Προς το περιεχόμενο

Αρχίσα C... Και τώρα;

Tetix

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με τις γνώσεις που είχα πάρει από το μάθημα της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης Γ' Λυκείου "Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον" είχα τις "δυνάμεις" να προχωρήσω και στην C...

Οπότε ξεκίνησα με τις πολύ βασικές εντολές από σημειώσεις που έχει ο πατέρας μου και τέλειωσα με κάποιες ασκήσεις που έχει στο τέλος για να φτιάχνεις προγράμματα. Το επίπεδό μου είναι αυτό στο οποίο μπορώ να βρίσκω τους πρώτους από 2 έως Ν. Αυτό το έχω καταλάβει και περιλαμβάνει πολλές από τις βασικές εντολές που υπάρχουν (μαζί με συναρτήσεις της βιβλιοθήκης).

Αυτό που θέλω τώρα είναι ένα τσάμπα τρόπο για να βελτιωθώ ακόμα περισσότερο μιας και δεν ήρθε ακόμα η ώρα να ασχοληθώ σοβαρά αν και μου άρεσε η όλη υπόθεση...

Λέτε να ψάξω για e-book? Για απλές ασκήσεις? Με τι να συνεχίσω...?

Δημοσ.

vasika me peiramatismo!!! vevaia ta ebooks tha voithisoun alla na ksereis ta perisotera tha ta matheis psaxnontas,opws kai oti exei sxesi me pc.

akoma ena poly kalo tha itan an mpeis se site diaforwn AEI-TEI (eite ta episima eite kommatwn) pou exoun anevasmena kai simeiwseis kai askiseis.an thes na sou steilw oti urls exw apo to panepistimio peiraia pm me

Δημοσ.

To practical C του O'Reilly.

Έχεις μάθει να χρησιμοποιείς δείκτες; Μάλλον προς τα εκεί πρέπει να κινηθείς τώρα.

Βάλε κι ένα linux τύπου slackware, να δεις πως το scripting μπορεί να κάνει τη καθημερινή ζωή σου πιο εύκολη ;)

Δημοσ.
Kernighan-Ritchie, όλος ο κόσμος έμαθε C απο εκεί! :)

Δυστυχώς αυτό το βιβλίο ειναι πολυ κακο για κάποιον που δεν ξέρει καθόλου C. Η γνώμη μου ειναι καλύτερα για αρχη ενα ελληνικό βιβλίο ,ύστερα ένα ξένο καλο και τέλος το βιβλίο Kernighan-Ritchie σαν εγχειρίδιο αναφοράς.

Δημοσ.

Phantom συμφωνώ με αυτά που λες, γι'αυτό τάσσομαι υπέρ του O'Reilly για ξεκίνημα.

Καλύτερο είναι να το έχεις στα αγγλικά όμως, γιατί α) οι περισσότερες πηγές που θα βρίσκεις δε θα είναι στα ελληνικά και β) σταθερή μετάφραση όρων δεν υπάρχει, μπορεί να σου προκαλέσει σύγχιση.

Ακόμα είναι πολύ χρήσιμο να τα έχεις (και) σε ηλεκτρονική μορφή για λόγους ευχρηστίας.

Δημοσ.

H elliniki metafrasi tou K&R einai kata th gnwmi mou apaisia .Ta perioxomena omws tou vivliou einai teleia.Pistevw pws to K&R einai h vivlos tis C kai opoios prepei an asxoli8ei kalo einai na to exei.Ta sample codes pou periexei einai kai efarmoges gnwstwn kai xrhsimwn algori8mwn(TreeList , Qsort, Binary sort ,klp klp).

Logw omws tis kakhs metafrasis,ta kefalaia pou asxolounte me pointers einai dysnoita.Tutorial pou me voi8ise poly sta 8emata pointer einai tou T.Jensen .Einai sta agglika alla exeretika aplo wste na ma8eis ta panta gia tin xrhsh twn pointers(ka8ws kai to "kryfo" desmo tous me ta arrays ;-) )

Δημοσ.

An 8eleis kai egw mporw na sou dwsw url apo to panepisthmio krhths gia na pareis mia idea kai na 3ekinhseis na asxolh8eis me kati (pm). Ontws to K&R einai i biblos ths C efoson exeis ma8ei ta basika gia authn kai mporeis na katalabeis ti 8elei na pei o suggrafeas!

Ena allo kalo biblio gia C einai tou Gkiourda pou exei arketa kala paradeigmata.

Kalh douleia

Δημοσ.

Παιδιά χίλια ευχαριστώ για το DIG...

Νόμιζα ότι δεν θα απάνταγε κανένας άλλος και όντως αφού συμφωνείτε όλοι πρέπει να είναι πολυ σημαντικό αυτό το βιβλίο...

Ήδη έχω λύσει πολλά προβλήματα και θέλω πάρα πολύ να πάρω αυτό το βιβλίο μιας και φαίνεται ότι πραγματικά θα μάθω... (στα αγγλικά εννοείται-τι το έχουμε το Proficiency από τα 16 μας και κάθεται; lol)

Δημοσ.

Πεστα platongr...!!!

Ασε την C και πιασε την C++. Να αρχισεις απο νωρις και να καταλαβεις και τον αντικειμενοστραφη προγραμματισμο που ειναι πολυ σημαντικος...!!!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...