Προς το περιεχόμενο

Η οδύσσεια ενός DSL χρήστη...

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπόν φίλοι μου, διαβάστε την οδύσσειά μου!

Το περασμένο Δεκέμβρη (5/12) αποφασίζω ν' αγοράσω το ADSL-IN-A-BOX μην αντέχοντας άλλο την χρονοχρέωση και τις χαμηλές ταχύτητες. Η σύνδεση ενεργοποιήθηκε 23/12 γιατί δεν υπήρχαν DSLAM ανοικτά στην περιοχή μου (είχανε λέει πρόβλημα αναβάθμισης με κάτι Siemens DSLAM). Ξεκινάω, όλα μια χαρά.

Τον Μάρτιο που έληξε η τρίμηνη, διακόπτω το ADSL-IN-A-BOX και κάνω 6μηνη συνδρομή με την Forthnet, όπου και αναγκάστηκα να ξαναπληρώσω την σύνδεση των 36€ στον ΟΤΕ γιατί δεν μπορούσε να "αναβαθμιστει" η γραμμή από ADSL-IN-A-BOX σε συνδρομή!!!

Τους τελευταίους 3-4 μήνες, όταν άνοιγα τον υπολογιστή, το Crypto modem που είχε το ADSL-IN-A-BOX έκανε από 1 λεπτό έως 1 ώρα (!!) να βρει την γραμμή και να την ανοίξει! Έφαγα τα λυσσακά μου "βρε καλέ μου βρε χρυσέ μου", τίποτα αυτό. Ξέρετε τι είναι να έχεις ADSL 384 και να περιμένεις 1 ώρα για να μπεις; Τον τελευταίο καιρό υπήρχε και μέρα που δεν έμπαινε και καθόλου.

Δηλώνω βλάβη στον ΟΤΕ και μου λένε μετά από 3-4 μέρες ότι έλεγξαν την γραμμή μου και είναι μια χαρά. Εγώ ήθελα να διαπιστώσω αν φταίει η γραμμή ή ο υπολογιστής (κάτι υποψιαζόμουν ότι πέζει με την USB 2.0 θύρα). Μέσα στην απελπισία μου, αποφασίζω να βάλω το Jetspeed 5200 που μου δώσαν τζαμπέ από τον ΟΤΕ τον περασμένο Απρίλιο μπας και δω άσπρη μέρα.

Παιδεύτηκα αρκετά να μπω στο νόημα (γιατί στο Jetspeed μπαίνει κατευθείαν στον ISP ενώ στο ADSL-IN-A-BOX έπρεπε στην ουσία να κάνω κάτι σαν Dial-up από τα Windows) και διαπίστω ότι όχι μόνο ανοίγει την γραμμή σε δευτερόλεπτα αλλά την κρατάει ανοικτή συνέχεια. Έτσι, όταν μπαίνω στα Windows, έχω κατευθείαν Internet λες και μπαίνω μέσω δικτύου (όπως στην δουλειά μου).

Τέλεια θα πείτε... Αμ δε! Εδώ αρχίζουν τα κουφά: 9 στις 10 φορές, το λαμπάκι με την ένδειξη USΒ αναβοσβήνει συνέχεια και όταν γίνεται αυτό οι σελίδες κόβονται στην μέση ή δεν φορτώνουν αν δεν κάνω reload! Καταλαβαίνετε τι σπαστικό που είναι! Εγώ αντιλαμβάνομαι ότι αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα με το άλλο modem της Crypto.

Ρωτάω τώρα: Έχει τύχει κάτι τέτοιο σε κανέναν σας; Πώς το αντιμετωπίσατε; Πώς μπορώ να ελέγξω αν φταίει η USB; Είναι προτιμότερο να αγοράσω μια απλή κάρτα δικτύου και να το συνδέσω από εκεί; Έχω κάνει κάτι λάθος με την παραμετροποίηση του Jetspeed;

Ας απαντήσει κάποιος ρε παιδιά γιατί τα νεύρα μου έχουν γίνει τσατάλια! Και αυτή η κατάσταση συνεχίζεται αρκετούς μήνες τώρα.

Ευχαριστώ προτακαταβολικά

Μπάμπης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φίλε μου δε ξέρω για το modem που λες...

είχα ακούσει πολλά και να για μην έχω τέτοια προβλήματα αγόρασα ένα FRITZ!BOX (μου στοίχησε κάπου 150) modem που παίζει και usb και καρτα δυκτίου...ποτέ δεν είχα probs...

γενικά απο όσα έχω ακούσει καλητερα σύνδεση με κάρτα δυκτίου παρά usb...

και ένα καλό modem κακό δε κάνει!

θα μου πεις τι σου λέω τώρα στο πόνο σου...αλλά σε βλέπω για αλλαγή modem...

δε νομίζω να έχει κάτι η usb!!!

φίλε μου δε ξέρω για το modem που λες...

είχα ακούσει πολλά και να για μην έχω τέτοια προβλήματα αγόρασα ένα FRITZ!BOX (μου στοίχησε κάπου 150) modem που παίζει και usb και καρτα δυκτίου...ποτέ δεν είχα probs...

γενικά απο όσα έχω ακούσει καλητερα σύνδεση με κάρτα δυκτίου παρά usb...

και ένα καλό modem κακό δε κάνει!

θα μου πεις τι σου λέω τώρα στο πόνο σου...αλλά σε βλέπω για αλλαγή modem...

δε νομίζω να έχει κάτι η usb!!!

Κοίτα, έτσι αναβόσβηνε και το λαμπάκι στο Crypto (ένα έχει δηλαδή) αλλά αυτό ήταν γιατί δεν μπορούε ν' ανοίξει την γραμμή και έτσι αναβοσβήνει και το Jetspeed. Θα κοιτάξω μήπως έχει η Intracom τίποτα...

Ευχαριστώ πάντως...

Παρε μια καρτα δικτιου αν το motherboard σου δεν εχει(γυρω στα 20ε εχει).

Τα ιδια προβλημτα ειχα και εγω με usb modem, ωσπου το αλλαξα και ειδα απρη μερα. Το καλο ειναι οτι και τα windows και το linux μπαινουν αμεσα στο intenet χωρις αλλη διαδικασια.

Απορώ που κάθεσαι και παιδεύεσαι ακόμα με το USB. Πάρε μια κάρτα δικτύου, οτι να'ναι, δεν χρειάζεται να είναι κάποια καλή. Βρες μια φτηνιάρικη με 15 ευρώ και θα κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου.

Οσο για το Crypto, πέτα το όπως είναι. Εχει πρόβλημα γενικώς με το συγχρονισμό της γραμμής. Εμένα έκανε γύρω στα 4-5 λεπτά να συγχρονίσει την γραμμή ενώ το 9105 που έχω τώρα κάνει 4-5 δευτερόλεπτα το πολύ.

Τώρα έχω άλλο πρόβλημα! (Γράφω από το Internet που έχω στη δουλειά)

Εχτές το βράδυ κατέβασα από την Intracom το patch που έχει για να αναβαθμίσεις το 520i για χρήστες της Forthnet και όταν έγινε η αναβάθμιση και μπουτάρισε ξανά, δεν βρίσκει την γραμμή!!! Δεν μπορεί να την ανοίξει με τίποτα!

Τρελάθηκα εχτές! Έμεινα με το Internet στο χέρι που λένε! Τι να κάνω ρε παιδιά; Πώς θα το επαναφέρω; Άσε που η επικοινωνία με το modem είναι από πάναργη ως αδύνατη!

Βοήθεια ρε παιδιά! Έχει η Intracom κάποιο help desk? Ποιόν να ρωτήσω;

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Ναι ειναι απολυτως λογικό αυτο...

Όταν έκανες αναβάθμιση έχασε τις ρυθμίσεις του!

Απλά δες ποια είναι η ΙΡ του μοντεμ (πχ 192.128.0.1) και γράψτο σε εναν explorer. Θα σε βάλει (αφου βαλεις κωδικό κλπ) στις ρυθμισεις του μοντεμ όπου και κάνεις τα conne σου..

Εαν τα έχεις ήδη κάνει αυτά και συνεχίζει να μην συγχρονίζει πάρει τηλεφωνο τον οτε και ζητα να μιλήσεις με τεχνικό! :)

Και τη forthnet να πάρεις ειναι αρκετα εξυπηρετική και θα σε βοηθήσει πιστεύω.

Ναι ειναι απολυτως λογικό αυτο...

Όταν έκανες αναβάθμιση έχασε τις ρυθμίσεις του!

Απλά δες ποια είναι η ΙΡ του μοντεμ (πχ 192.128.0.1) και γράψτο σε εναν explorer. Θα σε βάλει (αφου βαλεις κωδικό κλπ) στις ρυθμισεις του μοντεμ όπου και κάνεις τα conne σου..

Εαν τα έχεις ήδη κάνει αυτά και συνεχίζει να μην συγχρονίζει πάρει τηλεφωνο τον οτε και ζητα να μιλήσεις με τεχνικό! :)

Και τη forthnet να πάρεις ειναι αρκετα εξυπηρετική και θα σε βοηθήσει πιστεύω.

Το ξέρω ότι έχασε τις ρυθμίσεις (αν και δεν νομίζω γιατί όταν μπήκα για πρώτη φορά μετά την αναβάθμιση υπήρχαν εκεί όσα είχα κάνει πριν, ακόμα και η ppp που είχα φτιάξει!), απλά αναβόσβηνε συνέχεια το WAN λαμπάκι, που σημαίνει, σύμφωνα με το manual ότι δεν μπορεί να συγχρονίσει την γραμμή! Αυτό είναι το πρόβλημα!

ΥΣ: Πάντως την αγορά κάρτας δικτύου δεν την γλυτώνω...

απλά αναβόσβηνε συνέχεια το WAN λαμπάκι' date=' που σημαίνει, σύμφωνα με το manual ότι δεν μπορεί να συγχρονίσει την γραμμή! Αυτό είναι το πρόβλημα!

[/quote']

το wan λαμπακι σημαινει οτι δεν μπορεις να γινεις authenticated στην forthnet, κανε οτι σου ειπαν παραπανω για να βαλεις username και password, αν δεν ξερεις παρε τηλ την forthnet για να σε καθοδηγησουν.

Τελικά το μυστήριο λύθηκε... Κατάφερα κι έβαλα άλλο αρχείο firmware στο JetSpeed και μετά από αλλαγή καλωδίου στη γραμμή παίζει... Απλά περιμένω αύριο να πάρω την κάρτα δικτύου που έχω παραγγείλει ώστε να λυθεί και το πρόβλημα με την USB!

Πάντως πολλή ταλαιπωρία ρε παιδιά...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...