Blackie Δημοσ. 29 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2005 Καλημέρα παιδιά! Πρόσφατα άρχισε ένα περίεργο πρόβλημα στον υπολογιστή. Όταν κάνω επανεκκίνηση και φτάνει λίγο πρίν ξαναρχίσει ο υπολογιστής κολλάει και πρέπει να πατήσω το reset για να γίνει η επανεκκίνηση. Αξιοσημείωτο είναι πως έτυχε να κάνω flash το BIOS (μέσα από Windows εφόσον υποστηρίζεται από τη ΜοΒο μου, δε ξέρω αν φταίει αυτό). Υποπτεύεται κανείς κάτι; Επίσης δεν έχω κάνει defrag από τη στιγμή αγοράς (αν μπορεί να είναι ένας λόγος). Τρέχω σε Windows XP SP 1.
billpeppas Δημοσ. 29 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2005 Λίγο πιο λεπτομερής περιγραφή man. Λες "φτάνει λίγο πριν ξαναρχίσει ο υπολογιστής κολλάει". Τι ακριβώς εννοείς κολλάει ( Blue Screen ? ) πριν ξαναρχίσει, τι εννοείς? ( παγώνει κατά το φόρτωμα των Windows ? ή εννοείς ότι κολλάει στο POST ? ( POST = απλά οι πρώτες 2-3 "οθόνες" που βγαίνουν...δείχνει CPU/RAM , κλπ...και έπειτα τα tables με τα IRQ, κλπ...
toubos Δημοσ. 29 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2005 Η πρώτη κίνησή σου, κατά τη γνώμη μου, είναι να μπεις σε safe mode πατώντας F8 κατά την επανεκκίνηση του pc. Αν σου κολλήσει πάλι τότε αν δεν έχεις backup θα πρέπει να κάνεις format. PS: Επίσης δεν έχω κάνει defrag από τη στιγμή αγοράς (αν μπορεί να είναι ένας λόγος) Δεν έχει καμία σχέση.
Blackie Δημοσ. 29 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2005 Δικό μου λάθος παιδιά! Απ' τη στιγμή που θα κάνω reboot φτάνει στο τέλος, ακούγεται το κλασσικό "μπιπ":P και μετά από εκεί κολλάει σε μάυρη οθόνη, πριν δείξει CPU, GPU κλπ., δηλαδή πριν το σκέλος της έναρξης του υπολογιστή. Αυτό διορθώνεται από reset, μόνο έτσι ξεκινάει.
billpeppas Δημοσ. 29 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2005 Χμ, την φορά που θα...ανοίξει, τρέξε από CD το memtest86+ για 10 loops ( πιθανόν να έχεις πρόβλημα με την μνήμη RAM σου )
Blackie Δημοσ. 30 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2005 Ναι, αλλά δεν είναι λίγο ξεκάρφωτο να είναι πρόβλημα RAM; Βασικά υποπτεύομαι πιθανό πρόβλημα στο flash του BIOS! Μήπως να το ξαναπεράσω και αυτή τη φορά μέσω δισκέττας και όχι Windows; Αυτό που είπες που το βρίσκουμε;
sboo Δημοσ. 30 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2005 καθόλου ξεκάρφωτο δεν είναι... κατα πάσα πιθανότητα είναι αυτό...
Blackie Δημοσ. 30 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2005 Υποθέτω πως θα την πείραξα καταλάθος όταν είχα κάνει κάτι πειράγματα στο Hardware! Βρήκα την ιστοσελίδα του memtest και μου έδωσε τις εξής επιλογές προγράμματος: Here is some pre-compiled distributions of memtest86+. Memtest86+ comes in three different way, first is a pre-build bootable ISO, second is a bootable binary and third an installable package for creating a bootable floppy. Third version are compressed in .zip and .tar.gz. Ποιά απ' όλα να χρησιμοποιήσω; Η ιστοσελίδα είναι αυτή.
billpeppas Δημοσ. 30 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2005 Yours: http://www.memtest.org/download/1.60/memtest86+-1.60.iso.zip burn with nero on CD/DVD.
Blackie Δημοσ. 30 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2005 Να είσαι καλά μεγάλε! 42 kb και CD; Μου πονάει η καρδιά... Με δισκέττα δεν κάνει;
ANEMOS-V Δημοσ. 30 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2005 kala ..an eixe provlima i ram giati den ekane kai prin kolimata??? nomizo oti kati egine me to flasharisma tou bios an exei backup to palio valto kai katevase kapio allo bios (mipos den itan gia tin mitriki sou ayto)
Blackie Δημοσ. 30 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2005 Όχι, ήταν για τη μητρική μου, απλά έβαλα κατευθείαν το τελευταίο Fix χωρίς να περάσω τα προηγούμενα. Μήπως υπήρξε πρόβλημα επειδή το Flashαρα μέσω Windows; Να δοκιμάσω να το ξαναπεράσω από δισκέττα;
ANEMOS-V Δημοσ. 30 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2005 kalitera gia mena ap ti disketa..omos, na ksereis meta apo allagi bios yparxei periptosi to systima (ta win) na dei ti Mboard sou san kapia kanouria opote isos theleis epanagkatastasi ta WIN. kai giayto na kanei ta kolimata.. to exo pathei paliotera giayto to leo.
Blackie Δημοσ. 30 Αυγούστου 2005 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2005 Και δεν είναι μόνο αυτό το κόλλημα... Ορισμένες φορές όταν μπαίνω internet (pstn) μου κολλάει και δείχνει πως η θύρα χρησιμοποιείται, το οποίο στρώνει μόνο με reboot και πέρα απ'αυτό προσπάθησα να κάνω uninstall του Win tasks συγκεκριμένα και έτρωγε κόλλημα (αν ξέρεις τι μπορεί να φταίει εδώ πάνε στην ενότητα Software, το θέμα είναι εδώ.
Tzourmi Δημοσ. 30 Αυγούστου 2005 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2005 Και δεν είναι μόνο αυτό το κόλλημα... Ορισμένες φορές όταν μπαίνω internet (pstn) μου κολλάει και δείχνει πως η θύρα χρησιμοποιείται, το οποίο στρώνει μόνο με reboot και πέρα απ'αυτό προσπάθησα να κάνω uninstall του Win tasks συγκεκριμένα και έτρωγε κόλλημα (αν ξέρεις τι μπορεί να φταίει εδώ πάνε στην ενότητα Software, το θέμα είναι εδώ[/url']. σχετικά με το μόντεμ κατι που μπορώ να σκεφτώ είναι ενας dialer που μπαίνει στο νετ και σου χρησιμοποιεί το μοντεμ. Ελπίζω να μην είναι αυτό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.