δοκίμασε να δεις αν το modem δουλεύει όταν τροφοδοτείται από τη μπαταρία του UPS. Αν το τροφοδοτικό του UPS λειτουργεί με μετασχηματιστή, ενδέχεται να έχεις πρόβλημα. Τα περισσότερα UPS δεν παράγουν ημιτονοειδή τάση αλλά "τραπεζοειδή", με την οποία τα switching power supplies των υπολογιστών (και άλλων συσκευών) δεν έχουν πρόβλημα, αλλά οι μετασχηματιστές δεν δουλεύουν. Αν το UPS σου είναι αρκετά "καλό" ωστέ να παράγει ημίτονο, ή οι σχεδιαστές του modem σχεδίασαν τροφοδοσία switching (σπάνιο), τότε δεν υπάρχει πρόβλημα.

Δημοσ.

@spock thanks για τις πληροφορίες αλλά μάλλον δεν ισχύει στο δικό μου ups. :)

Αποσύνδεσα το ups απο το ρεύμα.Η οθόνη ανοιχτή και το μόντεμ να κατεβάζει.Το dvdr έγραφε ένα dvd και κατέβαζα διάφορες σελίδες απο το νέτ μέχρι και τα 8 λεπτά μετά το τράβηγμα της μπρίζας.Πάντως υπάρχει μια μικρή διαφορά απο τα 11 λεπτά που το είχα δοκιμάσει καποια στιγμή παλιότερα.(Μάλλον επηρεάζει και η εγγραφή στο dvdr και φυσικά και η προσθήκη του μόντεμ)

Αυτά πληροφοριακά...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...