Προς το περιεχόμενο

Ποια η διαφορά SATA με SATA2?

maxtor

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποια η διαφορά μεταξύ SATA κ SATA2? εκτος απο την βασικη τους διαφορά 150MB/sec - SATA2 300 MB/s η συνδεσμολογια ειναι η ίδια? ενδιαφερομαι για σκληρό δίσκο κ συγκεκριμενα αυτον -> WESTERN DIGITAL 200GB WD2000JS 7200rpm SATA2 , 8α παίξει σε motherboard που υποστιρίζει μόνο SATA 1?

Δημοσ.

Ρε παιδια το πρωτοκολλο ide για σκληρους πεθανε?

Ολοι οι δισκοι πια εχουν πρωτοκολλο sata?

Οι Motherboards που κυκλοφορουν υποστηριζουν και sata και ide?

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

ενας δισκος sata2...

...8α παίξει σε motherboard που υποστιρίζει μόνο SATA 1?

???

αυτη ειναι και η δικια μου ερωτηση.

και αν οχι, υπαρχει τροπος να αναβαθμιστεί η mobo για να υποστηριξει το καινουργιο πρωτοκολλο?

Δημοσ.

Οι δίσκοι της WD είναι SATA I/II δηλαδή δουλεύουν και σε SATA I και σε SATA II controllers απλά και καλά το SATA ΙΙ είναι πιο γρήγορο όχι όμως στην πράξη ή τουλάχιστον να υπάρχει διαφορά που να την καταλαβαίνεις.

Όσον αφορά τα προτώκολλά νομίζω ότι το SATA I είναι για 150MB/s ενώ το SATA ΙΙ για 3GB/s(?).

Τέλος για τους PATA είναι γεγονός ότι παιθένουν και μένουν μόνο σε κάτι κουτιά εξωτερικών. Το SATA όμως είναι γεγονός ότι είναι πιο αξιόπιστο πιο γρήγορο και διαχειρίζεται πιο εύκολα τον μεγάλο φόρτο εργασίας.

Δημοσ.

Άκυρο τα βρήκα.

SATA I -> 1.5GB/s

SATA II-> 3.0GB/s

Αυτό το επιβαιβεώνει και το utility της μητρικής μου.

Βέβαια αυτές οι ταχύτητες δεν θα υπάρξουν ποτέ...

Δημοσ.

Βεβαίως και δεν θα υπάρξουν προς το παρόν ''ποτέ'', λόγω των περιορισμών που επιφέρουν στις ταχύτητες τα μηχανικά μέρη των δίσκων.Λόγω των υφιστάμενων περιορισμών,ακόμη και η πρακτική-πάντοτε- διαφορά μεταξύ IDE και SATA περιορίζεται σε μερικά ΜΒ περισσότερης διαμεταγωγής....Διαφορά θα δούμε με μελλοντικές τεχνολογίες,και πολύ περισσότερο όταν πέσουν οι τιμές των μνημών Flash,ώστε να χρησιμοποιούνται και σαν ''σκληροί'' δίσκοι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...