limp Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2005 Εδώ και τέσσερις περίπου μήνες, είπα κ εγώ να αγοράσω έναν δίσκο SATA, μιας και η motherboard μου (ASUS – P4PE) έχει τον κατάλληλο controller. Ο δίσκος που πήρα είναι ο Seagate Baracuda 7200 200GB, μετά από τα καλά σχόλια που διάβασα στο forum, τον οποίο τον έβαλα ως master και τον άλλο δίσκο που είχα (Maxtor 120GB) σαν slave. Μετά από περίπου ένα μήνα λειτουργίας χωρίς το παραμικρό πρόβλημα, ξαφνικά μια μέρα, εκεί που πάω να τον ανοίξω, μου πετάει την στιγμή του boot το εξής ωραίο μήνυμα: “NTLDR is missing. Press Ctrl+Alt+Del to restart”. Με τα πολλά κατάφερα μέσο του λειτουργικού του άλλου δίσκου να τον κάνω format κ να του ξαναπεράσω τα Windows. Αλλά το πρόβλημα δυστυχώς δεν σταμάτησε κ έξη δυστυχώς υπάρχει μέχρι αυτή τι στιγμή που γράφω. Αυτό που γίνεται είναι το εξής: συχνά (περίπου 1/3 φορές) μου λέει ότι ο sata controller δεν βρήκε κάποια συσκευή συνδεδεμένη (No drive attached to FastTrack controller, The BIOS is not installed) και τι στιγμή που πάει να κάνει boot, μου πετάει το μήνυμα για το NTLDR. Αν όμως τον κλείσω και του “πειράξω” λίγο το καλώδιο μεταφοράς δεδομένων, τότε αν όχι με την πρώτη-δεύτερη, τότε με την τρίτη-τέταρτη φορά, τον αναγνωρίζει, και μπαίνω κανονικά στα Windows. Παρόλο όμως που έβαλα και ένα άλλο καλώδιο μεταφοράς, μπας και ήταν αυτό που έφταιγε, δεν άλλαξε κάτι. Το άλλο που γίνεται είναι ότι εκεί που είμαι μέσα στα Windows, ξαφνικά εμφανίζεται μια μπλε οθόνη που λέει: “A problem has been detected and Windows has been shutdown to prevent damage to your computer. KERNEL STACK INPAGE ERROR” και όταν τον κλείσω και τον ξανανοίξω, τότε πάλι μου βγάζει το NTLDR is missing και πρέπει να ακολουθήσω την ίδια διαδικασία για να ξαναμπώ. Σημειωτέον ότι το Scandisk μου βγάζει κάποια KB bad sectors. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και sorry για το μεγάλο post.
limp Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2005 Εδώ και τέσσερις περίπου μήνες, είπα κ εγώ να αγοράσω έναν δίσκο SATA, μιας και η motherboard μου (ASUS – P4PE) έχει τον κατάλληλο controller. Ο δίσκος που πήρα είναι ο Seagate Baracuda 7200 200GB, μετά από τα καλά σχόλια που διάβασα στο forum, τον οποίο τον έβαλα ως master και τον άλλο δίσκο που είχα (Maxtor 120GB) σαν slave. Μετά από περίπου ένα μήνα λειτουργίας χωρίς το παραμικρό πρόβλημα, ξαφνικά μια μέρα, εκεί που πάω να τον ανοίξω, μου πετάει την στιγμή του boot το εξής ωραίο μήνυμα: “NTLDR is missing. Press Ctrl+Alt+Del to restart”. Με τα πολλά κατάφερα μέσο του λειτουργικού του άλλου δίσκου να τον κάνω format κ να του ξαναπεράσω τα Windows. Αλλά το πρόβλημα δυστυχώς δεν σταμάτησε κ έξη δυστυχώς υπάρχει μέχρι αυτή τι στιγμή που γράφω. Αυτό που γίνεται είναι το εξής: συχνά (περίπου 1/3 φορές) μου λέει ότι ο sata controller δεν βρήκε κάποια συσκευή συνδεδεμένη (No drive attached to FastTrack controller, The BIOS is not installed) και τι στιγμή που πάει να κάνει boot, μου πετάει το μήνυμα για το NTLDR. Αν όμως τον κλείσω και του “πειράξω” λίγο το καλώδιο μεταφοράς δεδομένων, τότε αν όχι με την πρώτη-δεύτερη, τότε με την τρίτη-τέταρτη φορά, τον αναγνωρίζει, και μπαίνω κανονικά στα Windows. Παρόλο όμως που έβαλα και ένα άλλο καλώδιο μεταφοράς, μπας και ήταν αυτό που έφταιγε, δεν άλλαξε κάτι. Το άλλο που γίνεται είναι ότι εκεί που είμαι μέσα στα Windows, ξαφνικά εμφανίζεται μια μπλε οθόνη που λέει: “A problem has been detected and Windows has been shutdown to prevent damage to your computer. KERNEL STACK INPAGE ERROR” και όταν τον κλείσω και τον ξανανοίξω, τότε πάλι μου βγάζει το NTLDR is missing και πρέπει να ακολουθήσω την ίδια διαδικασία για να ξαναμπώ. Σημειωτέον ότι το Scandisk μου βγάζει κάποια KB bad sectors. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και sorry για το μεγάλο post.
sash Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2005 είχα παρόμοιο πρόβλημα με καινουργιο ΣΑΤΑ κ Asus A8V-Deluxe (ntldr missing, σε κάποια ρεσταρτ δεν έβλεπε τον δίσκο τυχαία, χωρίς να μπορώ να αναπαράγω το ίδιο πράγμα, πολλά bad sectors κτλ κτλ) 1.άναψε όλους τους controllers στην motherboard (promise, via, ktl ktl). 2. Βάλε τους drivers που δίνει ο κατασκευαστής. Μην βάλεις generic ή πειραγμένους. Είχα τους asus και ήταν όλα καλα. Με το που έβαλα τους VIA (3-5 releases μεταγενέστερος) γ@μ@θ@κ@ν τα πάντα(δεν εννοώ τα αρκουδάκια με την άσπρη την κοιλίτσα). let us know.
sash Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2005 είχα παρόμοιο πρόβλημα με καινουργιο ΣΑΤΑ κ Asus A8V-Deluxe (ntldr missing, σε κάποια ρεσταρτ δεν έβλεπε τον δίσκο τυχαία, χωρίς να μπορώ να αναπαράγω το ίδιο πράγμα, πολλά bad sectors κτλ κτλ) 1.άναψε όλους τους controllers στην motherboard (promise, via, ktl ktl). 2. Βάλε τους drivers που δίνει ο κατασκευαστής. Μην βάλεις generic ή πειραγμένους. Είχα τους asus και ήταν όλα καλα. Με το που έβαλα τους VIA (3-5 releases μεταγενέστερος) γ@μ@θ@κ@ν τα πάντα(δεν εννοώ τα αρκουδάκια με την άσπρη την κοιλίτσα). let us know.
xela Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2005 επίσης επέλεξε από το bios ώς first boot device να είναι ο sata με το cd-rom αν θες.
xela Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2005 επίσης επέλεξε από το bios ώς first boot device να είναι ο sata με το cd-rom αν θες.
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2005 Καθολου κουλα τα μυνηματα θα ελεγα. Το NTLDR ειναι ο loader του λειτουργικου , δεν μπορει να βρει το δισκο λογω καποιας αδυναμιας υλικου αρα λογικα το βγαζει. Τωρα αν με τις 2-3 φορες καταφερνει να δει ο κοντρολερ το δισκο και να ξεκινησει το συστημα δε παει να πει οτι θα μπεις και στα windows. Δοκιμασε τα παρακατω... low level format για να δεις σε ποσο κακη κατασταση βρισκεται ο δισκος σου νεα εγκατασταση των windows
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2005 Mallon o diskos paei gia founto... ...και εγω αυτο πιστευω
limp Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2005 2. Βάλε τους drivers που δίνει ο κατασκευαστής. Μην βάλεις generic ή πειραγμένους. Είχα τους asus και ήταν όλα καλα. Με το που έβαλα τους VIA (3-5 releases μεταγενέστερος) γ@μ@θ@κ@ν τα πάντα(δεν εννοώ τα αρκουδάκια με την άσπρη την κοιλίτσα). Πράγματι είχα βάλει κάτι drivers που είχα κατεβάσει απ’το net για τον controller. Τώρα έβαλα αυτούς που έχει το cd της mobo. ‘Όταν μου ζήτησε restart και ξαναμπήκε στα windows' date=' μου έβγαλε ένα μήνυμα που πρώτη φορά το είδα “the promise driver cache is disable! Do you want to enable driver cache now?” και επέλεξα yes και ξανάκανε restart. Από τότε δεν έχω κάποιο πρόβλημα. We’ll see.. Mallon o diskos paei gia founto... Δεν νομίζω να είναι τόσο χάλια τα πράγματα. Πιστεύω ότι μάλλον το πρόβλημα είναι στον controller και στη συνεργασία του με τον δίσκο. Πάντως τα Bad sector που έχω είναι μόνο 8kb. Δοκιμασε τα παρακατω... low level format για να δεις σε ποσο κακη κατασταση βρισκεται ο δισκος σου Αυτό φίλε πως 8α το κάνω?
sash Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2005 ο δίσκος σου είναι μια χαρά. Για τα bad sectors έφταιγε ο controller. Ένα low lever format (όλοι οι κατασκευαστές από τα site δίνουν utilities με τα οποία κάνεις Low level) είναι καλή ιδέα.
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2005 οπως ειπε και ο φιλος sash παραπανω πηγαινε στο σαιτ της εταιριας που κατασκευασε το δισκο σου και θα βρεις καποιο προγραμμα να το κανει , να ξερεις ομως οτι ειναι χρονοβορα διαδικασια...με λιγα λογια για ενα δισκο 120γιγα μπορει να φας 1μιση ωρα με το low level format.
limp Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2005 Να λοιπόν που το πρόβλημα δεν λύθηκε (σιγά μην λυνόταν τόσο εύκολα!). Έκανα format τον δίσκο και πέρασα τους drivers για τον controller από το cd της mobo. Για μια βδομάδα δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα μέχρι κάποια στιγμή που ξαναεμφανίστηκε το “A problem has been detected and Windows has been shutdown to prevent damage to your computer. KERNEL STACK INPAGE ERROR”. ΄ Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι τη στιγμή που βγαίνει η μπλε οθόνη και αναγκάζομαι να κάνω restart, όταν ξαναξεκινάει το pc, ο controller βλέπει κανονικά τον δίσκο (τις περισσότερες φορές) και μπαίνει στα windows. Έψαξα, όπως μου είπατε, στο site της Seagate εργαλείο για low level format, αλλά δεν βρήκα κάτι για sata δίσκο. Κατέβασα πάντως τα SeaTools Desktop Edition, με τα οποία επιχείρησα να κάνω έλεγχο στον δίσκο. Μερικά από τα τεστ, δεν μπόρεσαν να ολοκληρωθούν. Τα αποτελέσματα που πήρα είναι τα ακόλουθα Diagnostic Results: Full Diagnostic Scan Result: Failed The Following Sectors MAY be damaged ------------------------------------ LBA: 742415 STATUS: Write-reallocation SKIPPED USAGE: Not Resolved LBA: 802722 STATUS: Write-reallocation SKIPPED USAGE: Not Resolved LBA: 244126578 STATUS: Write-reallocation SKIPPED USAGE: Not Resolved LBA: 336840524 STATUS: Write-reallocation SKIPPED USAGE: Not Resolved File Structure Test Result: Partition 1 (NTFS (125.8 GB) back-up) Result: Failed with critical Errors The following errors were found while scanning the volume: One or more errors were found in the index Partition 2 (NTFS (74.2 GB) windows) Result: Passed with inconsistencies Some files and/or folders were found with inconsistent write or change times. The write or change time in the index does not match the write or change time stored in the file record. This is normal and not considered a corruption. Έκανα επίσης και ένα scan disk έχοντας τσεκαρισμένες τις επιλογές «automatically fix file systems errors» και «scan for and attempt recovery of bad sectors», το οποίο μου κολλάει στο 27% στο stage 5 (chkdsk is verifying free space). Καμία ιδέα ? Πιστεύετε ότι μπορώ, εφόσον έχω εγγύηση, να απαιτήσω την αντικατάσταση του δίσκου?
sash Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2005 ok έχει πρόβλημα ο δίσκος officially πλέον
polaki Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2005 Και γω πιστευω εχει πρόβλημα. Ζητα αντικατάσταση, με δεδομένο οτι δεν βγάζει καν το scandisk...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.