Προς το περιεχόμενο

μοιρασμα συνδεσης internet σε δικτυο

bebakos11

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εχω ενα δικτυο με 2 pc και ενω βλεπει το ενα το αλλο και μοιραζομαι αρχεια, δεν μπορω να μοιρασω την συνδεση μου αν και εχω κανει καποιες ρυθμισεις που βρηκα στο help των windows οπως ip και dns (εχω firewall zone alarm). μηπως μπορει να μου δωσει καποιος τα φωτα του τι αλλο πρεπει να κανω και πως?

Δημοσ.

genika me to firewall den mporeis na vgaleis ekei exo kataliksei ego...otan einai na kano lanaki to katevazo...exo to sygate firewall pro...genika ti sindesi ti moirazeis apto internet connection sharing..psaxto stis idiotites tis sindesis sou tsekare to....

Δημοσ.

δεν εχω router και η συνδεση μου ειναι isdn. το κουλο ειναι οτι σε καποια στιγμη λειτουργησε για 5 λεπτα αλλα μετα τελος.

Δημοσ.

φίλε μου εγώ είμαι συνδεδεμένος με το adsl modem μου και μέσω 2ης θύρας δικτύου μοιράζω τη σύνδεση με pc στο δίπλα δωμάτιο. Δεν εκανα κάτι ιδιαίτερο,ακολούθησα το internet connection sharing των windows. Δεν δουλεύει σχεδόν ποτέ με την πρώτη, 'άγνωστο γιατί. Αλλά δουλεύει πάντως σίγουρα.Πρέπει να επιμείνεις αρκετές φορές. Από firewall έχω μόνο των win και το built in του modem. Ακούγεται φακιρικό, αλλά δοκίμασε να κάνεις τα βήματα του Internet connection sharing ταυτόχρονα σχεδόν στα δυο pc. Καλή τύχη

Δημοσ.

Οι ρυθμισεις που εχεις κανει ειναι σιγουρα σωστες; Θα πρεπει το PC που εχει το netmod και βγαινει εξω να εχει ip 192.168.0.1 και αυτη την ip να την χρησιμοποιησεις για getway στο αλλο pc και DNS τους DNS του provider

Δημοσ.

τα εχω παιξει.κανω οτι λεει το post του billbebas (το πανω που ειναι μπουσουλας για δικτυα) και παλι τιποτα.Το host pc βλεπει-βγαζει εικονιδιο με την συνδεση, αλλα δεν μπορω να μπω στο internet.Δοκιμασα και να βαλω IP,DNS οπως μου λετε αλλα τιποτα.μηπως κατι μου διαφευγει?

Δημοσ.

τελικα μου τα καταφερα αλλα οταν ανοιγω το zone alarm μου κοβει την συνδεση,πρεπει να το εχω κλειστο και στα δυο.Ξερει κανεις να μου πει πως να τω ρυθμισω ?

Δημοσ.
τελικα μου τα καταφερα αλλα οταν ανοιγω το zone alarm μου κοβει την συνδεση,πρεπει να το εχω κλειστο και στα δυο.Ξερει κανεις να μου πει πως να τω ρυθμισω ?
Prepei na kaneis sto zone alarm to eswteriko diktuo trusted. Den eimai sigouros (mias kai den to exw xrisimopoihsei pote) pws kai an ginetai auto alla se polla firewall auto einai efikto.

Είναι ακριβώς αυτό που γράφει ο Mithrantir. Πώς γίνεται:

1. Διπλό κλικ στο εικονίδιο του ZA στο tray
  2. Από την αριστερή στήλη επιλέγουμε Firewall και από τα τρία tabs (Main/Zones/Expert) επιλέγουμε Zones
  3. Επιλέγουμε Add >> --> IP Range (Δεν έχει νόημα για δυό-τρία PC να ορίσουμε ολόκληρο subnet)
  4. Στο παράθυρο διαλόγου δίνουμε Zone=Trusted τις ακραίες IP του δικτύου που μας ενδιαφέρει. Λογικά τα μηχανήματά σου θα είναι ζευγάρια στο subnet 192.168.x.x ή 10.10.x.x' date=' έστω ότι είναι τα 10.10.1.1 και 10.10.1.2.
    Είτε θα δώσεις ακριβώς αυτές τις δύο, είτε θα δώσεις σαν δεύτερη π.χ. 10.10.1.5, ώστε ν' αφήσεις δυό τρεις θέσεις έτοιμες για κάποιο φίλο που θα σ' επισκεφθεί με laptop, μια παιχνιδομηχανή κλπ.
    Φυσικά στην περιγραφή βάζεις ότι θες.
    [*'] Αν όλα πάνε καλά, στο tab "Zones" (όπου μάλλον υάρχει μια γραμμή σάν "Loopback adapter - 127.0.0.1 - IP Address -Trusted") θα προστεθεί μια γραμμή για το Range.

Καλή Τύχη.

Δημοσ.

Σε ευχαριστω για την βοήθεια,εκανα αυτα που γραφεις και στα δυο pc και ενω την πρωτη μερα λειτουργησε απο κει και μετα για να εχουν και τα 2 internet ταυτοχρονα πρεπει να κλεινω το zone alarm του server.Γιατι γίνεται αυτο, χρειαζεται και καμια αλλη ρυθμιση? Α και κατι αλλο ενω η ip ειναι 192.168.0.1 το zone οταν βλεπει το δικτυο λεει "new network detected" και του δινει την διευθυνση 192.168.0.0,γιατι?

Δημοσ.

Ακούγεται αρκετά περίεργο, πολύ περισσότερο όταν δούλεψε την πρώτη μέρα.

Πρίν απ' όλα κάνε ένα σχολαστικό έλεγχο ότι οι ρυθμίσεις παραμένουν και στα δύο PC. Μη φωνάζεις, ξέρω ότι είναι το πρώτο που έκανες:-)

Παρόλα αυτά, ίσως κάποιο κρέμασμα που οδήγησε σε reset έκανε τις ρυθμίσεις να χαθούν.

Αυτό το "new network detected" με βάζει σε υποψίες, μήπως ο client παίρνει δυναμικά ip στο δίκτυο; Μια λύση θα ήταν ίσως να μην δηλώσεις trusted το range 192.168.0.1-192.168.0.2, αλλά το subnet 192.168.0.0. Πάντως είναι υπερβολή (δηλώνεις trusted 255 διευθύνσεις όταν σου χρειάζονται δύο) και δεν μου χρειάστηκε ποτέ από την έκδοση 4 -ίσως και πιό πριν- μέχρι την τωρινή 6.0.667).

Οπωσδήποτε, το να κλείνεις το firewall για να μπεις στο internet δεν είναι λύση. Τι άλλο θα πρόσεχα:

• Αν είναι "καρφωτές" οι ip και στα δυό μηχανήματα.
  • Αν η ip του server έχει δηλωθεί σαν gateway του client
  • Μήπως κάπου έχει γίνει λάθος στις ιδιότητες TCP/IP του server, κάτι που συμβαίνει συχνά: Νομίζοντας ότι ρυθμίζουμε τις ιδιότητες της κάρτας δικτύου, αλλάζουμε τιμή στις ιδιότητες της dial-up connection ή το ανάποδο.
  • Μήπως στο tab Firewall -> Main το Trusted Zone Security είναι ρυθμισμένο High. Πρέπει να είναι Medium. (Μεταξύ μας πιθανόν να μπορούσε -παντα για την Trusted Zone- να είναι και Low. Αυτό στην ουσία κλείνει το firewall προς το εσωτερικό δίκτυο. Ωστόσο η κίνηση δεν είναι τόσο ακίνδυνη όσο φαίνεται).
  • Τέλος, δες την καρτέλα Firewall -> Main -> Advanced:
    • Στον server h ρύθμιση πρέπει να είναι: This Computer is an ICS/NAT Gateway
    • ενώ στον client This Computer is a client of an ICS/NAT Gateway running ZA

Ελπίζω να βρεθεί λύση, αν όχι τα ξαναλέμε. Στην περίπτωση αυτή -που ελπίζω να μην παρουσιασθεί- κάποιες παραπάνω πληροφορίες, ίσως βοηθούσαν. (π.χ. Λειτουργικό, έκδοση zone alarm, screenshots ρυθμίσεων ip ή/και ZA).

Καλή Τύχη.

Δημοσ.

σε ευχαριστω πολυ και παλι.τελικα ειχα ξεχασει να βαλω στο zone την ρυθμιση για nat-gateway,με εσωσες.Μια ερωτηση ακομη, τι εννοείς οταν λες οτι εχω 255 διευθύνσεις trusted,εχεις να μου προτεινεις να αλλαξω κατι στις διευθύνσεις?Συγνωμη για τις ερωτησεις αλλα πρωτη φορα στηνω δικτυο

Δημοσ.

katarxin asto to Firewall.

exw isdn spiti me 4 pc. sharing i syndesi.

Bale to idio workgroup sta pc. (HOME) kserw k gw.

meta balta sta8era IP sta pc. k kane tin ISDN sindesi sharing sto pc opou einai panw to netmod modem. Ta winxp an exeis 8a doun tin sindesi sou aytomata an exeis treksei to wizard se ola ta pc k peis oti anoikoun se (home) workgroup k pti exoun sindesisto net meso allou pc tote 8a tin doun tin syndesi aytomata. opws vlepun to diktio.

Emena etsi doulevoun. mia xara. Aytomata man.!!!

den kserw an boi8isa.

BB

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...