MasterX Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2005 Ειχα αγοράσει και εγώ μεσα στο καλοκαιρι διάφορα ειδη δίσκων απο DISC IMPEX, για μένα και για φίλους μου... Παρατηρησα σε κάποια από αυτά (Gold CD και DVD) είχαν τη στάμπα DISC IMPEX Hellas - http://www.diskimpex.gr..... Τα μεν DVD που ήταν για φίλους μου (εγώ πήρα ασημένια 4x καθώς ήθελα φθηνά, και μάλλον είναι και καλύτερα...!) ήταν σε 100στάδα να θυμάμαι καλά και τα CD (PROFESSIONAL υποτίθεται Japan by TAIYO YUDEN) που πήρα για μένα σε κουτάκια των 10 τυλιγμένα με ζελατίνα διάφανη σκληρή, μόνο στο πλάι (το οποίο εμένα μου έκανε για φθηνιάρικη φάση) Τώρα εδώ 2 πράγματα μπορώ να σκεφτώ: 1. ή έχει κάνει συμφωνία με το εργοστάσιο που εισάγει να του τυπώνει το λογότυπο, μιας και αγοράζει μεγάλες ποσότητες... 2. ή τα CD είναι ελληνικής κατασκευής (οπότε τι ποιότητας???), όπως είχα ακούσει παλιότερα για κάποια CD που έφερνε η Κασσετεμπορική, που τα φτιάχνανε στους Θρακομακεδόνες λέει... (είχα διαπιστώσει πάντως ότι πενηντάδες από διαφορετικές μάρκες, Philips, Sony, TDK, ήταν τα ίδια ασημί δισκάκια με διαφορετικό λογότυπο...). Ποιος γνωρίζει τι γίνεται εδώ??? :-?
polaki Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2005 Για Ritek να συμπληρώσω αναφορικά ότι έχουν περάσει ~100 γραμμένα από εδώ' date=' με διαφορετικά recorder, από διαφορετικά άτομα. Γραμμένα σε λιγότερο από 3μηνο το καθένα. Το αποτέλεσμα ήταν οτί ~20% δεν τελείωνε to ripping/copy-paste. /sc[/quote'] Moυ φαινεται περίεργο καθώς έχω γύρω στα 1000 γραμμένα και μέχρι στιγμης παίζουν όλα. Μάλιστα στο PS2 που είναι ιδιαίτερα παράξενο ως προς την ποιότητα, ελάχιστα ειναι αυτά που δεν παίζουν τα οποία όμως σε pc ή σε κανονικό dvd player παίζουν απροβλιμάτιστα.. Σε κάποια φάση είχαν βγει 8Χ ΜΠΛΕ. Αν εννοεις αυτά, δεν ειναι της Ritek αλλά MCC dye και έχεις δίκιο ότι είναι μπάζα.
pcos Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2005 Physics_Rulez (den mporeis na to mikrineis ligo ) oute ego exo provlima me ta gold TY otan ta grafo me to NEC 3520 F/W 2U1 (poitita 95%) otan omos evala to F/W 2U2 i poiotita eggrafis tous epese kato apo 50%. Opote mallon exei na kanei me ti siskevi eggrafis kai to firmware.Aplos ta asimenia TY itan ligo kalitera stin poiotita.
polaki Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2005 Physics_Rulez (den mporeis na to mikrineis ligo )oute ego exo provlima me ta gold TY otan ta grafo me to NEC 3520 F/W 2U1 (poitita 95%) otan omos evala to F/W 2U2 i poiotita eggrafis tous epese kato apo 50%. Opote mallon exei na kanei me ti siskevi eggrafis kai to firmware.Aplos ta asimenia TY itan ligo kalitera stin poiotita. Πώς μπορείς να καταλάβεις ποσοστό στην ποιότητα???
nautilus7 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2005 Αυτό γίνεται μόνο στο CD-DVD speed. Κάτω δεξιά λέει quality και είναι με άριστα το 100. Στην πραγματικότητα όμως δεν έχει και πολύ μεγάλη σημασία γιατί εξαρτάται μόνο από το μέγιστο αριθμό των PIFs και από τίποτα άλλο (εξαρτάται και από το ECC, π.χ. όταν σκανάρεις σε 1 ECC και έχεις μέγιστο PIF 4 βγάζει quality 90, ενώ στα 8 ECC βγάζει ποιότητα 95, πάλι με 4 PIF μέγιστο. Αυτό οφείλεται στο ότι για κάθε ρύθμιση του ECC αλλάζει και το επιτρεπτό μέγιστο στα λάθη).
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2005 Εγω πηρα μια 50αδα gold (by Discimpex) να δοκιμασω. Θα εχω τρελες απωλειες σε δεδομενα οσο περναει ο καιρος; Καλυτερα να μην τα γραψω καθολου;
rebel2000 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2005 Den nomizw.... Ta diskakia einai polu kala kai malista kalutera apo ta perisotera pou kukloforoun sth agora twra an uparxoun kai ligo kalutera einai allo thema(thats ceramic ktl...) Prepei na exw grapsei kamia 60 apo ayta kai einai mia xara.
matoX Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2005 Ειχα αγοράσει και εγώ μεσα στο καλοκαιρι διάφορα ειδη δίσκων απο DISC IMPEX' date=' για μένα και για φίλους μου... Παρατηρησα σε κάποια από αυτά (Gold CD και DVD) είχαν τη στάμπα [b']DISC IMPEX Hellas - http://www.diskimpex.gr[/b].....Τα μεν DVD που ήταν για φίλους μου (εγώ πήρα ασημένια 4x καθώς ήθελα φθηνά, και μάλλον είναι και καλύτερα...!) ήταν σε 100στάδα να θυμάμαι καλά και τα CD (PROFESSIONAL υποτίθεται Japan by TAIYO YUDEN) που πήρα για μένα σε κουτάκια των 10 τυλιγμένα με ζελατίνα διάφανη σκληρή, μόνο στο πλάι (το οποίο εμένα μου έκανε για φθηνιάρικη φάση) Τώρα εδώ 2 πράγματα μπορώ να σκεφτώ: 1. ή έχει κάνει συμφωνία με το εργοστάσιο που εισάγει να του τυπώνει το λογότυπο, μιας και αγοράζει μεγάλες ποσότητες... 2. ή τα CD είναι ελληνικής κατασκευής (οπότε τι ποιότητας???), όπως είχα ακούσει παλιότερα για κάποια CD που έφερνε η Κασσετεμπορική, που τα φτιάχνανε στους Θρακομακεδόνες λέει... (είχα διαπιστώσει πάντως ότι πενηντάδες από διαφορετικές μάρκες, Philips, Sony, TDK, ήταν τα ίδια ασημί δισκάκια με διαφορετικό λογότυπο...). Ποιος γνωρίζει τι γίνεται εδώ??? :-? Τα Taiyo Yuden είναι Made in Japan. Αυτό είναι κάτι που, αν όχι όλοι, οι περισσότεροι το γνωρίζουν. Τα ελληνικής παραγωγής δισκάκια δυστυχώς, και αυτή είναι η πικρή αλήθεια, δύσκολα μπορούν να ανταγωνιστούν σε ποιότητα άλλα δισκάκια. Πόσο μάλλον με τα Taiyo Yuden, που αφήνουν πίσω τους και με διαφορά πολλούς γνωστούς για το όνομά τους, αλλά όχι για την ποιότητά τους κατασκευαστές (από την Taiwan και αλλού). Όσο για τα δισκάκια (cd & dvd) που πήρες δε θα έχεις κανένα πρόβλημα. Τα Professional δεν υποτίθεται, αλλά ΕΙΝΑΙ Taiyo Yuden made in Japan.
MasterX Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2005 @matoX Τελικά άνοιξα νεο ποστ γιατί δεν απάντησε κάποιος και υπέθεσα ότι όσοι παρακολουθούσαν το συγκεκριμένο τοπικ δεν είχαν κάποια απάντηση για το θέμα.. Οπότε τελικά μου λες ότι η απάντηση είναι ότι έχει κάνει συμφωνία με το εργοστάσιο που εισάγει να του τυπώνει το λογότυπο???
REDBOUL Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2005 Synepws mporeis kapoios kataliktika na mas anaferei poia cd kai dvd taiyo yuden prepei na agorazoyme otan pairnoyme 100ades klp?(Oxi koytakia..)
r3b Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 Κοίτα, τα πράγματα είναι κάπως ξεκάθαρα (ευτυχώς)... τα GOLD είναι πολύ καλά (πολύ καλύτερα από ότι άλλο κυκλοφορεί ακόμα και μέχρι την 2πλάσια τιμή). Τα BLUE,SILVER,THATS δείχνουν να είναι κορυφαία απο σχεδόν(*) κάθε άλλο DVD που κυκλοφορεί. (*)Κάποια maxell, vebratim, tdk ίσως να είναι οριακά καλύτερα, αλλά σε x2-x3 τιμή. Πρακτική συμβουλή λοιπόν: Γραφε σε Blue,silver,thats, εκτός αν υπάρχει λόγος να κάνεις απόλυτη οικονομία , τότε μόνο πήγαινε σε GOLD. Γενικά, κάνε και τις δοκιμές σου(PI/PO), και επιβαιβέωσε τα παραπάνω, αλλά δεν νομίζω να πέφτω και πολύ εξω.
REDBOUL Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 Kalws vlepw ta blue na ta antexw...,den mporw na kanw pi/po test mias kai exw to 3500ag (kai den to allazw) Thnx anyways kai apo cds?
doc1000 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 Ρε παιδιά κι εγώ ήθελα να πάρω ceramic That's αλλά ενώ ήταν online στο e-shop και έκανα την παραγγελία, μετά από κάποιες μέρες τους παίρνω τηλεφ να ρωτήσω γιατί δεν ήρθαν και μου λένε ότι "δεν έχει ο προμηθευτής μας και αν θέλετε να πάρετε άλλα"... Εν τω μεταξύ η diskimpex έχει! Όταν το είπα αυτό στους τυπάδες του eshop έκαναν το χαζό και μου έλεγαν ότι ο δικός μας προμηθευτής ΔΕΝ έχει... Τί διάολο? Μόνο η diskimpex δεν είναι ο επίσημος προμηθευτής για Ελλάδα? Τώρα θα μου πείτε γιατί δεν παίρνεις κατευθείαν από diskimpex. Ναι , αλλά μου είπαν ότι τα ταχυδρομικά θα κοστίσουν κανα 9euro (με ΕΛΤΑ) οπότε δε συμφέρει. Ενώ απ' το eshop θα τα έπαιρνα απευθείας απ' το υποκατάστημά τους στη Θεσ/νικη... Αυτά τα that's είναι χειρότερα απ' τα ceramic? http://www.e-shop.gr/show_ana.phtml?kodikos=ANA.TAY0013
blackwar Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 Αυτά τα that's είναι χειρότερα απ' τα ceramic? http://www.e-shop.gr/show_ana.phtml?kodikos=ANA.TAY0013 όχι αυτά είναι εξαιρετικής ποιότητας παρεμφερή μα τα άσπρα στην 50αδα ceramic coat that’s. από ότι βλέπω στο e-shop τελειώσανε οι κατοσταρες με τα gold με το λογότυπο της disc impex, καθώς βέβαια και τα ceramic coat that’s στην 50αδα. Έχει μονό τα πακέτα των 10 με τα λεπτά κουτάκια. Προφανώς από την ερχόμενη εβδομάδα να ξαναφέρει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.