Προς το περιεχόμενο

Προτασεις για Walkie Talkie!!!

crach13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα παιδια.σκεφτομαι να αγορασω αλλα δεν εχω ιδεα για το τι παιζει.δωστε μου links για να βλεπω λεπτομερειες και τμες αν υπαρχουν.Ευχαριστω!!!

Δημοσ.

καλησπερα παιδια.σκεφτομαι να αγορασω αλλα δεν εχω ιδεα για το τι παιζει.δωστε μου links για να βλεπω λεπτομερειες και τμες αν υπαρχουν.Ευχαριστω!!!

• 9 μήνες μετά...
Δημοσ.

Εάν τα θέλεις για να μιλάς με κάποιον φίλο σου η κάτι άλλο μόνιμα, γιατί δεν κοιτάς και την λύση ενός VHF ?

Να γίνεις ράδιοερασιτέχνης, με μια αδειούλα ωραία, τις κεραιούλες σου στην ταράτσα , το φορητάκι σου για τους καφέδες και του αυτοκινήτου για τις μακρινές βόλτες ?

και όλα αυτά σαφώς με μεγαλύτερη εμβέλεια απο οτι τα Walkie Talkie (η αλλίως PMR)

Δημοσ.

pantos auta ta walkie tokie grafoun pos ehoun emvelia 5KH . egw polu amfivalw diladi an to ena to dosw se ena filo mou pou to spiti tou ine 2-3 kh apo to diko mou tha mporoume na milame apo spitia mas? me tipota pistevw egw. ektos kai an anevoume stis taratses mas isos na ginei kati

Δημοσ.

Λοιπόν κατ' αρχήν όταν μιλάς για Walkie Talkie μάλλον θα εννοείς CB. Έχω ασχοληθεί παλαιότερα, αυτή την στιγμή τα έχω πουλήσει όλα, αλλά γνωρίζω μερικά πράγματα. Κατ' αρχήν θα πρέπει να σου πω ποια η διαφορά ανάμεσα σε CB και σε VHF η μεγάλη τους διαφορά είναι ότι στο Walkie Talkie θα πρέπει να έχεις οπτική επαφή με αυτούς που θα μιλάς, είναι πιο φτηνά σε τιμές σε σχέση με τα VHF όπου σε αυτά δεν είναι ανάγκη η οπτική επαφή. Πάντως με απλό CB μέσα σε πόλη κάπου δηλαδή 5-6ΚΜ δεν νομίζω να αντιμετωπίσεται κάποιο πρόβλημα και ειδικά όταν ο ένας χρήστης είναι πιο ψηλά από τον άλλον. Εάν είναι βάσεως αυτό που θα πάρεις, δηλαδή να το έχεις σταθερά στο σπίτι με εξωτερική κεραία, τροφοδοτικό κλπ θα έχεις καλύτερη απόδοση κατά πολύ, άσε που υπάρχουν και ενισχυτές (παντόφλες) όπου μπορείς να πιάσεις και αποστάσεις μεγάλες χωρίς πρόβλημα. Στην συνέχεια υπάρχουν και κάτι έξτρα για κωδικοποίηση ομιλίας όπου ένας που έχει απλό δέκτη δεν θα μπορεί να καταλαβαίνει τι συζητάς με τον φίλο σου. Τέλος πάντων υπάρχουν πολλές επιλογές, ελπίζω να βοήθησα.

Δημοσ.

Ένα ένα τα θυμάμαι, κάτι ακόμη τελευταίο: Υπάρχει πρόγραμμα για υπολογιστή όπου μπορείς να μιλάς παγκόσμια με άτομα που χρησιμοποιούν πραγματικά μηχανήματα (βραχέα) μέσα από τον υπολογιστή σου, έτσι δεν χρειάζεται να αγοράσεις κανένα μηχάνημα. Βασική προϋπόθεση γι' αυτό το πρόγραμμα να μπορείς να συνδεθείς, είναι να έχεις πάρει άδεια ραδιοερασιτέχνη. Αυτό μάλλον δεν θα σε πολυ ενδιαφέρει, απλώς το αναφέρω για όσους έχουν "σκατζάρει" με το άθλημα και ζητάνε κάτι περισσότερο. Πάντως γενικά εάν κολλήσεις με τέτοια κόλλησες, ειδικά εάν είστε και καλή παρέα, άστα να πάνε.

Δημοσ.
pantos auta ta walkie tokie grafoun pos ehoun emvelia 5KH . egw polu amfivalw diladi an to ena to dosw se ena filo mou pou to spiti tou ine 2-3 kh apo to diko mou tha mporoume na milame apo spitia mas? me tipota pistevw egw. ektos kai an anevoume stis taratses mas isos na ginei kati

Στα φορητά CB πάντα παίζει ρόλο από που μιλάς, διαφορετικά να είσαι μέσα στο σπίτι και διαφορετικά να είσαι στην ταράτσα. Εάν είσαι στην ταράτσα είναι σαν να έχεις εξωτερική κεραία, οπότε φυσικά το σήμα θα είναι πολύ καλύτερο, αλλά βασικά αυτό που τρώει το σήμα, δεν είναι τόσο πολύ οι τοίχοι του σπιτιού, όσο τα βουνά. Εάν υπάρχει βουνό ανάμεσά σας και δεν έχει "περάσματα" δύσκολα μιλάς.

Είχα τύχη να πάω μια μέρα σε ένα φίλο όπου είχε καλύτερο μηχάνημα από το δικό μου με πολύ καλή εξωτερική κεραία και ακούγαμε ομιλίες από άλλες περιοχές της Ελλάδος σε απόσταση 300-400ΚΜ !!!! Όσο και εάν φαίνεται κουφό είναι αληθές, απλώς είχε περάσματα, παίζει ρόλο πολλές φορές ο καιρός η υγρασία κλπ. Αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πιο εύκολο εσύ να ακούς τους άλλους παρά να σε ακούνε αυτοί, εάν θέλεις να σε ακούνε και αυτοί θα πρέπει να έχεις "παντόφλα" (ενισχυτή) 500-1000W και θα σε ακούνε και αυτοί μια χαρά, γιατί τα 4-5W τι να σου κάνουν στα 40καναλα μηχανήματα.

Εάν πάρεις μηχάνημα βραχέων, θα μιλάς από την πόλη σου σε όλο το κόσμο, Σουηδία, Βραζιλία και όπου αλλού θέλεις, αλλά αυτά είναι πολύ πιο ακριβά μηχανήματα.

Δημοσ.
Ένα ένα τα θυμάμαι, κάτι ακόμη τελευταίο: Υπάρχει πρόγραμμα για υπολογιστή όπου μπορείς να μιλάς παγκόσμια με άτομα που χρησιμοποιούν πραγματικά μηχανήματα (βραχέα) μέσα από τον υπολογιστή σου, έτσι δεν χρειάζεται να αγοράσεις κανένα μηχάνημα. Βασική προϋπόθεση γι' αυτό το πρόγραμμα να μπορείς να συνδεθείς, είναι να έχεις πάρει άδεια ραδιοερασιτέχνη. Αυτό μάλλον δεν θα σε πολυ ενδιαφέρει, απλώς το αναφέρω για όσους έχουν "σκατζάρει" με το άθλημα και ζητάνε κάτι περισσότερο. Πάντως γενικά εάν κολλήσεις με τέτοια κόλλησες, ειδικά εάν είστε και καλή παρέα, άστα να πάνε.

Γεια σου φίλε μου.

Με ενδιαφέρει αυτό το πρόγραμμα που λες. Ξέρεις πως λέγεται και πως μπορώ να το βρω?

Δημοσ.

Ένας φίλος που ζει Βραζιλία μου είχε πει για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Δεν θυμάμαι το όνομα του προγράμματος, το μόνο που θυμάμαι είναι ότι μπορείς να το βρεις freeware και να το κατεβάσεις από το ίντερνετ. Μόλις τον βρω online τον φίλο μου θα τον ρωτήσω και θα αφήσω απάντηση εδώ με το όνομα του προγράμματος.

Δημοσ.

μαλλον μιλατε για το echolink

http://www.echolink.org

για να γραφτεις πρεπει να εισαι ραδιοερασιτεχνης και να στειλεις σκαναρισμενη την αδεια σου. Για μη αδειουχους δεν υπαρχει η παραμικρη ελπιδα.

τωρα αν θες επικοινωνιες εχουμε...

(μπακαλιστικα θα στα πω)

1) PMR με 0.5 βαττ για κοντινες αποστασεις...

2) VHF/UHF με αδεια ραδιοερασιτεχνη δευτερης κατηγοριας σε συγκεκριμενο φασμα συχνοτητων σε εμβελεια αναλογη του μηχανηματος σου

3) HF βραχαια εως παγκοσμια καλυψη με αδεια ραδιοερασιτεχνη πρωτης κατηγοριας

4) CB με καλυψη αναλογα των συνθηκων και του μηχανηματος με αδεια που την περνεις χωρις εξετασεις απλα με την καταθεση καποιων χαρτιων στο υπουργειο.

διαλεγεις και περνεις

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή μια και πούλησα τα μηχανήματά μου και δεν έχω βραχέο.

Επί τη ευκαιρία, μου έχει μείνει ακόμη ενα φορητό VHF KENWOOD TH-22 5W αν ενδιαφέρεται κανείς. Απλά το αναφέρω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...