lazaross Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 γιατι εχω την εντυπωση οτι ορισμενα DVD στα Video Club που παω ειναι αντιγραμμενα; η πισω μερια των DVD κανονικα πρεπει να ειναι ασπρη, ενω σε μερικα ειναι μωβ σκουρη! τι γινεται;
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 ελα βρε Λάζαρε. άνοιξες ολόκληρο θέμα για μια τόσο απλή απορία; Ας το έγραφες εκει που έγραψες και για το δεύτερο dvd στα videoclub. Γενικά ο σκοπός είναι να είναι συμμαζεμένο το forum, όχι να ανοίγουμε θέμα για το κάθε τι πραγματάκι. Έτσι δεν είναι; Γιατί θεωρείς ότι είναι απαραίτητο να είναι άσπρη η πίσω μεριά των DVD; Εγώ δεν έχω ακούσει ποτέ κάτι τέτοιο. Οπότε η απορία σου υποθέτω πως λύθηκε.
lazaross Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 δεν ειναι απλη απορια. μου το ειχαν πει πολλα ατομα.. ψαξε το θεμα λιγο καλυτερα.
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 τι σου έχουν πει πολλά άτομα; Ότι οι πίσω πλευρές των dvd είναι πάντα άσπρες; Λίγο περίεργο μου ακούγεται...
eds Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 mou xe tuxei to dvd apo tin tainia " epithesi ston stathmo 13" to opoio noikiasa na einai DVD 5, kai xrisimopoiountan ligotero apo 4.35gb pou xoraei to diskaki kai akomi den itan encrypted... den ksero an auto simainei oti itan copied pantos den itan mob itan aspro
kostas3650 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 kai akomi den itan encrypted... Καλά δεν ντρέπεσαι να αντιγράφεις ταινίες από τα video clubs;ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ;;;
haris_ch02019 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 emena pantws se ena mikro dvdadiko pou paw ama tou zitiseis sou kanei "back up" diafora "kaloudia" ;)
eds Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 den antigrafo tainies. den ksero giati pragma milas, gia ekpaideutikous logous to koitaksa an itan encrypted vevea den proseksa an stin tainia eixan apenergopoiithei i apagoreumenes energeies px na mporeis na to proxoras parakato otan sou evgaze to keimeno me ta clopyrights
kostas3650 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 Άμα ήταν για εκπαιδευτικούς σκοπούς πάω πάσο.Και μην ξεχνάς,όταν βάζεις την ταινία στο DVD να πατάς το pause και να διαβάζεις καλά τα περι προστασίας πνευματικής ιδιοκτησίας και πόσο κακό κάνει η πειρατία. Μπράβο σου σπανίζουν νέοι σαν εσένα στις μέρες μας...
lazaross Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 και εγω το constantine που νοικιασα ηταν απο τις λιγες ταινιες που ηταν 4,35 GB ( οσα ακριβως τις κανω και με το Shrink!! ) και ειχε το διαφορετικο χρωμα απο τις αλλες.. και η ετικετα φαινοταν ξεθωριασμενη.. περιεργα πραματα!
asxeth Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 Δεν ξέρω για το χρώμα της πίσω πλευράς αλλά το αντιγραμμένο dvd μπορείς να το ξεχωρίσεις και από την ετικέτα. Οι εταιρίες που βγάζουν τα αυθεντικά δεν νομίζω να βάζουν αυτοκόλλητες ετικέτες στα dvd τους.
^BOOMBOOM Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 Άμα ήταν για εκπαιδευτικούς σκοπούς πάω πάσο.Και μην ξεχνάς,όταν βάζεις την ταινία στο DVD να πατάς το pause και να διαβάζεις καλά τα περι προστασίας πνευματικής ιδιοκτησίας και πόσο κακό κάνει η πειρατία. Μπράβο σου σπανίζουν νέοι σαν εσένα στις μέρες μας... Kαι μην ξεχνάτε να προσέχετε ιδιαίτερα τα περι πνευματικής ιδικοκτησίας όταν ποτέ βρεθείτε σε εξέδρα αντλήσεως πετρελαίου (συμβαίνει κάθε μέρα σε όλους φαντάζομαι )
qspock Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2005 Αυτο που μπορει να κανει καποιος για να εξακριβωσει αν ειναι πρεσσαριστο (αυθεντικο) ή αντεγραμενο ενα δισκακι, ειναι να τρεξει καποιο tool οπως το DVDinfo και να δει τι του λεει στο ταμπελακι media. Ενα πρεσσαριστο DVD θα ειναι καπως ετσι: Media Information Disc Regions are 2 Media code/Manufacturer ID N/A Pressed DVD Format Type UDF 1.02 Volume Name EU_104146 Application id Implementation id Spruce Technologies Recording Date/Time (mm/dd/yyyy) 3/23/2004 18:32:36 Format Capacity 7.58GB(8.14GB) Book Type DVD-ROM Media Type DVD-ROM Data area starting sector 30000h Data area end sector 3CA135h Linear Density 0.293um/bit Track Density 0.74um/track Number of Layers 2 Layer Track Path direction (PTP) Parallel track path Complete Media Code Τα recordable δισκακια ομως εχουν τα εξης χαρακτηριστικα: Media Information Disc Regions are 1,2,3,4,5,6,7,8 Media code/Manufacturer ID OPTODISCOR8 Media Product Revision Number 00h Format Type UDF 1.02 Volume Name TITLE Application id Implementation id DVD Shrink Recording Date/Time (mm/dd/yyyy) 4/29/2005 22:48:26 Format Capacity 4.36GB(4.68GB) Book Type DVD-ROM Media Type DVD+R Manufacturer Rated Speed 8.0x 11080KBps Data area starting sector 30000h Data area end sector 22E13Fh Linear Density 0.267um/bit Track Density 0.74um/track Number of Layers 1 Complete Media Code 00000000 08 02 00 00 01 0F 02 00 00 03 00 00 00 25 E1 3F .............%.? 00000010 00 00 00 00 00 00 03 4F 50 54 4F 44 49 53 43 4F .......OPTODISCO 00000020 52 38 00 38 23 54 37 09 02 64 6A 02 C8 63 18 18 R8.8#T7..dj..c.. 00000030 0A 0A 0E 0E 01 1B 1D 0B 0B 11 13 01 00 00 00 00 ................ Πολλες οι διαφορες λοιπον.
icedale Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2005 Το DVD Info δε χρειάζεται συνήθως να το τρέξω για να καταλάβω αν είναι κόπια ή οχι. Δεν τ οεχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Ένα videoclub της περιοχής απο το οποίο νοικιάζω ταινίες μου έδωσε κάποιες που ήταν αντιγραφές. Τις πρώτες 2-3 φορές που πέτυχα ταινία που ήταν αντεγραμμένη(δε χρειάστηκε να την τρέξω στο dvd player) την γύρισα πίσω και ζήτησα άλλο αντίτυπο (καθώς πάντα έχουν 3-4 και οχι μόνο ενα), αλλά αρνήθηκαν πως ήταν αντιγραφή. Τη πρώτη φορά δε, ήταν πολύ επιθετική η κοπέλα στο videoclub και μου είπε, δεν εχω άλλη αυτή είναι. Οπότε της την άφησα και την καληνύχτισα. για καιρό δεν είχα πάει στο ίδιο videoclub, έτυχε όμως να ξαναπάω για κάποια ταινία. Μου την έδωσε και αφότου βγήκα απο το μαγαζί, κοίταξα το δισκάκι και διαπίστωσα πως ήταν αντιγραφή(purple/blue dye, καταλάβαινα το αυτοκόλλητο πάνω στο δισκάκι και άλλα),οπότε γύρισα πίσω και της είπα αν έχει να μου δώσει κάτι πέρα απο αντιγραφή. ήταν άλλη κοπέλα εκείνη τη φορά, η οποία όμως μου έκανε τη χαζή και μετά το πεντάλεπτο με το μπλα μπλα μου έδωσε άλλη κόπια, την οποία κοίταξε και με απορία(και καλά) απο κάτω για να μου δείξει οτι είναι το ίδιο. Είπε δε οτι έτσι τους τα στέλνουν πλέον απο τις εταιρίες. Την επόμενη φορά που πήγα και νοίκιασα ταινία, μου έδωσε πάλι αντιγραφή και τη γύρισα πίσω μέσα σε 30" και του είπα αμα έχει κάτι πέρα απο αντιγραφές να μου δώσει γιατί αρχίζω να εκνευρίζομαι. Πάλι μου έλεγε πως έτσι τα στέλνουν οι εταιρίες κλπ και δε βλέπω τίποτα κλπ κλπ. Αφού επέμεινα πως είναι αντιγραφή συνέχισε στο ίδιο ύφος και με ρωτούσε που το κατάλαβες, αφού έτσι τα στέλνουν. ΜΕτά το "Πρίν συνεχίσεις να με δουλεύεις να σου πω πως ασχολούμαι απο μικρή ηλικία με τον χώρο υπολογιστές και που να χτυπιέσαι αυτό είναι κόπια". Του ανέλυσα και τα περί αυτοκολλήτου, βαφών, βάρους που αλλάζει απο το αυτοκόλλητο, το οτι δεν αναλύει τα χρώματα του φωτός όταν το κατευθύενις σε λάμπα κλπ. Οπότε μετά μου έπιασε κουβέντα και με ρώτησε αν ξέρω πρόγραμμα για αντιγραφή καλό και πιο χρησιμοποιώ. Μετά απο λίγο όταν μίλησε για internet, απο που κατεβάζω ταινίες. Έλεος.. Θα τους έκανα ενα κάρφωμα στο μαγαζί, να πάνε μέσα ολη την αλυσίδα αλλά μετά σκέφτηκα πως ..δε ξέρω, την είδα φιλέσπλαχνος. Πλέον όποτε πηγαίνω μου κλείνει το μάτι..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.