Προς το περιεχόμενο

SOS!Σοβαροτατο προβλημα με εγκατασταση Graphic Chipshet!SOS

lazaross

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ολα ok με τους drivers που ειχα κατεβασει. αλλα και παλι δεν καταλαβαινω τι στο διαολο εγινε με το cd. μηπως ειναι χαλασμενο;;;

paredwse ειχες δικιο για τους chipshets της μητρικης. αλλο το ενα, αλλο το αλλο..

παντως δεν κλαιω το format. ειχα προβλημα απο τοτε που εκανα το ηλιθιο repair windows! απο τοτε που το εκανα ( επειδη μου ελειπαν τα msconfig,system information κτλ.. ) εκανε γυρω στα 2 λεπτα για να μπει στα windows.. για αυτο και εκανα format. ελπιζω να ειναι το τελευταιο ( για αυτη την εβδομαδα :P ) θα προσεχω απο εδω και περα τι θα βαζω. και κυριως κομμενο το SP2 και ολα τα Updates.. εφοσον εχω Zone Alarm Security, ολα τα εχω. ( ενα φιλοσοφος το ειχε πει αυτο.. )

Δημοσ.

Λαζαρε δεν θα σκοτωνονταν ολοι να κανουν updates κλπ αν δεν ηταν χρησιμο και (μη σου πω) υποχρεωτικο !

Για να τα βγαζει η ΜΣ κατι θα ξερει ..

• Super Moderators
Δημοσ.
ολα ok με τους drivers που ειχα κατεβασει. αλλα και παλι δεν καταλαβαινω τι στο διαολο εγινε με το cd. μηπως ειναι χαλασμενο;;;

Ποτέ δεν έχω βάλει drivers που περιέχονται στο CD της κάρτας γραφικών. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα υπάρχουν νεότεροι στο site του κατασκευαστή (ATI, nVidia, Matrox παλιότερα).

παντως δεν κλαιω το format. ειχα προβλημα απο τοτε που εκανα το ηλιθιο repair windows! απο τοτε που το εκανα ( επειδη μου ελειπαν τα msconfig,system information κτλ.. ) εκανε γυρω στα 2 λεπτα για να μπει στα windows.. για αυτο και εκανα format.

Είμαι της άποψης ότι σε μηχανάκια Windows, ένα format το χρόνο (για να μην πω το εξάμηνο) 'στρώνει' πολλά πράγματα.

Βέβαια εσύ το παράκανες, πρέπει να'χεις κάνει 3-4 format τον τελευταίο μήνα, αλλά δεν βαριέσαι... :)

ελπιζω να ειναι το τελευταιο ( για αυτη την εβδομαδα :P ) θα προσεχω απο εδω και περα τι θα βαζω. και κυριως κομμενο το SP2 και ολα τα Updates.. εφοσον εχω Zone Alarm Security, ολα τα εχω. ( ενα φιλοσοφος το ειχε πει αυτο.. )

Μέγα λάθος να μην βάλεις SP2 και Updates. Το Zone Alarm δεν είναι πανάκεια.

Επίσης καλό είναι, τώρα που όλα σου δουλεύουν ρολόι και πριν βάλεις οτιδήποτε άλλο (Office, παιχνίδια, περίεργες εφαρμογές) να πάρεις ένα image με κάποιο πρόγραμμα όπως το Norton Ghost ή το Acronis True Image για να'σαι σίγουρος. Μετά βάζεις ό,τι θες στο σύστημά σου και αν συμβεί κάποια στραβή (με τα Windows ποτέ δεν είσαι σίγουρος) το επαναφέρεις χωρίς να πολυσκοτίζεσαι. Απλή φιλική συμβουλή.

;)

Δημοσ.
Μέγα λάθος να μην βάλεις SP2 και Updates.
και ομως πιστευω οτι αυτα μου διελυσαν τον υπολογιστη. το SP2 το πρωτοεβαλα τον απριλιο-μαϊο δεν θυμαμαι και απ ο τοτε ειμαι συνεχεια σε format. τα windows xp πριν το sp2 τα ειχα περιπου στο χρονο και δεν ειχα κανει κανενα format.

αυτα με τα images και back up δεν εχω ιδεα, αλλα και να ειχα δεν μπορω να το κανω, γιατι δεν εχω μεγαλο σε χωρητικοτητα δισκο. εκτος και αν γινεται να τα γραφω σε DVD.

Ποτέ δεν έχω βάλει drivers που περιέχονται στο CD της κάρτας γραφικών. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα υπάρχουν νεότεροι στο site του κατασκευαστή (ATI, nVidia, Matrox παλιότερα).
το ξερω αυτο. απλα ξαναεβαλα τους παλιους ( ή τουλαχιστον προσπαθησα να τους βαλω ) για να λυσω το προβλημα με το VPU RECOVER. μην ξεχνιομαστε. εχω ακομα προβληματα με το UT 2004! σε αυτο το παιχνιδι επρεπε να μου συμβει δλδ;

παντως κατι τρεχει με το cd. απο το αλλο cd οι drivers ειχαν μπει μια χαρα.. τεσπα.

Λαζαρε δεν θα σκοτωνονταν ολοι να κανουν updates κλπ αν δεν ηταν χρησιμο και (μη σου πω) υποχρεωτικο !

μια ζωη ημουν χωρις updates και δεν κολλησα τιποτα. και να κολλησω κανω system restore η στην χειροτερη format. ( τωρα που συνηθισα.. ) αλλα δεν μου φαινονται και πολυ χρησιμα! αντιθετως το SP2 δημιουργει πολλα προβληματα. μπορει να μην γινετα σε εσενα επειδη δεν εχεις πολλα προγραμματα, αλλα εχω την προηγουμενη φορα ειχα γυρω στα 50 προγραμματα. σιγουρα ορισμενα απο αυτα δεν θα λειτουργουσαν 100% με το sp2, οποτε θα δημιουργουταν κατι σαν conflict να το πω, δεν ξερω. για αυτο και ο υπολογιστης ειχε γινει μπαχαλο! χωρις να πειραξω κατι εγω ειχαν χαθει βασικα αρχεια των windows.. φαινεται τα προγραμματα για καθαρισμο αχρηστων αρχειων πετουσαν οτι ηθελαν, χωρις να φταινε τα ιδια, αλλα το SP2. δεν πιστευω το tune up utilities να κανει οτι θελει;
  • Super Moderators
Δημοσ.
και ομως πιστευω οτι αυτα μου διελυσαν τον υπολογιστη. το SP2 το πρωτοεβαλα τον απριλιο-μαϊο δεν θυμαμαι και απ ο τοτε ειμαι συνεχεια σε format. τα windows xp πριν το sp2 τα ειχα περιπου στο χρονο και δεν ειχα κανει κανενα format.

Αυτό δεν σημαίνει τίποτα όμως. Το ότι έβαλες το SP2 και μετά έβαλες κι άλλα πράγματα χωρίς να προσέχεις ιδιαίτερα, δεν σημαίνει ότι το SP2 σου διέλυσε το σύστημα.

Είναι σαν να λες "πίνω νερό και μετά βγαίνω έξω και με πατάει ένα αυτοκίνητο - άρα όταν πίνω νερό θα με πατάει αυτοκίνητο". Είναι λογική αυτή;

αυτα με τα images και back up δεν εχω ιδεα, αλλα και να ειχα δεν μπορω να το κανω, γιατι δεν εχω μεγαλο σε χωρητικοτητα δισκο. εκτος και αν γινεται να τα γραφω σε DVD.

Ψάξτο εδώ στο forum (ένα search με το λήμμα Ghost θα σου βγάλει πολλά χρήσιμα αποτελέσματα) γιατί είναι πολυ χρήσιμα, ιδίως σε κάποιον που'χει περάσει αυτά που περνάς εσύ.

Απ'ότι ξέρω, από μία έκδοση και μετά, το Norton Ghost γράφει τα backups σε DVD.

[...'] αντιθετως το SP2 δημιουργει πολλα προβληματα. μπορει να μην γινετα σε εσενα επειδη δεν εχεις πολλα προγραμματα, αλλα εχω την προηγουμενη φορα ειχα γυρω στα 50 προγραμματα. σιγουρα ορισμενα απο αυτα δεν θα λειτουργουσαν 100% με το sp2, οποτε θα δημιουργουταν κατι σαν conflict να το πω, δεν ξερω. για αυτο και ο υπολογιστης ειχε γινει μπαχαλο! χωρις να πειραξω κατι εγω ειχαν χαθει βασικα αρχεια των windows.. φαινεται τα προγραμματα για καθαρισμο αχρηστων αρχειων πετουσαν οτι ηθελαν, χωρις να φταινε τα ιδια, αλλα το SP2. δεν πιστευω το tune up utilities να κανει οτι θελει;

Σκέψου λιγάκι γιατί το SP2 σου δημιουργεί εσένα τόσα προβλήματα ενώ σε τόοοοοσους άλλους χρήστες δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα.

Πληροφοριακά, έχω αρκετά προγράμματα πάνω στο σύστημα (και αυτή τη στιγμή που γράφω, ο υπολογιστής μου είναι ανοιχτός και δουλεύει εδώ και 12 ημέρες χωρίς να κλείσει καθόλου) και τέτοια πράγματα που αντιμετωπίζεις εσύ δεν τα έχω αντιμετωπίσει ποτέ μου.

Δημοσ.

Same here, to SP2 δουλεύει τέλεια, το σύστημα μου το έχω 1 χρόνο χωρίς φορμάτ και στον φάκελο Program Files εχω 182 υποφακέλους, αν βέβαια θες μπορώ να παραθέσω και μία λίστα με τους υποφακέλους, αλλα δεν βλέπω τον λόγο. Όλα τα προγράμματα λειτουργούν τέλεια.

Επισης σε κανένα PC δεν έχω αντιμετωπίση πρόβλημα που να οφείλετε στο SP2

Δημοσ.

θα κανω μια δοκιμη χωρις sp2 για λιγο καιρο και θα σας πω αποτελεσματα.

δειτε και αυτα για το SP2.

>http://www.edbott.com/weblog/archives/000219.html

>http://reviews.cnet.com/5208-3513-0-10.html?forumID=104&threadID=33389&messageID=504917&start=-1

Δημοσ.

ο οποιοσδηποτε συμπεριλαμβανει εμενα και εσενα επισης. οι μισοι εχουν προβληματα με το SP2 οι αλλοι μισοι δεν εχουν προβληματα. πολλα παιζουν τωρα. μπορει να φταιει ο συνδιασμος προγραμματων ή το ολο hardware. δεν ξερω τι να σκεφτω. και ολα αυτα τα updates. εγω ειχα εγκαταστησει γυρω στα 22 updates. τα μισα σιγουρα δεν ηταν απαραιτητα. παντως εδω και μιαμιση μερα ειμαι μια χαρα χωρις sp2 και κανενα Update.

( εφυγα για το adware! :P )

Δημοσ.
ο οποιοσδηποτε συμπεριλαμβανει εμενα και εσενα επισης. οι μισοι εχουν προβληματα με το SP2 οι αλλοι μισοι δεν εχουν προβληματα. πολλα παιζουν τωρα. μπορει να φταιει ο συνδιασμος προγραμματων ή το ολο hardware. δεν ξερω τι να σκεφτω. και ολα αυτα τα updates. εγω ειχα εγκαταστησει γυρω στα 22 updates. τα μισα σιγουρα δεν ηταν απαραιτητα. παντως εδω και μιαμιση μερα ειμαι μια χαρα χωρις sp2 και κανενα Update.

( εφυγα για το adware! :P )

Αν τα παρεις τα πραματα με τη σειρα και κανεις απτην αρχη φορματ κ 5-6 πραματακια θα σαι μια χαρα με το SP2 ......

1) καταρχας επειδη εχει τεραστια σημασια αλλο ειναι να βαζεις το SP2 μετα το φορματ και αλλο να υπαρχει ηδη στο CD tou format (slipstream) . (οχι οτι αυτοι που το βαζουν μετα εχουν σονι κ καλα προβληματα.)

2)Αμεσως μετα το φορματ ουτε καν drivers δεν βαζεις πριν κανεις μερικα registry tweaks........ εδω στο insomnia καποτε ειχα δει ενα ποστ με τα χρησιμοτερα και ακρως απαραιτητα ....

>
Windows Registry Editor Version 5.00 

;---------->SP2 only tweaks<---------- 
;Disable Anti-virus Notifications (SP2 only) 
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Security Center] 
"AntiVirusDisableNotify"=dword:00000001 

;Disable Firewall Notifications (SP2 only) 
"FirewallDisableNotify"=dword:00000001 

;Disable Automatic Updates Notifications (SP2 only) 
"UpdatesDisableNotify"=dword:00000001 

;---------->Start-Up/Shutdown Tweaks<---------- 
;This allows boot files to be placed optimally on the hard-drive for faster boots. 
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Dfrg\BootOptimizeFunction] 
"Enable"="Y" 

;Speed up shutdown 
[HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop] 
"HungAppTimeout"="5000" 
"WaitToKillAppTimeout"="4000" 
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control] 
"WaitToKillServiceTimeout"="2000" 

;Prefetcher tweak(faster booting) 
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management\PrefetchParameters] 
"EnablePrefetcher"=dword:00000003 
;---------------------------------------------- 

;---------->Internet Explore Tweaks<---------- 
;disable IE's script debugger 
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main] 
"Disable Script Debugger"="yes" 

;IE Cache set to 200MB 
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\5.0\Cache\Content] 
"CacheLimit"=dword:00032000 
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Cache\Content] 
"CacheLimit"=dword:00032000 

;Don't show online content in Media bar 
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Media] 
"SuppressOnlineContent"="yes" 

;Max your Internet Explorer's simultaneous downloads to 10 (default was 2) 
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings] 
"MaxConnectionsPer1_0Server"=dword:0000000a 
"MaxConnectionsPerServer"=dword:0000000a 

;---------->User Interface Tweaks<---------- 
;Disables Windows Tour Bubble Popup 
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Applets\Tour] 
"RunCount"=dword:00000000 
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Applets\Tour] 
"RunCount"=dword:00000000 

;NoRecentDocsmenu removes the recent documents from the start menu. 
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer] 
"NoRecentDocsMenu"=dword:00000001 

;---------->System Tweaks<---------- 
;Speed up NTFS 
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\FileSystem] 
"Win31FileSystem"=dword:00000000 
"Win95TruncatedExtensions"=dword:00000001 
"NtfsDisableLastAccessUpdate"=dword:00000001 

;Increase the USB Polling Interval 
[HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Class\Usb\0000] 
"IdleEnable"=dword:00000001 

;num lock on 
[HKEY_USERS\.DEFAULT\Control Panel\Keyboard] 
"InitialKeyboardIndicators"="2" 

;Opens nfo files with Notepad 
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts\.nfo] 
"Application"="NOTEPAD.EXE" 
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts\.nfo\OpenWithList] 
"a"="Explorer.exe" 
"MRUList"="ba" 
"b"="NOTEPAD.EXE" 
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts\.nfo\OpenWithProgids] 
"MSInfo.Document"=hex(0): 

;Disable the Desktop Cleanup Wizard 
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Desktop\CleanupWiz] 
"NoRun"=dword:00000001 

;Autocomplete on 
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\Internet Explorer\Control Panel] 
"FormSuggest Passwords"=dword:00000000 
"FormSuggest"=dword:00000000 

;Disable Thumbnail Cache 
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced] 
"DisableThumbnailCache"=dword:00000001 

;Enable USB after S3 standby mode 
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\usb] 
"USBBIOSHACKS"=dword:00000000 
"USBBIOSx"=dword:00000000 

;Set Internet Explorer Window Title and Start page 
"Start Page"="www.google.com" 
"Window Title"="PSYCHO" 

;Automatically Kill Programs At Shutdown 
AutoEndTasks = 1 

;Unload Unused DLLs 
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer] 
"AlwaysUnloadDll"=dword:00000001 

;Speed up Network Browsing by removing Network Scheduled Tasks 
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\RemoteComputer\NameSpace\{D6277990-4C6A-11CF-8D87-00AA0060F5BF}] 

;Prevents Internet Explorer windows from being reused 
"AllowWindowReuse"=dword:00000000 

;Change MenuShowDelay (Start Menu load speed) 
"MenuShowDelay"="150" 

;Disable Automatic Restart in the event of a BSOD 
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\CrashControl] 
"AutoReboot"=dword:00000000 

;Disables Error Reporting, but notifies when errors occur 
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\PCHealth\ErrorReporting] 
"DoReport"=dword:00000000 

;Do not use Simple File Sharing 
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Lsa] 
"forceguest"=dword:00000000 

;Speed up Network Browsing by removing Network Scheduled Tasks 
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\RemoteComputer\NameSpace\{D6277990-4C6A-11CF-8D87-00AA0060F5BF}] 

;Disable Windows Time Service 
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\W32Time] 
"Start"=dword:00000004 

;This adds the "Open Command Window Here" on the right click menu for folders 
[HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\shell\cmd] 
@="Open Command Window Here" 
[HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\shell\cmd\command] 
@="cmd.exe /k \"cd %L\"" 
[HKEY_CLASSES_ROOT\Drive\shell\cmd] 
@="Open Command Window Here" 
[HKEY_CLASSES_ROOT\Drive\shell\cmd\command] 
@="cmd.exe /k \"cd %L\"" 

;Allow renaming of Recycle Bin 
[HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E}\ShellFolder] 
"Attributes"=hex:50,01,00,20 
"CallForAttributes"=dword:00000000 

;Remove WMP Right Click Options (Queue-it-up, etc.) 
[-HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{CE3FB1D1-02AE-4a5f-A6E9-D9F1B4073E6C}] 
[-HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{F1B9284F-E9DC-4e68-9D7E-42362A59F0FD}] 
[-HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{8DD448E6-C188-4aed-AF92-44956194EB1F}] 

;Removes Sign up with Passport Wizard when trying to sign in MSN Messenger 
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Passport] 
"RegistrationCompleted"=dword:00000001 

;recycle bin uses 3% of available space (not 10%) 
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\BitBucket] 
"Percent"=dword:00000003 

3)μετα βαζεις drivers κλπ και κανεις update ta windows

4)XP-ANTISPY -PROFILES -SUGGESTED ..... Ακρως απαραιτητο.

5)Adaware kai Adwatch up and running an boreis.

6)Antivirus - Firewall

Εδω και 2 χρονια περιπου κανω φορματ ανα 6 μηνες ισως και παραπανω.....kai βαζω- βγαζω ......μπενω -βγαινω (progs-sites). To ιδιο κανω και σε ολη την παρεα μου και ολα δουλευουν ρολοι.

Και επειδη ειμαι σιγουρος οτι σyντομα θα κανεις παλι φορματ KEEP THIS POST...

Good luck

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...