Material_Defender_1032 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2005 Από τον θειο στην Αμερική ;p Material Defender 1032
Moderators Praetorian Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2005 Moderators Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2005 Όποιοι το δοκιμάσουν ας πουν δυο λόγια με υπερ και τα κατά. Έχω διαβάσει πολύ αντικρουόμενα reviews...
Johny4 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2005 Ρε παιδιά πειτε λίγο απαιτήσεις μην κουράζω τζαμπα το θειο.
Paralizer Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2005 re johny4 mpaineis pou mpaineis ston kopo na mpeis edo mesa kai na rothseis gia tis apaithseis giati den kaneis ton kopo na mpeis sto official site na sou lithei kai amesos h aporia...eleos pia me aytes tis xazes erothseis pou mporeis eykola na breis monos sou apanthsh
polaki Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2005 Εχει βγει?Θα το παρω!Οτι πρεπει για LAN μεταξυ φιλων! Στην αρχή είναι μονο single player ειχα διαβάσει...!
Moderators GhostRiderLSOV Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2005 Moderators Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2005 Πράγματι, δεν έχει multiplayer όπως διάβασα στο forum του. Θα βγει σε patch ή expansion (argh!) στο μέλλον.
Johny4 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2005 Ama paw sto site tis ea games kai paw sto Black and Light 2 mou bgazei ti selida gia na to parageilw ..... Esi kaneis pou kaneis ton kopo na kaneis post pes kai tis apaitiseis
Moderators GhostRiderLSOV Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2005 Moderators Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2005 SYSTEM REQUIREMENTS: OS - Windows 2000/XP Processor - Intel Pentium 4 or equivalent 1.6 GHz Memory - 512MB RAM Hard Drive - 3.5GB DVD-ROM - 8 SPEED (PC CD-ROM version also available in USA) Video Card - 64MB with 1.1 Pixel Shader* Sound Card - DirectX 9.0c compatible DirectX - Version 9.0c Input - Keyboard, mouse * Black&White 2 requires a 64MB video card with 1.1 Pixel Shader support. Supported video cards: NVIDIA GeForce4 Ti series, GeForce FX series, GeForce 6200 or greater; ATI Radeon 8500 or greater, ATI Radeon X300 or greater. DirectX 9.0c is included on this disc and may require the latest drivers for your video and sound card.
panther_512 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 Παίδες, μου το έστειλε ο θείος και του αφιέρωσα πολύ χρόνο, μιάς και το Black & White 1 μου είχε αρέσει απίστευτα, και αυτό λόγο φυσικά του creature που εκπαιδεύεις. Όσοι έχετε παίξει το πρώτο και σας άρεσε, ΜΗΝ ΠΑΙΞΕΤΕ ΤΟ 2! Επαναλαμβάνω μήν το παίξετε, μήν το αγοράσετε, πείτε το θείο να σας στείλει κάτι άλλο. Το παιχνίδι έχει μόνο πολύ ωραία γραφικά. Από κεί και πέρα το έχουν απογυμνώσει από όλα εκείνα που έκαναν το πρώτο παιχνίδι τόσο ωραίο. Στην αρχή νόμιζα ότι μάλλον είμαι υπερβολικός. Μετά είδα τα reviews του παιχνιδιού από διάφορα sites και όλοι λένε ακριβώς τα ίδια. Από πού να αρχίσω και πού να τελειώσω! Επαναλαμβάνω ότι το μόνο ωραίο είναι τα γραφικά του. Και πάμε στα μειονεκτήματα: 1) Ενώ στο πρώτο παιχνίδι ένιωθες ότι όντως είσαι θεός και έκανες ότι γούσταρες, εδώ είσαι σαν δούλος! Το παιχνίδι έχει δομηθεί με τέτοιο τρόπο που σε αναγκάζει να πηγαίνεις από task σε task, ανεξαρτήτως αν θέλεις ή αν δεν θέλεις. Και το διαολάκι και το αγγελάκι σε πρήζουν κυριολεκτικά να τελειώσεις το χαζο-goal όλη την ώρα. Ενώ εγώ θέλω να χτήσω τη πόλη μου όπως γουστάρω εγώ, ως Θεός που είμαι, το σύστημα του παιχνιδιού έχει αλλάξει ριζικά. Τώρα το χτίσιμο βελτιωμένων κτιρίων γίνεται με την αγορά τους! Καλά ακούσατε. Τα αγοράζεις τα κτίρια. Με τί? Με tribute. Πώς απόκτάς tribute? Με το να εκπληρώνεις κάτι ηλίθια, χωρίς ίχνος φαντασίας goals. Ειλικρινά καθ'όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού νιώθεις σαν να έχεις μία λίστα με πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις αν θέλεις να βγάλεις το παιχνίδι. Στο πρώτο παιχνίδι ένιωθα θεός. Σε αυτό νιώθω δούλος. 2) Το Creature!!!! Αχ αυτό το creature..... Για όσους δεν ξέρουν, το B&W 1 έγινε διάσημο επειδή στο παιχνίδι αποκτούσες από την αρχή κάποιο ζώο της επιλογής σου, το οποίο μετά του μάθαινες ότι ήθελες και σιγά σιγά έχτιζες τη προσωπικότητά του και γινόταν πιστός σου βοηθός, καλός ή κακός, έξυπνος ή χαζός, δυνατός ή παχουλός ή ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Το πιό ωραίο ήταν ότι η τεχνητή νοημοσύνη του creature ήταν τόσο όμορφα φτιαγμένη, που είχες την ψευδαίσθηση ότι ήταν ζωντανό. Του έδενες ένα κολάρο στο χέρι σου για να μάθει από εσένα, και μετά εσύ άρχισες να κάνεις μαγείες. Θα έβλεπες μετά το τέρας σου να προσπαθεί και αυτό να τις κάνει, θα το έβαζες να παρακολουθεί τους ψαράδες ή τους αγρότες και αυτό σιγά σιγά θα μάθαινε και θα βοηθούσε στο χωριό. Με επιβράβευση ή με τιμωρία, του μάθαινες τί είναι το σωστό και τί το λάθος (όπως να μή τρώει ανθρώπους, να μή κάνει τα κακάκια του στα σπίτια κ.α). Η εκπαίδευσή του ήταν μιά επίπονη, αλλά τέλεια εμπειρία. Τώρα στο 2ο παιχνίδι..... Το απλοποιήσαν τόσο πολύ, μα τόσο πολύ που εξαφάνισαν και τη παραμικρή ψευδαίσθηση ότι το τέρας σου έχει τη δική του προσωπικότητα. Νιώθεις σαν να ανοιγοκλείνεις διακόπτες όλη την ώρα. Θα φάει άνθρωπο? Θα το χαστουκίσεις τόσο πολύ μέχρι να μπεί ο διακόπτης στο OFF. Δεν πρόκειται ποτέ να ξαναφάει άνθρωπο. Θέλεις να βοηθάει στα χωράφια? Χάιδεψέ τον μιά φορά μόνο για πολύ ώρα και θα μπεί ο διακόπτης των χωραφιών στο ON. Έτσι πάει η εκπαίδευσή του και εγώ νιώθω σαν να έχω robot και όχι creature. Και οι μαγείες του??? Τώρα δεν τις μαθαίνεις στο κουταβάκι σου. Τις ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ όπως αγοράζεις τα σπίτια. Ε αν είναι δυνατόν. Το μόνο καλό, και αυτό πάλι έτσι κι έτσι, είναι ότι σου λέει σε συνεφάκια τί σκέφτεται το τερας σου, ώστε να μπορέσεις να το χειριστείς ανάλογα. Πραγματικά όλη η μαγεία του creature από το πρώτο παιχνίδι έχει χαθεί. 3) Το σύστημα που έχει για να κρίνει αν αυτό που κάνεις είναι καλό ή κακό είναι για πέταμα. Είναι σχεδόν αδύνατο να καταφέρεις για πολύ ώρα να μείνεις καλός. Παράδειγμα: Αν οι στρατιώτες σου πολεμάνε, αυτό είναι κακό και ας τους έχεις βάλει για άμυνα στην πόλη σου και εκείνη τη στιγμή την υπερασπίζονται από εισβολή. Πολεμάνε? Άρα είναι κακό. 4) Το RTS σύστημα είναι για τα μπάζα. Δεν παίζει ρόλο η στρατηγική. Μόνο οι αριθμοί των στρατιωτών. Κάτι σαν το παμπάλαιο Populus. Έχεις πιό πολλούς στρατιώτες? Κέρδισες. 5) Το αγγελάκι και το διαολάκι καταφέρνουν να βγάλουν το διάολο από μέσα σας σε χρόνο ρεκόρ. Δεν πρόκειται να σας αφήσουν ούτε λεπτό καθ'όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και θα σας πρήζουν συνέχεια ώστε να μπείτε στο ρυθμό που αυτά θέλουν. Ειλικρινά πολλές φορές ευχόμουν να τα είχα μπροστά μου να τα πνίξω! 6) Το αγγελάκι και το διαολάκι 7) Το αγγελάκι και το διαολάκι 8) Το αγγελάκι και το διαολάκι Όσοι δεν έχετε παίξει το πρώτο παιχνίδι, αυτό ίσως να σας αρέσει αν και θα σας πρότινα να παίξετε το πρώτο. Όσοι έχετε παίξει το πρώτο, το B&W2 σίγουρα θα σας απογοητεύσει. Και αυτό για το λόγο ότι οι δημιουργοί του, σε μιά προσπάθεια να το κάνουν πιό απλό, το απογύμνωσαν κυριολεκτικά από όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που έκαναν το πρώτο τόσο ωραίο παιχνίδι...
memento out of matrix Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 hey dudes loipon to game to exo kai vriskome eidi sto 6to nisi. tromera grafika safos anotero tou bw1 den xaneis xrono pleon na mathenis to creature ta spell klp tou afieronis kai pali omos arketo xrono... exei fantastiko gameplay (fantazme se aytous pou den sernete to pc) den PAIZEI LAN den iparxei palon isos na vgaloun argotera se kanena patch.. kai mia pou eipa patch mi xekinisete na to paizete an den valete to patch pou vgike tsampa xrono tha xasate giati ta save den paizoun me ta to patch prepei na xekinisete apo tin arxi ayto itan to ena to deytero einai oti paizei kalitera me to patch. tora gia aytous poy theloun na to agoraswoun ee ok ti na po kathenas opos "pisteyi" kalitera kai klino legotas oti theli pc me (logokrisia) ego to paizo se ena dell 1.8 P4 me 640 sdram mnimes kai mitriki (na tin kanei o theos) ths dell me karta grafiko nvidia 6600 kataskeuasti den thiamame pantos den einai apo tis kaliteres.. kai ok to game anatapokrinete.. ee.. arketa kala se 800x600 kai grafika sto medium. edo tha ithela na ekfraso mia apopsi se olous valte to mouse se psilo high level giati tha kourastite poli mexri na to kounisete kathe xaraktira pou ftiaxnete theli kai kainouria settings. an kapoioi apo esas eiste aristeroxires. mesa sto game me to alt+h alazei to xeri (kalo....me volepse :> ) ee ayta den thimame tipote allo pou tha sas xrisimeye.. A. gia osous epithimoun tin tigri prepei na vroun ena patch kai na kanoun ligo ipomoni sto creature selection mexri na kounisi ton kolo tis na erthi AAAA... kai ekei pou tha gelasei kai to pardalo katsiki pragmatika paides einai me ton diaolako kai ton theouli.. olata lefta einai o diaolakos travaei ta vizia tou vgazei glwsses sexy katastasis.... derni se kapoia fasi kai ton theouli xexexexexe kai episis mporo na simfoniso se me ton filo panther_512 exei dikio se ayta pou leei.. xenerosa kai ego arketa me polla ala ok to game einai game
random Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 ερώτηση άσχετου.. επειδή δεν εχω παιξει το 1, και ενας θειος απο Αλάσκα οχι μονο μου το έστειλε, αλλα μου το εγκατέστησε και πατησε και το shortcut ν' αρχίσει επι των παρατηρήσεων panther_512.. αρχισα να παιζω και πηγαινα απο Τασκ σε Τασκ. "ανοιξε το χρυσο σκρολ!!","σωσε τους ναυαγους",παιξε μπιλιαρδο με τις πετρες στον καταρακτη","σωσε τους απο τη φωτια","τωρα φτιαξε καλυβα, μετα βιλα, μετα εκκλησια".. Ωραια, τα κανουμε αυτά... απο καλη θεληση, υπεθεσα οτι ειναι μια βοήθεια για τους αρχάριους για να ανακαλυψουν πράγματα. Μετα τι γίνεται? ολο το παιχνιδι ειναι να κανεις απλά τασκ σε γραμμική σειρά? και ξαφνικα εκει που λες να φτιαξω ενα μεγαλο στρατο να τους λιανίσω, σου λεει "Η εποχή των λουλουδιών τελείωσε. παρε ενα κατακλισμο να σου βρίσκεται, και παμε σε αλλο νησι να περασουμε την ωρα μας". ? τι Θεός ειναι αυτός? ντεμί ? το 2ο επισόδιο/νησί με Ελληνες εναντιον Αζτέκων (σα να λεμε, Hercules vs Xina vs Troans vs Nazis vs Alexander vs Palaistinians vs Napoleon) ποιός τρελλός το εφτιαξε? τι βλακεια ειναι αυτό.. ποση ωρα (κανα 15λεπτο), ποσα γραφικά, ποσα Μεγκαμπαιτς γραφικών, για να κανεις 3 κλικ στη φωτια και 3 κλικ στα δεμάτια σανό; για 5χρονα ειναι σχεδιασμένο?
panther_512 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 klino legotas oti theli pc me (logokrisia) ego to paizo se ena dell 1.8 P4 me 640 sdram mnimes kai mitriki (na tin kanei o theos) ths dell me karta grafiko nvidia 6600 kataskeuasti den thiamame pantos den einai apo tis kaliteres.. kai ok to game anatapokrinete.. ee.. arketa kala se 800x600 kai grafika sto medium. Περίεργο που έχεις τέτοια απόδοση. Στην 6800 που έχω, το παιχνίδι τρέχει τέλεια σε 1024Χ768 με high. Το πιό περίεργο είναι ότι στο άλλο laptop που έχω, με 5700 128ΜΒ, το παιχνίδι πάλι τρέχει τέλεια σε 800Χ600 με high. Ορισμένα εφφέ δεν μου επιτρέπει να τα κάνω enable, αλλά το παιχνίδι πραγματικά τρέχει τέλεια, με απόλυτα smooth κίνηση. Σε καμία φάση δεν έπεσαν τα frames κάτω από τα 25. Πιθανώς έχεις ενεργοποιήσει εφφέ που ναί μεν υποστηρίζονται από τη κάρτα σου, από την άλλη όμως την στρεσσάρουν πάρα πολύ. Δοκίμασε να απενεργοποιήσεις μερικά να δείς τί φταίει. Συνεπώς, για όσους έχετε 5700, να μην ανησυχείτε. Το παιχνίδι θα σας παίζει μιά χαρά.
panther_512 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 random, δυστυχώς η φάση με το διαολάκι και το αγγελάκι συνεχίζει κάπως έτσι. Δεν σε αφήνουν να κάτσεις λίγο μόνος να κάνεις ότι γουστάρεις. Θα τα βρίσκεις συνέχεια μπροστά σου. Και ναί, το παιχνίδι είναι απίστευτα γραμμικό. Το πρώτο παιχνίδι ήταν πάρα πολύ open-ended. Έκανες σχεδόν ότι γούσταρες.Και τα αγγελάκια τα έβλεπες μόνο εκεί που πραγματικά χρειαζόταν. Επειδή έκαναν παράπονα οι παίκτες στους δημιουργούς για αυτό το πράγμα (open-ended gameplay), εκείνοι το πήγαν το B&W2 στο άλλο άκρο και το έκαναν τελείως γραμμικό. Αυτό σε άλλους θα αρέσει, σε άλλους όχι. Εμένα πάντως σίγουρα δεν μου άρεσε. P.S: Το B&W1 μπορεί να είναι πολύ πολύ πιό δύσκολο από το 2ο, ειδικά στην εκπαίδευση του τέρατος, αλλά ήταν πολύ πιό επιβραβευτικό. Και το B&W2 δεν είναι sequel ή κάτι τέτοιο. Είναι ανακατασκευή του πρώτου σύμφωνα και καλά με τις παρατηρήσεις των ατόμων που έπαιξαν το πρώτο, ώστε να βγάλουν το τέλειο Black & White. P.S. 2: random είδα το σύστημα που έχεις στην υπογραφή σου. Καλούτσικο είναι, αλλά σε βλέπω για αναβάθμιση σε κάνα 3-μηνο. Ίσως λίγη ram ακόμα και μιά καλύτερη κάρτα γραφικών. Διάβασα ότι η Nvidia Geforce GTiX-14800-Turbo-injection, Quad GPU 8GB είναι καλούτσικη :grin:
Moderators GhostRiderLSOV Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 Moderators Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 να μή κάνει τα κακάκια του στα σπίτια κ.α) 'Κακάκια'? :-P Κάτι κ**ράδες σαν φορτηγά βγάζει!
Isle Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2005 Εγω να το παρω η να μην το παρω?Αφηστε, δεν θα το παρω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.