Προς το περιεχόμενο

Windows2000 Installation bug

The_Mentor

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσπάθησα να εγκαταστήσω τα windows 2000 προχθές (249 φορά αισίως λόγω επαγγέλματος) και αντιμετώπισα ένα πρόβλημα που πιστεύω πως πρέπει να το γνωρίσεται και ίσως βοηθήσει πολλούς φίλους:<BR>Η εγκατάσταση έγινε σε ένα pentium3 450 me 64Ram και δίσκο 10gb που όμως είχε BAD SECTOR. Κάθε φόρα που προσπαθούσα να κάνω πρώτα format με NTFS και έπειτα εγκατάσταση, ο installer με προειδοποιούσε πώς δεν έβρισκε μία σειρά από αρχεία (όχι συγκεκριμένα και τα ίδια κάθε φορά). Στην αρχή το μυαλό μου πήγε σε χαλασμένο CD ή σε πρόβλημα με το cdrom (πηδάει?). Κάθε φόρα επέλεγα να κάνω repartition και καθαρή εγκατάσταση με 2-3 cd όλες original version των windows. Δηλαδή boot με windows 98 disk, fdisk, format ξανά τις 4 δισκέτες των windows2000 κλπ.<BR>Τελικά για να μην κουράζω αυτό που κατάλαβα είναι το εξής: Κατα την διάρκεια του format με τα windows 98 startup disk ο υπολογιστής κρατάει ένα mapping των bad sectors του σκληρού. Όταν τα win2000 προσπαθούσαν να κάνουν format με ntfs το mapping αυτό καταστρέφονταν (λογικό). Όμως μετά το format o installer copyαρε τα αρχεία του cd μέσα στο δίσκο που ΧΩΡΙΣ to mapping των bad sectors τα έγραφε πάνω σε αυτά, με αποτέλεσμα να μην είναι πολλά αρχεία αναγνώσιμα.<BR>Το πρόβλημα λύθηκε όταν από setup επέλεξα να μην γίνει καμία αλλάγή στο Status quo του δίσκου (FAT32). To setup ολοκληρώθηκε κανονικά και ο υπολογιστής δουλεύει άψογα.<BR>To παρών το έστειλα και στην microsoft προχθές και μέσα σε 20min μου απάντησαν πως το mapping των bad sectors μεταβιβάζεται στον installer των windows 2000 από τον installer των 98, αλλά κρατείται αντίγραφο στην μνήμη όπου δεσμεύεται από την system arena γιαυτό και ΔΕΝ λειτουργεί όπως το αναμενόμενο!!!<P>The Mentor

Δημοσ.

Φαινομενικα αντιμετωπισα και εγω το ιδιο προβλημα πριν λιγες μερες.<BR>Μετα απο αρκετες αλλαγες cd,fdisk,format,εκανα clear cmos setup και ολλα οκ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...