Προς το περιεχόμενο

Φουσκωμένος λογαριασμός ΔΕΗ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η οθόνη ναι ήταν κλειστή και ο υπολογιστής είναι της τάξης: p4 στα 2.8 με 2 δίσκους,2 drives,κάρτα γραφικών νομίζω 64mb και νορμαλ τροφοδοτικά,ανεμιστήρες,κτλ...δεν μιλάμε για κάτι τρελό δηλαδή...

• Απαντ. 87
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

re guys an exeis ena trofodotiko 450 watt den simainei oti ayti einai i megisti katanalosi an douleyoun ola sto full ? (dvd , cpu , gpu , klp) ara an px douleyei pio xalara o ypologistis ( px an apla katevazei apo to internet) den prepei na einai poli pio kato apo ta 300watt . epeidi kano sinexeia katevasmata nixterina anisixo ligo . peite mia apopsi an kapoios xerei apo ayta

Δημοσ.

Εχω τον υπολογιστη συνδεδεμένο σε ups 420watt και απο τα ρυθμιστικά του μου δειχνει 35% καταναλωση άρα 420*35%=147+40της οθόνης=187watt

υπόψιν athlon64 3000(msi k8n diamond),2 sata 200gb, 1pata 120gb,geforce 6600,tv tuner,1 dvd-rw,1dvd-rom.Άρα η μεση καταναλωση ενός υπολογιστή δεν μπορει να ξεπερναει τα 150watt.

Δημοσ.

Άρα σε καμία περίπτωση δε βγαίνει τόσο μεγάλο ποσό με βάση τους υπολογισμούς.

Πέρα από τους υπολογισμούς όμως έχει κανείς παρατηρήσει αύξηση στον εκκαθαριστικό σε σχέση με παλιότερους και αν ναι για τι τάξη μεγέθους μιλάμε...?

Δημοσ.

εχουμε και λεμε , εστω PC με τροφοδοτικο 300 w ανοικτο 24 ωρες καθε μερα για 4 μηνες που ειναι ο εκαθαριστικος τοτε μονο το PC εχει καψει περιπου

300*24*120 = 864000 w δηλαδη αν θυμαμαι καλα περιπου 864 kw αν σκεφτεις οτι η ΔΕΗ σε χρεωνει με κλιμακωτι χρεωση και συμπεριλαβεις και την υπολοιπη καταναλωση του σπιτιου και την συνεχη αυξηση στα τιμολογια της ΔΕη τοτε μπορει να δικαιολογηθει αυτη η διαφορα τιμης ,αλλα μονο αν ισχυουν οι ανωθι προυποθεσεις .

Δημοσ.

Παιδιά κι εγώ είδα φοβερή αύξηση στο λογαριασμό φέτος σε σχέση με πέρυσι. Οι αλλαγές? Μετακόμισα.. Η κατανάλωσή μου περίπου η ίδια.. Μόνο περισσότερο είναι ο θερμοσίφωνας που δουλεύει για κανα 5λεπτο κάθε 2 μέρες και ακόμα λιγότερο τώρα το καλοκαίρι. Στο παλιό ήταν ηλιακός. Αλλά στο παλιό δεν υπήρχε και θέρμανση με αποτέλεσμα να έχω αερόθερμο 2000Watt σχεδόν σε μόνιμη βάση το χειμώνα.. Στα υπόλοιπα ίδια κατανάλωση. Ο λογαριασμός? Κατά μέσο όρο 35? το δίμηνο πέρυσι και 60? το δίμηνο τώρα.. Πως δικαιολογείται τέτοια διαφορά? Θα ελέγξω το σπίτι για διαροή και θα κοιτάξω και το ρολόι που είπατε.. Κατά τύχη κι εμένα συνέπεσε με DSL, αλλά δε βλέπω πως μπορεί να συσχετίζονται..

Δημοσ.
Παιδιά κι εγώ είδα φοβερή αύξηση στο λογαριασμό φέτος σε σχέση με πέρυσι. Οι αλλαγές? Μετακόμισα.. Η κατανάλωσή μου περίπου η ίδια.. Μόνο περισσότερο είναι ο θερμοσίφωνας που δουλεύει για κανα 5λεπτο κάθε 2 μέρες και ακόμα λιγότερο τώρα το καλοκαίρι. Στο παλιό ήταν ηλιακός. Αλλά στο παλιό δεν υπήρχε και θέρμανση με αποτέλεσμα να έχω αερόθερμο 2000Watt σχεδόν σε μόνιμη βάση το χειμώνα.. Στα υπόλοιπα ίδια κατανάλωση. Ο λογαριασμός? Κατά μέσο όρο 35? το δίμηνο πέρυσι και 60? το δίμηνο τώρα.. Πως δικαιολογείται τέτοια διαφορά? Θα ελέγξω το σπίτι για διαροή και θα κοιτάξω και το ρολόι που είπατε.. Κατά τύχη κι εμένα συνέπεσε με DSL, αλλά δε βλέπω πως μπορεί να συσχετίζονται..

esi pou alakses spiti einai kai ta tetragonika pou exoun ameso antiktipo sta teli.

Δημοσ.
esi pou alakses spiti einai kai ta tetragonika pou exoun ameso antiktipo sta teli.

Και πάει αντιστρόφως ανάλογα? Ήμουν σε σπίτι περίπου 100 τετραγωνικά και τώρα με το ζόρι είναι 40..

Δημοσ.

den exete katalavei oti i DEH xreonei oti nanai? ego exo dsl kai apo tote pou thn ebala

den ida kamia shmantikh aukshsh stis times,sto sinoliko logariasmo.

isxyoun sigoura ta ekshs:

1) Oso poio megalo ine to spiti (tetrag.metra) toso poio poli plironeis

2) ta perisotera sto logariasmo ths DEH ine dhmotika telh ktl ktl kai oxi reyma..

3) to brady ine meiomeno..

4)An ena pc exei trofodotiko 350 watt den kaiei kai ta 350,mporei na kaiei kai 150.

Kalo einai ena tsek up stous teleytaious 3-4 logariasmous na deite tis monades...

exoun megalh apoklish metaksi tous ? Ego PANTA filao logariasmous gia tous 12 teleytaious mhnes kai oxi mono sti deh alla pantou

TIM-DEH-pOTE-NERO-TELEPASSPORT ktl..

oso gia to poso pragmatika kaiei as mas poun oi poio eidikoi..As baloun ena meso oro gi a pc pou kaiei 400 pano kato

Δημοσ.
Και πάει αντιστρόφως ανάλογα? Ήμουν σε σπίτι περίπου 100 τετραγωνικά και τώρα με το ζόρι είναι 40..

LOL kai eleos.......

paidia thorivithika kai egw kai to epsaksa.

Exw dsl 6mines twra opote stadart einai mesa ston bill tis DEH

Ekatharistikos tis DEH 20/4 me 20/8 periodos me 1 pc synexeia anoixto kai allo ean peripou 4wres kathe mera. Me 2 klimatistika arketes wres tis meras spiti 67tm kai mou irthe 77euros.....

Opote palikari mou psakse to!!!!!!den to kovw na einai fysiologiko...

Tip: mipws kapoioi palioi ekatharistikoi eixan erthei pio xamiloi apo oti tha eprepe kai sta eskasan mazika???Ginetai kamia fora alla den exw ksanakousei gia tetoia diafora

kali tyxi!

Δημοσ.

oxi Apsiman,όλοι οι παλιοί εκκαθαριστικοί ήταν φυσιολογικοί της τάξης των 60 ευρώ.Κοίτα όπως λες δικαιολογείται μια αύξηση της τάξης των 20-30 ευρώ άλλα όπως λες αυτό είναι υπερβολικό.

Είπες ήρθε 77 ευρώ, μήπως θυμάσαι πόσο σου είχαν έρθει οι 2-3 τελευταίοι εκκαθαριστικοί για να δούμε την διαφορά??

Δημοσ.

Μπα, στο νερό τα ίδια.. Μέχρι στιγμής, γιατί μπορεί κι αυτό να αλλάξει.. Ο πΟΤΕ εννοείται ακριβότερος.. Η ΔΕΗ, για να σας τα πω και πιό αναλυτικά: Παλιά μου ερχόταν οι έναντι κάθε 2 μήνες περίπου 35? και οι εκκαθαριστικοί κάθε 4 μήνες αρκετά λιγότερα και 1-2 φορές μείον.. Τώρα μου έχουν έρθει: Ένας έναντι για 1 μήνα 29?, ένας εκκαθαριστικός μετά από 4 μήνες 100? (!) και τώρα, μετά από 2 μήνες ένας έναντι 60?... Σχολιάστε το..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...