Προς το περιεχόμενο

Ποιά flight simulators για πολεμικά αεροσκάφη έχετε δοκιμάσει και ποιό το καλύτερο ??

gv

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Παντως απο τα αγαπημενα μου sims ειναι το Lock on... και αυτο παλι γιατι εχει ενα απο τα αγαπημενα μου αεροσκαφη, το SU25 με το οποιο μπηκα στην εννοια του SIM πισω στις εποχες των 286 και τοτε το παιχνιδι με το Su25 ηταν μολις μια δισκεττα.

Βεβαια στο Lock on ως ποιο σοβαρο simulator φαινεται η ελειψη radar και λοιπων ηλεκτρονικων στο SU25 μιας και παντα βρισκεσαι προ εκπληξεων.

Δημοσ.

Λιγο παλαιοι δεν ειναι οι τιτλοι που αναφερεται βρε παιδια? Τους θυμαμαι στα ραφια εδω και χρονια.

Κανενας νεος αξιολογος τιτλος?

Δημοσ.

Ένας παλιός τίτλος ο οποίος είχε μαχητικά και είχε ένα ολοκληρο βιβλιαράκι που είχε τα εξής(μερικά ελάχιστα παραδείγματα θα αναφέρω) μέσα αναλυτικά γραμμένα:

-αρχές φυσικής που διέπουν την πτήση

-δυνάμεις G

-επίτευξη ιδανικής στροφής

-περιδινήσεις και απώλεια στήριξης

-τακτικές μάχης

-παρουσίαση τεχνικών χαρακτηριστικών αεροπλάνων,πλοίων κ.α.

-σήματα χεριών αξιωματικού καταπέλτη

κ.α.

Αυτό ήταν το USNF 97 ή αλλιώς US NAVY FIGHTERS της Jane's!ήταν το πρώτο μου αυθεντικό παιχνίδι!Και υπόψιν...το βιβλιαράκι ήταν στα ελληνικά και με πολύ καλές επεξηγήσεις!

Δημοσ.

Looooll!!!re runner1 pou to thumithikes auto!!Xexe kai egw to eixa authentiko alla pleon exei mpei se mouseio!Pantws polu diavasma eixe pesei,opws kai sto f-15 pou kata thn gnwmh mou einai kai to kalutero pou exei vgalei i janes,kai auto me varu vivlio...

Δημοσ.

Που να δεις όταν το είχα πρωτοδεί το βιβλιαράκι και έμεινα!!!Λέω δεν είναι δυνατόν!Φοβερός εξομοιωτής ειδικά για την εποχή του!

Δημοσ.

Νομίζω πως έχω παίξει όλους τους εξομοιωτές σύγχρονων μαχητικών από το ATF και μετά και αρκετούς παλιότερους σε CPC 6128 (!), αλλά πρώτος πραγματικός εξομοιωτής με όλη τη σημασία της λέξης ήταν το F15 της Jane's. H κακόμοιρη η Voodoo 2 ίδρωνε, αλλά τα γραφικά του ακόμη και σήμερα τρώγονται.

Το Lock On έκανε το μεγάλο λάθος να προσφέρει πολλά αεροσκάφη. Το manual εξηγεί πολύ λίγα πράγματα για το κάθε αεροσκάφος και έτσι χάνεται ένα μέρος της αρτιότητας του παιχνιδιού.

Ο βασιλιάς είναι ένας και είναι το Falcon 4.0. Ιδίως με τα τελευταία Superpak 4 γίνεται ένα πανάλαφρο παιχνίδι που παίζει άψογα ακόμη και σε 1000άρη (ενώ παλιά...) Επίσης, το Balkan theater και τα skins που υπάρχουν (έχει και ελληνικό F16 Block 50!) το κάνουν να αποκτά και Ελληνικό ενδιαφέρον.

Υποπτεύομαι πως το καινούργιο Falcon 4.0:Allied Force δεν θα προσφέρει τόσα όσα το αρχικό παιχνίδι. Θα δούμε...

Δημοσ.

Χωρίς να έχω δει όλα αυτά τα sims που λέτε (είμαι περισσότερο των εμπορικών πτήσεων), να συμφωνήσω με τον Voodooman για το Falcon 4.0, το θεωρώ το καλύτερο -και- γιατί έχει τη μεγαλύτερη υποστήριξη. Καλό το LockOn (προσωπικά δεν μου άρεσε καθόλου, επίσης στο σύστημά μου έπαιζε χειρότερα κι από το FS2004 στο full) αλλά το support του Falcon δεν το έχει κανένα, ούτε και το μεράκι των...οπαδών του.

Δημοσ.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει καλύτερο από το MS FS2004. Θυμάμαι τη σειρά των Fly! που έχει σταματήσει εδώ και 3-4 χρόνια τουλάχιστον, αλλά τίποτα άλλο. Διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά αξιόλογο commercial flight simulator πρέπει να έχει να βγει πολλά χρόνια (με εξαίρεση τη σειρά της MS). Σήμερα θα παίξω επιτέλους το καινούριο Falcon! Το έχω μόνο δει σε άλλο PC αλλά δεν το έψαξα καθόλου. Θα λιώσω!

Δημοσ.

Υπάρχει και το x-plane http://www.x-plane.com/ χωρις ομως να μπορεί να κλέψει κάτι απο την κυριαρχια του fs2004.Αξιόλογη προσπάθεια αλλα οχι μεγάλη υποστήριξη σε add-ons.

Και κάτι ακομα για να μην μπερδευουμε τις εννοιες σχετικα με τα flight sim.Ενα παιχνιδι για να μπορεί κάποιος να πει οτι ειναι flight sim δεν φτανει να εχει μονο καλά γραφικα,ωραία τοπια αλλα και το πτητικό μοντέλο να μπορει να ειναι σε θέση να δωσει τον ρεαλισμό που αναλογει σε ενα sim.Διάβασα απο πολλους φίλους εδω για κάποιους τιτλους οι οποιοι ειναι μεν καλη στο κομματι της μάχης και των γραφικών αλλα υστερουν στο πτητικο κομματι και θημηζουν arcade.Και τα περισσοτερα πολεμικά θα τα χαρκτηριζα,κατα την ταπεινη μου γνωμη,fight sim και οχι flight sim.Με εξαιρεση το flanger 2.5 που ειναι ενας real flight sim.Περιμένω να δοκιμάσω και το falcon4 AF αν και κατι που διαπίστωσα στο παιχνιδι απο καποια screen shots μαλλον με απογοητευσε.Το κομματι της FYROM ονομάζεται επισημος Μακεδονία!

Δημοσ.

Τελικά, το Allied Force είναι καλό. Επιτέλους είναι ελαφρύ σε ένα δυνατό σύστημα, τα γραφικά του είναι αρκετά βελτιωμένα σε σχέση με το αρχικό F4 (μην περιμένετε θαύματα, η ίδια μηχανή είναι) και κυρίως περιέχει σχεδόν όλες τις βελτιώσεις που έχουν κυκλοφορήσει στο net σε ένα πακέτο με εύκολη εγκατάσταση.

Για κάποιον που έχει παίξει το F4, δεν θα δυσκολευτεί να προσαρμοστεί καθόλου.

Αυτό που συμβαίνει με το Falcon 4.0 δεν νομίζω να έχει πρηγούμενο στην ιστορία των video games, να κυκλοφορεί το 98, όλα αυτά τα χρόνια να υποστηρίζεται από μία πραγματικά φανατική κοινότητα με απίστευτα patches και mods και τελικά, 7 χρόνια μετά, να κυκλοφορεί για δεύτερη φορά ως εμπορικός τίτλος και μάλιστα full priced!

Πάντως, μετά το Lock On έχω κάποιες αμφιβολίες για την ακρίβεια του πτητικού μοντέλου του F4, το stall σε αυτό έρχεται πολύ πιο δύσκολα από ό,τι στο Lock On.

Αλλά ποιός είμαι εγώ που θα κρίνω το Falcon...

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

:grin: Re paidia,mipos yparxei kati pio euxristo!! zalistika me to allied force kai ta 600 koumpia tou!! :grin: ...na min exei tosa polla koumpia kai na einai pio eyxristo kai katanoito..yparxei??

eyxaristo...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...