lukes1960 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2005 Καλημέρα σας. Μέσα στην εβδομάδα θα μου έρθει το Amilo 3438G στην καλή, πλήρη του έκδοση με τους δύο SATA [και λόγω απόψεων για το συγκεκριμένο εδώ στο φόρουμ]. Μέχρι τώρα δουλεύω Acer 1513 [Athlon 64 3400+, 60, 512, FX5700Go], -πάει στην γυναίκα μου - και όταν τον προμηθεύτηκα, είχε λειτουργικό στον σκληρό και απλώς έγινε ρύθμιση γλώσας και ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση. Λογικά κάτι το παρόμοιο με περιμένει και τώρα με το 3438. Έχω μία σχετική πείρα απλού χρήστη, αλλά ποτέ δεν είχα φτιάξει Raid, τελευταίo H/W upgrade στο desktop PC προ τριετίας και τότε δεν υπήρχε ούτε SATA, και Raid πολύ σπάνια. Θεορητικά ξέρω διαφορές μεταξύ 0, 1, και διάφορες υβριδικές λύσεις, αλλά θέλω λίγη βοήθεια. Π.χ. κάποιος νέος χρήστης 3438 τις προάλλες έγραψε, ότι τα δήλωσε ανεξάρτητα, χωρίς Raid, για να έχει προφανώς 2χ80 χωρίς stripping και δεν γινόταν. Εγώ αποφασίζω για την ώρα για stripping, εκτώς και έαν ο ελεγκτής υποστηρίζει κάποιο μικτό πρωτοκόλο απόδοσης και ασφάλειας [νομίζω είναι το 5?] Προτάσεις περί Raid? Η και εμπειρίες κατόχων 3438? Help. Ευχαριστώ εκ τών προτέρων.
lukes1960 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2005 Καλημέρα σας. Μέσα στην εβδομάδα θα μου έρθει το Amilo 3438G στην καλή, πλήρη του έκδοση με τους δύο SATA [και λόγω απόψεων για το συγκεκριμένο εδώ στο φόρουμ]. Μέχρι τώρα δουλεύω Acer 1513 [Athlon 64 3400+, 60, 512, FX5700Go], -πάει στην γυναίκα μου - και όταν τον προμηθεύτηκα, είχε λειτουργικό στον σκληρό και απλώς έγινε ρύθμιση γλώσας και ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση. Λογικά κάτι το παρόμοιο με περιμένει και τώρα με το 3438. Έχω μία σχετική πείρα απλού χρήστη, αλλά ποτέ δεν είχα φτιάξει Raid, τελευταίo H/W upgrade στο desktop PC προ τριετίας και τότε δεν υπήρχε ούτε SATA, και Raid πολύ σπάνια. Θεορητικά ξέρω διαφορές μεταξύ 0, 1, και διάφορες υβριδικές λύσεις, αλλά θέλω λίγη βοήθεια. Π.χ. κάποιος νέος χρήστης 3438 τις προάλλες έγραψε, ότι τα δήλωσε ανεξάρτητα, χωρίς Raid, για να έχει προφανώς 2χ80 χωρίς stripping και δεν γινόταν. Εγώ αποφασίζω για την ώρα για stripping, εκτώς και έαν ο ελεγκτής υποστηρίζει κάποιο μικτό πρωτοκόλο απόδοσης και ασφάλειας [νομίζω είναι το 5?] Προτάσεις περί Raid? Η και εμπειρίες κατόχων 3438? Help. Ευχαριστώ εκ τών προτέρων.
Digital-Entity Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2005 Έχω αγοράσει το συγκεκριμένο μοντέλο, PM με 1.86GHz 1GB Ram και 2x80 GB HDD. Όταν το πρωτοάνοιξα έκανε την εγκατάσταση και είχε τελικά διαμορφώσει το σύστημα με ξεχωριστούς δίσκους και όχι σε RAID. Υπάρχει ένα utility που μετατρέπει τους 2 δίσκους σε RAID μετά εάν το θες. Αφού έφτιαξα πρώτα ένα CD με τα δικά μου windows xp pro να περιέχει τον driver για το SATA RAID Controller έκανα εγκατάσταση σε RAID Configuration. Το σύστημα στην κυριολεξία πετάει με το RAID σε σχέση με τους ξεχωριστούς δίσκους. Έχει μεγάλη διαφορά το RAID στα Laptops μιας και οι δίσκοι τους κυμαίνονται από 4200-5400 στροφές γενικά και σε ελάχιστες περιπτώσεις στις 7200. Σκέψου και το ενδεχόμενο να βάλεις 2 δίσκους στις 7200 στροφές σε RAID. Εκεί να δεις ταχύτητα αλλά και βέβαια αυξημένη θερμοκρασία.
Digital-Entity Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2005 Έχω αγοράσει το συγκεκριμένο μοντέλο, PM με 1.86GHz 1GB Ram και 2x80 GB HDD. Όταν το πρωτοάνοιξα έκανε την εγκατάσταση και είχε τελικά διαμορφώσει το σύστημα με ξεχωριστούς δίσκους και όχι σε RAID. Υπάρχει ένα utility που μετατρέπει τους 2 δίσκους σε RAID μετά εάν το θες. Αφού έφτιαξα πρώτα ένα CD με τα δικά μου windows xp pro να περιέχει τον driver για το SATA RAID Controller έκανα εγκατάσταση σε RAID Configuration. Το σύστημα στην κυριολεξία πετάει με το RAID σε σχέση με τους ξεχωριστούς δίσκους. Έχει μεγάλη διαφορά το RAID στα Laptops μιας και οι δίσκοι τους κυμαίνονται από 4200-5400 στροφές γενικά και σε ελάχιστες περιπτώσεις στις 7200. Σκέψου και το ενδεχόμενο να βάλεις 2 δίσκους στις 7200 στροφές σε RAID. Εκεί να δεις ταχύτητα αλλά και βέβαια αυξημένη θερμοκρασία.
lukes1960 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2005 Ευχαριστώ Digital- E, συμφωνώ με την ταχύτητα των δίσκων, γι'αυτό και μιλάω για stripping. Hm, έχω και εγώ στο desktop "δικά μου" XP Pro SP1, αλλά δεν πολύ τολμώ να κάνω reinstall λειτουργικού...και λόγω των windows update.....malicious software etc...... 'Ηρθε με XP Home? Δεν πειράζει, στο desktop έχω Pro, στο Acer Home και μάλλον δεν βλέπω διαφορά να χρειαστώ να βάζω Pro. Φαντάζομαι ότι αφού μπορώ μετά με το utility που λές να βάλω Raid, θα έχει λογικά την ίδια απόδοση με την δικιά σου επιλογή. Εκτώς και έαν υπάρχει και άλλος λόγος που δεν ξέρω και έκρινες σκόπιμο να βάλεις Pro. Και όσον αφορά άμεση αγορά άλλων δίσκων, το θεωρώ υπερβολή για την ώρα, αργότερα, με άλλες χωρητηκότες ίσως ......κάποτε... Ευχαριστώ πολύ, πάντως
lukes1960 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2005 Ευχαριστώ Digital- E, συμφωνώ με την ταχύτητα των δίσκων, γι'αυτό και μιλάω για stripping. Hm, έχω και εγώ στο desktop "δικά μου" XP Pro SP1, αλλά δεν πολύ τολμώ να κάνω reinstall λειτουργικού...και λόγω των windows update.....malicious software etc...... 'Ηρθε με XP Home? Δεν πειράζει, στο desktop έχω Pro, στο Acer Home και μάλλον δεν βλέπω διαφορά να χρειαστώ να βάζω Pro. Φαντάζομαι ότι αφού μπορώ μετά με το utility που λές να βάλω Raid, θα έχει λογικά την ίδια απόδοση με την δικιά σου επιλογή. Εκτώς και έαν υπάρχει και άλλος λόγος που δεν ξέρω και έκρινες σκόπιμο να βάλεις Pro. Και όσον αφορά άμεση αγορά άλλων δίσκων, το θεωρώ υπερβολή για την ώρα, αργότερα, με άλλες χωρητηκότες ίσως ......κάποτε... Ευχαριστώ πολύ, πάντως
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.