aspirin Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2005 Φέρνει φίλη τον υπολογιστή της που έχει μόνιμο πρόβλημα με τα ΧΡ. Κολλήματα, μαύρες οθόνες κ τα σχετικά. Με τα πολλά πολλά της βάζω τη μητρική μου, καινούριες μνήμες, την κάρτα γραφικών μου, chieftec 350w τροφοδοτικό. Αφού το δικό μου h/w παίζει τέλεια περίμενα να παίζει κ σε αυτής. Εγκαθιστώ απο την αρχή τα ΧΡ κ όλα παίζουν τέλεια. Μια μέρα αφού της παρέδωσα τον υπολογιστή μου λέει ότι κολλάει όταν πάει να μπεί στα windows. Κολλάει στο σημείο που εμφανίζεται η επιφάνεια εργασίας. Κάνοντας alt+crl+dlt ανοίγει ο τάσκ μάνατζερ κ απο εκεί κάνει log off. Της βγαίνει μήνυμα ότι το explorer.exe θα σβήσει. Μόλις σβήνει μπορεί να ξανακάνει log on ξανά όπου τα πάντα λειτουργούν άψογα. Αυτό τώρα τί είναι? Για σφάλμα στα hardware δεν μου φαίνεται γιατί δεν έχει κολλήσει ο υπολογιστής. Μάλλον τα ΧΡ φταίνε. Αλλά γιατί έχει πρόβλημα το explorer.exe? Πώς θα το αντιμετωπίσω? Υπάρχει κάποιο patch της ms που να λύνει παρόμοιο πρόβλημα. Είδα στο νετ παρόμοια προβλήματα αλλά όχι συγκεκριμένη λύση. Ιός ή άλλος ζουζούνι δεν παίζει γιατί δεν έχει μπεί το πι σι στο ιντερνετ. Επίσης διάβασα κ εδώ μέσα ότι ο divχ κάνει πρόβλημα. Ναι αλλά εγώ τόσες φορές που το είχα δεν μου είχε δημιουργήσει πρόβλημα. Σκέφτομαι μήπως φταίει το σι ντι της εγκατάστασης. Αλλά κ απο την άλλη με αυτό έχω κάνει κ άλλες εγκαταστάσεις. Περίεργο πάντως. Κάθε βοήθεια δεκτή. Κόντεύω να τρελάθώ με αυτόν τον υπολογιστή.
billpeppas Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2005 Ρίξε ένα τσεκάρισμα και στις μνήμες RAM της φίλης σου ( στο δικό της σύστημα, μην τις βάλεις στο δικό σου ) με το memtest86+ 1.60 [ http://www.memtest.org ]
aspirin Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2005 οι μνήμες είναι ολοκαίνουριες του κουτιού. Όπως κ η μητρική είναι δικιά μου κ λειτουργεί άψογα. Πρίν βάλω δικό μου hardware μου έκανε τα ίδια κ υπέθεσα ότι είναι θέμα hardware. Τώρα όμως δεν έπρεπε να το ξανακάνει. Τέλοςπάντων τσέκαρα τις μνήμες κ όπως περίμενα είναι οκ. Απλά είναι πρόβλημα λειτουργικουΈτσι πιστεύω. Έψαξα στο φόρουμ κ βρήκα παρόμοιες περιπτώσεις αλλά καμιά δεν είχε τη λύση της. Έχω απελπιστεί εντελώς. Στο παλιό της υπολογιστής, της αλλάζω τροφοδοτικό κ μνήμες κ δεν δουλέυει. Αλλάζω κάρτα γραφικών τίποτα. Της αλλάζω μητρική κ δίσκο κ ενώ περίμενα να μην έχει κανένα απολύτως πρόβλημα κ όμως ΚΟΛΛΑΕΙ ο υπολόγιστής όπως κ πρίν. Το θέμα είναι πώς δεν κολλάει όταν τον έχω στο σπίτι μου κ τον φτιάχνω. Αλλα κ η κοπέλα αυτή δεν τού κάνει τίποτα. Δεν ξέρω τι άλλο να σκεφτώ. Μόνο τη περίπτωση μαύρης μαγείας δεν έχω σκεφτεί ακόμα
aspirin Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2005 αααααααα ξέχασα να σας πώ πώς όταν κολλάει στο μπουτάρισμα ο υπολογιστής το ξεκολλάω κ αλλιώς. Απο το τασκ μανατζερ κάνω ένα new task>c:\windows\explorer.exe. Ti einai auto re gmt
aspirin Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2005 κανείς δεν έχει αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο? Είδα στο φόρουμ ότι υπήρχαν ανάλογες περιπτώσεις αλλά δεν έχουν γράψει πώς λύθηκε το πρόβλημα τους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.