Προς το περιεχόμενο

Κινηματογραφος

paschalia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα σας .

Ανοιγω το παρον τοπικ θελοντας να ρωτησω καποιες αποριες μου σχετικα με τον κινηματογραφο (γενικοτερα ) .

α) Τι σημαινει κινηματογραφος για εσας ?

β) Ποιος θεωρειται ''ειδικος'' ως προς τον κινηματογραφο ?

γ) Που εχουν εξαφανιστει οι παλιοι του παροντος φορουμ ?

α+β) Για εμενα κινηματογραφος σημαινει Τεχνη και την Τεχνη δεν μπορεις να την μετρησεις με το κιλο .

Δεν ειναι μετρο συγκρισης το ποσες ταινιες εχει δει ο ενας και ποσες ο αλλος για να θεωρηθει ''ειδικος'' αυτος που εχει δει τις περισσοτερες .

Δεν κανουν οι ταινιες τον ειδικο αλλα η γενικοτερη ασχολια με την Τεχνη αυτη ( και με οποιαδηποτε αλλη) .

Η Τεχνη ειναι κατι που μορφωνει και εξευγενιζει και ανεβαζει το ποιοτικο επιπεδο του καθενος μας και τα κιλα και τα γραμμαρια δεν εχουν σχεση με αυτη .

Δεν ξερω αλλα οταν ακουω να μου λενε '' Εγω εχω δει 20-30-40 ταινιες και μπορω να εχω ΑΠΟΨΗ , ενω εσυ, αυτος εκεινος που εχετε δει 5 -10 μονο δεν δικαιουστε να εχετε και αποψη περι κινηματογραφου '' εχω την εντυπωση 1) οτι κατι δεν εχω καταλαβει σωστα περι της Τεχνης του κινηματογραφου και 2) οτι ειμαι ο Παναγιωτακης απο την Μανταμ Σουσου ..

γ) Ειχα μια συζητηση (μικρη) τις προαλλες που παραπονιοταν καποιος οτι δεν του κανει κεφι πια να μπει στο παρον φορουμ γιατι εχουν φυγει ολοι οι παλιοι ''ειδικοι'' και το μονο που βλεπεις ειναι να σχολιαζουν τις ταινιες ατομα που εχουν δει 10 ταινιες ολες κι'ολες ..

Που ειναι οι παλιοτεροι και εξαφανιστηκαν ?

Εχουν , να υποθεσω , την ιδια αντιληψη περι ''ειδικου'' και δεν θελουν να ανακατευτουν με ολους τους υπολοιπους Παναγιωτακηδες που υπαρχουν τωρα ?

Δημοσ.

Για τα α) και β) δε θα απαντήσω αλλα δραττόμενος της ευκαιρίας θα ήθελα να ρωτήσω :

ΓΙΑΤΙ ΜΑΜΑ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΑΣ ΠΙΝΕΙ NESLAC?

για το γ) η εξήγηση είναι απλή, οι παλιοί καλοί χρήστες φεύγουν γιατι έρχονται καινούριοι/ες που ανοίγουν σε μπαράζ άπειρα βλακώδη τόπικ, δε νομίζω να θέλετε και παραδείγματα ε?

Αμα θέλετε να σας δώσω όμως, ευτηχώς το vbulletin έχει την λειτουργία "βρείτε όλα τα θέματα που ξεκίνησε ο/η..." οπότε είναι πανεύκολο...

Δημοσ.

Μια μικρη - πρωτη και τελευταια στο παρον τοπικ- απαντηση προς εσενα .

Για το α+β δεν καταλαβες καν τι γραφω .

Απλα ειδες το απορια + το ερωτησεις και λες '' α , ας πω και το δικο μου, ετσι για να φανω εξυπνος ''

Για το γ , κανεις ΔΕΝ υποχρεωσε τους παλιους να ασχοληθουν με τα ''βλακωδη'' τοπικ που ανοιγονται απο εμενα , εσενα , αυτον .

Ας ανοιξουν αλλα πιο ''ποιοτικα'' για το φορουμ ,που ηταν τοσα χρονια ενεργα μελη του, και να κρατησουν το επιπεδο εκει που θελουν .

Το εκαναν ? Οχι .

Γιατι ?

Δημοσ.

οσον αφορα την ποσοτητα των ταινιων που εχει δει ο καθενας,νομιζω οτι καποια πιο ισορροπημενη αντιληψη θα εχει αυτος που εχει δει πολλες ταινιες...

ομως,πρεπει να υπαρχει ποικιλια στις ταινιες που εχει δει,γιατι αν βλεπει μονο τιποτα blockbusters δε νομιζω οτι θα μπορει να κρινει καλυτερα απο εναν που εχει δει λιγες..επισης,πρεπει να την ψαχνει με τις ταινιες που βλεπει,γιατι αν τις αντιμετωπιζει ολες επιφανειακα τοτε και παλι δε θα εχει σωστη κριση...

εγω ειμαι 18,και βλεπω dvd εδω και 3 χρονια...anyway,εχω βαθμολογησει 187 ταινιες στο imdb και πρεπει να εχω δει καμμια 20 σαβουροταινιες που δε θυμαμαι στην τηλεοραση...

ε,πιστευω για την ηλικια μου ειναι αρκετες αλλα τι να πω σε εναν που εχει βαθμολογησει 400 ας πουμε?

Δημοσ.

Το θέμα δεν είναι το πόσες ταινίες έχει δεί ο καθένας και τι γνώσεις έχει αλλα η επίγνωση αυτών των γνώσεών του.

Εδώ έχουμε το φαινόμενο κάποιος/α να έχει δει (καθ'ομολογίαν του/της) λίγες ταινίες και να εκφέρει απόλυτες γνώμες για ταινίες που δεν έχει δεί και για είδη κινηματογράφου με τα οποία (καθ'ομολογίαν και συνειδητά) δεν έχει καμία σχέση, ενω ταυτόχρονα είμεθα υπερήφανοι για την άγνοια και την βλακεία μας ανώ ανοίγουμε και τ(ρ)όπικ διαμαρτυρίας ωστε να επικυρώσουμε το δικαίωμά μας στον εξυπνακισμό.

Οπότε νομίζω μετά την προηγηθείσα παράγραφο είναι φανερό πως το προηγούμενο ποστ μου αναρτήθηκε με πλήρη κατανόηση των ερωτημάτων α) και β), όσο για το γ) αν και δεν καταννοώ πλήρως ποιοί είναι οι "παλιοί καλοί" χρήστες που απέχουν είναι οφθαλμοφανές πως τα πολλά χαζά τόπικ αποτελούν τροχοπέδη αλλα την αποδεχόμαστε σαν αναγκαίο κακό της ελευθερίας και ποικιλομορφίας ενός φόρουμ σαν αυτό.

• Super Moderators
Δημοσ.
[...]

α) Τι σημαινει κινηματογραφος για εσας ?

β) Ποιος θεωρειται ''ειδικος'' ως προς τον κινηματογραφο ?

α+β) Για εμενα κινηματογραφος σημαινει Τεχνη και την Τεχνη δεν μπορεις να την μετρησεις με το κιλο .

Δεν ειναι μετρο συγκρισης το ποσες ταινιες εχει δει ο ενας και ποσες ο αλλος για να θεωρηθει ''ειδικος'' αυτος που εχει δει τις περισσοτερες .

Δεν κανουν οι ταινιες τον ειδικο αλλα η γενικοτερη ασχολια με την Τεχνη αυτη ( και με οποιαδηποτε αλλη) .

Η Τεχνη ειναι κατι που μορφωνει και εξευγενιζει και ανεβαζει το ποιοτικο επιπεδο του καθενος μας και τα κιλα και τα γραμμαρια δεν εχουν σχεση με αυτη .

Δεν ξερω αλλα οταν ακουω να μου λενε '' Εγω εχω δει 20-30-40 ταινιες και μπορω να εχω ΑΠΟΨΗ ' date=' ενω εσυ, αυτος εκεινος που εχετε δει 5 -10 μονο δεν δικαιουστε να εχετε και αποψη περι κινηματογραφου '' εχω την εντυπωση 1) οτι κατι δεν εχω καταλαβει σωστα περι της Τεχνης του κινηματογραφου και 2) οτι ειμαι ο Παναγιωτακης απο την Μανταμ Σουσου .. [/quote']

Το θέμα δεν είναι το πόσες ταινίες έχει δεί ο καθένας και τι γνώσεις έχει αλλα η επίγνωση αυτών των γνώσεών του.

Εδώ έχουμε το φαινόμενο κάποιος/α να έχει δει (καθ'ομολογίαν του/της) λίγες ταινίες και να εκφέρει απόλυτες γνώμες για ταινίες που δεν έχει δεί και για είδη κινηματογράφου με τα οποία (καθ'ομολογίαν και συνειδητά) δεν έχει καμία σχέση' date=' ενω ταυτόχρονα είμεθα υπερήφανοι για την άγνοια και την βλακεία μας ανώ ανοίγουμε και τ(ρ)όπικ διαμαρτυρίας ωστε να επικυρώσουμε το δικαίωμά μας στον εξυπνακισμό.[/quote']

Προσυπογράφω την απάντηση του ^BOOMBOOM και προσθέτω: Για να αποκτήσει κάποιος, ΙΜΗΟ, μία άλφα άποψη, πρέπει να έχει δει έναν όγκο ταινιών που θεωρούνται (καλώς ή κακώς) σοβαρές, κλασσικές και αξιοπρεπείς. Το να προσπαθεί κάνει κάποιος "κριτική" αγνοώντας βασικές ταινίες είναι στην καλύτερη περίπτωση αστείο και στη χειρότερη ανυπέρβλητη βλακεία. Αντίστοιχη κριτική μπορεί να κάνει κι ο σκύλος μου - αφήστε που ο σκύλος μου, που μπαίνει συχνά πυκνά στο σαλόνι όταν βλέπω καμιά ταινία, μπορεί να'χει πιάσει και κάτι παραπάνω.

Δηλαδή με τα ερωτήματα που τίθενται, προσπαθούμε να πειστούμε ότι καλύτερα πληροφορημένος είναι αυτός που δεν ξέρει τίποτα. Καταπληκτική λογική! Καινοφανής και άξια συγχαρητηρίων.

Δεν διεκδικείται δικαίωμα στον εξυπνακισμό αλλά δικαίωμα στην άγνοια και στην εκ του ασφαλούς μαγκιά.

[...]

γ) Που εχουν εξαφανιστει οι παλιοι του παροντος φορουμ ?

γ) Ειχα μια συζητηση (μικρη) τις προαλλες που παραπονιοταν καποιος οτι δεν του κανει κεφι πια να μπει στο παρον φορουμ γιατι εχουν φυγει ολοι οι παλιοι ''ειδικοι'' και το μονο που βλεπεις ειναι να σχολιαζουν τις ταινιες ατομα που εχουν δει 10 ταινιες ολες κι'ολες ..

Που ειναι οι παλιοτεροι και εξαφανιστηκαν ?

Εχουν ' date=' να υποθεσω , την ιδια αντιληψη περι ''ειδικου'' και δεν θελουν να ανακατευτουν με ολους τους υπολοιπους Παναγιωτακηδες που υπαρχουν τωρα ?[/quote']

Αν και ανεπίτρεπτα δημοσιοποιείς ιδιωτική μας κουβέντα να σου απαντήσω δημόσια: Δεν ξέρω ποιοί είναι οι "παλιοί" την έλλειψη των οποίων μοιρολογείς αλλά στα fora η κατάσταση είναι δυναμική. Δηλαδή υπάρχουν τόσο αυτοί που έρχονται και αυτοί που φεύγουν καθημερινά όσο και αυτοί που με τη συσσώρευση του εξυπνακισμού (που αναφέρει πιο πάνω ο ^BOOMBOOM) βαριούνται πλέον να ασχοληθούν.

Δημοσ.

Λοιπόν... Κατά τη γνώμη μου ο κινηματογράφος είναι φυσικά τέχνη. Όπως και σε όλες τις τέχνες υπάρχουν αυτοί που δεν ασχολούνται καθόλου με το είδος οπότε δεν έχουν άποψη, υπάρχουν αυτοί που βλέπουν κάπου κάπου μια ταινία για διασκέδαση οπότε έχουν άποψη μόνο για τις ταινίες που βλέπουν, υπάρχουν αυτοί που βλέπουν ταινίες μόνο ενός είδούς οπότε έχουν άποψη και θα μπορούσαν να ονομαστούν και ειδικοί μόνο για το είδος που τους αρέσει, υπάρχουν και αυτοί που βλέπουν πολλές ταινίες όλων των ειδών και εφόσον έχουν δει αρκετές από τις ταινίες που θεωρούνται κλασικές θα μπορούσαν να ονομαστούν ειδικοί και τέλος υπάρχουν αυτοί που βλέπουν ταινίες όλων των ειδών, διαβάζουν πολλά βιβλία για τον κινηματογράφο και ίσως ανήκουν και με κάποιον τρόπο στον χώρο του κινηματογράφου και μάλλον αυτοί είναι τελικά οι πραγματικά ειδικοί, οι οποίοι φαντάζομαι ότι είναι ελάχιστοι. Βέβαια υπάρχουν και ενδιάμεσες κατηγορίες.

Με άλλα λόγια... όπως στην ζωγραφική δεν μπορείς να πεις ότι είσαι ειδικός αν πηγαίνεις κάπου κάπου σε καμιά έκθεση και βλέπεις μερικούς πίνακες ή στην λογοτεχνία δεν μπορείς να πεις ότι είσαι ειδικός αν διαβάζεις ένα βιβλίο το χρόνο, έτσι και στον κινηματογράφο δεν μπορείς να πεις ότι είσαι ειδικός αν δεν έχεις δει τουλάχιστον έναν μεγάλο αριθμό ταινιών.

Επιπλέον, δεν μπορώ πχ εγώ να εκφράσω την άποψη μου για όλες τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας αν έχω δει μόνο τα Star Wars και φυσικά δεν δικαιούμαι να έχω άποψη για καμία άλλη ταινία εκτός από τα Star Wars. Άποψη μπορούμε να έχουμε μόνο για τις ταινίες που έχουμε δει, τα βιβλία που έχουμε διαβάσει κλπ.

Αυτά... για το γ ερώτημα δεν ξέρω αλλά συνήθως αφήνουμε κάτι που μας ενδιαφέρει αν βρούμε κάτι που μας ενδιαφέρει περισσότερο ή αν δεν έχουμε πλέον χρόνο για να ασχοληθούμε.

Δημοσ.
Προσυπογράφω την απάντηση του ^BOOMBOOM και προσθέτω: Για να αποκτήσει κάποιος, ΙΜΗΟ, μία άλφα[/i'] άποψη, πρέπει να έχει δει έναν όγκο ταινιών που θεωρούνται (καλώς ή κακώς) σοβαρές, κλασσικές και αξιοπρεπείς. Το να προσπαθεί κάνει κάποιος "κριτική" αγνοώντας βασικές ταινίες είναι στην καλύτερη περίπτωση αστείο και στη χειρότερη ανυπέρβλητη βλακεία. Αντίστοιχη κριτική μπορεί να κάνει κι ο σκύλος μου - αφήστε που ο σκύλος μου, που μπαίνει συχνά πυκνά στο σαλόνι όταν βλέπω καμιά ταινία, μπορεί να'χει πιάσει και κάτι παραπάνω.

Λυπαμαι που θεωρεις οτι καποιος μονο αν εχει δει ταινιες μπορει να εχει και αποψη και να μπορει να κανει κριτικη αλλιως ειναι αστειος , φαιδρος , βλακας .

Αποκλειεις αυτοματα ολους τους αλλους τροπους ενημερωσης και μορφωσης σχετικα με τον χωρο του κινηματογραφου και παραλληλα αποθαρρυνεις αποκαλωντας βλακα τον αλλον να ασχοληθει και ενα βημα παραπερα απο τις οποιες γνωσεις εχει και να παρει απο τον α ή τον β που ξερει κατι παραπανω απο οτι ο ... βλακας .

Δηλαδή με τα ερωτήματα που τίθενται, προσπαθούμε να πειστούμε ότι καλύτερα πληροφορημένος είναι αυτός που δεν ξέρει τίποτα. Καταπληκτική λογική! Καινοφανής και άξια συγχαρητηρίων.

Τα παροντα ερωτηματα το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν προσπαθουν να πεισουν κανενα οτι ''Καλυτερα πληροφορημενος ειναι αυτος που δεν γνωριζει τπτ''

Κριμα να βγαζεις τετοιο συμπερασμα απο οτι διαβασες ..

Δεν διεκδικείται δικαίωμα στον εξυπνακισμό αλλά δικαίωμα στην άγνοια και στην εκ του ασφαλούς μαγκιά.

Μπορεις να με αποκαλεσεις οπως θες -το εχεις ηδη κανει - αλλα επισης μπορω να μη δωσω σημασια στους χαρακτηρισμους σου , επειδη ξερω οτι δεν υφιστανται .

• Super Moderators
Δημοσ.

@ paschalia: Μάλλον λάθος αντιλήφθηκες το σχόλιό μου και παρασύρθηκες. Αντίθετα με εσένα δεν κάνω κριτική στον άνθρωπο, κάνω κριτική στην ιδέα.

Ένα σχόλιο μόνο:

[...]

Αποκλειεις αυτοματα ολους τους αλλους τροπους ενημερωσης και μορφωσης σχετικα με τον χωρο του κινηματογραφου [...]

Όπως; Τα ειδησιογραφικά sites; Τα περιοδικά Ciao - Espresso - Traffic; Πιστεύεις ότι οι "αλλοι τροποι ενημερωσης και μορφωσης σχετικα με τον χωρο του κινηματογραφου" (αλήθεια, ποιοί είναι αυτοί; γιατί μας τους κρύβεις;) υποκαθιστούν τη θέαση μίας-δύο-πέντε ταινιών;

Those who can, do.

Those who cannot, read about it.

Δημοσ.

Δεν κρυβω κατι .

Δοξα το θεω , το ιντερνετ ειναι γεματο απο πληροφοριες για οποια ταινια θες .

Θεληση να υπαρχει να ασχοληθεις και θα βρεις πολλα .

Λυπαμαι μονο , που δεν θα εχω την ευκαιρια - μιας και γνωριζεις πολλα - να μπορω να συζητησω μαζι σου πλεον (και εχω προσπαθησει ουκ ολιγες φορες) .

Δημοσ.

Ελπίζω να το αντέξει αυτό ο paredwse!

Και paschalia, έτσι όπως μας τα παρουσιάζεις, είναι σαν να λες ότι επειδή διάβασες ένα βιβλίο γενικής χειρουργικής, μπορείς να πραγματοποιήσεις και εγχείρηση! Ε, έλεος!!!

Δημοσ.
Δοξα το θεω , το ιντερνετ ειναι γεματο απο πληροφοριες για οποια ταινια θες .

Σόρρυ κιόλας, αλλά έχω μια ειλικρινή απορία:

Ποιός ο λόγος να "ασχοληθείς" με τον κινηματογράφο κατ' αυτόν τον τρόπο, και όχι να κάτσεις να δεις την εκάστοτε ταινία για την οποία έτυχε να ακούσεις; Δηλαδή, ποιός ο λόγος να κάτσεις να διαβάσεις περί τέχνης, και όχι να δεις/ακούσεις/διαβάσεις/αισθανθείς/... την ίδια την τέχνη, το ίδιο το έργο του δημιουργού; Απλά για να αποκτήσεις γνώσεις (θεωρητικές και όχι από ιδία εμπειρία) και να μπορείς να σταθείς ανταγωνιστικά σε μια συζήτηση με άλλους γνώστες (αν έχεις τέτοιον κύκλο); Πραγματικά, μόνο αυτό περνά από το μυαλό μου, και αν ισχύει κάτι τέτοιο είναι το λιγότερο αξιολύπητο...

Για να παραφράσω και αυτό που είπε προηγουμένως ο paredwse:

Those who can, do.

Those who cannot, read about it.

Those who cannot, also debate about reading about it?!?

Δημοσ.

Αν περνα μονο αυτο , τοτε δεν εχεις και πολυ φαντασια Κοννακ .

Σαν παραφραση στο τι ειπε ο Παρεδωσε να προσθεσω και το εξης .

Those who can , do

Those who cannot ,read about it ,cause they can't focus to the specific interest and prefer to collect knowledge in every possible way they could about it .

Τουτεστιν προτιμω το ''μαζευε κι'ας ειν και ρωγες '' παρα να μην εχω καθολου σχεση .

Ελπιζω να σε καλυψε :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...