lazaross Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2005 ε καλα, εγω στο κατω-κατω ειμαι ακομα νεος σε αυτο το ειδος.. δεν εχω δει πανω απο 60 ταινιες.. οποτε λογικο ειναι ακομα να μην μπορω να σχηματισω μια ολοκληρωμενη αποψη για το ποιο ειδος ταινιων μου αρεσει και τι οχι.. τετοιες ταινιες θα σου μεινουν αξεχαστες,ενω ας πουμε ο πολεμος των κοσμων τι σχεση εχει με τη ζωη σου?μηπως θα σου επιτεθουν εξωγηινοι και θα πολεμησεις?για τιποτα να μην εισαι απολυτα σιγουρος! μας κρυβουν πολλα οι αμερικανοι εμας!! και μονο που παιζει nicolas cage, λεει πολλα.. εξαλλου εβλεπα σκηνες απο το clockwork orange επειδη προσπαθουσα να φτιαξω τους υποτιτλους.. ε ενταξει. ερικοι τυπαδες που μαμανε και βαρανε για την πλακα τους.. η ποιοτητα της εικονας μαπα, το ιδιο και ο ηχος. επισης αυτοι τι μιλανε; ιταλικα; γιατι δεν μου αρεσει καθολου η γλωσσα! και γενικα μου φανηκε πολυ βαρετη. ισως να την δω καποτε.. δεν ειναι του γουστου μου απλα.. εγω σας εχω ρωτησει γιατι βλεπετε τις ταδε ταινιες που βλεπετε; δεν καταλαβαινω.
john1987 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2005 σιγα,τι ειναι ο cage,ο al pacino ?... για κοιταξε καλυτερα το κουρδιστο πορτοκαλι γιατι εχει να πει πολλα...δεν ειναι μονο κατι τυπαδες μου βαρανε και μαμανε...νομιζω μιλανε αγγλικα με ολιγα ρωσικα???δεν ξερω ειναι μια ιδιωματικη γλωσσα...
lazaross Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2005 οχι, αλλα ο Nicolas Cage μου αρεσει. εχει παιξει σε 2 αγαπημενες μου ταινιες. Family Man και City Of Angels
john1987 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2005 νομιζω δεν εχω δει τις ταινιες που αναφερεις....τον εχω δει στο matchstick men και στο 8mm
haris_ch02019 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2005 σιγα' date='τι ειναι ο cage,ο al pacino ?... για κοιταξε καλυτερα το κουρδιστο πορτοκαλι γιατι εχει να πει πολλα...δεν ειναι μονο κατι τυπαδες μου βαρανε και μαμανε...νομιζω μιλανε αγγλικα με ολιγα ρωσικα???δεν ξερω ειναι μια ιδιωματικη γλωσσα...[/quote'] Nadsat: http://www.geocities.com/Hollywood/Lot/3272/nadsat.htm http://soomka.com/nadsat.html kai yparxei kai Nadsat-English Translator v.3.5 edw !!!!
john1987 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2005 το εχεις μελετησει το θεμα βλεπω...cool!
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2005 ακριβως! κουλτουριαρης μπορει να γινω οταν θα φτασω και εγω στα ηντα μου!! Μπορείς και να μην γίνεις ποτέ. Δεν είναι αυτό το θέμα. παντως δεν καταλαβαινω οτι ο σκηνοθετης κανει την ταινια. δλδ οι ηθοποιοι δεν παιζουν κανενα ρολο για εσας; Ο σκηνοθέτης είναι αυτό που δίνει την αισθητική και παίρνει όλες τις αποφάσεις για την ταινία. Αν ποτε συμμετάσχεις σε μια παραγωγή, θα καταλάβεις πόσες 10δες διαφορετικές απόψεις υπάρχουν για το κάθε τι που προκύπτει και πως τελικά οι επιλογές αυτού του ανθρώπου είναι που δίνουν το γενικό κλίμα-άποψη-κ.α. της ταινίας. ρε συ manuel με εχεις καταμπερδεψει! της θεωρητικης σχολης εισαι; σαν φολοσοφος μιλας! μιλα απλα και για εμας τους θνητους.. παντως ειναι κριμα να νομιζετε πως ολοι πιστευουν οπως και εσεις.. καλα που ειναι ολα τα μελη του insomnia; γιατι δεν μπαινουν εδω για να πουν την γνωμη τους; ολο κι ολο 10 ατομα μιλαμε μονο! Δεν είμαι καθόλου της θεωρητικής σχολής. Αντιθέτως είμαι των μαθηματικοφυσικοχημικών, όπως αποδυκνείουν και οι βαθμοί που είχα στο σχολείο (αν και μπορεί και αυτοί να μην καταλαβαίναν τι τους έγραφα, γι'αυτό να μου βάζαν χαμηλούς βαθμούς ;-) ) Βασικά ο λόγος που μιλάω σαν φιλόσοφος, είναι γιατί θέλω να σου δείξω ότι το θέμα είναι πολύπλοκο και μη αντικειμενικό (δε θέλω να πω υποκειμενικό). Ρώτα με για ότι δεν κατάλαβες βέβαια. Θα χαρώ να διευκρινήσω. Εννοείτε ότι δε πιστεύουμε πως είναι όλοι σαν εμάς. Αντίθετα, όπως έγραψα στην ανάλυση, μεταξύ μας διαφωνούμε για το ποιές ταινίες είναι οι "καλύτερες" και έχουμε διαφορετικές αγαπημένες ταινίες, αλλά αυτό είναι και το ενδιαφέρον. Φαντάζομαι ότι εσύ και οι φίλοι σου απλά σας αρέσει σχεδόν ότι και να δείτε (σου εξήγησα γιατί συμβαίνει αυτό στην ανάλυση). το clockwork orange το εχουν δει 1 στους 100. ( λεμε τωρα.. το κανονικο ειναι 1 στους 1000 ). αλλα ετσι ειμαστε εμεις οι 17αρηδες.. σε καμμια 40αρια χρονια ισως αλλαξω γνωμη.. Ο λόγος που δεν το έχουν δει πολλοί ΝΕΟΙ το clockwork orange (γιατί η προηγούμενη γενιά το έχει δει), είναι όπως έγραψα παραπάνω, το ότι η βιομηχανία του κινηματογράφου προσπαθεί (πολύ πετυχημένα) να σας πείσει ότι δεν υπάρχει τίποτα άλλο να ασχοληθείτε εκτός από το Hollywood. τι να με ψυχολογησεις; ενας φυσιολογικος εφηβος ειμαι! εγω πρεπει να σας ψυχολογησω, γιατι πρωτη φορα ακουω αυτα τα πραματα και αυτους τους τροπους θεωρησης των ταινιων.. Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους "φυσιολογικούς" είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντες για ψυχολόγηση (όπως και εμείς άλλωστε, που είμαστε "μη φυσιολογικοί"). Και εμείς και εσύ έχουμε τους λόγους μας που κάνουμε ότι κάνουμε. Όπως έγραψα και παραπάνω, εσύ θέλεις να ανήκεις σε ένα κοινωνικό σύνολο όσο πιο ευρύ γίνεται, εγώ θέλω να ανήκω σε ένα ειδικά φτιαγμένο για μένα κοινωνικό σύνολο, που θα είναι όμως καταδικασμένο να είναι μικρό, καθώς λίγοι είναι σαν εμένα. Και σαν εσένα είναι λίγοι, να το ξέρεις. Απλά μέχρι τώρα δεν έχεις αρχίσει να εξερευνάς τις μυστηριώδεις πλευρές του εαυτού σου και σου φαίνεται ότι είσαι ένας άνθρωπος σαν όλους τους άλλους. Ο άνθρωπος αρχίζει να το πρωτοαντιλαμβάνεται αυτό στην εφηβεία (σε αυτή την άβολη ηλικία που αρχίζεις να αναρωτιέσαι ποιός είσαι και που πάς) και στην ουσία η γνώση της διαφορετικότητας του ολοκληρώνεται στα φοιτητικά χρόνια. Ίσως τότε να θελήσεις να ψάξεις ανθρώπους σαν εσένα και να ανεβάσεις τον πήχη όσον αφορά τις παρέας σου (δεν εννοώ να τον ανεβάσεις ποιοτικά, αλλά θα τον ανεβάσεις όσον αφορά το πόσο σου μοιάζουν αυτοί με τους οποίους κάνεις παρέα). Και εγώ στα 8 μου, έκανα παρέα με τα παιδιά της γειτονίας μου και περνούσα καταπληκτικά. Τώρα πια όμως δεν έχουμε ούτε ένα κοινό. Δεν μπορούμε ούτε να συζητήσουμε.
asxeth Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2005 Καλέ αφήστε τον άνθρωπο να δει ότι θέλει! Εφόσον τώρα έχει διάθεση να δει το National Treasure πρέπει να το δει. Αν δει στη θέση του με το ζόρι το Κουρδιστό Πορτοκάλι υπάρχει κίνδυνος να σιχαθεί και την ταινία και τον Kubrick και τα πορτοκάλια. Το National Treasure άλλωστε είναι καλό για να περάσει κανείς δυο ώρες ευχάριστα αν και οι καλύτερες ταινίες του είδους είναι κατά τη γνώμη μου τα Indiana Jones. Και εδώ θα συμφωνήσω με τον Λάζαρο ότι αν σου αρέσει ο Nicolas Cage πρέπει να δεις το National Treasure και αν σου αρέσει ο Tom Cruise πρέπει να δεις το War of the worlds (το οποίο σίγουρα θα το δω όταν βγει σε dvd). Λοιπόν... ένας από τους αγαπημένους μου τρόπους επιλογής ταινιών είναι να πιάνω πχ έναν ηθοποιό που μου αρέσει και να ψάχνω βρω όλες τις ταινίες που έχει παίξει. Είναι κάτι σαν αυτό που λένε οι Ιταλοί νομίζω, ότι "όταν θες να μάθεις για την όπερα βρες μια φωνή που σου αρέσει και ακολούθα την σε ότι κάνει". Βρίσκουμε δηλαδή έναν ηθοποιό ή σκηνοθέτη που μας αρέσει και αρχίζουμε να βλέπουμε τις ταινίες του. lazaross ... αφού σου αρέσει ο Nicolas Cage και ο Tom Cruise κάτσε και δες σιγά σιγά όλες τις ταινίες που έχουν παίξει. Και μέσα από τις ταινίες τους μπορεί να βρίσκεις και άλλους ηθοποιούς που σου αρέσουν, οπότε ψάξ' τους και αυτούς. Χωρίς βέβαια να θέτεις χρονικά όρια. Και οι δύο έχουν γυρίσει πολύ καλές ταινίες από τότε που ξεκίνησαν την καριέρα τους και δεν είναι και αρχαίοι. Εγώ το σύστημα που είπα παραπάνω το έχω εφαρμόσει ήδη με τον Tom Cruise (αν και έχω ακόμη μερικά κενά) αλλά και με αρκετούς άλλους ηθοποιούς και σκηνοθέτες. Καλά δεν μπορείτε να φανταστείτε σε ποιους ηθοποιούς και ποιους σκηνοθέτες μπορεί να σας οδηγήσει ο Tom Cruise! Αυτή την εποχή βρίσκομαι σε φάση Johnny Depp...
haris_ch02019 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2005 asxeth εγω παντως αυτό κανω στο ντιβινταδικο πιανω εναν εναν ηθοποιους και βλέπω ταινιές τους!!αν και πάντα διαβάζω και λίγο το στορυ!!πάντως ακόμα και έτσι δεν εχω δει τα πάντα από ηθοποιους που μου αρέσουν γιατί δεν έχει κάποιες ταινίες το μαγαζί που πηγαίνω!το νατιοναλ τρεσουρ ηταν οτι πρεπει για να περασεις ευχάριστα δυο ώρες αλλά ως εκεί!! από νικολας κεϊτζ μου άρεσε πάρα πολύ το Snake Eyes!παρόλο που δεν ήταν κάτι τρομερό!! το Leaving las Vegas το Moonstruck και το Gone in Sixty Seconds μου άρεσαν επίσης!αλλά ξεφεύγω όμως ανυγουέι...
lazaross Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2005 Ο σκηνοθέτης είναι αυτό που δίνει την αισθητική και παίρνει όλες τις αποφάσεις για την ταινία. Αν ποτε συμμετάσχεις σε μια παραγωγή, θα καταλάβεις πόσες 10δες διαφορετικές απόψεις υπάρχουν για το κάθε τι που προκύπτει και πως τελικά οι επιλογές αυτού του ανθρώπου είναι που δίνουν το γενικό κλίμα-άποψη-κ.α. της ταινίας. να υποθεσω οτι απο αυτα που λες εχεις συμμετασχεις σε ταινιες και μου δινεις και συμβουλες; Τώρα πια όμως δεν έχουμε ούτε ένα κοινό. Δεν μπορούμε ούτε να συζητήσουμε.και τωρα αυτο σου αρεσει; εγω εχω πολλους φιλους και ολοι περναμε καλα με τις ταινιες που βλεπουμε. Λοιπόν... ένας από τους αγαπημένους μου τρόπους επιλογής ταινιών είναι να πιάνω πχ έναν ηθοποιό που μου αρέσει και να ψάχνω βρω όλες τις ταινίες που έχει παίξει. Είναι κάτι σαν αυτό που λένε οι Ιταλοί νομίζω, ότι "όταν θες να μάθεις για την όπερα βρες μια φωνή που σου αρέσει και ακολούθα την σε ότι κάνει". Βρίσκουμε δηλαδή έναν ηθοποιό ή σκηνοθέτη που μας αρέσει και αρχίζουμε να βλέπουμε τις ταινίες του.ακριβως. αυτο τωρα κανω με την Uma Thurman και τον Wesley Snipes. το νατιοναλ τρεσουρ ηταν οτι πρεπει για να περασεις ευχάριστα δυο ώρες αλλά ως εκεί!!μα δεν υπαρχει παραπερα! αν περασεις ευχαριστα τοτε αυτο ειναι πολυ καλο. σημαινει οτι η ταινια δεν ηταν βαρετη και σου κρατησε το ενδιαφερον.
lazaross Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2005 Ο σκηνοθέτης είναι αυτό που δίνει την αισθητική και παίρνει όλες τις αποφάσεις για την ταινία. Αν ποτε συμμετάσχεις σε μια παραγωγή, θα καταλάβεις πόσες 10δες διαφορετικές απόψεις υπάρχουν για το κάθε τι που προκύπτει και πως τελικά οι επιλογές αυτού του ανθρώπου είναι που δίνουν το γενικό κλίμα-άποψη-κ.α. της ταινίας. να υποθεσω οτι απο αυτα που λες εχεις συμμετασχεις σε ταινιες και μου δινεις και συμβουλες; Τώρα πια όμως δεν έχουμε ούτε ένα κοινό. Δεν μπορούμε ούτε να συζητήσουμε.και τωρα αυτο σου αρεσει; εγω εχω πολλους φιλους και ολοι περναμε καλα με τις ταινιες που βλεπουμε. Λοιπόν... ένας από τους αγαπημένους μου τρόπους επιλογής ταινιών είναι να πιάνω πχ έναν ηθοποιό που μου αρέσει και να ψάχνω βρω όλες τις ταινίες που έχει παίξει. Είναι κάτι σαν αυτό που λένε οι Ιταλοί νομίζω, ότι "όταν θες να μάθεις για την όπερα βρες μια φωνή που σου αρέσει και ακολούθα την σε ότι κάνει". Βρίσκουμε δηλαδή έναν ηθοποιό ή σκηνοθέτη που μας αρέσει και αρχίζουμε να βλέπουμε τις ταινίες του.ακριβως. αυτο τωρα κανω με την Uma Thurman και τον Wesley Snipes. το νατιοναλ τρεσουρ ηταν οτι πρεπει για να περασεις ευχάριστα δυο ώρες αλλά ως εκεί!!μα δεν υπαρχει παραπερα! αν περασεις ευχαριστα τοτε αυτο ειναι πολυ καλο. σημαινει οτι η ταινια δεν ηταν βαρετη και σου κρατησε το ενδιαφερον.
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2005 να υποθεσω οτι απο αυτα που λες εχεις συμμετασχεις σε ταινιες και μου δινεις και συμβουλες; Έχω συμμετάσχει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, όπου κατάλαβα πόσο ανυπολόγιστη είναι η δουλεία του σκηνοθέτη, και σε άπειρες συναυλίες όπου και κατάλαβα πόσο σημαντική είναι η δουλεία του μαέστρου. Γενικά σε οποιαδήποτε τύπου (σοβαρή) παράσταση έχω συμμετάσχει, υπάρχει ΕΝΑΣ που συντονίζει, ώστε να μη γίνεται της τρελής με τις δεκάδες απόψεις που ακούγονται. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσες ιδέες ακούγονται για το πως θα στηθεί μια σκηνή. Αν δεν υπήρχε ένας να πει "Τέρμα η κουβέντες. Θα γίνει ΑΥΤΟ" τότε δε θα τέλειωνε ποτέ καμία ταινία και δε θα ανέβαινε ποτέ καμία θεατρική παράσταση. εδιτ: Σημείωση: Ελπίζω να μη σε πειράζει το "διδακτικό" μου ύφος. Δεν είναι προσωπικό θέμα. Απλά έτσι γράφω. Αν μιλάγαμε τετ-α-τετ θα μπορούσα να τα πω καλύτερα και λιγότερo παρεξηγίσιμα. Αλλά όταν γράφω έχω μια τάση στο διδακτικό. Sorry, δε το κάνω επίτηδες. Δεν είμαι ξερολόπιστος (αυτός που πιστεύει ότι τα ξέρει όλα).
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2005 να υποθεσω οτι απο αυτα που λες εχεις συμμετασχεις σε ταινιες και μου δινεις και συμβουλες; Έχω συμμετάσχει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, όπου κατάλαβα πόσο ανυπολόγιστη είναι η δουλεία του σκηνοθέτη, και σε άπειρες συναυλίες όπου και κατάλαβα πόσο σημαντική είναι η δουλεία του μαέστρου. Γενικά σε οποιαδήποτε τύπου (σοβαρή) παράσταση έχω συμμετάσχει, υπάρχει ΕΝΑΣ που συντονίζει, ώστε να μη γίνεται της τρελής με τις δεκάδες απόψεις που ακούγονται. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσες ιδέες ακούγονται για το πως θα στηθεί μια σκηνή. Αν δεν υπήρχε ένας να πει "Τέρμα η κουβέντες. Θα γίνει ΑΥΤΟ" τότε δε θα τέλειωνε ποτέ καμία ταινία και δε θα ανέβαινε ποτέ καμία θεατρική παράσταση. εδιτ: Σημείωση: Ελπίζω να μη σε πειράζει το "διδακτικό" μου ύφος. Δεν είναι προσωπικό θέμα. Απλά έτσι γράφω. Αν μιλάγαμε τετ-α-τετ θα μπορούσα να τα πω καλύτερα και λιγότερo παρεξηγίσιμα. Αλλά όταν γράφω έχω μια τάση στο διδακτικό. Sorry, δε το κάνω επίτηδες. Δεν είμαι ξερολόπιστος (αυτός που πιστεύει ότι τα ξέρει όλα).
Gary Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2005 από νικολας κεϊτζ μου άρεσε πάρα πολύ το Snake Eyes!παρόλο που δεν ήταν κάτι τρομερό!! το Leaving las Vegas το Moonstruck και το Gone in Sixty Seconds μου άρεσαν επίσης!αλλά ξεφεύγω όμως ανυγουέι... οπα οπα οπα το Snake Eyes δεν ειναι σημαντκο και ειναι το Gone in Sixty Seconds μάλλον μας δουλεύεις
Gary Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2005 από νικολας κεϊτζ μου άρεσε πάρα πολύ το Snake Eyes!παρόλο που δεν ήταν κάτι τρομερό!! το Leaving las Vegas το Moonstruck και το Gone in Sixty Seconds μου άρεσαν επίσης!αλλά ξεφεύγω όμως ανυγουέι... οπα οπα οπα το Snake Eyes δεν ειναι σημαντκο και ειναι το Gone in Sixty Seconds μάλλον μας δουλεύεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.