Προς το περιεχόμενο

HP ή Toshiba???

KLR250

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πάντως τα Toshiba έχω την εντύπωση πως έχουν ψιλοχαλάσει τα τελευταία χρόνια. Αυτό το βλέπω στην ποιότητα κατασκευής, στις οθόνες που φοράνε αλλά και στην ταχύτητα που τρέχουν

Δημοσ.

den rwtisa gia sigekrimeno modelo! afto pou thelw na mou peite einai, pia marka kata ti gnomi sas einai ayti pou protimate, ti tha pernate eseis an eixate dio idia modela, ena HP kai ena Toshiba.......

(p.x. an rwtaga vaio h acer, kserw ti tha legate oloi....)

pantos thelw (centrino 2.0, 1024MB, 100GB, 15,4', DVD-RW +++) 1500 - 2000 euro

tha to paro apo Plaisio.... ti lete???

Δημοσ.

Εγώ πάντως θα αγόραζα ΗΡ χωρίς δεύτερη σκέψη..... Απλά γιατί θεωρώ ότι έχουν καλύτερη ποιότητα και πιο όμορφη εμφάνιση.... Το θέμα της εμφάνισης βέβαια είναι υποκειμενικό αλλά ειδικά τα πληκτρολόγια των Toshiba δεν μου αρέσουν καθόλου, τα θεωρώ χειρότερα και από Acer χαλαρά.... Εκτός ότι έχουν μια φτηνή αίσθηση (κ στα ακριβά μοντέλα) όταν πατάς ένα πλήκτρο, η γύρω περιοχή πλήκτρων πιέζεται κ αυτή προς τα κάτω !!!

Δημοσ.
Πάντως τα Toshiba έχω την εντύπωση πως έχουν ψιλοχαλάσει τα τελευταία χρόνια. Αυτό το βλέπω στην ποιότητα κατασκευής, στις οθόνες που φοράνε αλλά και στην ταχύτητα που τρέχουν

Απο αποψη ποιοτητας παραμενουν κορυφαιοι. Οι οθονες μπορει να μην ειναι οι καλυτερες παντα, αλλα δεν θα δεις ουτε μισο pixel καμμενο. Περι ταχυτητας δεν το καταλαβα... βγαζει μοντελα για ολα τα γουστα με διαφορες ταχυτητες. Διαλεγεις και περνεις. Η ποιοτητα κατασκευης δεν ειναι στο αν η οθονη εχει υψηλο contrast η οχι... ειναι αλλες παραμετροι πολυ ποιο ουσιωδης.

Δημοσ.
Απο αποψη ποιοτητας παραμενουν κορυφαιοι. Οι οθονες μπορει να μην ειναι οι καλυτερες παντα, αλλα δεν θα δεις ουτε μισο pixel καμμενο. Περι ταχυτητας δεν το καταλαβα... βγαζει μοντελα για ολα τα γουστα με διαφορες ταχυτητες. Διαλεγεις και περνεις. Η ποιοτητα κατασκευης δεν ειναι στο αν η οθονη εχει υψηλο contrast η οχι... ειναι αλλες παραμετροι πολυ ποιο ουσιωδης.

Γίνομαι πιο αναλυτικός λοιπόν. Από οθόνες σίγουρα δεν είναι οι καλύτερες και σίγουρα οι sony ακόμα και ορισμένα acer είναι μέρα με τη νύχτα στον τομέα οθόνης.

Για την ταχύτητα, ένας φθηνός toshiba (στα 1500 ευρώ) σου δίνει την αίσθηση ότι είναι αρκετά πιο αργός από ένα μηχάνημα acer με τα ίδια χαρακτηριστικά (έχω προσωπική εμπειρία με αρκετά που έχω δουλέψει). Με τη λογική αυτή τους λέω "αργούς".

Τέλος, η ποιότητα κατασκευής νομίζω ότι έχει μειωθεί διαχρονικά (πιο φθηνά πλαστικά, λιγότερο μασίφ πληκτρολόγιο και βαφές που δείχνουν φθηνές και δεν ξέρω πόσο αντέχουν). Πάντα σε σύγκριση με ένα toshiba 3 ετίας.

Δημοσ.

HP

"Εκτός ότι έχουν μια φτηνή αίσθηση (κ στα ακριβά μοντέλα) όταν πατάς ένα πλήκτρο, η γύρω περιοχή πλήκτρων πιέζεται κ αυτή προς τα κάτω !!!" xalarotata kai symfono apolyta...... akoma kai sta cosmio

Δημοσ.
Γίνομαι πιο αναλυτικός λοιπόν. Από οθόνες σίγουρα δεν είναι οι καλύτερες και σίγουρα οι sony ακόμα και ορισμένα acer είναι μέρα με τη νύχτα στον τομέα οθόνης.

Για την ταχύτητα' date=' ένας φθηνός toshiba (στα 1500 ευρώ) σου δίνει την αίσθηση ότι είναι αρκετά πιο αργός από ένα μηχάνημα acer με τα ίδια χαρακτηριστικά (έχω προσωπική εμπειρία με αρκετά που έχω δουλέψει). Με τη λογική αυτή τους λέω "αργούς".

Τέλος, η ποιότητα κατασκευής νομίζω ότι έχει μειωθεί διαχρονικά (πιο φθηνά πλαστικά, λιγότερο μασίφ πληκτρολόγιο και βαφές που δείχνουν φθηνές και δεν ξέρω πόσο αντέχουν). Πάντα σε σύγκριση με ένα toshiba 3 ετίας.[/quote']

Για τις οθονες, ναι μεν δεν εξοπλιζει ολα τα μοντελα με τις καλυτερες... αλλα αυτες δεν χαλανε και επιπροσθετα εαν θελεις περνεις μοντελο με εξισου καλη οθονη και στην Toshiba. Σου δινουν οτι θελεις... ειναι δικο σου θεμα το τι θα επιλεξεις...

Εισαι σιγουρος πως ειναι ιδια τα χαρακτηριστικα? Φορτωναν-ετρεχαν τα ιδια πραγματα? Παντως το μονο σιγουρο ειναι πως για τη αντιστοιχη τιμη παντα οι Toshiba δινουν λιγοτερα σε εξοπλισμο αλλα περρισοτερα σε αξιοπιστια. Περι πλαστικων... ειναι το τελευταιο που θα εβλεπα... και εξηγουμαι. Εχω δει φορητους με καταπληκτικα πλαστικα, μεχρι και ruberrised επιφανεια τα οποια μετα απο χρηση 1,5-2 χρονων εχουν γινει χαλια με καθε εννοια της λεξεως. It's the inside that matters... τα πλαισια γρανιτης, οι σωστα τοποθετημενοι σκληροι πανω σε αποροφητικες διαταξεις για τα ατυχηματα, τα καλυτερης ποιοτητας υποσυστηματα (αλλο realtek ethernet και αλλο intel), η αθορυβη ψυξη, τα spill resistant πληκτρολογια κτλ... ενας φορητος κρινεται πρωτα απο την ουσια του και πολυ μετα απο την εμφανιση του.

Περι της βαφης... και ειχα μεχρι τον προηγουμενο μηνα ενα φορητο toshiba με βαψιμο που δεν μου γεμιζε το ματι... αλλα η αληθεια ειναι πως δεν φθαρθηκε το παραμικρο τα 2 χρονια που τον κρατησα. Και τους ποιο καινουργιους που εχω δει, δεν μου εδωσε κακη εντυπωση η βαφη τους.

Περι πληκτρολογιων... χμμ, δεν μπορω να εκφερω γνωμη, και δεν παρατηρησα ποτε αν σε καποιο σημειο "βουλιαζει", αν και λιγο θα με ενδιεφερε κατι τετοιο... το κρινω ησσονος σημασιας. Παντως απο την αλλη... φορητοι ειναι, οχι και αρματα μαχης, οποτε...

Εν τελει, αν δεν ειναι καλοι οι Toshiba... οι αλλοι τι να πουνε???

Δημοσ.

Για τις οθόνες της Toshiba δεν έχω ακούσει και εγώ καλά λόγια, δεδομένου ότι είμαι παθόν από φθηνές TFT θα σου πρότεινα να προσέξεις ιδιαίτερα τον συγκεκριμένο τομέα αφού μια χαμηλής απόδοσης οθόνη καθιστά την εργασία με τον φορητό ύστερα από λίγο απλά βασανιστική για να μην πω αδύνατη εκτός και αν αρέσκεσαι να ταλαιπωρείς τα μάτια σου!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...