Προς το περιεχόμενο

Ρε παιδιά... μια βοήθεια!!!

The_Mentor

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ενα σύστημα που τρέχει linux (fedora core 3) και σε αυτό θέλω να ενσωματώσω ένα πρόγραμμα που να παίρνει τιμές από εξόδους (για την ακρίβεια από ένα GPS) και μετά από έλεγχο να στέλνει σε άλλες πηγές δεδομένα.

Η ερώτηση είναι "ποιο είναι αυτό το πρόγραμμα που μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο?". Ορισμένοι φίλοι μου, μου λένε πως υπάρχει έτοιμο κάποιο πρόγραμμα που να ελεγχει εισόδους εξόδους, και άλλοι μου λένε πως πρέπει να γραφεί σε κάποια γλώσσα προγραμματισμού. Αν ισχύει αυτό, ποια πρέπει να είναι αυτή η γλώσσα?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Δημοσ.

Αν δεν υπάρχει τετοιο πρόγραμμα,προσπαθησε να φτιάξεις εσύ ένα.:P

Ποια γλώσσα ειναι αυτή?? μα φυσικά η C!

Kαι επειδή είσαι και σε περιβάλλον Linux,έχεις αβαντάζ.

Βεβαια,δεν καταλαβα και πολλα για το τι ακριβώς ζητας...Αλλα κατι μου λεει οτι θα χρειαστεις sockets και pipes

Δημοσ.

Αν δεν υπάρχει τετοιο πρόγραμμα,προσπαθησε να φτιάξεις εσύ ένα.:P

Ποια γλώσσα ειναι αυτή?? μα φυσικά η C!

Kαι επειδή είσαι και σε περιβάλλον Linux,έχεις αβαντάζ.

Βεβαια,δεν καταλαβα και πολλα για το τι ακριβώς ζητας...Αλλα κατι μου λεει οτι θα χρειαστεις sockets και pipes

Δημοσ.

Εξάρταται τι θες να προγραμματισεις και με ποιο τροπο θες να προγραμματισεις.

Οταν λες Visual C,εννoείς το Visual Studio της Μιcrosoft??Αν εννοείς αυτήν,προσφέρεται μόνο σε περιβάλλον Windows,οποτε την ξεχνάς!

Αλλες γλώσσες που είναι πιο εξειδικευμένες για τετοια προγραμματα είναι η Java και η C#.

Απο εσένα εξαρταται πια γλώσσα θα χρησιμοποιήσεις,απο τις γνώσεις σου και απο την εμπειρία σου.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου. Θα ξεκινήσω με C και βλέπουμε. Άλλωστε υποθέτω πως είναι η μόνη γλώσσα που μπορεί να εισάγει και να εξάγει τιμές από hardware εξαρτήματα όπως για παράδειγμα υψομετρητές κλπ

Δημοσ.

Exw exw ftiaksei ena programma sthn visual basic opoy sindeete sto GPS moy kai dexete ta dedomena toy.....

Gia na soy dwsw mia katey8insh..

To gps moy einai bluetooth...opote sindeete se SPP (serial Port....)

Opote mesa apo thn VB anoigw thn port toy GPS kai diavazw ton buffer....

To string poy stelnei to GPS einai bash toy protokoloy NMEA opoy apo ekei bgazeis diafora simperasmata gia sintetagmens taxuthta klp.....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...