mangelis Δημοσ. 29 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2005 Φίλοι γειά σας! Εδώ και καιρό τα αρχεία που δημιουργεί το σημειωματάριο εμφανίζονται όχι με το γνωστό εικονίδιο, αλλά με το εικονίδιο εκείνο που το σύστημα έχει σε χρήση όταν δεν αναγνωρίζει ένα αρχείο. Δεν έχω πρόβλημα με τα αρχεία, ανοίγουν κανονικά. Γι αυτό άλλωστε το άφησα να συμβαίνει χωρίς ιδιαίτερο προβληματισμό. Όμως αναρωτιέμαι πόσο δύσκολο θα ήταν να δουλέψουμε με τα αρχεία μας αν αυτό ήταν κάτι που συνέβαινε και με άλλες εφαρμογές! Το πρόβλημα είναι δηλαδή λειτουργικό, όχι όμως γι αυτό χωρίς σημασία. Η εφαρμογή (notepad) έχει κανονικά το εικονίδιό της, τη συντομευσή της. Το ίδιο συμβαίνει με την ίδια την εφαρμογή, όταν καλώ "εύρεση προορισμού''. Τα αρχεία παραπέμπουν επίσης σωστά, άλλωστε όπως προείπα ανοίγουν κανονικά. Στο μενού "Ιδιότητες" το εικονίδιό τους είναι βέβαια ''εκείνο'', το άλλο (της άγνωστης εφαρμογής), όμως αναφέρεται ρητά πως ανοίγουν με το σημειωματάριο. Κάτι που ίσως έχει τη σημασία του: αρχεία άλλα, αρχεία κειμένου, αρχεία Η, αεχεία CSS, αρχεία SQL και άλλα που ίσως δεν ανακάλυψα και που ανοίγουν επίσης με το σημειωματάριο, έχουν κανονικά το εικονίδιό τους!!! Η ''βλάβή'' είναι δηλαδή επιλεκτική και αφορά αυστηρά τα .TXT. Κανείς καμιά ιδέα!!! Ευχαριστώ έτσι κι αλλιώς...
Petza Δημοσ. 30 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2005 pigene ston explorer Tools ->Folder Options -> File Types kai sto pedio registered File types bres to TXT markare to kai pata to koumpi Advancent Sto parathiro pou tha anoiksei pata Change Icon bres to Notepad kai bale to eikonidio pou theleis logika prepei na epanelthei
migel Δημοσ. 30 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2005 καλησπέρα. Δοκίμασε με δεξί κλίκ πάνω στο αρχείο > ανοιγμα με > και απο την λίστα επέλεξε το Notepad , και μην ξεχάσεις να τικάρεις την επιλογή , άνοιγμα του αρχείου πάντα με αυτό το πρόγραμμα ή κάπως έτσι το λέει . Εάν θέλεις θα σου συνιστούσα να δοκιμάσεις 2 καλύτερα Notepad ( Free ). Notepad 2 με Eλληνικά , και με αρκετά παραπάνω απο το notepad των win. Και το Notepad++ και αυτό με Ελληνικά επίσης δέχεται plugins και βλέπει: Supported languages : C, C++ (screenshot), Java (screenshot), C#, XML(screenshot), HTML, PHP, Javascript (screenshot), RC resource file, makefile, ASCII art file (extension .nfo , screenshot1, screenshot2), doxygen, ini file, batch file, ASP (screenshot), VB/VBS source files (screenshot), SQL (screenshot), Objective-C (screenshot), CSS, Pascal, Perl, Python and Lua. ΥΣ. Καλώς ήρθες .
mangelis Δημοσ. 30 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2005 Petza και Migel σας ευχαριστώ. Migel ευχαριστώ επίσης και για τα δυο προγραμματάκια. Πρέπει να σας πω πως οι ρυθμίσεις που μου προτείνατε είχαν ήδη πραγματοποιηθεί και δεν είχαν λύσει το πρόβλημα. Εκείνο που είναι ενδιαφέρον είναι πως εγκαθιστώντας τα δυο (και τα δυο) προγράμματα που ο Migel μου πρότεινε και ζητώντας να ανοίγουν τα .TXT αρχεία με ένα από αυτά (κάθε φορά), τα εικονίδια των συγκεκριμένων αρχείων παράμειναν ως έχουν! Σατανικό; Θεωρώ πως το πρόβλημα δεν είναι ασήμαντο, αφού αφορά στο χάσιμο μιας σημαντικής πληροφορίας από το desktop. Και σημειώνω αυτό που ξαναέλεγα στην αρχκή μου ερώτηση. Τι θα συνέβαινε αν ''χάνονταν'' κι άλλα εικονίδια; Τι κάνουμε τώρα... Ευχαριστώ και πάλι.
mangelis Δημοσ. 31 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2005 Φίλοι γειά σας και πάλι. Λοιπόν, για το συγκεκριμένο πρόβλημα, βεβαίως... Όπως ο Petza λέει και στην απάντησή του, αλλά δεν την κατάλαβα ευθύς εξ αρχής... Τύποι αρχείων, αρχείο ΤΧΤ: ανοίγει βεβαίως με το NotePad,όμως από κάτω στο πεδίο για προχωρημένους, ανοίγει παράθυρο με επιλογές που αφορούν την συμπεριφορά του αρχείου (άνοιγμα, εκτύπωση,...) αλλά και το εικονίδιό του. Εκεί λοιπόν το πεδίο, που ουσιαστικά παραπέμπει στο φάκελο με τα εικονίδια των Win, ήταν κενό. Γι αυτό και το εικονίδιο της άγνωστης εφαρμογής. Τοποθέτησα λοιπόν το μονοπάτι, βρήκα το εικονίδιο και όλα μια χαρά! Σας ευχαριστώ που ασχοληθήκατε, ευχαριστώ και πάλι για τα προγράμματα και τις ευχές και τα λέμε...
Harroulis Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2005 Χαιρετε.Εχω και εγω ενα προβλημα.Για το οποιο φταιει το notepad ή ο εκτυπωτης μου.Οποτε εκτυπωνω μια σελιδα η τελευταια γραμμη δεν εκτυπωνεται.Αν μπορειτε δωστε μου μια λυση αλλα αν δεν μπορειτε πειτε μου απλως πως να ρυθμισω το notepad ωστε στο τελος καθε σελιδας να βαζει τον αριθμο της σελιδας (αυτο γινεται στο page setup αλλα δεν θυμαμαι την εντολη).Ευχαριστω για τον χρονο σας.
yannis27gr Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2005 Αρχείο-Διαμόρφωση σελίδας: Δες μήπως έχεις βάλει πολύ υψηλό το κάτω περιθώριο και γι αυτό σου τρώει την τελευταία γραμμή!
Harroulis Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2005 Στο 20 ειναι.Δοκιμασα με 10 και παλι το ιδιο.Μηπως μπορεις να μου πεις τι γραφει το δικο σου notepad στο footer.Κατω απο την επικεφαλιδα (Header). Α και μου τρωει τις 3 τελευταιες γραμμες εκανα λαθος πριν.
MariaTs. Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2005 Παιδιά μου επειδή και εγώ είχα κάποτε παρόμοιο πρόβλημα με το NotePad τελικά ότι κι αν έκανα ότι κι αν δοκίμασα, το πρόβλημα λύθηκε όταν χρειάστηκε να κάνω φορμάτ, για άλλο λόγο όμως! Ακόμη κι η επαναφορά, ακόμη κι η επιδιόρθωση δεν βοήθησαν. Αν όμως κάνετε την δουλειά σας με άλλα τύπου notepad, μην κάνετε φορμάτ γι'αυτό και μόνο. Θα είναι ανοησία. Εγώ δεν είχα κάνει αναζήτηση για να δημιουργώ 'εγγραφα' με άλλα προγραμματάκια και αναγκαζόμουν να χρησιμοποιώ το office του οποίου τα έγγραφα πιάνουν χώρο και ειδικά όταν έχεις μικρό σκληρό! Μέχρι που ένας ιός ήρθε και κατσικώθηκε στο σύστημα, οπότε... Χαλάλι το φορμάτ, είδα και το 'σημειωματάριο'!!!
yannis27gr Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2005 Sto 25 einai Harouli. Opos leei ki h Maria, doulepse me allo programma, opos to Notepad 2, an deis oti de ftiaxnei!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.