Προς το περιεχόμενο

Πληρωμές με χρεωστική κάρτα

Xdanger

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.
...Tip: Κάνε ΔΥΟ λογαριασμούς και σύνδεσε τους με την ίδια κάρτα.

Τον εναν εννοεις με την καρτα. :-)

• Απαντ. 87
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Τον εναν εννοεις με την καρτα. :-)

Όχι εννοώ ΚΑΙ τους δυο. Στις αγορές μέσω internet φαίνεται ΜΟΝΟ ο πρωτεύον, οπότε έχεις τα λεφτά σου στον δεύτερο και χρησιμοποιείς τον πρωτεύον για τις αγορές

• Moderators
Δημοσ.

Εγω παντως εχω συνδεσει μονο τον εναν και μεταφερω με ebanking απο τον ενα λογαριασμο στον λογαριασμο που ειναι συνδεδεμενος με την καρτα.

Δημοσ.

Εγω παλι εχω λογαριασμο στην Eurobank και χρεωστικη απο την ιδια τραπεζα. Ενω ειναι συνδεδεμενα αυτα τα 2 πρεπει πριν απο καθε αγορα να παω μεσω e-banking και να μεταφερω τα χρηματα απο τον λογαριασμο στην καρτα. Ακριβως οπως το ηθελα δηλαδη :D Σου τρωει ομως μισο με ενα ευρω σε καθε μεταφορα.

Δημοσ.

@matrixxx

Έχοντας συνδεμένους και τους δυο λογαριασμούς μπορείς να κάνεις τη μεταφορά ΚΑΙ απο atm. Δεν είναι πάντα εύκολη η πρόσβαση σε ασφαλή ηλεκτρονικό υπολογιστή. Πάντως και η δική σου λύση ειναι ακρως λειτουργική.

@Intruder7s

Μήπως έχεις ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΕΝΗ και όχι χρεωστική; Η χρεωστική είναι συνδεμένη με κάποιο λογαριασμό.

Δημοσ.

Χρεωστικη ειναι. Μεσω ενος λογαριασμου e-banking μπορω και εχω προσβαση και στον λογαριασμο μου και στην καρτα. Δεν εχω κανει ο ιδιος καποια "συνδεση" μεταξυ των δυο και δεν γνωριζω αν εχει γινει αυτοματα μεσω του συστηματος επειδη εχω δηλωσει τα ιδια στοιχεια. Παρολαυτα δεν μπορει να παρει καποιος χρηματα απο την χρεωστικη μου αν δεν εχω βαλει εγω το ποσο σε αυτην, ασχετα το ποσο που εχω βαλει στον λογαριασμο μου ( απλος λογαριασμος ταμιευτητριου αν δεν κανω λαθος, δεν εχει δηλαδη τιποτα μηνιαιες καταβολες ή τοκους )

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Εγώ να κάνω μια ερώτηση σχετικά με τη χρεωστική της Alpha που είναι electron visa (μου τη δώσαν όταν άνοιξα το λογαριασμό), πήγα προχθές στο eshop και πλήρωσα με αυτήν και στο e-banking μου κράτησε 27,08 που κάναν τα μελάνια + 2€. Αυτά τα 2€ τί είναι; Τα έξοδα; Τις κάρτες για αυτό δεν τις βγάλαν; Για να μην τους απασχολούμε στις τράπεζες; Μας χρεώνουν κιόλας; Την προηγούμενη φορά (το καλοκαίρι) που είχα πληρώσει με αυτόν τον τρόπο στο eshop δεν μου είχαν κρατήσει παραπάνω.

Τελικά στο τέλος μου κράτησε μόνο τα 27,08 και τα 2€ τα επέστρεψε. Ξέρει κάποιος για ποιο λόγο γίνεται αυτό;

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

εγω προχτες εβγαλα μια χρεωστικη της κυπρου.

παρατηρησα οτι δεν αναγραφεται πανω στην καρτα το ονομα μου.

στις δικες σας χρεωστικες αναγραφεται?

Δημοσ.

Φυσικα και αναγραφεται.

Αν για παραδειγμα ηταν ο λογαρισμος σε 2 ονοματα,αναλογως για ποιον εκδιδεται η καρτα,αναγραφει και το ονομα του.

Εχω χρεωστικη απο την πειραιως (οχι πιστωτικη) κι ετσι ειναι.

Μηπως εβγαλες προπληρωμενη ή κατι τετοιο που εχει η Κυπρου?

Δημοσ.

γιατι τι διαφορα εχει η προπληρωμενη με την χρεωστικη?

...

βασικα διαβασα ενα αλλο θεμα στο φορουμ και καταλαβα τις διαφορες.

δεν εχει σημασια δηλαδη αν ειναι χρεωστικη 'η προπληρωμενη αρκει να μπορεισ να κανεισ αγορες στο ιντερνετ με μια απο τις 2!...

απλα μου εκανε εντυπωση που εβγαλα μια καρτα και ειναι ανωνυμη

Δημοσ.

γιατι τι διαφορα εχει η προπληρωμενη με την χρεωστικη?

...

βασικα διαβασα ενα αλλο θεμα στο φορουμ και καταλαβα τις διαφορες.

δεν εχει σημασια δηλαδη αν ειναι χρεωστικη 'η προπληρωμενη αρκει να μπορεισ να κανεισ αγορες στο ιντερνετ με μια απο τις 2!...

απλα μου εκανε εντυπωση που εβγαλα μια καρτα και ειναι ανωνυμη

Η προπληρωμένη ειναι σαν τηλεκάρτα. Αν εχει μονάδες η τηλεκάρτα, μπορείς να τηλεφωνήσεις. Αν η προπληρωμένη έχει υπόλοιπο, μπορείς να κάνεις αγορές.

Η χρεωστική ειναι μια κάρτα μονιμα συνδεμένη με ένα τραπεζικό λογαριασμό. Αν ο λογαριασμός έχει λεφτά, τότε μπορείς να κάνεις αγορές με την χρεωστική. Αν δεν εχει λεφτά ... τρως πόρτα.

Οι διαφορές τους οφείλονται στην ύπαρξη ή όχι τραπεζικού λογαριασμού και τα οφέλη που προκύπτουν απο αυτο (π.χ. ebanking, οχι κρυφές χρεώσεις, διάρκεια, πιο ευρεία αποδοχή της κάρτας, κλπ).

Ο γενικός κανόνας (και ουσιαστικά ο λόγος δημιουργίας των προπληρωμένων) ειναι οτι οι προπληρωμένες ειναι για πιτσιρικάδες (ώστε οι γονείς να ελέγχουν τα έξοδα τους) ή για ανθρώπους που δεν ειναι της τεχνολογίας αλλά θέλουν να κάνουν αγορές μέσω net (π.χ. μεσήλικες ή μεγαλύτεροι).

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Εγώ μία χρεωστική της Alpha Electron Visa και τη χρησιμοποιώ άφοβα εδώ και 5 χρόνια και είναι όλα κομπλέ. Πριν κανά 2 μήνες μου έστειλε η αγροτική τη νέα της κάρτα για το ATM που είναι με τσιπάκι και γράφει επάνω electron visa, αλλά πήγα να πληρώσω στο eshop αλλά δεν την δεχόταν. Πρέπει να πάρω τηλέφωνο για να μου την ενεργοποιήσουν; Επάνω η κάρτα έχει σύμβολα για αγορές μέσω internet κ.λ.π.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

παιδια πηγα σημερα στην alpha bank για να ανοιξω ενα λογαριασμο κ να βγαλω μια χρεωστικη. κ τι δεν μου ζητησαν; εναρξη επιχειρησης(ειμαι ελευθερος επαγγελματιας),λογαριασμοοτε η δεη,εκκαθαριστικο κ ταυτοτητα! επαθα πλακα! γιατι για ν'ανοιξεις εναν λογαριασμο σε μια τραπεζα,να βγαλεις μια χρεωστικη για να ψωνιζεις απο το διαδυκτιο χρειαζεται τοσο ''φακελωμα'';μπορει να μου πει κανεις;

Δημοσ.

παιδια πηγα σημερα στην alpha bank για να ανοιξω ενα λογαριασμο κ να βγαλω μια χρεωστικη. κ τι δεν μου ζητησαν; εναρξη επιχειρησης(ειμαι ελευθερος επαγγελματιας),λογαριασμοοτε η δεη,εκκαθαριστικο κ ταυτοτητα! επαθα πλακα! γιατι για ν'ανοιξεις εναν λογαριασμο σε μια τραπεζα,να βγαλεις μια χρεωστικη για να ψωνιζεις απο το διαδυκτιο χρειαζεται τοσο ''φακελωμα'';μπορει να μου πει κανεις;

Αυτά τα ζητάει η τράπεζα της ελλαδος και έχει να κάνει με ελέγχους για το ξέπλυμα χρήματος

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Η μεταφορά χρημάτων μέσω web banking από λογαριασμό της Alpha σε χρεωστική κάρτα που έχω συνδέσει με τον λογαριασμό χρεώνεται κάθε φορά που μεταφέρω κάποιο ποσό;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...