Προς το περιεχόμενο

Ποια Taiyo Yuden απτα 2?

polaki

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αφου σου βγάζει σφάλμα στο tranfer rate test, άστα να πάνε...

Μην ξαναγράψεις σε 12x, μόνο σε 8x. Πάντως στα that's η κατάσταση είναι αρκετά καλύτερη.

• Απαντ. 129
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Το θεμα ειναι οτι τα gold τα εχω γραψει μεχρι και 4χ αλλα με τα ιδια αποτελεσματα (κατεστραμενα δισκακια). Τα That's γραφονται παραπανω με καλα αποτελεσματα; Εχω γραψει μονο 8χ και νομιζω οτι ηταν οκ. Τελικα τι μετραει περισσοτερο; Το PIE ή το PΙF; Kαι ποσο να ειναι η καθε τιμη (μεση, μαξ);

Δημοσ.

Γενικά, τα δισκάκια dvd δεν γράφονται καλύτερα σε ταχύτητες μικρότερες από την ονομαστική τους, οπότε γι' αυτό δεν είχες καλύτερα αποτελέσματα όταν τα έγραψες σε 4x.

Τα YUDEN000 T02 (+R 8x) γράφονται καλά μέχρι 16x, ενώ τα TYG 02 (-R 8x) γράφονται καλά μέχρι 12x, ασχέτως αν είναι Τhat's, no logo (silver) ή gold. Αυτό θεωριτικά, γιατί με την Disk impex ποτέ δεν ξέρεις, όπως στην περίπτωσή σου. Γι' αυτό, για να είσαι όσο το δυνατόν πιο σίγουρος, να τα γράφεις σε 8x που είναι η ονομαστική τους ταχύτητα.

Όσο αφορά στα PIE/PIF (νόμιζα ότι ήξερες, γι' αυτό δεν σου εξήγησα τίποτα):

Το ανώτερο επιτρεπτό όριο στα PIE, τα οποία είναι τα λάθη τα οποία μπορούν και διορθώνονται από το player, είναι 280 ανά 8 ECC blocks.

Αντίθετα, τα PIF (τα οποία δεν μπορούν να διορθωθούν - γι' αυτό είναι και πιο σημαντικά) πρέπει να είναι το πολύ 4 ανά 1 ECC block).

Όπως καταλαβαίνεις, ένα δισκάκι για να θεωρηθεί καλό πρέπει να είναι μέσα σε αυτά τα όρια και να έχει όσο το δυνατόν λιγότερα - συνολικά - λάθη. Για παράδειγμα τα δικά μου ΤΥ +R 8x γράφονται με PIE average περίπου 5, ενώ PIF average ερίπου 0.01.

Υ.Γ.1 --->Τα recorder της NEC είναι ρυθμισμένα να σκανάρουν στα PIE ανά 8 ECC, ενώ στα PIF μπορείς να ρυθμίζεις εσύ σε τι θα σκανάρεις, αλλάζοντας μια τιμή στη registry (αυτό που έκανες).

Υ.Γ.2 --->Το ECC block δεν ξέρω ακριβώς πως ορίζεται, αλλά είναι ένα πολύ μικρό κομμάτι πληροφορίας (κάποια bit).

Δημοσ.

Ναι!

Τα συγκεκριμένα ΤΑΙΥΟ YUDEN 8X–R βγαίνουν σε Jewel Case πακέτο με 5, σε λεπτά κουτάκια σε συσκευασία των 10, και σε Κορίνα 50 τεμαχίων!

Κατά τα άλλα είναι ακριβώς ίδια σε ποιότητα!

Δημοσ.

Υ.Γ.2 --->Το ECC block δεν ξέρω ακριβώς πως ορίζεται' date=' αλλά είναι ένα πολύ μικρό κομμάτι πληροφορίας (κάποια bit).[/quote']

ECC=Error Correction Code

Πρόσθετη πληροφορία για δυνατότητα ανάκτησης δεδομένων που περιέχουν σφάλματα. Χάρη σε αυτή μπορεί το drive να βρει τις πληροφορίες που λείπουν λόγω γρατσουνιών, δαχτυλιών κτλ

Δημοσ.

χτες πηρα μια 100αδα tayo yuden με το λογοτυπο disk impex hellas.

επειδη το lg μου κανει κατι κολπα με τα firmware μολις στρωσει θα σας πω.παντως απο τα 100 τα 50 τα πηρε και ενας φιλος με nec-3500 οποτε θα δουμε αν ειναι καλα.εγω σε tdk εγραφα τα οποια ειναι καλα.

Δημοσ.

nautilus7 που μπορει να οφειλεται οτι εχεις μεσες τιμες PIE και PIF 5 και 0,01 ενω εγω εχω 38 και 0,02 αντιστοιχα. Μιλαμε για το NEC 3540A με τελευταιο firmware απο Liggy;

Δημοσ.

Εκτός από την ποιότητα των δίσκων, στην ικανότητα ανάγνωσης από το recorder, καθώς μπορεί να υπάρχουν αποκλίσεις από κομμάτι σε κομμάτι.

Δημοσ.

Χαίρεται.

Τελείωσαν κι εμένα τα DVD+R που έπαιρνα (8x - ματ) και πήρα στην Disk Impex για να παραγγείλω άλλα, όμως δυστυχώς μου είπαν ότι τουλάχιστον για τον επόμενο μήνα δεν θα ξαναφέρουν. Παρεπιπτώντως, τα ματ ήταν τα καλύτερα από όσα είχα δοκιμάσει, αρκετά καλύτερα από τα gold και κλάσεις καλύτερα από τα silver non-ματ, τα οποία εμένα μου παρουσίαζαν πολλά προβλήματα. Μου πρότειναν τα +R 8x ceramic, τα οπόια όμως δεν έχω δοκιμάσει αλλά σκέφτομαι να το κάνω...

Anyways, η ερωτήσεις μου είναι οι εξής :

1) Τα ceramic, έχουν πάνω κάποιο λογότυπο ή οτιδήποτε άλλο ? Υπάρχει μήπως κανένα screenshot να τα δω, γιατί παίζει πολύ μεγάλο ρόλο για μένα το να μην έχουν πάνω logos κ.τ.λ.

2) Βλέπω ότι υπάρχουν διαθέσιμα -R 8x με ματ επιφάνεια. Μήπως ξερετε αν στα -R μπορεί κανείς να αλλάξει το booktype όπως έκανα μέχρι τώρα στα +R ?

Thanks guys.

Δημοσ.
Χαίρεται.

Τελείωσαν κι εμένα τα DVD+R που έπαιρνα (8x - ματ) και πήρα στην Disk Impex για να παραγγείλω άλλα' date=' όμως δυστυχώς μου είπαν ότι τουλάχιστον για τον επόμενο μήνα δεν θα ξαναφέρουν. Παρεπιπτώντως, τα ματ ήταν τα καλύτερα από όσα είχα δοκιμάσει, αρκετά καλύτερα από τα gold και κλάσεις καλύτερα από τα silver non-ματ, τα οποία εμένα μου παρουσίαζαν πολλά προβλήματα. Μου πρότειναν τα +R 8x ceramic, τα οπόια όμως δεν έχω δοκιμάσει αλλά σκέφτομαι να το κάνω...

Anyways, η ερωτήσεις μου είναι οι εξής :

1) Τα ceramic, έχουν πάνω κάποιο λογότυπο ή οτιδήποτε άλλο ? Υπάρχει μήπως κανένα screenshot να τα δω, γιατί παίζει πολύ μεγάλο ρόλο για μένα το να μην έχουν πάνω logos κ.τ.λ.

2) Βλέπω ότι υπάρχουν διαθέσιμα -R 8x με ματ επιφάνεια. Μήπως ξερετε αν στα -R μπορεί κανείς να αλλάξει το booktype όπως έκανα μέχρι τώρα στα +R ?

Thanks guys.[/quote']Τα silver non-mat τα πήρες από Disc Impex ή από αλλού;

Μήπως μπορείς να δεις και να μας πεις τι κωδικό γράφουν πάνω στο dvd; Και δεν εννοώ το manufacture code. Αν γυρίσεις το dvd και το δεις στην επιφάνεια γραφής (μωβ), στον εσωτερικό δακτύλιο (της μωβ επιφάνειας, όχι του διαφανές πλαστικού) έχει κάποιο κωδικό (συνήθως με λίγο πιο ανοιχτόχρωμα γράμματα). Αυτόν τον κωδικό θέλω. Ίσως έτσι μπορέσω να σου δώσω περισσότερες πληροφορίες για ποιον λόγο σου παρουσίαζαν προβλήματα.

Τα ceramic χρησιμοποιώ τώρα και εγώ και είναι ότι καλύτερο έχω συναντήσει, συγκρίνοντάς τα με TDK, Maxell και Verbatim, και φυσικά δεν συγκρίνονται με κανένα από τα made in Taiwan, India κλπ από τα οποία τα μισά είναι για πέταμα.

Δημοσ.
Τα silver non-mat τα πήρες από Disc Impex ή από αλλού;

Μήπως μπορείς να δεις και να μας πεις τι κωδικό γράφουν πάνω στο dvd; Και δεν εννοώ το manufacture code. Αν γυρίσεις το dvd και το δεις στην επιφάνεια γραφής (μωβ)' date=' στον εσωτερικό δακτύλιο (της μωβ επιφάνειας, όχι του διαφανές πλαστικού) έχει κάποιο κωδικό (συνήθως με λίγο πιο ανοιχτόχρωμα γράμματα). Αυτόν τον κωδικό θέλω. Ίσως έτσι μπορέσω να σου δώσω περισσότερες πληροφορίες για ποιον λόγο σου παρουσίαζαν προβλήματα.

Τα ceramic χρησιμοποιώ τώρα και εγώ και είναι ότι καλύτερο έχω συναντήσει, συγκρίνοντάς τα με TDK, Maxell και Verbatim, και φυσικά δεν συγκρίνονται με κανένα από τα made in Taiwan, India κλπ από τα οποία τα μισά είναι για πέταμα.[/quote']

Τα είχα πάρει τόσο από Disk Impex όσο και από e-shop. Υπάρχουν 2 κωδικοι : 0308 kai TS000073. 1 στα 3 DVD που έγραφα τα πετούσα γιατί δεν ολοκλήρωναν το read test του Nero.

Τεσπα, μάλλον θα πάρω τα ceremic, αλλά θέλω να ξέρω αν είναι εντελώς no logo η πρόσθια επιφάνεια τους και αν όχι, πόσο μεγάλα είναι τα γράμματα της φίρμας.

Δημοσ.

Προς Iparou:

Στα -R δεν μπορείς να αλλάξει booktype.

Προς vjshadow:

Απέφευγε να γράφεις με 12x. Είναι η Αχίλλειος πτέρνα του 3540.

Δημοσ.
Τα είχα πάρει τόσο από Disk Impex όσο και από e-shop. Υπάρχουν 2 κωδικοι : 0308 kai TS000073. 1 στα 3 DVD που έγραφα τα πετούσα γιατί δεν ολοκλήρωναν το read test του Nero.

Τεσπα' date=' μάλλον θα πάρω τα ceremic, αλλά θέλω να ξέρω αν είναι εντελώς no logo η πρόσθια επιφάνεια τους και αν όχι, πόσο μεγάλα είναι τα γράμματα της φίρμας.[/quote']Αυτός ο κωδικός είναι Taiyo Yuden +R 4x (silver non-mat, δηλαδή ασημένια γυαλιστερά), και είναι αρκετά παλιά dvd. Και από ότι ξέρω σταμάτησαν να κυκλοφορούν.

Μέχρι 6x δεν παρουσίαζαν προβλήματα (στο plextor 708a). Πρόβλημα είχα όταν τα έγραφα με ταχύτητα 8x. Πολλές φορές είναι και θέμα μηχανήματος: πόσο καινούργιο ή παλιό είναι, τι firmware έχει, πόσο ταλαιπωρημένο είναι, και ίσως για κάποιον από αυτούς τους λόγους είχες εσύ προβλήματα.

Δημοσ.
Αυτός ο κωδικός είναι Taiyo Yuden +R 4x (silver non-mat' date=' δηλαδή ασημένια γυαλιστερά), και είναι αρκετά παλιά dvd. Και από ότι ξέρω σταμάτησαν να κυκλοφορούν.

Μέχρι 6x δεν παρουσίαζαν προβλήματα (στο plextor 708a). Πρόβλημα είχα όταν τα έγραφα με ταχύτητα 8x. Πολλές φορές είναι και θέμα μηχανήματος: πόσο καινούργιο ή παλιό είναι, τι firmware έχει, πόσο ταλαιπωρημένο είναι, και ίσως για κάποιον από αυτούς τους λόγους είχες εσύ προβλήματα.[/quote']

Μάλιστα. Μπορείς να μου πεις αν τα ceramic που χρησιμοποιείς έχουν logo επάνω τους και αν ναι, πόσο μεγάλο είναι ?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...