Προς το περιεχόμενο

Μοιρασμα dsl γραμμης.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα.Σε λιγο καιρο θα ειμαι "κατοχος"(επιτελους!) μιας dsl γραμμης.Η χρηση της θα απευθυνεται κυριως στον "σταθερο" υπολογιστη που εχω στο σπιτι.Ομως εχω και εναν φορητο ο οποιος θελω να μοιραζεται τη συνδεση dsl με τον σταθερο.Εχω λοιπον καποια ερωτηματα: (παρακαλω θελω συγκεκριμενες απαντησεις)

1)Επειδη με ενδιαφερει η ασυρματη επικοινωνια των δυο υπολογιστων ποιες καρτες(μαρκα) θα με συμβουλευατε να αγορασω - με κριτηρια την αναλογια ποιοτητα/κοστος-

2)Τι εμβελεια εχουν συνηθως τετοιες καρτες?

3)Θα μπορω απο τον σταθερο υπολογιστη ο οποιος θα ειναι και host να οριζω αν θα εχει ή οχι ιντερνετ ο φορητος και να οριζω επισης και την ταχυτητα με την οποια θα κατεβαζει?(μη μου τρωει και ολο το bandwidth!).

Ευχαριστω πολυ οσους απαντησουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

']Καλησπερα.Σε λιγο καιρο θα ειμαι "κατοχος"(επιτελους!) μιας dsl γραμμης.Η χρηση της θα απευθυνεται κυριως στον "σταθερο" υπολογιστη που εχω στο σπιτι.Ομως εχω και εναν φορητο ο οποιος θελω να μοιραζεται τη συνδεση dsl με τον σταθερο.Εχω λοιπον καποια ερωτηματα: (παρακαλω θελω συγκεκριμενες απαντησεις)

1)Επειδη με ενδιαφερει η ασυρματη επικοινωνια των δυο υπολογιστων ποιες καρτες(μαρκα) θα με συμβουλευατε να αγορασω - με κριτηρια την αναλογια ποιοτητα/κοστος-

2)Τι εμβελεια εχουν συνηθως τετοιες καρτες?

3)Θα μπορω απο τον σταθερο υπολογιστη ο οποιος θα ειναι και host να οριζω αν θα εχει ή οχι ιντερνετ ο φορητος και να οριζω επισης και την ταχυτητα με την οποια θα κατεβαζει?(μη μου τρωει και ολο το bandwidth!).

.

oi kartes exoun sigoura mia 30 metra embeleia .ego tha po kati allo.giati den perneis ena wireless router kai na pexoun kai ta dio pc wireless kai me to net limiter na orizeis to bandwidth?an enoseis to ena pc me to router me kalodio kai ta alla dio me wireless tha pexei alla einai ligo megali istoria.to pio eukolo gia na to kaneis tha itan me kapoion proxy oste na mporeis na klineis kai ton proxy kai na min exei internet o mikros ipologistis.nomizo oti kai ena net limiter na baleis ston host ama to deis sosta tha mporeseis na kopseis to bandwidth kai tou allou.

ta 54 mbps pou prosferei to 802.11g pisteuo oti einai arketa gia normal arxeia.ektos an thes na metafereis 100 gb tin imera opote thes 1000.mporeis na pas kai sta 108 mbps me kati kartes tis d-link alla exei na kanei kai i apostasi.

Λοιπον μαλλον δεν τα εξηγησα ολα αναλυτικα....Εχω δυο πισι σπιτι ενα σταθερο ενα φορητο.Στον σταθερο θα βαλω την dsl μεσω του πακετου in a box της forthnet.Απο κει και περα ο φορητος θελω να μοιραζεται το ιντερνετ μεσω ασυρματου δικτυου με τον σταθερο.Η χρηση του ιντερνετ στον φορητο θα περιοριζεται μοναχα σε αποστολη και ληψη e-mail καθως και σε web surfing.Τιποτα πολυ βαρυ δηλαδη.Νομιζω οτι και με 54mbps κανω ανετα τη δουλεια μου.

poulinos:Για το προξυ εχεις δικιο ετσι θα μπορω να οριζω αν θα εχει εξοδο στο ιντερνετ ή οχι.Νομιζω οτι προξυ + net limiter θα κανει τη δουλεια.Σ'ευχαριστω πολυ.

Μπορειτε να με κατευθυνετε σε τι μαρκες να ψαξω ή τουλαχιστον τι να ψαξω διοτι δεν εχω ουδεμια σχεση με το ασυρματο δικτυο.Ευχαριστω πολυ και παλι.

tha breis diafores kartes.exo dei kai 3com kai ine mia xara alla ligo pio akrives exo kai d-link edo sto spiti kai einai mia xara.pantos to kalitero tha itan na epernes to adsl in a box plus me to linksys pou ine wireless apo mono tou i esto kapoio router me 2 ethernet oste na ta sindeseis me kalodio pano.ta usb ta modem den lene kai polla

exo kanei to idio poy les alla me dio pc

sto ena (poy exei kai thn adsl) exo mitriki asus poy exei epano wi-fi kai sto allo pc (einai se allo domatio kai exei sima 96%) evala mia karta gigabyte 802.11g kai etsi to deytero pc exei internet (mporo kai to kovo an thelo apo to allo pc) kai file sharing

epiloges pou exeis einai oi ekseis:

LINKSYS WRT54GS WIRELESS ROUTER SPEEDBOOSTER

kai 8a sundeeis to ste8ero me kallwdeio kai to forito me asurmato....timi gurw sta 100

ftini epilogi einai na valeis sto sta8ero ton eksoplismo tou in a box kai na pareis kai mia ftini karta WIRELESS G PCI ADAPTER

# Σύνδεση:PCI

# Ασφάλεια:128 bit WEP

# Μέγιστη Εμβέλεια: 50-350 μέτρα

# Υποστηριζόμενα Λειτουργικά:MS Windows 98SE/ME/2000/XP

# Περιεχόμενα Πακέτου:Wireless-G PCI Adapter, Οδηγός Γρήγορης Εγκατάστασης, CD-ROM Εγκατάστασης με οδηγό χρήσης me kostos 25 euro

alli epilogi exeis LINKSYS WUSB54G-EU WIRELESS USB ADAPTER 11G pali exoplismo in a box + auti tin keraia gia to asurmato diktuo.kai stis duo teleuataies periptwseis 8a kaneis share to internet kai 8a to pernei o fortios...allla vale kai kowdiko giati kanenas geitwnas mporei na to moiristei kai na pernei kai ekeinos...

LINKSYS WAP54G WIRELESS-G ACCESS POINT

opws i prwti epilogi alla poio ftini giati exei mono mia 8ura gia kallwdeio..i prwti epilogi exei 4.... auta apo emena...

epiloges pou exeis einai oi ekseis:

LINKSYS WRT54GS WIRELESS ROUTER SPEEDBOOSTER

kai 8a sundeeis to ste8ero me kallwdeio kai to forito me asurmato....timi gurw sta 100

ftini epilogi einai na valeis sto sta8ero ton eksoplismo tou in a box kai na pareis kai mia ftini karta WIRELESS G PCI ADAPTER

# Σύνδεση:PCI

# Ασφάλεια:128 bit WEP

# Μέγιστη Εμβέλεια: 50-350 μέτρα

# Υποστηριζόμενα Λειτουργικά:MS Windows 98SE/ME/2000/XP

# Περιεχόμενα Πακέτου:Wireless-G PCI Adapter, Οδηγός Γρήγορης Εγκατάστασης, CD-ROM Εγκατάστασης με οδηγό χρήσης me kostos 25 euro

alli epilogi exeis LINKSYS WUSB54G-EU WIRELESS USB ADAPTER 11G pali exoplismo in a box + auti tin keraia gia to asurmato diktuo.kai stis duo teleuataies periptwseis 8a kaneis share to internet kai 8a to pernei o fortios...allla vale kai kowdiko giati kanenas geitwnas mporei na to moiristei kai na pernei kai ekeinos...

LINKSYS WAP54G WIRELESS-G ACCESS POINT

opws i prwti epilogi alla poio ftini giati exei mono mia 8ura gia kallwdeio..i prwti epilogi exei 4.... auta apo emena...

chfilis σ'ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου.Αυτο που ξεχασα(για μια ακομη φορα) να αναφερω ειναι οτι ουτε και ο φορητος εχει ασυρματη καρτα δικτυου...Ξερεις και αν υπαρχουν ασυρματες καρτες pcmia και ποσο κανουν περιπου?Σ'ευχαριστω.

chfilis σ'ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου.Αυτο που ξεχασα(για μια ακομη φορα) να αναφερω ειναι οτι ουτε και ο φορητος εχει ασυρματη καρτα δικτυου...Ξερεις και αν υπαρχουν ασυρματες καρτες pcmia και ποσο κανουν περιπου?Σ'ευχαριστω.

'']chfilis σ'ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου.Αυτο που ξεχασα(για μια ακομη φορα) να αναφερω ειναι οτι ουτε και ο φορητος εχει ασυρματη καρτα δικτυου...Ξερεις και αν υπαρχουν ασυρματες καρτες pcmia και ποσο κανουν περιπου?Σ'ευχαριστω.

iparxoun kai se pcmcia .kamia 60 i think.b)modem wireless to linksys tao wag54g.prosoxi giati kapoia alla montela opos to pio pano pou egrapse o filos einai wireless routers kai oxi wireless adsl routers.allo to ena allo to allo kai poloi tin exoun patisei.kai modem usb den mporeis na to sindeseis gia na to kaneis wireless.prosoxi.allazoun liga grammata ssta linksys alla einai poles fores diaforetika telios montela.

poulinos να σαι καλα γιατι τωρα με κατατοπισες πληρως.Λοιπον εαν καταλαβα καλα το usb modem που πηρα μαζι με το ιν α μποξ δεν μπορω να το "συνδεσω" με καρτα ασυρματη για να το κανω wireless..Σωστα?Δηλαδη θα χρειαστω μια pcmia καρτα δικτυου ασυρματη για το φορητο και ενα wireless adsl router για τον σταθερο...Παλι σωστα?Επισης αν παρω το wireless adsl router το usb modem του ιν α μποξ δεν θα χρειαζεται πλεον για την προσβαση μου(σταθερος υπολογιστης) στον ιντερνετ?Τη δουλεια αυτη θα την κανει το ρουτερ?

Και παλι ευχαριστω παιδες γιατι με κατατοπισατε πληρως.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...