Προς το περιεχόμενο

Κινηματογραφος

paschalia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

βρε παιδακια γιατι?ξεκινατε μια κουβεντα ομορφη και καλη και στο τελος τσακωνεστε.μηπως αντι για forum να το ονομασουν παιδικη χαρα???αποψεις ειπαμε να λεμε και απ'οτι φαινεται ο καθενας προσπαθει να επιβαλει την γνωμη του.παρτε ενα περιοδικο και απλα καθηστε και κοιταξτε κριτικες απο ατομα που το εχουν για επαγγελμα.ο καθενας λεει τα δικα του...

Δημοσ.
βρε παιδακια γιατι?ξεκινατε μια κουβεντα ομορφη και καλη και στο τελος τσακωνεστε

η κουβεντα ανοιξε με πολυ συγκεκριμενο σκοπο και αιτια οπως ειναι προφανες.

Τουτεστιν προτιμω το ''μαζευε κι'ας ειν και ρωγες '' παρα να μην εχω καθολου σχεση .

ναι καλη μου, το εχουμε καταλαβει αυτο μην ανησηχεις....

Δημοσ.
βρε παιδακια γιατι?ξεκινατε μια κουβεντα ομορφη και καλη και στο τελος τσακωνεστε.μηπως αντι για forum να το ονομασουν παιδικη χαρα???αποψεις ειπαμε να λεμε και απ'οτι φαινεται ο καθενας προσπαθει να επιβαλει την γνωμη του.παρτε ενα περιοδικο και απλα καθηστε και κοιταξτε κριτικες απο ατομα που το εχουν για επαγγελμα.ο καθενας λεει τα δικα του...

Σε όλα τα φόρουμ σε κάθε αντιπαράθεση πάντα θα βρεθεί κάποιος που θα υποδείξει το φαιδρόν του καυγά ωστε να φανεί η ανωτερότης του ως μη εμπλεκόμενος...

Δημοσ.
Σε όλα τα φόρουμ σε κάθε αντιπαράθεση πάντα θα βρεθεί κάποιος που θα υποδείξει το φαιδρόν του καυγά ωστε να φανεί η ανωτερότης του ως μη εμπλεκόμενος...

επίσης σε κάθε φόρουμ αλλά και συζήτηση θα υπάρξει κάποιος που θα κατηγορήσει οποιονδήποτε φέρεται και μιλάει ευγενικά, ότι το κάνει για κάποιον άλλο λόγο παρά για τον λόγο ότι μπορεί να είναι πράγματι ευγενικός και καλός.

Μου έκανε εντύπωση τις προάλλες μια κουβέντα στην τηλεόραση περί του ποιοί είναι πραγματικοί στα ρεαλιτοπαιχνίδια και ποιοί το παίζουν και σηκώθηκε ένας και είπε "Έχουμε καταντήσει πια, όποιον βρίζει και είναι γομάρι να τον θεωρούμε αυθεντικό, ενώ όποιον είναι ευγενικός να θεωρούμε ότι είναι δήθεν" και μου είχε κάνει πολύ εντύπωση.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να κατακρίνουμε κάποιον επειδή είπε μια καλή κουβέντα.

Δημοσ.

Κινηματογράφος για μένα είναι τέχνη. Όπως όλες οι τέχνες έτσι και ο κινηματογράφος έχει τους κριτικούς του. Δεν πιστεύω ότι κάποιος θεωρείται ειδικός αν έχει παρά πολλές ταινίες, ούτε παραβλέπω ότι οι πολλές ταινίες σου δίνουν την δυνατότητα να ξεχωρίσεις τις καλές από τις κακές (έτσι είναι η τέχνη). Πιστεύω ότι οποίος αγαπάει τον κινηματογράφο μπορεί να είναι και παράλληλα κριτικός. Στο τελευταίο ερώτημα δεν μπορώ να απαντήσω γιατί είμαι καινούργιος στο φόρουμ.

Δημοσ.

Manuel εκτός απο το ποιος είναι "ευγενής" και ποιος είναι "γομάρι" μπορούμε να εξετάζουμε και το τι λέει ο καθένας απο αυτούς. Μπροστά στο περιεχόμενο των λεχθέντων νομίζω είναι δευτερέυον το πως "φαίνεται" κάποιος.

Δημοσ.

prosopika pisteyo pos kai kapoios prepei na exei dei enan arithmo apopoiotikes tainies, kai prepei na exei mia alfa kritikh ikanothta kai na mhn eine toublo kai na mhn eine apolytos sths apopsis tou (px blepe kamia fora epote) kai kai kai kai kai....

Tora teleytea paratiro apanthseis pou den ksero giati alla mou fenete dinonte epitides gia na deiksoun kati, na deiksoun pos exoun dei ayth thn tainia kai kati eine, na diksoun pos kseroun kai ayth thn leksi parapano pou esy mporei na mhn thn ksereis xoris na prosferoun ousiastika kati se ena topic kai xoris kan na exoun apanthsh sto thema tou. afou edo sayto to forum mpenoune synexeia giati den to sebonte?

Δημοσ.

Aporo an kaneis mporei na diabasei gia ena mousiko kommati kai na nomizei oti exei apopsi gi'auto. Diladi ta synaisthimata pou prokalese ena kommati texnis se kapoion tha einai ta idia kai se sena?

An einai etsi i texni xanei to logo tis kai tosoi dhmiourgei pou exoun prospathisei edo kai pollous aiones na dosoun kati pou tha simainei kati gia ton kathena mas einai malakes.

Aporo.

• Moderators
Δημοσ.

a) Κινηματογράφος για μένα πρώτα απο όλα = τέχνη, μετά (και απορρέοντας απο το πρωτογενές του χαρακτηριστικό) είναι κυρίως διασκέδαση (με το πλήρες νόημα της λέξης) και ψυχαγωγία (αλλά όχι πάντα). Πολλές φορές είναι και μέσο εκτόνωσης ή πηγή έμπνευσης και γενικά τείνω να "χρησιμοποιώ" τον κινηματογράφο για να προκαλέσω στον εαυτό μου διάφορα συναισθήματα σε έντονο βαθμό και "κατα παραγγελία" (συγκίνηση, πόρωση, ενθουσιασμό, αγωνία κλπ κλπ κλπ)

B) Ειδικος στον κινηματογράφο για μένα δεν υπάρχει. Κυρίως γιατι ο κινηματογράφος περιέχει ένα ευρύ φάσμα απο ταινείες και απο τόσες επιμέρους τέχνες που συνεργάζονται για το αποτέλεσμα της κάθε ταινείας. Απλά δεν έχει νόημα η ύπαρξη ενός "γενικού" ειδικού (το οξύμορο είναι προφανές). Ακόμα και στην περίπτωση των κριτικών κατ'επάγγελμα βλέπεις τόσο μεγάλες αποκλίσεις στις απόψεις που μόνο συμβουλευτικά και στατιστικά μπορείς να τις λάβεις υπόψη. Πλέον προτιμώ να παίρνω hints για την απήχηση/ποιότητα μιας ταινείας απο σχετικά forums/απο γνωστούς που την είδαν και αν η περιέργεια χτυπήσει κόκκινο πηγαίνω και τη βλέπω... Αν η ταινεία με εντυπωσιάσει/"αγγίξει" με τον ένα ή τον άλλο τρόπο δε χρειάζομαι κανένα να μου χτυπάει πόσο κορυφαία (ίσως μονο για ψυχολογικούς λόγους -χι χι) ή πόσο χάλια ήταν...

Βέβαια ενώ δεν υπάρχουν ειδικοί, υπάρχει το "σύνδρομο του ειδικού" (αλλιώς η αυταπάτη του ειδικού ή σχιζοφρένεια με εμμονές ειδικού :D) το οποίο με αφήνει αδιάφορο.

c) ... (?)

Δημοσ.
Manuel εκτός απο το ποιος είναι "ευγενής" και ποιος είναι "γομάρι" μπορούμε να εξετάζουμε και το τι λέει ο καθένας απο αυτούς. Μπροστά στο περιεχόμενο των λεχθέντων νομίζω είναι δευτερέυον το πως "φαίνεται" κάποιος.

Συμφωνώ...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...