theobabis Δημοσ. 31 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2005 Θα ελεγα οτι λεει μονο, ακριβως αυτο που λεει. Δηλαδη οτι καταφερε να παει στην 45η θεση των all time boxoffice με τα εσοδα να ανερχονται στα $231,875,040 και ολα αυτα μεσα σε 2 μηνες ακριβως. (χωρις θαυμαστικα )
ALR Δημοσ. 31 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2005 δεν μπορω να καταλαβω γιατι πολλους απο εσας δεν σας αρεσε το war of the words. καταφερε να παει στην 45η θεση των all time boxoffice με τα εσοδα να ανερχονται στα $231,875,040 και ολα αυτα μεσα σε 2 μηνες ακριβως!! πιστευω πως αυτο λεει παρα πολλα.. ναι , λέει ότι η διαφήμιση παίζει σημαντικό ρόλο στην εποχή μας!
lazaross Δημοσ. 31 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2005 σιγα το trailer που ειχε.. υπηρξαν και πολυ καλυτερα! απλως εδω εμεις αποτελουμε το 0,0000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000 0000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000001% και οποτε ο,τι και να πουμε ειναι απλα μια προσωπικη αποψη. σε καμμια περιπτωση δεν σημαινει οτι επειδη λενε 5-10 ατομα οτι η ταινια δεν ειναι καλη, αυτο παει να πει κατι. για να δουμε τι θα γινει με το Island. πολυ καλα πηγαν και τα Spiderman. ειναι μεσα στην 10αδα.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 31 Αυγούστου 2005 Super Moderators Δημοσ. 31 Αυγούστου 2005 Κρίνεις την αξία μίας ταινίας από εισπράξεις και από τη θέση της στο all-time box office; Ωραίο κριτήριο... για διαφημιστές και εμπόρους. Όχι για θεατές.
tzinos Δημοσ. 31 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2005 loipon mias kai anaferes to island, apla gia na sou apodeikso oti den prepei na koitas emporikes eisprakseis, efe, holywood star,.....ktlp To island se aresei kai to theoreis box office hit me mamata effe..... An ikseres oti eispraktika exei patosei kai oti oi paragogoi tsakonontai me tous ithopious kai kathgoroun o enas ton allo kai to atyxes marketing gia ta kaka noumera, tha to eblepes?? Sthn europh prootheitai os blockbuster hit, malista mou ekane entyposh pou myrazan sta magazia diafimistika ths tainias oti bgainei thn tade mera, oute gia to War of the worlds den thymamai tosa diafhmistika. Omos sthn amerikh patose kai perimenoun apo thn europaikh agora kai thn poreia argotera ton dvd mpas kai rthoun sta isia tous. Epishs kathgoroun ton ewan mc grecor kai thn scarlet oti den exoun arketo appeal sto box office kai den trabhksan ksomo, oi idioi oi paragogoi kai o skinothetis exoun ekfrastei enantion tous!! Bebaia to oti o cregor kai h scarlet einai to elaxisto euxaristoi kai aksioprepois stous rolous tous den epaikse kai poly shmasia, oute bebaia oti o bay katastrepse mia tainia pou tha mporouse na nai endiaferon me to na thn metamorfosei se allo ena "action run chase & destroy everything around you" movie! Oute bebaia oti kai oi idoi oi paragogoi den tin proothisan opos prepei thn tainia. To scarletaki eftege, remalia! Toulaxiston auth dhlose oti ithele kai na petaksi to byzaki ekso alla den thn afhsan, e fate tora to pitaraki.
lazaross Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2005 To island se aresei kai to theoreis box office hit me mamata effe Μα εγω δεν ειπα οτι το The Island τα παει μια χαρα..ουτε μιλησα για εφφε και box office. αυτα τα ειπα για το War Of The Worlds. το ξερω οτι πατωσαν και οτι ειναι ζημιωμενοι.. μολις $35,624,407 μεσα σε 6 εβδομαδες.. γιατι ομως; τι συμβαινει; πως καταλαβαν για την ταινια και δεν πηγαν; εφταιξε το trailer ή διαδοθηκε μεταξυ φιλων; Toulaxiston auth dhlose oti ithele kai na petaksi to byzaki ekso alla den thn afhsan, e fate tora to pitaraki.καλα, και πως θα το ηξερε αυτο καποιος, ωστε να πηγαινε να δει την ταινια; ή μηπως θα το εδειχνε στο trailer; ( )
dim_b Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2005 ...γιατι ομως; τι συμβαινει; Διότι οι παραγωγοί νόμιζαν ότι ο Michael Bay είναι ο νέος Spielberg και του εμπιστεύτηκαν 120 εκατομμύρια δολάρια γιά να γυρίσει αυτή την ταινία. Αφού δεν ήξεραν ποιός είναι ο Bay, δεν ρώταγαν; (τον Jerry )
lazaross Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2005 και παλι δεν καταλαβαινω με ποια κριτηρια δεν εχουν παει χιλιαδες για να δουν αυτη την ταινια; απο διαφορα sites που λενε οτι τους κατεβει, απο το trailer, ετσι απλα ετυχε ή κατι αλλο; μαλλον το πρωτο παιζει.. Κρίνεις την αξία μίας ταινίας από εισπράξεις και από τη θέση της στο all-time box office;Ωραίο κριτήριο... για διαφημιστές και εμπόρους. Όχι για θεατές. το οτι πηγαν να την δουν τοσοι τι σημαινει; οτι η ταινια ειναι για πεταμα; μαλλον οχι.. αλλα για να δουμε.. psycho δεν σας αρεσε επειδη ειναι remake το ιδιο και η λαμψη.. οπα! τι βλεπω; και το war of the worlds ειναι remake.. απιστευτο! War of the Worlds 1953 τωρα συγκλονιστηκα! απλως υπαρχουν και λιγοι που οταν βγει ενα remake της αγαπημενης τους κλασσικης ταινιας την καταδικαζουν. αλλα οπως ειπαμε αυτοι ειναι πολυ λιγοι, και αυτο φαινεται απο τα νουμερα. εννοειται πως δεν κρινω απο αυτο μια ταινια. τις ταινιες τις αξιολογω απο την υποθεση τους και απο τους πρωταγωνιστες. πχ αν δεν επαιζε η uma thurman στο paycheck δεν θα ηξερα οτι υπηρχε..
dim_b Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2005 το οτι πηγαν να την δουν τοσοι τι σημαινει; οτι η ταινια ειναι για πεταμα; μαλλον οχι..Το ότι η Καλομοίρα κέρδισε ένα talent show τι σημαίνει; ...αλλα για να δουμε.. psycho δεν σας αρεσε επειδη ειναι remake το ιδιο και η λαμψη.. οπα! τι βλεπω; και το war of the worlds ειναι remake.. απιστευτο! War of the Worlds 1953 Δεν είναι remake. Και οι δύο ταινίες είναι μεταφορές του βιβλίου.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2005 Super Moderators Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2005 και παλι δεν καταλαβαινω με ποια κριτηρια δεν εχουν παει χιλιαδες για να δουν αυτη την ταινια; απο διαφορα sites που λενε οτι τους κατεβει, απο το trailer, ετσι απλα ετυχε ή κατι αλλο; Προφανώς τα κακά (ή και τα καλά) νέα διαδίδονται γρήγορα. Υπάρχει υπερπληθυσμός πληροφόρησης: εφημερίδες, τηλεόραση, ειδικά περιοδικά, γενικά και ειδικά sites. Συγκεντρώνεις 5-6 γνώμες μέσων ή και ανθρώπων που εμπιστεύεσαι και βλέπεις ότι η ταινία δεν... περπατάει. το οτι πηγαν να την δουν τοσοι τι σημαινει; οτι η ταινια ειναι για πεταμα; μαλλον οχι.. Δεν σημαίνει ότι είναι και καλή ταινία. Δεν μου λένε τίποτα οι εισπράξεις - έχω δει ταινίες με ελάχιστες εισπράξεις (πχ το Woodsman τελευταία) που μου άρεσαν πολύ. Έχω δει και ταινίες με πολλές εισπράξεις (πχ το Cellular ή το Island) που με άφησαν από αηδιασμένο και αφιδατωμένο (Cellular) έως αδιάφορο (Island). απλως υπαρχουν και λιγοι που οταν βγει ενα remake της αγαπημενης τους κλασσικης ταινιας την καταδικαζουν. αλλα οπως ειπαμε αυτοι ειναι πολυ λιγοι, και αυτο φαινεται απο τα νουμερα. Σε γενικές γραμμές τα remake απλώς αντιγράφουν σκηνή-σκηνή το αυθεντικό (βλ. Psycho, Diabolique) χωρίς να προσθέτουν τίποτα απολύτως. Θέλω το remake να'χει κάτι να μου δώσει - βλ. πχ το The Man Who Knew Too Much του Hitchcock (1934) και το remake του, 22 χρόνια μετά, από τον... Hitchcock! [...'] τις ταινιες τις αξιολογω απο την υποθεση τους και απο τους πρωταγωνιστες. πχ αν δεν επαιζε η uma thurman στο paycheck δεν θα ηξερα οτι υπηρχε.. Ίσως αυτό δεν είναι και τόσο σόφρον. Δηλαδή αν παίζει κάποιος άγνωστος (σε εσένα) ηθοποιός, δεν θα το δεις; Τότε κανείς δεν θα'βλεπε το Τρέξε Λόλα Τρέξε, το οποίο όμως θεωρήθηκε επιτυχία - και έδωσε στην πρωταγωνίστριά του ρόλο σε blockbuster ταινία (The Bourne Identity). Μάλλον αυτο-περιορίζεσαι. Δικαίωμά σου αλλά όχι και τόσο σινεφίλ άποψη...
paschalia Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2005 Αν θυμαμαι καλα (αλλα με ανεπιτυχη ερευνα) παλιοτερα υπηρχε ενα τετοιο τοπικ . Το θυμαται κανεις ?
john1987 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2005 βασικα,θα ηθελα να προσθεσω και το κριτηριο της αληθοφανειας...δηλαδη,το ποσο πειθει μια ταινια οτι θα μπορουσε να συμβει... βεβαια,παντα οι ταινιες εχουν το extraordinary,αλλιως δε θα γυριζονταν αλλα θεωρω σημαντικο τον παραγοντα αληθοφανεια... πχ μολις ειδα την ταινια awekenings και "επεσε" στα ματια μου γιατι μου φανηκε οτι δεν ειχε επιστημονικη βαση
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2005 Θα προσπαθήσω να εξηγήσω πώς βαθμολογώ μια ταινία. Ας πούμε ότι υπάρχουν τα εξής στάδια: Α] Εννοείτε ότι η ταινίες που σου αρέσουν, είναι αυτές που σε κρατάνε. Αυτά που μπορεί να με κρατήσουν από μόνα τους σε μια ταινία είναι: 1) Οι ηθοποιοί 2) Η φωτογραφία 3) Η σκηνοθετική ματιά *) Το σενάριο Για το πρώτο εννοώ ότι πολύ απλά, αν σε μια ταινία παίζουν ηθοποιοί που χαζεύω με ότι και να κάνουν και θεωρώ ότι είναι σεμινάριο η κάθε τους κίνηση όπως ο Charlie Chaplin, o John Malcovich, o Alec Guiness κ.α., τότε η ταινία θα με κρατήσει οπωσδήποτε. Για το δεύτερο εννοώ ότι αν μια ταινία έχει ωραίες εικόνες, θα μου αρέσει ακόμα και αν δεν καταλαβαίνω τίποτα (mullholand drive κ.α.) Για το τρίτο, είναι ο τρόπος με τον οποίο σχολιάζει ο σκηνοθέτης τα όσα γίνονται. Κάτι στο οποίο είναι καταπληκτικοί ο Ταρκόφσκι, ο Φίντσερ (ακόμα και στο Panic Room κατάφερε να με κρατήσει), ο Χίτσκοκ κ.α. Αν δεν υπάρχει κανένα από τα τρία αυτά στοιχεία, τότε υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να με κρατήσει το σενάριο, αλλά αυτό πολύ σπάνια. Β] Το "κάτι" της ταινίας. Εδώ είναι το απροσδιόριστο του όλου θέματος. Μπορεί να είναι η μουσική, μπορεί να είναι το ότι η ταινία σε αφορά (σεναριακά), μπορεί να είναι διάφορα. Αλλά κάποιες ταινίες έχουν μια μυστηριώδη μαγεία μέσα τους που σε κάνουν να τις προσέξεις καλύτερα. Αυτό είναι που θα έλεγα, η χημεία που έχεις με την ταινία. Είναι κάπως προσωπικό κατά τη γνώμη μου. Γ] Το τι κέρδισα τελικά από την ταινία. Δηλαδή ποιό ήταν το νόημα όλων αυτών. Εδώ παίζει ρόλο το φινάλε, οι διάλογοι (μπορεί και μια μόνο κουβέντα που είπε κάποιος, να μου καρφωθεί στο μυαλό. Αυτό και μόνο με κάνει να βλέπω με άλλα μάτια μια ταινία) και γενικά ο στόχος του σκηνοθέτη. Αν δεν με έπεισε για αυτό που ήθελε να πει ή δε ήθελε να πει και τίποτα ιδιαίτερο και η ταινία ήταν απλά για διασκέδαση ή ακόμα χειρότερα είχες την αίσθηση συνεχώς ότι η ταινία κάπου το πάει, αλλά τελικά δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε υπάρχει πρόβλημα. Δ] Ο συνδυασμός των παραπάνω στοιχείων είναι που κάνει μια ταινία άψογη. Μια ταινία με καλούς ηθοποιούς και σκηνοθέτη και φωτογραφία και ωραία ατμόσφαιρα και γενικά πολύ καλό στήσιμο, κερδίζει φυσικά πάρα πολλούς πόντους. Ε] Η ιστορική της αξία. Πόσο προχώρησε την τέχνη του κινηματογράφου 'Η πόσο άλλαξε εμένα σαν άνθρωπο. Λοιπόόόόν: Όταν μια ταινία περάσει την Α φάση, τότε έχει αυτόματα τον βαθμό 6/10. Όταν περάσει την Β φάση, έχει τον βαθμό 7/10. Όταν περάσει την Γ φάση, έχει τον βαθμό 8/10. Όταν περάσει την Δ φάση, έχει τον βαθμό 9/10. Όταν περάσει και την Ε φάση, τότε έχει τον βαθμό 10/10. Καταλαβαίνω ότι αυτό που έκανα τώρα ήταν κάπως γελοίο, αλλά δε βαριέσαι. Για ψιλοχαβαλέ το έκανα. Μην το πάρετε και πολύ στα σοβαρά ;-)
john1987 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2005 ναι,βασικα δε νομιζω οτι μπορει να κωδικοποιησει κανεις τα κριτηρια...δηλαδη,μια ταινια οχι και τελεια αλλα με πολυ καλη φωτογραφια και ερμηνειες πηρε απο μενα 8/10(μιλαω για το age of innocence) παλι καλα που το ειπες για πλακα μανωλη!
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2005 ναι' date='βασικα δε νομιζω οτι μπορει να κωδικοποιησει κανεις τα κριτηρια...δηλαδη,μια ταινια οχι και τελεια αλλα με πολυ καλη φωτογραφια και ερμηνειες πηρε απο μενα 8/10(μιλαω για το age of innocence) παλι καλα που το ειπες για πλακα μανωλη![/quote'] Μέσα είσαι στο σύστημα. Αν τα είχε όλα τέλεια, θα πήγαινε για 9/10. Μια ταινία με κάποια από αυτά τα στοιχεία, το "κάτι" και ένα ωραίο νόημα (φαντάζομαι θα είχε, δεν την έχω δει) = 8/10. Για μένα 8/10 σημαίνει μη την χάσετε. Το 7/10 σημαίνει πολύ καλή ταινία που μου άρεσε πολύ. Οι πιο πολλές ταινίες που βλέπω είναι 7άρια. Που και που κάποια 8άρια ξεπετάγονται (είναι αυτές που όταν τελειώνουν έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό) και τα 9άρια είναι πιο σπάνια υπόθεση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.