Πέτρος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2005 Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2005 Δεν έχω ιδέα τι παίζει με αυτές τις τεχνολογίες και ένας φίλος αρχιτέκτονας ζήτησε βοήθεια για ένα laptop που θα πάρει για το μεταπτυχιακό του. Για τις δουλειές που το θέλει (Maya, 3dS/Max, Auto/ArchiCad κλπ) ποια από τις 2 (πάντα στις φορητές εκδόσεις τους), μιλώντας πάντα για ίδια γενιά/χρήματα και κυρίως, γιατί? Δεν έχει νόημα να βρω τα specs της κάθε κάρτας, με ενδιαφέρουν οι τεχνολογικές/πρακτικές διαφορές... Ευχαριστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Marcos_Aurilius Δημοσ. 31 Αυγούστου 2005 Share Δημοσ. 31 Αυγούστου 2005 Δεν ποστάρω συνήθως όταν δεν μπορώ να απαντήσω στο ερώτημα, αλλά παράγει ο φίλος σου αρκετά προχωρημένες 3D σκηνές (απο πλευράς πολυπλοκότητας) ώστε να δικαιολογεί τα (πολλά) επιπλέον χρήματα που απαιτεί μία κάρτα με τέτοια features; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papadakn Δημοσ. 31 Αυγούστου 2005 Share Δημοσ. 31 Αυγούστου 2005 Παλαιότερα είχα δεν ένα topic για soft-mod των 9800pro σε Fire GL.Μήπως να το έψαχνες? Αν γίνεται κάτι αντίστοιχο και στις mobile εκδόσεις (πράγμα αρκετά δύσκολο βέβαια) νομίζω πως γλυτώσεις πολλά χρήματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jrdn Δημοσ. 31 Αυγούστου 2005 Share Δημοσ. 31 Αυγούστου 2005 Αν ψάξεις για συγκριτικά tests μεταξύ ΑΤΙ και nVidia, η δεύτερη κυριολεκτικά τα σπάει κυρίως λογω της υπεροχής της στο OpenGL API. Απο ΄κει και πέρα αυτό που πραγματικά μετράει είναι η υποστήριξη σε επίπεδο driver των διάφορων προγραμμάτων που θα χρησιμοποιείς. Τέλος όσον αφορά τους φορητούς υπάρχει μονοπόλιο της ΑΤΙ. Από όσο ξέρω ΙΒΜ, HP-Compaq και Dell χρησιμοποιούν τις Mobility FireGl της ΑΤΙ, οπότε το δίλλημα δεν είναι ουσιαστικό. Εχω χρησιμοποιήσει το n800w της Compaq (firegl 9000) στο παρελθόν, ενώ τώρα έχω το nw8000 της HP-Compaq (firegl t2). Κανένα πρόβλημα και με τα δυο, με το παλιό να είναι μακράν πιο καλοφτιαγμενο. Οτι και να πάρει ο φίλος σου καλό θα είναι αρκεί να βάλει αρκετή RAM. Αυτά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2005 Το ζήτημα μάλλον λύθηκε από μόνο του. Το μηχανάκι (μέσω του πανεπιστημίου) είναι ένα ΙΒΜ με τη ATI Mobility FireGL V3200 graphics 128MB DDR SDRAM και 2 γίγα RAM, οπότε έληξε η ιστορία. Ευχαριστώ για την προσπάθεια πάντως. jrdn γράφεις όντως ότι η nVidia υπερέχει σε GL? Νόμιζα ότι εκεί η ΑΤΙ θα τσάκιζε αφού φτιάχνει κάρτες μόνο GL... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ailuros Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2005 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2005 jrdn γράφεις όντως ότι η nVidia υπερέχει σε GL? Νόμιζα ότι εκεί η ΑΤΙ θα τσάκιζε αφού φτιάχνει κάρτες μόνο GL... Αναφερόταν μάλλον στην υπεροχή όσων αφορά την σταθερότητα και προβλεψιμότητα των OpenGL οδηγών της NVIDIA και όχι στο όνομα που δίνει η ΑΤΙ στις κάρτες για την αγορά αυτή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sifounas Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2005 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2005 Ap'oso kserw h nvidia anekathen ypereixe se GL, i ATI akolouthise se symvatotita logw yperoxhs tou GL. Gia tin istoria den nomizw oti einai aparetiti vevea mia toso dynati karta se enan arxitektona kathws spania kanoun freeform modelling (vlepe Maya, Lightwave klp). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ailuros Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2005 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2005 Laptop ήθελε ούτως ή άλλος. Το μηχάνημα που ανέφερε θα του είναι υπεραρκετό για τις ανάγκες του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.