Προς το περιεχόμενο

Σύνδεση Printer στο δίκτυο.

SpectralQ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχουμε ενα laser printer κάπως μεγαλούτσικο και θέλω να το βάλω στο δίκτυο. Η συνδεσμολογία που έχει αυτή τη στιγμή είναι usb, δέχεται και LAN κάρτα αλλά μόνο την original που είναι πανακριβη και δεν υπάρχει στην Ελλάδα (ουτε καν στην Ευρώπη). Το έχουμε βάλει σε δωμάτιο που υπάρχει Εthernet συνδεση (αλλά όχι υπολογιστής) και όλα καταλήγουν σε switch και DSL Router.

Απ' ότι είδα τα Printer Servers είναι ακριβά. Υπάρχει κάποια πιο οικονομική λύση; Θα μ'ενδιέφερε και να μπορώ να το κάνω ON-OFF απ'το δίκτυο αλλά δεν είναι απαραίτητο, μου αρκεί να μπορώ να τον χρησιμοποιώ για αρχή.

Βρήκα αυτό: EtherFast® 10/100 Compact USB Network Adapter αλλά δεν ξέρω αν κάνει γιατι χρειάζεται και drivers.

Αυτή είναι η original κάρτα

Δημοσ.

Μια απλή λύση είναι να τον συνδέσεις πάνω σε ένα PC και να τον κάνεις Share. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούν όλοι όσοι είναι στο δίκτυο να τυπώνουν κανονικά, αρκεί το PC που είναι συνδεδεμένος ο Printer να είναι ανοιχτό.

Sam.

Δημοσ.

Ναι, αυτό εκανα μέχρι τώρα αλλά ο (παλιο-)υπολογιστής που είχαμε γι'αυτό το σκοπό ειναι πλεον kaput και ετσι κι αλλιώς δεν ήταν πρακτικό να τον ανάβεις καθε τόσο για να τυπώσεις μια σελίδα. Γι αυτό θέλω τον printer κατευθείαν στο δίκτυο.

Δημοσ.

Ενταξει, βρήκα τελικά με 61 Ε ακόμα καλύτερο μοντέλο Linksys με switch 4 θυρων (οχι πως τις χρειάζομαι αλλα ποτέ δεν ξέρεις). Τελικά έχει να κάνει και με τι keyword ψάχνει κανείς. Άλλοι το λένε print server / PrintServer, άλλοι printer server και άλλοι χρησιμοποιούν μόνο το model Nr. To stroutz τελικά δεν τους εχει όλους.

Πρίν προχωρήσω στην αγορά, το link που έδωσα στο 1ο post σίγουρα δεν κάνει; Να υπενθυμίσω οτι έχω switch και router.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...