Προς το περιεχόμενο

Ας ξεκαθαρίσει κάποιος τι συμβαίνει με τα aac..

Physics_Rulez

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κατ αρχήν υπάρχει κανένα πρόγραμμα που να λέει τι είδους aac είναι το κάθε αρχείο;;; γιατι έχω βρεί 4 τυπους aac μέχρι τώρα.

Ο ένας είναι ο HE-AAC

Ο άλλος είναι ο LC-AAC

Ο τρίτος είναι ο Main-AAC

Και ο τέταρτος είναι ο LTP-AAC

Γνωρίζω πως το χειρότερο από όλα είναι το LC-AAC (Low Complexity).

Από κει και πέρα, όταν κάνω encode με το NeroWave Editor ενα τραγούδι σε LC-AAC, το winamp μου λέει πως ναι, το αρχείο είναι LC-AAC (και η ποιότητα είναι λίγο χάλια), (πάντα στα 64kbps).

Οταν κάνω encode σε HE-AAC, το winamp μου λέει πως το αρχείο είναι πάλι LC-AAC (μάλλον είναι bug), αλλά η ποιοτητα είναι σαφώς καλύτερη.

Με το ImToo Audio Encoder μου βγάζει επιλογή για Main-AAC του οποίου η ποιότητα είναι επίσης καλή, και στο winamp to αναγνωρίζει σαν main-aac 98kbps (αν και εγώ ρυθμίζω το encoding στα 64)

To encoding του LTP-AAC άργησε πολύ να γίνει, αλλά το αποτέλεσμα ήταν επίσης καλό, και το winamp δείχνει 101kbps, αν και το encoding έγινε στα 64

Γνωρίζει κανείς ποιό είναι το καλύτερο format AAC???? :-?

Είναι πραγματικά μπέρδεμα.

Δημοσ.

Το καλύτερο format AAC είναι αυτό που παίζει καλύτερα στο κινητό σου :).Kάθε κινητό έχει διαφορετικό player οποτε την ψάχνεις την δουλεία.Πάντως δεν νομίζω να μετατρέψεις όλα τα mp3 σου σε ACC για να έχεις καλύτερο ήχο?

Δημοσ.

Tο πρωτο HE AAC ειναι το καλυτερο για χαμηλα bitrate(κατω απο 98kbps). Το δευτερο LC ειναι αρκετα καλο σε Bitrate ομως της ταξεως 256 kbps. Τα αλλα δυο δεν τα ξερω. Παντως με τα δυο πρωτα εχεις αρκετη συμβατοτητα με ολα σχεδον τα προγραμματα μιας και τα προωθει η Ahead.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=72401

Το lc είναι το αντίστοιχο του mp3 αλλα με αναβαθμισμένες εκδώσεις τον εργαλείων που χρησιμοποιεί, παρέχοντας έτσι καλύτερη ποιότητα στα ίδια bitrate και απαιτώντας σχεδόν ίδια επεξεργαστική ισχύ (αυτό παει για της φορητές συσκευές).

Για παράδειγμα ένα mp3 στα 128kbps ακούγεται μια χαρά σε εσένα, αλλά αρκετά τραγούδια αν κάτσεις να τα ακούσεις προσεχτικά σε σύγκριση με το πρωτότυπο θα προσέξεις αρκετές "τροποποιήσεις" (που εννοείται ότι δεν είναι ενοχλητικές όταν ακούς τα τραγούδια και όχι να ελέγχεις την ποιότητα τους). Ένα αντίστοιχο lc-aac στα 128kbps θα παρουσιάσει σαφώς πολύ λιγότερες "τροποποιήσεις"!

Το he-aac σχεδιάσθηκε για να καλύτερη ποιότητα σε χαμηλά bitrate (κάτω του 64kbps) και σε καμία περίπτωση δεν προσφέρετε για μεγάλα bitrates

Tα άλλα δυο (LTP και Main) είναι το συμβατικό lc-aac αλλά με επιπρόσθετα εργαλεία για να πετύχουν καλύτερη ποιότητα σε μικρότερα bitrates αλλά αυξάνουν την απαιτούμενη επεξεργαστική ισχύ (κατά συμπίεση και αποσυμπιέσει) αρκετά και το τελικό αποτέλεσμα δεν ανταμείβει την εξοικονόμηση χώρου ή την επιπρόσθετη ποιότητα, έτσι σιγά - σιγά έχουν "εγκαταλειφθεί"

Δημοσ.

Πάντως κάνανε σκάρτη δουλειά με τα HE στα 64kbps.

Ακούγεται σαν παλιό γραμμόφωνο δίπλα σε ένα ogg 64kbps (το οποίο ακούγεται σχεδόν τέλεια)

Δημοσ.

Δεν το "παίζεις" σωστά. Είσαι σίγουρος ότι είναι he-aac αρχείο στα 64kbps; Αν ναι τι player χρησιμοποιείς και τι έκδοση; Είναι σε .mp4 conatiner ή απλό .aac;

Δημοσ.

Ναι. Είναι encoded με Nero Wave Editor (64kbps, προφίλ HE) και είναι σε container

.mp4 (ʼλλωστε το Nero δεν φτιάχνει .aac)

Η αναπαραγωγή γίνεται είτε με Nero Media Player, είτε με Windows Media Player με τους illiminable ogg codecs που προτίνει η Microsoft.

Καλούλα είναι η ποιότητα, αλλά καμμία σχέση με τα ogg.

Δημοσ.

Εξακολουθώ να αμφιβάλω!

Ιδιαίτερα "σήμερα" που αποδείχτηκε ότι το he της ahead δεν ήταν τόσο καλά εφαρμοσμένο τότε σε συγκρίσει με τα σημερινά codecs που προμηθεύει η Coding Technologies το Winamp

Σημείωση ότι η ahead θα κυκλοφορήσει την νέα έκδοση του aac codec της (με σαφώς καλύτερη ποιότητα σε όλα τα profile και με ps) με την έκδοση 7 του nero

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...