Προς το περιεχόμενο

AGP 4x και νέες κάρτες

Panahs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επειδή είμαι άτυχος με τις Motherboards (αρχικά είχα mobo με AGP 8x αλλά πλέον κατέλληξα με 4x) θα ήθελα να ρωτήσω αν οι νέες κάρτες γραφικών όπως μια 6800 GT ή μία X800 στις εκδόσεις για AGP μπορούν να δουλέψουν χωρίς πρόβλημα σε AGP 4x.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε περνα μια βόλτα απο το stock του Πλαισίου στην Μεταμόρφωση.

Θα βρεις μητρικη με 8Χ σε καλη τιμή αν εχεις λιγο παλιοτερο socket (478,462)

Πριν ένα μήνα πήρα με 23Ε

Σιγουρα μητρικη με AGP4Χ που δεν λειτουργει με καρτα 8Χ ειναι η Asus P4s333 και η P4s533 (chipset SiS)

Σας ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις σας. Η η δικιά μου mobo από άποψη συμβατότητας μπορεί να παίξει κάρτα 8x. Έχω άλλωστε μια GForce4 8x πάνω και δεν έχει καμία διαφορά από τότε που είχα mobo 8x (πράγμα λογικό). Θα δεχτώ λοιπόν την απάντηση του Βασίλη ως θετική.

Ας περάσω σε μια άλλη ερώτηση. Με δεδομένο λοιπόν ότι οι περισσότερες κάρτες, ακόμα και αυτές τις νέας γενιάς όπως μια 6800 ή μια Χ800 μπορούν να παίξουν σε μια mobo 4x, κατά πόσο μπορούν να αποδώσουν σε σχέση με μια mobo 8x? Υπάρχει τελικά ουσιαστική διαφορά? Αν εν τέλει θελήσω να αγοράσω μια τέτοια κάρτα μπορώ να προχωρήσω άφοβα?

Σας ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις σας. Η η δικιά μου mobo από άποψη συμβατότητας μπορεί να παίξει κάρτα 8x. Έχω άλλωστε μια GForce4 8x πάνω και δεν έχει καμία διαφορά από τότε που είχα mobo 8x (πράγμα λογικό). Θα δεχτώ λοιπόν την απάντηση του Βασίλη ως θετική.

Kαι πολύ καλά κάνεις :)

Ας περάσω σε μια άλλη ερώτηση. Με δεδομένο λοιπόν ότι οι περισσότερες κάρτες, ακόμα και αυτές τις νέας γενιάς όπως μια 6800 ή μια Χ800 μπορούν να παίξουν σε μια mobo 4x, κατά πόσο μπορούν να αποδώσουν σε σχέση με μια mobo 8x? Υπάρχει τελικά ουσιαστική διαφορά? Αν εν τέλει θελήσω να αγοράσω μια τέτοια κάρτα μπορώ να προχωρήσω άφοβα?

Ναι. Οι πραγματικές διαφορές είναι κάτω του 1-2% στην καλύτερη των περιπτώσεων.

Για τις κάρτες που ρωτάς όμως δεν θα συνιστούσα επεξεργαστή κάτω από 3000 (AMD) ή ~3.0GHz (Ιntel), και φυσικά όσο ισχυρότερος ο επεξεργαστής τόσο το καλύτερο.

Σε ευχαριστώ πολύ Αίλουρε.

Έχω P4 στα 2' date='4 και 768 μνήμη.[/quote']

Λίγο χαμηλός είναι ο επεξεργαστής, αλλά αν παίζεις π.χ σε αναλύσεις όπως 1280*1024 με AA/AF, τότε δεν θα έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα. Θα σου συνιστούσα όμως να ανεβάσεις την μνήμη στο 1 GB.

Δηλαδή που θα έχω πρόβλημα??

Γιατί αν εννοείς αναλύσεις όπως 1600x1200 με κάνεις ευτυχισμένο :P .

Οι επιδόσεις σου σε αναλύσεις πάνω από 1280 με εξομάλυνση και ανισοτροπικό θα δουν μικρή διαφορά με δυνατότερο επεξεργαστή ;)

Thanx μάρτυρα, μόνο που αυτό που με απασχολεί δεν είναι το Doom3 αλλά παιχνίδια που θα έρθουν στο προσεχές μέλλον όπως το oblivion (για να μην πω μόνο αυτό και γίνω ρόμπα :D ). Θα περιμένω τουλάχιστον 4-5 μήνες ακόμα για να πέσουν οι τιμές, όμως αναρωτιέμαι γενικά κατά πόσο θα βαστάει ένα σύστημα σαν και αυτό απλώς για να το παίξει ικανοποιητικά και όχι με 123451452346 καρέ το δευτερόλεπτο...

Δεν χρειάζεται να περιμένεις γιά τα "παιχνίδια που θα έρθουν στο προσεχές μέλλον"

Βάλε το Demo του Battlefield 2 αν θέλεις να απογοητευτείς

Εκεί, ο ασθενής (!) επεξεργαστής σου δεν θα σου δώσει πάνω από 40fps στο single player, ενώ η λίγη (!!) σου μνήμη θα το μετατρέψει σε ένα υπέροχο slide-show αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις τα high textures.

Γιά το oblivion δεν ξέρω αλλά αν κρίνω από το HD trailer που είχε δώσει ένα περιοδικό τον προηγούμενο μήνα (OblivionTrailerDIVXHD.avi 720p) δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος. Πριν χρησιμοποιήσω το πρόγραμμα της nVidia που ενεργοποιεί το hardware decoding γιά mpeg4 η χρήση του επεξεργαστή ήταν γύρω στο 60-70% μόνο και μόνο γιά να παίξει το βίντεο. Θυμήθηκα τις παλιές μέρες όταν προσπαθούσαμε να παίξουμε το .mpg που είχε το cd εγκατάστασης των Win95 με Pentium133

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...