ice@man Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2005 Θέλω κανω την αλλαγή και να πάω σε PCI-E σύστημα και θα ήθελα να βρώ μια μητρική που να είναι καλή σε αξιοπιστία και επιδόσεις (και για o/c αν γίνεται) αλλά με ενδιαφέρει πολύ ο θόρυβος, επειδή τώρα το σύστημα μου είναι όσο το δυνατόν πιο αθόρυβο. Απο ότι έχω διαβάσει σε αυτούς τους τομείς υπερτερει το NF4 αλλά επειδή ζεσταίνεται έχει ανεμιστήρα στο chipset ο οποίος παράγει αρκετό θόρυβο. Αυτό που θέλω να κάνω είναι να βρώ κάποια μητρική (όπως είναι η Asus A8N Sli) και να αλλάξω το cooler του chipset με ένα παθητικό (όπως το zalman) και το πολύ πολύ θα του βάλω και ένα fan σε χαμηλές στροφές να χτυπάει επάνω του. Έίχα δει απο κοντά ένα MSI K8N Neo2 (με nforce chipset αλλά χωρίς PCI-Ε) και για τα δικά μου δεδομένα έκανε θόρυβο το ανεμιστηράκι του chipset. Έχει κανένας να προτείνει κάποια μητρική; Επίσης εχει δοκιμάσει κανένας να βάλει παθητική ψύξη σε τέτοιες μητρικές; Ευχαριστω προκαταβολικά.
georgeadams Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2005 Η Asus έχει μια έκδοση της A8N SLi με παθητική ψύξη στο nF4. Πάντως, στη δική μου DFI nF4 η ταχύτητα του ανεμιστήρα του nF4 ρυθμίζεται από το BIOS κι έτσι είναι αθόρυβο...
ice@man Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2005 Thx για την απάντηση, λογικά θα λες για την premium, την βρήκα στο site του Hac με τιμούλα λίγο τσιμπημένη 215?. Σχετικά με την DFI, μπορείς να μου πεις περίπου μέχρι πόσο σε αφήνει να χαμηλώσεις τις στροφές του ανεμιστήρα; Είναι manual η ρύθμιση ή λειτουργεί αυτόματα σύμφωνα με την θερμοκρασία του chipset;
georgeadams Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2005 Λειτουργεί αυτόματα ανάλογα με τη θερμοκρασία του chipset αλλά μπορείς να θέσεις εσύ τα όρια. Οι ρυθμίσεις στο δικό μου BIOS είναι: NB Fan Fully ON if NB Temp > 55°C NB Fan Turn OFF if NB Temp < 25°C και η θερμοκρασία του chipset γύρω στους 45°C (με θερμοκρασία δωματίου 25°C) Υ.Γ. Ναι, η Asus είναι η A8N-SLI Premium:
ice@man Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 Οκ, ευχαριστώ και πάλι! Μήπως θα μπορούσες ενδεικτικά να μου πεις και περίπου σε τι στροφές παίζει το ανεμιστηράκι του; Μπορείς να αλλάξεις τις συγκεκριμένες θερμοκρασίες (δηλαδή το 25 και το 55 και να το βάλεις οτι θες εσύ); Επίσης μήπως ξέρεις με τους Dual Core πως τα παει; Σχετικά με το θέμα παθητικής ψύξης έχει δοκιμάσει κανένας κάτι ανάλογο σε nf4 μητρική;
georgeadams Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 Ναι, μπορείς να αλλάξεις τα όρια. Το ανεμιστηράκι παίζει γύρω στις 4000rpm. Απ' όσο ξέρω το DFI υποστηρίζει μια χαρά Dual Core (όπως και τα υπόλοιπα nf4 άλλωστε).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.