rs99092 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2005 Παιδιά θέλω να ρωτήσω όλους εσάς που χρησιμοποιείται dsl και επομένως έχετε τον υπολογιστή ανοικτό 24 ώρες/7 μέρες αν έχετε παρατηρήσει κάποια αξιοσημείωτη αύξηση στον λογαριασμό της ΔΕΗ... Συνέβη σε ένα φίλο μου να του έρθει λογαριασμός εκκαθαριστικός 150 ευρώ ενώ πάντοτε του ερχόταν 60.Δυστυχώς εγώ έχω μόλις 4 μήνες dsl και δεν μπορώ να κρίνω γιατί δεν έχω φουλ τετράμηνο σε λογαριασμό της ΔΕΗ. Αν μπορεί κάποιος φίλος με πολύμηνη ( :razz: ) εμπειρία να βοηθήσει please...
iccon Δημοσ. 31 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2005 File mou egw exw apo ton ianouario. Diladi 7 mines gematous. Den eida kapoia simantiki diafora stin DEH. Exw ena kouti 24 wres / 24wro anoixto pou katevazw kai ton diko mou kanonika. Sigoura iparxei auxisi alla den dikeologite tosi megali se kamia periptosi
eliask Δημοσ. 31 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2005 den nomizo oti dikaiologeitai tetoia ayxisi epeidi evale adsl syndesi kai afinei anoixto to pc tou synexeia .... Kapou allou einai to provlima ....
mandipl Δημοσ. 31 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2005 kai go exo mia ypopsia gia ayxisi tou reymatos kai nomizo oti eiai kai logiko .xerei kaneis ti reyma kaiei enas metrias dinamikotitas ypologistis se kw ana ora? an einai pano apo 300-350 watt einai arketa
MariaTs. Δημοσ. 31 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2005 Για να διαπιστώσει ο φίλος σου τι έχει κάνει, καλύτερα θα είναι να κάνει μία σύγκριση με το τι αναγράφει το ρολόι του (της ΔΕΗ) με αυτό στο λογαριασμό της ΔΕΗ, έτσι θα βεβαιωθεί αν έχει κάψει ή όχι το ρεύμα! Αν έχει και κλιματιστικό, λογικό είναι να του έρθει ο λογαριασμός φουσκωμένος. Αν όχι, τότε ας διαμαρτυρηθεί! Στο σπίτι μας (επειδή εγώ πέρνω ρεύμα από κάτω απ'τους γονείς μου) μας ήρθε 88 ευρώ και φαντάσου ότι αυτό είναι ρεύμα για 2 σπίτια συν του ότι ο υπολογιστής είναι ανοιχτός όλη σχεδόν την μέρα (κλείνει το ξημέρωμα, για ύπνο)!!!
citizen Δημοσ. 31 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2005 Πόσο του είχε ερθει ο εκκαθαριστικός τη προηγούμενη φορά ; Αν ηταν πολύ μικρός είχαν παρει τη μετρηση λαθος (μικρότερη). Ετσι αυτή τη φορά του ηρθαν και οι επιπλέον μονάδες που "ξεφυγαν" τη προηγόυμενη φορα. Και μάλιστα του ήρθαν με τιμολογιο στη πιο ψηλή κλιμακα αφού "δείχνει" μεγάλη κατανάλωση. Προσοχή όταν παίρνεται ασυνηθιστα μικρό λογαριασμό ΔΕΗ να διαμαρτύρεστε γιατί θα σας τσακίσει το επόμενο τετράμηνο ...
MariaTs. Δημοσ. 31 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2005 Γι'αυτό κι εγώ προτείνω να κοιτάτε τι έχει αριθμίσει μέχρι τώρα το ρολόι της ΔΕΗ και μετά κοιτάτε τον λογαριασμό της, για σύγκριση στα νούμερα! Δεν το σημειώνω εντελώς στο άσχετο. Με άντρα ηλεκτρολόγο κάτι έχω μάθει!
mandipl Δημοσ. 31 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2005 telika ti peripou kaiei ena metrio pc . px an katevazei apla apo to internet .posa watt ?
HamerZ Δημοσ. 31 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2005 Όπως είπε και η MariaTs, επιπλέον πρόσεξε αν είναι το κουτί της ΔΕΗ ασφαλεισμένο μιας και δεν ειναι λίγε οι φορές που βάζει χέρι ο καθένας...
a123xxsp Δημοσ. 31 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2005 Επίσης λάβε υπόψη ότι είναι καλοκαίρι και μπορεί να έτυχε να βάλει το ADSL ταυτόχρονα με την περίοδο που ανάβει πολύ το κλιματιστικό...
eurander Δημοσ. 31 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2005 Επειδη προβληματιστηκα, θα ηθελα να μου πει καποιος ποιο ειναι το λαθος στον παρακατω υπολογισμο: Εχουμε ενα pc που δουλευει 24 ωρες. Ας πουμε οτι καιει 300Watt. Οποτε: 24 * 300 * 120(4 μηνες) = 864KWH. Η ΔΕΗ χρεωνει τη 1KWH προς 0.07 euro ας πουμε. Οποτε χρεωση το τετραμηνο = 864*0.07 = 60.5 euro.
rs99092 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2005 Λοιπόν παιδιά.καταρχάς ευχαριστώ όλους για την ανταπόκρισή τους γιατί πιστέυω πως είναι ένα σοβαρό θέμα που αν τελικά δεν παίζει κάτι άλλο ύποπτο αυξάνει κατά πολύ το κόστος μηνιαίως της dsl. Προχορώ σε μερικές διευκρινήσεις για να εστιάσουμε ακριβώς στο πρόβλημα. Ο φίλος μου έχει ένα τυπικό φοιτητικό σπίτι 50 τμ, ΔΕΝ εχει κλιματιστικό, ΔΕΝ αφήνει τον θερμοσίφωνα να καίει τ'άντερά του και με λίγα λόγια κάνει normal χρήσεις. Ο έναντι λογαριασμός του ερχόταν όπως και σε μένα και όλους φαντάζομαι εδώ και χρόνια της τάξης των 40 ευρώ ενώ ο εκκαθαρστικός ερχόταν κάθε 4 μήνες περίπου 60 ευρώ. Απλά αυτό που έγινε είναι ότι ο τελευταίος λογικός εκκαθαριστικός ήρθε ακριβώς την μέρα που έβαλε dsl κάτι που σημαίνει ότι ο εκκαθαριστικός των 150 ευρώ που ήρθε τώρα είναι "γεμάτος" καθαρή χρήση Η/Υ 24/7. Επαναλαμβάνω δεν υπάρχουν άλλες συσκευές που θα δικαιολογούσαν κάτι τέτοιο και επιπλέον πρεπει να τονίσω ότι σαν κλασσικός φοιτητής έλειπε και 2 μήνες λόγω καλοκαιριού(ωστόσο το pc παρέμεινε ανοικτό)... Αυτά.'Εχω προβληματιστεί πάντως...
GT1807 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2005 Ο υπολογιστης μαζι με την οθονη το πολυ πολυ να καιει 400 Watt.Για 24 ωρες κ 30 μερες αυτο γινεται 288 Κιλοβατωρες εκ των οποιων το 1/3 σε ωρες νυχτερινου(αν εχει ο φιλος σου).Αρα με 7 λεπτα την κιλοβατωρα για το ημερισιο κ 4,1 για το νυχτερινο αυτο μεταφραζεται σε 17,376 Ευρωπουλα το μηνα.Αρα για τον εκκαθαριστικο που ειναι τετραμηνιαιος πρεπει το ρευμα σου για τον υπολογιστη μονο να ειναι 69,5 ευρω μειων οτι πληρωσες στον εναντι συν οτι αλλες καταναλωσεις εχεις.Εγω ενδεικτικα που εχω κ θερμοσυσσωρευτη στο σπιτι περσι το χειμωνα πληρωσα εκκαθαριστικο 180 ευρω με εναντι 60 κ ο θερμοσυσσωρευτης καιει 6 ΚιλοΒατ την ωρα στο νυχτερινο για 3-6 ωρες κ για 2 ωρες το μεσημερι παλι αναβει.Αρα καποιο λακο εχει η φαβα.Δες κ τις συμβουλες των υπολοιπων κ αν δεν βγαινουν τα νουμερα πες την στην ΔΕΗ σου.Ελπιζω να βοηθησα. Τα σέβη μου
rs99092 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2005 eurander νομίζω δεν υπάρχει κάποιο λάθος απλά δεν ξέρω αν ο μέσος υπολογιστής καίει πράγματι 300W/h. Μπορεί κάποιος να το επιβεβαιώσει αυτό?
eurander Δημοσ. 31 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2005 Πρεπει να μας πεις την ακριβη συνθεση του pc για να υπολογισουμε Watt για καθε συσκευη. Η οθονη πιστευω ηταν κλειστη αυτους τους δυο μηνες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.