cobra Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2005 ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΝΑ ΜΑΘΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Ccna ΚΑΙ Msce. ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΩΣΩ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ... ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΩ ΥΛΗ ΚΑΙ Demo ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ.
petera Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 Το CCNA μπορείς να το κανείς στην Ελληνοαμερικανική Ένωση ή στο Indianapolis (http://www.uindy.gr )υπάρχουν βέβαια και άλλες σχολές όπως η new horizons (http://www.newhorizons.gr) αλλά αυτοί ζητάνε 2.475,00 ? για 72 ώρες ενώ στο Indianapolis τουλάχιστον το κάνεις για 8 μήνες με 9 ώρες την εβδομάδα συνολικό κόστος 3.000 ?. Δεν είναι απαραίτητο να κάνεις μαθήματα σε κάποια σχολή για να δώσεις το CCNA μπορείς να τα διαβάσεις μόνος σου και να δώσεις μόνο τις εξετάσεις (new horizons 172 ? σε άλλες σχολές νομίζω αίνε πιο ακριβά ). Ύλη μπορείς να βρεις εύκολα από το e-mule γράψε “ccna semesters ” να κοιτάξεις να είναι version 3 ή 3.1 που είναι και τελευταία. Προτείνω να διαβάσεις μόνος σου γιατί θα σου βγει πολύ πιο φθηνά. Όταν τελειώσεις με την ύλη κατέβασε και τα testking (την μεγαλύτερη version που θα βρεις τώρα είναι 62 νομίζω ) από το e-mule για το CCNA, αυτή είναι μια συλλογή από ερωτοαπαντήσεις που οι περισσότερες ερωτήσεις και ακριβός αυτές που μπαίνουν και στις εξετάσεις. Για το Msce δεν ξέρω.
platongr Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 Όπως τα λέει ο petera, με την προϋπόθεση, αν διαβάσεις μόνος σου να γνωρίζει κάποια πράγματα αλλιώς δεν θα κάνεις τίποτα. Για msce ισχύουν τα ίδια. Μπορείς να κάνεις μαθήματα στη new horizons ή στην itec (http://www.itec.gr) ή στην compact (http://www.compact.gr). Φυσικά πάλι μπορείς να διαβάσεις μόνος σου και να βρεις και tests για να δώσεις εξετάσεις. Για το msce, παλιότερα, ξέρω ότι είχε όριο στο πόσες φορές μπορούσες να δώσεις για να περάσεις κάποιο μάθημα. Τώρα δεν ξέρω αν ισχύει αυτό.
strassenmeister Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 Αν πας στα σεμιναρια θα μαθεις πολυ περισσοτερα πραγματα,και ειδικα αν δεν εχεις επαφη με το "αθλημα" θα ειναι πολυ δυσκολο να διαβασεις μονος σου.
cobra Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 ΕΧΩ ΕΠΑΦΗ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΗ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΗΤΑΝΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Microsoft ΚΑΙ Cisco ΟΠΟΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΩ
RaNd Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 Τα ταχυρυθμα σεμιναρια CCNA ειναι ελαφρως καψιμο εγκεφαλλου μιας κ ειναι αρκετα συμπιεσμενα... Πλεον τα χωρισανε σε 2, Intro ICND k ICND. Aν δεν υπαρχει πιεση χρονου καλυτερα να κοιταξεις για τα αλλα του Indy . . .
xela Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 Μιας και κοιτάω και εγώ το θέμα αυτό με τις πιστοποιήσεις αυτές. τι πραγματική αξία έχουν αυτά σε μια πρόσληψη? δηλαδή στον τρέχοντα μισθό προσθέτουν κάποια χρήματα παραπάνω? και αν κάποιος έχει τις γνώσεις αυτές αλλά δεν έχει τα χρήματα για να πάει και να τα πάρει είναι σε μειονεκτηκότερη θέση σε κάποιον που τα έχει?
tsiolk Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 Για τις εταιρίες είναι περισσότερο το image που θα δείχνουν προς τα έξω, έχουμε εξειδικευμένο προσωπικό με πιστοποιήσεις ο καθένας στον τομέα του. Για αυτόν που έχει την πιστοποίηση λίγο καλυτερες συνθήκες εργασίας και οικονομικά θα είναι λογικά απο λίγο καλύτερα εως πολύ καλύτερα. Κάποια χρήματα προσθέτουν σίγουρα, το πόσα εξαρτάτε από την εκάστοτε εταιρία τι budget έχει να διαθέσει για την συγκεκριμένη θέση. Όχι απαραίτητα σε μειονεκτικότερη θέση όπως είπα και πιο πάνω εξαρτάται πάλι. http://www.mcmcse.com/ http://www.whizlabs.com/mcse-exam/mcse-exam.html http://www.transcender.com/default.aspx Ίσως το να έχει κάποιος πιστοποιήσεις Cisco και Microsoft μαζί να μην είναι απαραίτητα καλό από την άποψη ότι οι εταιρίες θα σκεφτούν ότι αποκλείεται κάποιος να είναι καλός και στα δύο.
petera Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 Εξαρτάτε σε τι θέσει θα δουλεύεις σε μια εταιρεία αν θα είσαι σε IT τότε θα χρειαστείς γνώσεις Microsoft ή Linux αν θα δουλεύεις σε τμήμα δικτύου σε έναν ISP τότε σίγουρα το CCNA ή μεγαλύτερο θα προτιμηθεί.
platongr Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 Η ουσία για την εταιρεία είναι ότι οι κάτοχοι των cerifications έχουν τις γνώσεις που λένε και δεν είναι "χαρτιά" που τα πήραν με τον α ή β τρόπο. Είναι ένα συν στο βιογραφικό κάποιου από κάποιον που απλά γράφει "γνώση & εμπειρία σε cisco routers" και είναι ένα συν στο μισθό του. Το πόσο παραπάνω στο μισθό, ανάλογα με το πόσο καλά θα "πουλήσει" ο καθένας τον εαυτό του...
xela Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 ας πούμε πως εγώ έχω αυτή την στιγμή πάρει την πιστοποίηση της ms για maintaining a microsoft windows server 2003 enviroment που κάνει 500ευρώ. μετά από ένα χρόνο θα βγει καινούργιο λειτουργικό πχ windows server 2007.τότε δεν θα μου είναι άχρηστο το χαρτί?θα πρέπει τότε να σκάσω άλλα 500 για να πάρω το καινούργιο χαρτί? υπάρχει κάποιος γραπτώς τρόπος να δείχνω αρχικά ότι ξέρω κάποια πράγματα και όχι να ισχυρίζομαι και μετά να έρχεται το πρακτικό τεστ?
tsiolk Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 ας πούμε πως εγώ έχω αυτή την στιγμή πάρει την πιστοποίηση της ms για maintaining a microsoft windows server 2003 enviroment που κάνει 500ευρώ.μετά από ένα χρόνο θα βγει καινούργιο λειτουργικό πχ windows server 2007.τότε δεν θα μου είναι άχρηστο το χαρτί?θα πρέπει τότε να σκάσω άλλα 500 για να πάρω το καινούργιο χαρτί? υπάρχει κάποιος γραπτώς τρόπος να δείχνω αρχικά ότι ξέρω κάποια πράγματα και όχι να ισχυρίζομαι και μετά να έρχεται το πρακτικό τεστ? Αν έχεις κάποια πιστοποίηση δεν πληρώνεις πάλι το ίδιο κεφάλαιο αλλα κάποιο αντίτοιμο για upgrade του διπλωματός σου. Ακόμα υπάρχουν εταιρίες που δουλεύουνε με windows NT ή 2000 και δεν έχουν αλλάξει ακόμα σε 2003. Μόνο με την κουβέντα να τον πίσεις ότι αυτά που του έχεις γράψει στο CV δεν είναι παραμύθια αλλα πραγματικότητα.
RaNd Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 Εισαι οτι δηλωσεις... Aλλα μετα οταν χρειαστει να μπορεσεις να το αποδειξεις . . . . Σημερα "ολοι" εγιναν τεχνικοι μετα απο 2 PC World . . .
strassenmeister Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 Παντως οι εταιρειες που εχουν partnership με την CISCO,υποχρεουνται να εχουν πιστοποιημενους μηχανικους αναλογα με το τι partnership εχουν.Δηλαδη μια εταιρεια που ειναι Golden Partner της CISCO (IBM,INTRACOM) πρεπει να εχει καποιους CCNA-CCNP-CCIE και αντιστοιχα με την ειδικοτητα της εταιρειας στο partnership αντιστοιχους μηχανικους-πιστοποιημενους απο τη CISCO.Οποτε οσο μεγαλυτερο χαρτι εχεις και σε χρειαζεται η εταιρεια τοσο περισσοτερα θα σου δωσει.Αυτη τη στιγμη παντως αν εχεις χαρτι CCIE χτυπας οτι μισθο θες (σε λογικα επιπεδα).
platongr Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 Το ίδιο ισχύει και τους Microsoft Partners. Πάντως πέρα από το upgrade (που συνήθως το δίνεις μόνο μία φορά και αν το πάρεις), αν έχεις το 2k3 π.χ και δουλεύεις στο αντικείμενο δεν θα χρειαστείς την πιστοποίηση για το 2k5 αλλά αν στο 2k7 αλλάξει κάποια τεχνολογία, όπως έγινε από τα nt στα 2k τότε θα σου χρειαστεί. Από την στιγμή που θα αποφασίσεις να δουλέψεις σε αυτόν τον τομέα θα πρέπει να τα σκας συνέχεια για να ενημερώνεσαι και πιστοποιείς τις γνώσεις σου στις νέες τεχνολογίες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.