GTXTC Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2005 An to sustima pou thes na paizei ton ixo upostirizei Dolby Digital kai DTS (tha to grafei kai panw tou) tote nai i diafora xrisimopoiontas ena digital kalwdio (auta einai to coaxial kai to optical) einai arketa simantiki (to kathe ena apo ta ixeia sou tha paizei kati diaforetiko). Twra an to sustima sou paizei mono dolby prologic tote to aspro kokkino einai arketo. Pantws an thes perissotera na sou thumisw oti eisai se lathos forum.
aviator737 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2005 Για είκονα χρεισιμοποιησε τα καλώδια που εχει πει ο sboo οτι καλυτερο για την περιπτωσή σου(Red,Green,Blue).Coaxilal θα βάλεις εφοσον διαθετεις καποιον πολυκάναλο ενισχυτη και θελεις να ακουσεις ψηφιακό ηχο,συνδέοντας το dvd σου με τον ενισχυτή σου.Αν δεν εχει coaxial ο ενισχυτής σου βαλε optical και στις 2 περιπτώσεις θα πάρεις πολυκάναλο ψηφιακό ηχο ιδιας ποιότητας ανάλογα βεβαια με το ποσο χρημα εχεις ξοδεψει για τα καλώδια.Στο σημείο αυτο να διορθωσω τον φίλο kostas3650 σχετικα με αυτο που εγραψε πριν,οτι η optical εχει καλύτερη ποιότητα.Απλα η optical συνιστατε για μεταφορα σήματος σε μικρες αποστασεις ενω η coaxial για μεταφορα σήματος σε μεγαλύτερα μήκη! Αντε και καλες συνδέσεις!!!!
sboo Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2005 Στο σημείο αυτο να διορθωσω τον φίλο kostas3650 σχετικα με αυτο που εγραψε πριν' date='οτι η optical εχει καλύτερη ποιότητα.Απλα η optical συνιστατε για μεταφορα σήματος σε μικρες αποστασεις ενω η coaxial για μεταφορα σήματος σε μεγαλύτερα μήκη!Αντε και καλες συνδέσεις!!!![/quote'] Η οπτική ίνα μπορεί να μεταφέρει σήμα σε πολύ μεγάλες αποστάσεις (μεγαλύτερες και από τι διαστάσεις του μέσου σπιτιού). Αντιθέτως η coaxial δυσκολεύεται σε μεγάλες αποστάσεις. Απλά η οπτική ίνα έχει πιο πολλές μετατροπές στο σήμα (από ηλεκτρικό που παίρνει σε οπτικό και μετά πάλι σε ηλεκτρικό) οπότε αν οι αντίστοιχοι μετατροπείς δεν είναι σωστά υλοποιημένοι χάνει σε ποιότητα το σήμα. Φυσικά για να γίνουν αυτά αντιληπτά απαιτούνται καλές πηγές χωρίς jitter αλλά και καλά ηχεία. Στην περίπτωση των ηχείων υπολογιστή σπάνια θα γίνει αντιληπτό κάτι τέτοιο... περί ψηφιακών συνδέσεων ήχου κοιτάξτε εδώ http://www.avsite.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=2049 για ψηφιακό ήχο εδώ http://www.avsite.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=6424
sboo Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2005 sboo το component 3 rca(CR-656) δεν είναι αυτό που χρειάζομαι? ναι Αν βάλω αυτό το καλώδιο θα αφήσω το άσπρο και το κόκκινο για τον ήχο και θα βγάλω απλά το κίτρινο βύσμα? ακριβώς Αξίζει να αγοράσω το Coaxial καλώδιο ή δεν έχει και καμιά σοβαρή διαφορά? το coaxial είναι για να συνδέσεις το dvdplayer με a/v ραδιοενισχυτή
dipsa Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2005 Να προσθέσω κι εγώ κάτι, ότι η σύνδεση component σου δίνει τη δυνατότητα να ωφεληθείς από το progressive scan που - πιθανόν να- διαθέτει το dvd σου. Απ΄ότι γνωρίζω, οι υποδεέστερες (scart, s-video, composite) δεν σου δίνουν αυτή τη δυνατότητα.
vagpap Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2005 Να επαναλάβω αυτό που είπε ο madsc... Παιδιά το scart είναι απλά ένα "πολυβύσμα". Δεν είναι κάποιο πρωτόκολλο μεταφοράς σήματος.Θα περάσει από μέσα του το όποιο σήμα μεταφέρεις' date=' εφόσον αυτό υποστηρίζεται από την συσκευή.[/quote'] Απλά για να μην γίνονται παρανοήσεις. Όλα θα περάσουν από το SCART (component, s-video, composite), καθώς και το τυχόν progressive scan.
dipsa Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2005 Όλα θα περάσουν από το SCART (component' date=' s-video, composite), καθώς και το τυχόν progressive scan.[/quote'] Ναι έ, θα θέλαμε....εμείς οι φτωχοί που η tv μας διαθέτει μόνο scart... Απόσπασμα από το owners manual : Note that progressive scan video is only output from the component video jacks.
dim_b Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2005 Να επαναλάβω αυτό που είπε ο madsc... Απλά για να μην γίνονται παρανοήσεις. Όλα θα περάσουν από το SCART (component' date=' s-video, composite), καθώς και το τυχόν progressive scan.[/quote'] Γιά να περάσουν όλα, θα πρέπει και οι δύο συσκευές να τα υποστηρίζουν στο SCART τους, αλλά και το καλώδιο να χρησιμοποιεί όλα τα pins (τα συνηθισμένα καλώδια έχουν συνδεδεμένα μόνο τα audio in/out και composite in/out). Γιά παράδειγμα, η τηλεόραση Philips που έχω δέχεται στο ένα SCART composite και RGB και στο άλλο composite και S-Video. To DVD player δίνει RGB στο SCART του, αλλά όταν άνοιξα το καλώδιο που είχα (το παλιό DVD είχε μόνο composite) είδα ότι τα pins που μεταφέρουν το σήμα RGB δεν ήταν συνδεδεμένα.
GTXTC Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2005 Να επαναλάβω αυτό που είπε ο madsc... Απλά για να μην γίνονται παρανοήσεις. Όλα θα περάσουν από το SCART (component' date=' s-video, composite), καθώς και το τυχόν progressive scan.[/quote'] ???? Λάθος, το progressive περνάει μόνο απο component.
vagpap Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2005 Νομίζω ότι έχει να κάνει με την υλοποίηση της κάθε συσκευής. Από τη στιγμή που το σήμα μεταφέρεται από τα pins του SCART, ποιός ο λόγος να μην μπορεί να μεταφερθεί και το progressive scan? Το component σήμα μεταφέρεται από 3 RCA εξόδους μόνο, στην περίπτωση που δεχτούμε ότι δεν μεταφέρεται από το SCART. Οι έξοδοι αυτοί είναι Y/Pb/Pr καθώς και τα ground τους. Οι τιμές τους προέρχονται από το RGB σήμα οπότε δεν αλλάζουν. Δεν υπάρχει κάποια άλλη extra σύνδεση η οποία να μεταφέρει κάποιο άλλο σήμα. Οπότε η υλοποίηση του progressive scan γίνεται πριν "βγει" το σήμα σε κάποια έξοδο... Χοντρικά The difference between YCbCr and RGB is that YCbCr represents color as brightness and two color difference signals, while RGB represents color as red, green and blue. In YCbCr, the Y is the brightness (luma), Cb is blue minus luma (B-Y) and Cr is red minus luma (R-Y). Όπως αποδεικνύεται, πολλές συσκευές δεν περνάνε το σήμα από SCART, αλλά αυτό είναι εσωτερικό θέμα της συσκευής. Δεν μπορώ να δω το λόγο, αν μια συσκευή υποστηρίζει component μέσω SCART να μην περνάει και το progressive scan σήμα... Μιας και δεν ξέρω περισσότερα, δεν μπορώ να υποστηρίξω τη γνώμη μου, οπότε κάθε άποψη welcome ;-) Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο περί σημάτων μεταξύ DVD/TV βρήκα εδώ. Αξίζει το διάβασμά του.
Socom Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον παιδιά. Αποφάσισα να συνδέσω το dvd με την τηλεόραση με καλώδιο component και να χρησιμοποιήσω οπτικό καλώδιο για να συνδέσω το dvd με τον ενισχυτή. Πιστεύω πως έτσι θα έχω το καλύτερο αποτέλεσμα.
GTXTC Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 Νομίζω ότι έχει να κάνει με την υλοποίηση της κάθε συσκευής. Από τη στιγμή που το σήμα μεταφέρεται από τα pins του SCART' date=' ποιός ο λόγος να μην μπορεί να μεταφερθεί και το progressive scan?Το component σήμα μεταφέρεται από 3 RCA εξόδους μόνο, στην περίπτωση που δεχτούμε ότι δεν μεταφέρεται από το SCART. Οι έξοδοι αυτοί είναι Y/Pb/Pr καθώς και τα ground τους. Οι τιμές τους προέρχονται από το RGB σήμα οπότε δεν αλλάζουν. Δεν υπάρχει κάποια άλλη extra σύνδεση η οποία να μεταφέρει κάποιο άλλο σήμα. Οπότε η υλοποίηση του progressive scan γίνεται πριν "βγει" το σήμα σε κάποια έξοδο... Χοντρικά Όπως αποδεικνύεται, πολλές συσκευές δεν περνάνε το σήμα από SCART, αλλά αυτό είναι εσωτερικό θέμα της συσκευής. Δεν μπορώ να δω το λόγο, αν μια συσκευή υποστηρίζει component μέσω SCART να μην περνάει και το progressive scan σήμα... Μιας και δεν ξέρω περισσότερα, δεν μπορώ να υποστηρίξω τη γνώμη μου, οπότε κάθε άποψη welcome ;-) Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο περί σημάτων μεταξύ DVD/TV βρήκα εδώ. Αξίζει το διάβασμά του. Το θέμα νομίζω οτι δεν είναι αν είναι δυνατόν θεωρητικά να μεταφερθεί το σήμα αλλά αν είναι πρακτικά δυνατόν. Όλα τα dvd που δίνουν σήμα Progressive το δίνουν μέσω component παρόλο που το scart τους είναι RGB αρα αύτο που καταλαβαίνω εγώ είναι οτι πρακτικά δε γίνεται και οτι δεν υπάρχει λογος να το συζητάμε άλλο.
vagpap Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 ΟΚ. Απλά επειδή το θέμα έγινε ενδιαφέρον το συνέχισα. Ανταλλαγές απόψεων κάνουμε, τίποτα παραπάνω. ;-)
qspock Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 Κι ομως, DVD players οπως το KISS DP-500 που εχω, υποστηριζουν Component πρωτοκολλο μεσω SCART συνδεσης. Χρησιμοποιουν ειδικο καλωδιο Scart-Component, δηλαδη στο DVD το βισμα ειναι SCART και στην TV καταληγει σε 3 RCA Y,Cb,Cr. Και φυσικα υποστηριζεται και Progressive Scan σε διαφορες αναλυσεις, αλλα και VGA. Ολα αυτα μεσω component πρωτοκολλου παντα, αλλα με SCART συνδεση στο player, χωρις δηλαδη να υπαρχουν υποδοχες για τα 3 RCA ουτε η υποδοχη DVI στο player για το VGA. Αρα σωστο ειναι αυτο που ειπωθηκε παραπανω απο τον madsc, οτι δηλαδη αλλο πραγμα το πρωτοκολλο μεταφορας σηματος (Component, RGB, Svideo, Composite κατα σειρα ποιοτητας αλλα αυτο ειναι σχετικο και με το ποσο καινουργια ειναι μια TV) κι αλλο ο τροπος συνδεσης. Το SCART ειναι ενα (ευρωπαικο) πολυβισμα που μπορει να μεταφερει ολα τα πρωτοκολλα. Απο κει και περα, αν υπαρχει η δυνατοτητα διαφορετικης συνδεσης, μερικοι την προτιμουν για καλυτερη ποιοτητα που μπορουν να εχουν τα καλωδια Component απο τα μικρα καλωδιακια που εχει ενα SCART.
GTXTC Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2005 Ναι οκ αλλά το kiss δε θεωρέιται και standard dvd player αν δε κανω λάθος τρέχει linux ή οχι? Εγώ δεν έχω ξαναδεί πάντως συσκευή να βγάζει progressive απο scart είσαι σίγουρος? εννοώ το επιβεβαιώνει και η τηλεόραση σου (γράφει 720p)? Οτι υπάρχουν καλώδια που απο scart καταλήγουν σε component ειναι γνωστό αλλά οι πηγές απ'οσο ξέρω δίνουν το progressive μόνο απο τα 3 rca. Τώρα αν το player δεν έχει καν component εξοδο αλλάζει, αλλά και πάλι οι τηλεοράσεις και οι projectors δε δείχνουν progressive απο όλες τις εισόδους τους αλλά συνήθως μόνο απο το component.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.