Προς το περιεχόμενο

Πληρωμές με χρεωστική κάρτα

Xdanger

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Άντε να εκφράσω και εγώ την απορία μου:

Έχω μια κάρτα Ate-net debit την οποία την χρησιμοποιούσα μόνο στο ATM.

Για αγορές μέσω internet -όχι απαραίτητα paypal- μπορώ να την χρησιμοποιήσω ή πρέπει να υπογράψω καμιά σύμβαση στην τράπεζα;

*Τώρα που προσπάθησα να την συνδέσω με το paypal μου έβγαλε το εξής:

Your credit card has not been added because we could not verify the 3-digit verification number for your card. This number is a 3-digit number printed on the back of your card. It appears after and to the right of your credit card number. Please check the number you entered and try adding this card again. Please refer to the automatic email we have sent to assist you. This may be because your bank does not support this action.
  • Απαντ. 87
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Άντε να εκφράσω και εγώ την απορία μου:

Έχω μια κάρτα Ate-net debit την οποία την χρησιμοποιούσα μόνο στο ATM.

Για αγορές μέσω internet -όχι απαραίτητα paypal- μπορώ να την χρησιμοποιήσω ή πρέπει να υπογράψω καμιά σύμβαση στην τράπεζα;

*Τώρα που προσπάθησα να την συνδέσω με το paypal μου έβγαλε το εξής:

το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. βάλε τον τριψήφιο κωδικό που έχει η κάρτα σου από πίσω και είσαι κομπλέ

Δημοσ.

Η χρεωστικη (της πειραιως συγκεκριμενα) μπορει να χρησιμοποιηθει και για αγορες σε φυσικο μαγαζι? (εννοειται οτι δε ξεπερνας το ποσο που εχεις μεσα)

Δημοσ.

Από όσα μου έχουν πει στην τράπεζα, μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε κανονικά σε καταστήματα που δέχονται κάρτες με το σήμα -visa-! Ωστόσο δεν την δική μου δεν την έχω χρησιμοποιήσει ακόμα σε κανονικά καταστήματα παρά μόνο για αγορές στο internet...

Δημοσ.

μόλις πρόσεξα ότι σε αγορές με χρεωστική κάρτα, η Πειραιώς χρεώνει 2 ευρω!

το πρόσεξε κανένας άλλος ότι αρχισε να χρεώνει fee 2 ευρω για κάθε συναλλαγή;

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!

Δημοσ.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!

Λογικά δε θα έπρεπε να χρεώνει.

Αλλά νομίζω ότι ξεκινάει μία πολιτική των τραπεζών που θα χρεώνουν τα πάντα!

Άκουσα ότι κάποια τράπεζα χρεώνει και το χαρτί που εκτυπώνεις τις κινήσεις σου από ΑΤΜ...

Δημοσ.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!

Προφανώς μιλάς για συναλλαγή εκτός ζώνης ευρώ έτσι;

Βέβαια ακόμα και σε τέτοια περίπτωση υποτίθεται ότι σε χρεώνει προμήθεια επί του ποσού της συναλλαγής και όχι 2 ευρώ στάνταρ. :mad:

Γνωρίζει κανείς αν και οι άλλες τράπεζες έχουν την ίδια χρέωση για συναλλαγές εκτός ευρώ μέσω χρεωστικής ή μόνο η Πειραιώς;

Δημοσ.

η προπληρωμένη της κύπρου αν θυμάμαι καλα και αυτή χρεωνει 2 ευρω για εκτος ευρώ , αν βρω τις χρεωσεις για συναλαγες θα πω σίγουρα

Δημοσ.

Βασικά ρωτάω για χρεωστικες, οι προπληρωμένες δεν συμφέρουν έτσι κι αλλιως γιατί χρεώνεσαι κάθε φορά που τις φορτίζεις.

Δημοσ.

Προφανώς μιλάς για συναλλαγή εκτός ζώνης ευρώ έτσι;

Βέβαια ακόμα και σε τέτοια περίπτωση υποτίθεται ότι σε χρεώνει προμήθεια επί του ποσού της συναλλαγής και όχι 2 ευρώ στάνταρ. :mad:

Γνωρίζει κανείς αν και οι άλλες τράπεζες έχουν την ίδια χρέωση για συναλλαγές εκτός ευρώ μέσω χρεωστικής ή μόνο η Πειραιώς;

όχι, μιλάω για πληρωμή μέσω paypal (συνδεδεμένο με την χρεωστική κάρτα) σε ευρώ και δεύτερη συναλλαγή με μια μέρα διαφορά από amazon.co.uk σε pounds. (επειδή αγοράζω συχνά από αμαζον στο default νόμισμα, δεν είχα ποτέ χρέωση 2 ευρώ (και δεν αναφέρομαι στην μετατροπή από pound σε eurο))

Και στις δυο περιπτώσεις υπήρξε χρέωση 2 ευρώ!

enjoy: http://bucks.blogs.nytimes.com/2011/09/29/banks-adding-debit-card-fees/

Δημοσ.

Για την τράπεζα πειραιώς:

Στις αγορές εκτός ζώνης ΕΥΡΩ εφαρμόζονται έξοδα μετατροπής συναλλάγματος 2% επί του ποσού της συναλλαγής, με μέγιστο ποσό χρέωσης € 6.
Δημοσ.

όχι, μιλάω για πληρωμή μέσω paypal (συνδεδεμένο με την χρεωστική κάρτα) σε ευρώ και δεύτερη συναλλαγή με μια μέρα διαφορά από amazon.co.uk σε pounds. (επειδή αγοράζω συχνά από αμαζον στο default νόμισμα, δεν είχα ποτέ χρέωση 2 ευρώ (και δεν αναφέρομαι στην μετατροπή από pound σε eurο))

Και στις δυο περιπτώσεις υπήρξε χρέωση 2 ευρώ!

enjoy: http://bucks.blogs.nytimes.com/2011/09/29/banks-adding-debit-card-fees/

Πήρα στην εξυπηρέτηση πελατών και μου είπαν ότι δεν υπάρχει κάποια χρέωση πέραν του γνωστού 2% εκτός ζώνης ευρώ, οπότε δεν εξηγείται αυτό που αναφέρεις για προμήθεια σε αγορές με ευρώ.

Όσο για το λινκ αν θες κάνε μια περίληψη γιατί τα λέει λίγο μπερδεμένα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...