lazaross Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2005 ΥΓ1: Απ' όλα όσα γράφω, αυτό σχολιάζεις μόνο; Μάαααλιστα.οχι, απλως εφευγα και δεν προλαβαινα..! Προσεγγίζει σε μεγάλο βαθμό την πραγματικότητα, όντως. Κι εμένα συνέχεια με κυνηγάνε στον αυτοκινητόδρομο της Αττικής Οδού (ή στον περιφερειακό στη Σαλονίκη) και αφού γίνεται ο μέγας χαμός, δεν παθαίνω τίποτα - ακόμα κι όταν πέφτω από ουρανοξύστες στα 200 μέτρα ύψος.Και είμαι σίγουρος ότι κάπου στην έρημο της Λάρισσας υπάρχει υπόγειο 'εργοστάσιο' κλώνων... προφανως δεν αναφερομαι σε αυτη την πραγματικοτητα.. νομιζω πως αυτο που εδειξε στην ταινια με τους κλωνους θα γινει συντομα, αν ηδη δεν υπαρχει καπου στα υπογεια εργαστηρια της αμερικης. επισης το προσεγγισα και αλλιως το θεμα. οι κλωνοι ειμαστε ολοι εμεις οι απλοι ανθρωποι, που δουλευουμε για τους πλουσιους. πχ ερχονται διαφοροι διασημοι στην ελλαδα για να διαφημισουν κατι και παιρνουν τοσα λεφτα, οσα βγαινουν αν δουλεψουν ολοι οι ελληνες για μια μερα μαζι! με ολα αυτα τα λεφτα θα μπορουσαν να σωσουν ολοι οι ανθρωποι του κοσμου! εμεις ειμαστε οι κλωνοι και καποιες διασημοτητες κατευθυνουν τον τροπο με τον οποιο πρεπει να κατευθυνουμε την ζωη μας ( το πως να ντυνομαστε, πως να τρωμε, πως να μ@μ@με !!! ) και οι οποιοι κατευθυνονται φυσικα απο τους μεγαλους του κοσμου.. ΤΕΣΠΑ. Προφανώς δεν με ενδιαφέρει τι αρέσει στο σύνολο αλλά τι αρέσει σε εμένα. Είναι δυνατόν να ζητήσω τη βοήθεια του κοινού για μια ταινία; Δηλαδή αν το κοινό είναι αποβλακωμένο και μου πει να δω μια ηλιθιότητα, πρέπει σαν πρόβατο να ακολουθήσω το κοινό;και ομως αυτο που λεω ακολουθουν οι περισσοτεροι.. και πιστευω και εσυ εστω και σε πολυ μικρο βαθμο. πχ γιατι πηγαινεις στο imdb; για να παρεις καποιες γνωμες για ορισμενες ταινιες υποθετω.. σαφως και δεν βλεπω τις ταινιες που ειναι top rated, αλλα πολλες φορες οταν ειμαι αναμεσα σε ορισμενες ταινιες βλεπω και τι γνωμη εχουν για αυτες και αναλογα βλεπω καποια απο αυτες. αν και εγω προσωπικα δεν ακολουθω το κοινο, καθως αυτο προτεινει κλασσικες ταινιες! ( εμ δεν πιστευω να υπαρχουν και πολλοι 17χρονοι που να ειναι γραμμενοι στο imdb και να ψηφιζουν.. ) αντιθετα βλεπω ταινιες που με προτεινουν τα movie soulmates μου και σχεδον ολες μου εχουν αρεσει. και τωρα δεν ξερω τι ειπα προηγουμενως, αλλα δεν βλεπω τις ταινιες με βαση τους ηθοποιους. απλα εδωσα ενα παραδειγμα για το paycheck που το ειδα επειδη ηταν η uma thurman. δεν γινεται ομως αυτο παντα.. mou aresei pou kati pou theoreis metrio tou bazeis gyro sto 8!!! me arista to 20 bathmologhs esy? to systhma bathmologias sou mou fernei ponokefalo, thelei apokryptogarfisi gia na to katalabeis ειπαμε, ολα ειναι θεμα γουστου.. ειναι μετρια προς το καλο η ταινια. ενα 7,5 παιρνει. πχ 10 εχω βαλει μονο στα The Island, Lort3, Kill Bill 1,2, Spiderman2, City of angels και το family man.. ειναι οι ταινιες που εχουν μπει βαθια μεσα μου για διαφορους λογους.. και εξαλλου το 7 για εμενα ειναι χαμηλος βαθμος εφοσον δεν βαζω κατω απο 5.. τι να κανουμε δεν βαθμολογουμε ολοι το ιδιο.. ευτυχως προς το παρων δεν μου εχει τυχει να δω καποια ταινια και να μην μου αρεσει. οποτε ειμαι ευτυχισμενος! Telos panton, den blepo fws sthn ypothesi, na sai kala pantos mas kaneis kai aisthanomaste geroperiergoi lol.μπορει και να ειστε! Lol.. αληθεια πειτε και καμμια ηλικια σας ( απο τις πολλες που εχετε ) να ξερουμε και τι παιζει.. Στο κάτω κάτω έχω το δικαίωμα να μου αρέσει κάτι που μπορεί να μην αρέσει στην πλειοψηφία. Έχω ας πούμε δικαίωμα στην διαφορετικότητα.παντως αυτη η διαφορετικοτητα νομιζω πως ειναι ο νεος τροπος για να κανει καποιος τον μαγκα. σου λεει δυο,τρεις παλιους σκηνοθετες και μερικες κλασσικες ταινιες και αισθανεται καποιος! οπα ρε μεγαλε, χαλαρωσε λιγακι! ( δεν το λεω σε εσενα ) ενταξει μπραβο σας που σας αρεσουν οι απλες ταινιες, που δεν εχουν δραση και ειναι αχρωμες, αλλα δεν θα παρω..
Super Moderators paredwse Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2005 Super Moderators Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2005 Μόνο ένα πράγμα θα σχολιάσω, γιατί τα υπόλοιπα δεν είναι για σχολιασμό - είναι η γνώμη σου. Σεβαστή μεν αλλά διαφωνώ. [...] παντως αυτη η διαφορετικοτητα νομιζω πως ειναι ο νεος τροπος για να κανει καποιος τον μαγκα. σου λεει δυο' date='τρεις παλιους σκηνοθετες και μερικες κλασσικες ταινιες και αισθανεται καποιος! οπα ρε μεγαλε, χαλαρωσε λιγακι! ( δεν το λεω σε εσενα ) ενταξει μπραβο σας που σας αρεσουν οι απλες ταινιες, που δεν εχουν δραση και ειναι αχρωμες, αλλα δεν θα παρω..[/quote'] Σε αυτό μπορεί να είχες δίκιο αν είχαμε αυτοκίνητα ή μηχανές και συγκρίναμε ο ένας το απόκτημά του με τους άλλους. Αλλά εδώ μιλάμε για καθαρά εγκεφαλική διεργασία. Δεν με ενδιαφέρει προσωπικά να πω ότι βλέπω κάτι για να κάνω τον μάγκα (αν και μπορεί να σκεφτόμουν έτσι όταν ήμουν 17...). Απλά μετά από αρκετά χρόνια θέασης ταινιών, ξέρω τι μου αρέσει και τι όχι. Και δεν θα πω όχι σε μια καλή περιπέτεια, όπως τα Die Hard για παράδειγμα ή μία πολεμική ταινία (όπως το εκπληκτικά γυρισμένο Black Hawk Down). Όταν βρήκα διαθέσιμο το Alien Quadrilogy έσπευσα να το πάρω και τα Alien μου αρέσουν πολύ (πλην του 2ου αλλά κανείς δεν είναι τέλειος). Και τα Terminator 1 και Terminator 2 τα θεωρώ κορυφαία στο είδος τους έργα. Δεν βλέπω μόνο λοιπόν ταινίες «κουλτουριάρικες». Αλλά ακόμα κι οι ταινίες δράσης που βλέπω θέλω να'ναι καλογυρισμένες και να μην αισθάνομαι ότι με κοροϊδεύουν και ότι βγήκαν μόνο και μόνο για να τσιμπήσουν τα λεφτά μου. ΥΓ: Είμαι 36 χρονών αφού θες να μάθεις.
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2005 Ας προσπαθήσω να σχολιάσω κάποια πράγματα (edit: δεν είχα διαβάσει τα τελευταία δύο μηνύματα. Σχολιάζω μόνο τα προηγούμενα) : manuel αυτα που λες για τους ηθοποιους και τα αλλα κριτηρια συμπεραινω οτι ελαχιστες σημερινες ταινιες σου αρεσουν Οι σημερινές ταινίες δεν είναι μόνο αυτές που διαφημίζονται. Κάπου είχα γράψει ότι το σημαντικότερο πρόβλημα που έχω με αυτές τις ταινίες δεν είναι ότι δε μου αρέσουν ή ότι μου φαίνονται "κακής ποιότητας" ή οτιδήποτε τέτοιο, αλλά το γεγονός ότι αυτοί που τις φτιάχνουν, έχουν δημιουργήσει μια αίσθηση σε πολύ κόσμο ότι δεν υπάρχει τίποτα άλλο στον κόσμο παρά μόνο αυτό ακριβώς. Μάλιστα δημιουργούν έναν φανατισμό γύρω από τις ταινίες που φτιάχνουν, ώστε να σε κάνουν να αισθάνεσαι και ηλίθιος αν δε σου άρεσε (δε μιλάω για μένα φυσικά) ή αν βλέπεις άλλες ταινίες από αυτές που "συζητιούνται" στην τηλεόραση και στα περιοδικά. και εισαι λατρης του παλιου. σωστα; και απ' οτι καταλαβαινω απλως ετυχε σε αυτο το forum να ειναι περισοτεροι αυτοι που προτιμουν τετοιου ειδους ταινιες. Δεν είμαι λάτρης του παλιού γενικότερα. Εννοείτε ότι το παλιό έχει μια αισθητική που δεν πρόκειται να ξαναποκτηθεί (και για ποιό λόγο άλλωστε; ), αλλά αυτό δε σημαίνει ότι και η σύγχρονη αισθητική δεν έχει κάτι να πει. Όπως είπα όμως, οι χολυγουντιανές υπερπαραγωγές δεν είναι οι μόνες ταινίες που φτιάχνονται (δόξα τω θεώ). σε λιγο θα μου πειτε οτι προτιματε να πατε σε κινηματογραφο και να δειτε μια νεα ταινια του χιτσκοκ ( λεμε τωρα ) και ας ειναι ασπρομαυρη. αυτο δεν το καταλαβαινω. να γινονται οι σκηνοθετες κριτηριο για το αν μια ταινια ειναι καλη ή οχι; δλδ και αυτοι θα γινουν ειδαλματα; δεν μας φτανουν τοσα που εχουμε; Εννοείτε ότι προτιμώ να δω ταινία του Χιτσκοκ ΕΠΕΙΔΗ είναι ασπρόμαυρη. Το ασπρόμαυρο είναι μια αισθητική που έχει πολλές ευκαιρίες για να είναι αναδείξει κάτι πανέμορφο. Κάτι που με το χρώμα θα χαθεί. Όπως και οι ταινίες του βουβού κινηματογράφου. Περισσότερα για αυτό το θέμα παρακάτω. Και δεν πιστεύω σε ειδάλματα. εγω προσωπικα δεν ξερω τον σκηνοθετη σε καμμια ταινια απο τις οποιες βλεπω, και ουτε με ενδιαφερει να τον μαθω ποτε.. δεν σημαινει οτι επειδη ο ταδε σκηνοθετης εκανε μια καλη ταινια, το ιδιο θα ειναι και οι επομενες. Κανείς δεν είπε κάτι τέτοιο. Αλλά "περιέργως", συμβαίνει πάρα πολύ συχνά. Ίσως επειδή κάποιος καλλιτέχνης που έχει βρει τον τρόπο να σε αγγίξει, μπορεί να το κάνει όσες φορές θέλει. Και μια γυναίκα που θα σε φιλήσει καταπληκτικά μια φορά, είναι πολύ πιθανό να σε φιλάει πάντα καταπληκτικά. Όχι όμως απαραίτητο. Είναι πάντως ένα καλό κριτήριο το ότι την έχεις ξαναφιλήσει και σου άρεσε, ακόμα και αν κάθε φορά θα είναι διαφορετικό. Εσένα δε σε νοιάζει ποιά θα αφήσεις να σε φιλήσει; Φιλάς στα τυφλά; αυτη ειναι αποψη σου και προφανως λιγοι ειναι σαν και εσενα, με βαση τα νουμερα της ταινιας. οποτε ξαναλεω οτι μια καλη ταινια ( στο συνολο ) φαινεται ΚΑΙ απο τις εισπραξεις. το οτι δεν αρεσε σε μια μικρη μεριδα του κοινου ( κατω του 5% ) δεν μου λεει τιποτα απολτως.. Και στο κατω-κατω το νεο κυμα ζηταει τετοιες ταινιες.. πρεπει να προχωραμε μπροστα, να μην γυρναμε πισω.. Τώρα θα κάνω το πιο δύσκολο απ'όλα. Να προσπαθήσω να πείσω το Λάζαρο ότι κάτι που το θέλουν οι πολλοί, όχι απλά δεν είναι πλεονέκτημα για μια ταινία, αλλά είναι μεινέκτημα. Πάμε: Θέμα πρώτο: Οτιδήποτε λέει-δείχνει-συνθέτει-φωτογραφίζει κανείς, αυτομάτως έχει το εξής αποτέλεσμα: Να βάλεις αυτόν που το βλέπει-ακούει-κοιτάει στη διαδικασία να φανταστεί μέσα από τη δική του ιδιοσυγκρασία αυτό που προσπαθείς να του περιγράψεις-δείξεις-τραγουδήσεις. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Άρα όλοι "φιλτράρουν" διαφορετικά πράγματα (χρησιμοποιώ τη λέξη φιλτράρουν με την έννοια ότι ακόμα και αν η εικόνα είναι πολύ συγκεκριμένη, όπως για παράδειγμα ένας καταράκτης, και πάλι ο καθένας βλέπει κάτι διαφορετικό ανάλογα με το ποιός είναι). Ταυτόχρονα, μπλοκάρεις ένα μέρος της φαντασίας του θεατή σου, ο οποίος είναι καταδικασμένος να μην μπορεί να φανταστεί κάτι άλλο από ακριβώς έναν καταράκτη (με τις όποιες διαφορές. Πάντως δε θα φανταστεί πελεκάνο). Όσο προχωράει αυτή η διαδικασία γίνεται φυσικά άπειρα πολυπλοκότερη και τα πράγματα που μπλοκάρονται ακόμα περισσότερα. Έχουμε τώρα δύο ταινίες. Σε απλό επίπεδο, η μία λέει "η αγάπη είναι καλό πράγμα" και αυτό έχει απήχηση σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του πλανήτη γη. Κάνει καλές εισπράξεις στα ταμεία και αρέσει σε όλους (σχεδόν). Η άλλη ταινία, καταπιάνεται με το θέμα πιο πολύπλοκα. Μπαίνει στη διαδικασία να αναλύσει λέξεις και σωματική γλώσσα που χρησιμοποιούμε για να δείξουμε την άγαπη και άλλα πολλά. Αν η δεύτερη ταινία σου αρέσει, αυτό είναι μια πολύ ιδιαίτερη σχέση που έχεις αναπτύξει με τους δημιουργούς της ταινίας (που αυτός είναι ο στόχος σου, έτσι; Επικοινωνία. Γι'αυτό χρειαζόμαστε την τέχνη). Και είναι ιδιαίτερη, γιατί παρ'ολο που σου μίλησε για τόσα πολλά πράγματα, δεν κατάφερε να σε μπλοκάρει. Η πρώτη ταινία, ήταν εύκολο να μην σε μπλοκάρει, γιατί αυτά που είπε είναι πράγματα που αρέσουν σε όλους. Μια ταινία που άρεσε σε πάρα πολύ κόσμο, είναι καταδικασμένη να ανήκει στο πρώτο είδος, κάτι που την καταδικάζει επίσης στο να μην μπορεί να έχει να πει κάτι το πολύ ιδιαίτερο ή καλύτερα στο να μην μπορεί να αναπτυχθεί εκείνη η πολλή ιδιαίτερη επικοινωνία που αναπτύσεται ανάμεσα στους ανθρώπους και τους κάνει να αισθάνονται ότι δεν είναι μόνοι. Συνοψίζω λοιπόν: Οι άνθρωποι αισθάνονται μόνοι τους. Προσπαθούν να επικοινωνήσουν. Έχουν να επιλέξουν δύο μονοπάτια. Το πρώτο είναι να λένε πράγματα όσο πιο απλά και "αντικειμενικά" γίνεται ώστε κανείς να μην μπορεί να τους πει τίποτα (του τύπου "εγώ πιστεύω ότι η φιλία είναι καλό πράγμα"), και το δεύτερο είναι να μπεις σε μια διαδικασία να επικοινωνήσεις σε άλλο επίπεδο μέσα από πολυδαίδαλους διαδρόμους. Το δεύτερο μονοπάτι έχει ένα μειονέκτημα. Δεν μπορεί παρά να βρεις λίγους ανθρώπους μέσα του, γιατί οι άνθρωποι είναι τόσο πολύπλοκοι, που λίγοι θα είναι αυτοί που μπορείς να επικοινωνήσεις σε αυτό το αξιοθαύμαστο επίπεδο. Και έναν να βρεις όμως, έχεις πετύχει το στόχο σου. Γι'αυτό και ένας κάποιος έλεγε ότι ένα έργο είναι τέχνη, όταν έχει αρέσει σε τουλάχιστον ακόμα έναν άνθρωπο από τον δημιουργό του. Οι άνθρωποι σαν τον Λάζαρο, επιλέγουν το πρώτο μονοπάτι και αισθάνονται άσχημα να βλέπουν ταινίες που δεν είναι διαδεδομένες και δεν αρέσουν σε πολλούς, γιατί απλά θα αισθανθεί μοναξιά αν τελικά του αρέσει. Εγώ αντίθετα, αποφεύγω οποιαδήποτε ταινία νιώσω ότι άρεσε σε μια μεγάλη μάζα ανθρώπων, γιατί νιώθω ότι αυτός που την έφτιαξε δεν απευθύνεται σε μένα για να βρει έναν άνθρωπο, αλλά απλά επειδή φοβήθηκε, έφτιαξε μια ταινία με αντικειμενικά μυνήματα και μετά σήκωσε τα χέρια στον ουρανό και φώναξε "Αγαπήστε με! Είμαι ένας από σας!" Μα πώς τα γράφω έτσι; Έχω ανατριχιάσει :grin: Σταματάω εδώ.
tzinos Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2005 kala den gerasame kiolas re lazare hehe, sta 27 mpikame mono. Koitakse kai auto pou les isxyei se orismenes periptoseis, oso cool theoroun kapioi na parakolouthoun ta box office hollywood hits kai na akolouthoun thn maza, allo toso to theoroun merikoi na to paizoun koultouriarides kai psagmenoi. Pantos ena atomo to katalabaineis apo auta pou leei, an to paizei h an ontos endiaferetai kai einai gnosths kai den petaei aplos atakes entyposiasmou. To oti paei kapios sto imdb gia na diabasei kati gia mia tainia den shmainei oti kathodigite kai akolouthei thn apopsh ton polon, apo thn stigmh pou sto telos ftiaxnei mia prosopikh apopsh gia thn tainia, poso malista otan syxna den symbadizei me to imdb rating. Kai telos nomizo kapote prepei na stamatisoume na prospathisoume na kanoume ton lazaro na thn psaksei thn doulia ligo parapano. Afou pernaei kala blepontas oti blepei, no problemo. den mporei oloi na nai koultouriarides
tzinos Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2005 tora tha mou peite an stamatisoume na prospathisoume na allaksoume ton lazaro to forum tha xasei pasa endiaferon loool :razz:
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2005 tora tha mou peite an stamatisoume na prospathisoume na allaksoume ton lazaro to forum tha xasei pasa endiaferon loool :razz: Σημείωση: Εγώ δεν προσπαθώ να αλλάξω κανέναν. Απλά προσπαθώ να τον ψυχολογήσω, και να τον βοηθήσω να ψυχολογήσει εμάς (επειδή ο ίδιος έλεγε ότι δεν καταλαβαίνει πως σκεφτόμαστε)
lazaross Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2005 ακριβως! κουλτουριαρης μπορει να γινω οταν θα φτασω και εγω στα ηντα μου!! παντως δεν καταλαβαινω οτι ο σκηνοθετης κανει την ταινια. δλδ οι ηθοποιοι δεν παιζουν κανενα ρολο για εσας; ρε συ manuel με εχεις καταμπερδεψει! της θεωρητικης σχολης εισαι; σαν φολοσοφος μιλας! μιλα απλα και για εμας τους θνητους.. παντως ειναι κριμα να νομιζετε πως ολοι πιστευουν οπως και εσεις.. καλα που ειναι ολα τα μελη του insomnia; γιατι δεν μπαινουν εδω για να πουν την γνωμη τους; ολο κι ολο 10 ατομα μιλαμε μονο! παντως και τωρα που πηγα να δω το clockwork orange ( ακομα ζοριζομαι με τον συγχρονισμο των υποτιτλων ) δεν μου φανηκε και καμμια ιδιαιτερη ταινια. και ειδικα που κραταει τοση πολυ ωρα, ειναι σιγουρο οτι θα με πιασουν τα χασμουρητα! οταν ειμαι αναμεσα σε ταινιες DVD οπως τα : ΙΠΤΑΜΕΝΑ ΣΤΙΛΕΤΑ, 21 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ, Η ΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ, CONSTANTINE, ΤΡΟΙΑ, NATIONAL TREASURE, RESIDENT EVIL 2, VILLAGE και αλλα πολλα, πως εγω θα μπορω να προτιμησω το πορτοκαλι; και η ολη υποθεση της ταινιας με αποτρεπει απο το να την δω.. οπως ειπαμε ολα ειναι θεμα γουστου.. το clockwork orange το εχουν δει 1 στους 100. ( λεμε τωρα.. το κανονικο ειναι 1 στους 1000 ). αλλα ετσι ειμαστε εμεις οι 17αρηδες.. σε καμμια 40αρια χρονια ισως αλλαξω γνωμη.. χιουμορ-χιουμορ.. Απλά προσπαθώ να τον ψυχολογήσωτι να με ψυχολογησεις; ενας φυσιολογικος εφηβος ειμαι! εγω πρεπει να σας ψυχολογησω, γιατι πρωτη φορα ακουω αυτα τα πραματα και αυτους τους τροπους θεωρησης των ταινιων..
tzinos Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2005 hmmm endiafron thema.. Pio einai pio syxno, mporei enas skinothetis na gyrisei kallh tainia me kakous ithopious, h mhpos pio pithanon einai na sosoun mia tiania oi ithopioi eno o skinothetis einai trompas?? H mhpos leo mpourdes eheh
asxeth Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2005 οχι' date=' απλως εφευγα και δεν προλαβαινα..!παντως αυτη η διαφορετικοτητα νομιζω πως ειναι ο νεος τροπος για να κανει καποιος τον μαγκα. σου λεει δυο,τρεις παλιους σκηνοθετες και μερικες κλασσικες ταινιες και αισθανεται καποιος! οπα ρε μεγαλε, χαλαρωσε λιγακι! ( δεν το λεω σε εσενα ) ενταξει μπραβο σας που σας αρεσουν οι απλες ταινιες, που δεν εχουν δραση και ειναι αχρωμες, αλλα δεν θα παρω..[/quote'] Μάλλον πρέπει να το ψάξεις λιγάκι το θέμα για να βρεις την γοητεία της απλότητας Και βέβαια δεν λέμε ότι δεν βλέπουμε καθόλου τις ταινίες που βλέπει η πλειοψηφία. Απλά δεν βλέπουμε μόνο αυτές. Και δεν καθορίζει η πλειοψηφία την επιλογή μας. Επίσης δεν βλέπουμε ταινίες για να κάνουμε επίδειξη αλλά για να περάσουμε καλά. Αν περνάς καλά με αυτά που βλέπεις συνέχισε να τα βλέπεις. Μην αποκλείεις όμως όλες τις άλλες ταινίες χωρίς να τις έχεις δει. Άφησε ένα παραθυράκι και για το κάτι άλλο και μπορεί να εκπλαγείς από αυτά που θα ανακαλύψεις σιγά σιγά. Το χειρότερο πράγμα στον κόσμο είναι να νομίζουμε ότι δεν μας αρέσει κάτι που δεν ξέρουμε. Εγώ θα έλεγα να μην σταματήσεις να βλέπεις αυτά που βλέπεις αφού σου αρέσουν αλλά κάπου κάπου νοίκιασε ένα dvd με κάτι διαφορετικό. Κάτι που νομίζεις ότι δεν σου αρέσει. Μπορεί πράγματι να μην σου αρέσουν κάποια από αυτά αλλά σίγουρα κάτι καινούργιο θα ανακαλύψεις. Δεν είναι πολύ να δίνεις ας πούμε 1,5 ευρώ τον μήνα για μία ταινία που μπορεί να είναι και χάλια. Στο κάτω κάτω μόνο αν δεις κάτι από αυτά θα μπορέσεις να αντικρούσεις με επιχειρήματα όλους αυτούς που σου την μπαίνουν. Αν πεις πχ ότι αυτή την ταινία δεν την έχω δει γιατί είναι χάλια, γιατί είναι παλιά και δεν έχει εφέ και μπλα μπλα μπλα κανένας δεν σε λαμβάνει υπόψη του γιατί δεν έχεις δει την ταινία και δεν έχεις άποψη. Ενώ αν πεις ότι την είδα και δεν μου αρέσει γιατί ο τύπος που έπαιζε δεν έπαιζε καλά ή ο τρόπος που έπαιζε ήταν παλιομοδίτικος κλπ δεν έχει κανένας δικαίωμα να σου πει ότι λες βλακείες γιατί απλά εκφράζεις την άποψη σου. Αυτά! Το επόμενο μάθημα άλλη μέρα
tzinos Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2005 Και βέβαια δεν λέμε ότι δεν βλέπουμε καθόλου τις ταινίες που βλέπει η πλειοψηφία. Απλά δεν βλέπουμε μόνο αυτές. shmantikh parathrhsh gia na mas "psyxologisei" o lazaros kalytera. Oloi goustaroun na doun kapote kai to blockbuster hitaki kai na perasoun dyo euxaristes wres, kai oloi kapia stigmh afinoun ton egkefalo sthn eisodo tou cinema. Asxeta an meta thn psakseis mporei na breis 1000 trypes sthn tainia. Alla psaxnoume kai to kati diaforetiko, to kati pio aplo h artistiko, kati pio bathy apo to scary movie. Afineis re paithi mou kai ena parathyraki gia kati diaforetiko kai to periergo einai oti esy to exeis kleisei telios.
asxeth Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2005 ακριβως! κουλτουριαρης μπορει να γινω οταν θα φτασω και εγω στα ηντα μου!! Να γράψω και κάτι άλλο γιατί το προηγούμενο μήνυμά μου ήταν το 13ο και δεν τα μπορώ τα γρουσούζικα Κουλτουριάρης δεν γίνεσαι αν δεις τον νονό ή μια ταινία του Χίτσκοκ! Χαλάρωσε! Πρέπει να δεις τουλάχιστον τις ταινίες του γαλλικού νέου κύματος και γενικά αρκετό ευρωπαϊκό κινηματογράφο, να διαβάσεις και κανένα βιβλίο της προκοπής και μετά βλέπουμε! Μη φοβάσαι λοιπόν… βλέπε ότι θες άφοβα! Δεν γίνεσαι έτσι εύκολα κουλτουριάρης
lazaross Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2005 μα καλα εδω μεσα ειστε ολοι της κουλτουρας; με φαγατε!! θελω ενισχυσεις.. τεσπα. ας τα αφησουμε αυτα και ας περασουμε ξανα στο κεντρικο θεμα.. οπως εσεις τωρα δεν θα δειτε τις ταινιες που βλεπω, ετσι και εγω δεν θα δω τις ταινιες που βλεπετε.. ισως μπορει να δω τα χριστουγεννα και αν εχω χρονο το clockwork orange. και αυτο γιατι μου το εφερε ενας ξαδερφος μου.. υπαρχει κανεις που να αξιολογει τις ταινιες και αναλογα με τους ηχους που υπαρχουν σε αυτη; διαφορες μουσικες, ηχητικα εφφε, αλλα και ηχοι απο το περιβαλλον, ηχοι στα Intros και στο τελος καθε ταινιας.. πολυ καλα ειναι τα τραγουδια που υπαρχουν στο BLADE III. τα εχει ακουσει κανεις; αντε και κατι τελευταιο και μετα να παω για UT γιατι κουραστηκα σημερα απο το πολυ το γραψιμο!! βαζω 10 στις ταινιες που εχουν μεινει βαθια μεσα μου και συχνα τις θυμαμαι. εννοειτε πως θα ειναι αναμνησεις μιας ζωης! 9 βαζω στις ταινιες που με λιγα λογια τις χαρακτηριζω " γ@μ@τες" και αξιζει να τις δει καποιος. 8,7 μπαινουν στις πολυ καλες - καλες ταινιες. 6 στις μετριες και 5 στις κατω του μετριου. 4,3,2,1,0 δεν υπαρχει γιατι οπως ειπα και παραπανω δεν εχω δει μεχρι στιγμης ταινια που δεν μου αρεσε. και εχω εξηγησει και το γιατι.. αν και τωρα βλεπω οτι 4 εχω βαλει στα harry potter και halloween 3. λογικα μου φαινονται. το harry potter το ειχα δε με το σχολειο και το halloween 3 ηταν κατι το εντελως διαφορετικα απ' οτι ειχα συνηθισει στα halloween series.. σκετη πατατια δλδ..
paschalia Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2005 Λαζαρε εγω δεν ειμαι της κουλτουρας ( οπως λες - τι εστι κουλτουριαρικη ταινια αληθεια ?) και ειμαι νεοκοπη στο χωρο του κινηματογραφου ( οπως ακουσα να μου λενε) αλλα δεν εχει να κανει ουτε με το ενα ,ουτε με το αλλο . Το θεμα ειναι αν σου αρεσει η τεχνη που λεγεται κινηματογραφος . Αν σου αρεσει , θα το ψαξεις περισσοτερο το θεμα και θα θελεις μονος σου να δεις ταινιες που απορριπτει η πλειοψηφια . Αν δεν σου αρεσει και το βλεπεις απλα σαν μεσο διασκεδασης , οσες ταινιες και να δεις επειδη στις εδωσε ο α και ο β , δεν γινεται τπτ . Δεν θα σε αγγιξουν στο ελαχιστο . Βεβαια παιζει ρολο και η ηλικια καθως και η διαθεση και η εκαστοτε φαση που βρισκεσαι αλλα ουσιαστικα το θεμα ειναι αν θελεις να ασχοληθεις λιγο περισσοτερο . Αν θελεις , ασχολησου παρα τα οσα τυχον θα ακουσεις απο τριτους .
john1987 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2005 συγνωμη ρε λαζαρε,εγω ειμαι ενας τυπος 18 χρονων καθολου κουλτουριαρης θα ελεγα(ενταξει διαβαζω που και που κανα βιβλιο,ακουω και κλασικη μουσικη αρκετα),και γενικα καθολου ιδιορρυθμος,η περιεργος με την "κουλτουριαρικη" εννοια... οταν ομως ειδα το clockwork orange εμεινα με το στομα ανοικτο...(πραγμα που συνεβη και με το american beauty,dogville,the shawshank redemption κτλ....)επισης ενας φιλος μου καθολου κουλτουριαρης επισης πορωθηκε με το clockwork... μην ομαδοποιεις τους ανθρωπους σε κουλτουριαρηδες και μη κουλτουριαρηδες...στο κατω κατω παιζουμε με τις λεξεις,τι στο διαλο σημαινει κουλτουριαρης...???? απλα,η μορφωση ενος ανθρωπου εχει καποιες διαβαθμισεις...και δεν υπαρχει μορφωμενος ανθρωπος απολυτα,ειναι η μορφωση και η καλλιεργεια ενα καθημερινο στοιχημα...ηρεμησε λιγακι,αν σου αρεσει μια ταινια του 70 δε θα σε παρουν για εξωγηινο... επισης,δεν μπορω να καταλαβω για ποιο λογο να προηγηθει το να δεις το national treasure πιο πριν απο το clockwork,εχεις δει δεκαδες τετοιες ταινιες,αλλη μια δε θα σου κανει εντυπωση,για αυτο το λογο αναζητησε κατι λιγο πιο "ψαγμενο" η αν θες κατι στο οποιο θα βρεις στοιχεια απο τη δικη σου ζωη,απο τη δικη σου κοινωνια... τετοιες ταινιες θα σου μεινουν αξεχαστες,ενω ας πουμε ο πολεμος των κοσμων τι σχεση εχει με τη ζωη σου?μηπως θα σου επιτεθουν εξωγηινοι και θα πολεμησεις?ασε... (επισης,μερικες εντυπωσιακες sci-fi ταινιες εχουν να πουν πολλα!,βλεπε minority report,gatacca,A.I.) (μη νομιζεις οτι δινω προσωπικο τονο επιθεσης σε αυτα που λεω,ετσι κι αλλιως συνομιληκοι ειμαστε!) και να προσθεσω ενα αλλο κριτηριο... το αν στο τελος σε "ταρακουναει" η ταινια,το αν "ξεβολεβεσαι" καπως...και αρχιζεις να σκεφτεσαι και να αναρωτιεσαι....(το επαθα στο american beauty,στο clockwork,στο dogville)
theobabis Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2005 Aντε να εκφερω μια διαφορετικη αποψη. Λάζαρε, ισως αν δε σου αρεσουν οι αποκαλουμενες ψαγμενες ταινιες να εχεις ενα λογο να μην τις δεις. Ποιος ειναι αυτος; Οτι θα χασεις την ευκαιρια να την δεις, οταν ισως θα εχουν αλλαξει τα κριτηρια σου, xωρις να υπαρχουν καταλoiπα απο spoiler Προσωπικα θα ηθελα πολυ να ημουν εκει που εισαι. Αλλα εχω την ατυχια να εχω δει τοσες ταινιες, τοσων ειδων, που και να ηθελα οι συγκρισεις δε μπορουν να αποφευχθουν :-|
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.