BROWNEYES Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2005 Βρε παιδιά, θέλω να φτιάξω μία γραμματοσειρά με τον δικό μου γραφικό χαρακτήρα. Μέχρι στιγμής δοκίμασα το Macromedia Fontographer και το Font Creator... αλλά καμία τύχη :sad: Πολύ δύσκολα ρε γμτ!! Ξέρετε κάποιο εύκολο προγραμματάκι που να μπορώ να δημιουργήσω ένα γράμμα ΑΠΛΩΣ με την κίνηση του mouse?? Ό,τι βρήκα στο google, ήταν σαν τα παραπάνω. Ή έστω κάποια εταιρεία που να μπορεί να μου την φτιάξει (όχι όμως την avisoft.gr, γιατί τους τηλεφωνώ και ουδεμία απάντηση λαμβάνω ) Ευχαριστώ!!
denexo Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2005 Έχουμε και λέμε. Κάποια στιγμή είχα δει ένα how-to στο PC Magazine(το παλιό, όχι το καινούριο). Αυτό που έκανες ήταν το εξής : έγραφες σε ένα χαρτί όλα τα γράμματα της αλφαβήτου+άλλους χαρακτήρες και μετά αφού το σκάναρες, με ένα πρόγραμμα (δεν θυμάμαι ποιο) αντιστοιχούσες ένα ένα από τους σκαναρισμένους χαρακτήρες. Έτσι έφτιαχνες μία γραμματοσειρά με το δικό σου γραφικό χαρακτήρα. Δυστυχώς (για σένα) δεν θυμάμαι ουτε σε ποιο τεύχος ήταν αλλά ούτε το πρόγραμμα. Αλλά μπορείς να στείλεις mail στο PC magazine και να ρωτήσεις. Αν βρεις άκρη, πες εδώ τη λύση.
Silok Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2005 Λοιπόν έχουμε και λέμε.Καταρχήν πρέπει να σχεδιάσεις τα γράμματα.Αν αυτό γίνει στο χαρτί και μετά τα σκανάρεις μπορείς να τα κάνεις vector με το adobe streamline.(θα χρειαστείς και το illustator οπωσδήποτε).Μετά τ'ανοίγεις γράμμα γράμμα στο illustrator για το φινίρισμα και μετά ένα ένα στο font creator για να γίνουν γραμματοσειρά και να ορίσεις τις διάφορες παραμέτρους.Γίνεται πάλι και χωρίς να τα κάνεις vector.Δηλαδή σκανάρεις ένα ένα,τα σώζεις σαν bmp και τα φορτώνεις στο font creator ή σε όποιο άλλο σε βολεύει και δημιουργείς έτσι μία όχι και τόσο καλή σε λεπτομέρεις γραμματοσειρά.Ενώ με τον πρώτο τρόπο την κάνεις όπως σου κάνει κέφι με τέλεια λεπτομέρεια.
BROWNEYES Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2005 Καλημέρα! Ευχαριστώ πολύ και τους δύο. Denexo έστειλα mail στο pc magazine. Αν μου απαντήσουν θα ενημερώσω το post. Silok ήδη κατεβάζω το adobe streamline. Ελπίζω να τα καταφέρω. Silok, μήπως τυχόν έχεις δημιουργήσει δική σου γραμματοσειρά (ελληνική), να την ανεβάσεις κάπου να την πάρουμε?? :-P :-P :-P :-P
Silok Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2005 Στείλε μου με p.m. το mail σου να σου στείλω κάποιες που είχα κάνει πέρσυ μ'ένα φίλο.Δυστυχώς για φέτος δεν έκανα κάτι επειδή μαθαίνω dreamweaver και προσπαθώ να κατηγοριοποιήσω τις 8.000 γραμματοσειρές που ήδη έχω (πολύ πίκρα το τελευταίο).
abakas7 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2005 Είχα ξεκινήσει κι εγώ να φτιάχνω γραμματοσειρά με το γραφικό μου χαρακτήρα αλλά δεν πρόλαβα να την τελειώσω γιατί το Font Creator ήταν 30 days trial
geokokos Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2005 mporeite na mou peite kai emena to teyxos tou pc-magazine pou exei to how-to??
BROWNEYES Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2005 mporeite na mou peite kai emena to teyxos tou pc-magazine pou exei to how-to?? Δεν μου έχουν στείλει ακόμα mail... :?
denexo Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2005 Μετά την εξεταστική(και χωρίς να παίρνω και όρκο ) ίσως ψάξω για να το βρω το article.
denexo Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2005 Μετά την εξεταστική(και χωρίς να παίρνω και όρκο ) ίσως ψάξω για να το βρω το article.
BROWNEYES Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2005 Μόλις έλαβα mail από την Avisoft, που αναφέρω παραπάνω. Όπως μου γράφουν, το κόστος κατασκευής μιας (αξιοπρεπούς) γραμματοσειράς με προσωπικό - ατομικό γραφικό χαρακτήρα, κυμαίνεται από 300 έως 1000 ευρώ :roll: !!!!
Silok Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2005 Μόλις έλαβα mail από την Avisoft, που αναφέρω παραπάνω. Όπως μου γράφουν, το κόστος κατασκευής μιας (αξιοπρεπούς) γραμματοσειράς με προσωπικό - ατομικό γραφικό χαρακτήρα, κυμαίνεται από 300 έως 1000 ευρώ[/b'] :roll: !!!! Τόσα θα τους λείπουν φαίνεται.Λοιπόν γράψε με στυλό και ΌΧΙ με μαρκαδόρο γιατί ποτίζει σε Α4 720 dpi χαρτί,τα γράμματά σου σε πεζά,κεφαλαία,και αριθμούς και θα στη φτιάξω εγώ.Θα μου πάρει από δύο βδομάδες εώς 1 μήνα όμως γιατί τρέχω λίπο παραπάνω απ όσο πρέπει κι άστους να τα πάρουν από αλλού.Ακου 1000,τι θα φτιάξουν ταινία του σπίλμπεργκ; (οφφ-το dvd θα στο έχω έτοιμο από βδομάδα).
Γιάννης Platano Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2005 Και ας πουμε οτι τα καταφεραμε... Ο παραληπτης ενος μυνηματος που δεν εχει τετοια γραμματοσειρα στο pc του πως θα διαβασει το κειμενο ??? Πρεπει να του στελνουμε και την γραμματοσειρα μαζι ???? :-? :-? :-?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.