Προς το περιεχόμενο

Δίλημμα αγοράς μητρικής

vrethan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλοί μου φίλοι,

σκοπεύω να προχωρήσω σε αναβάθμιση του ενός Η/Υ μου και βρέθηκα σε δίλημμα όσον αφορά στην αγορά της μητρικής. Συγκεκριμένα, κατέληξα σε δύο φίρμες με το ίδιο chipset, ίδιες τεχνικές προδιαγραφές και κοστίζουν τα ίδια λεφτά και που είναι οι εξής παρακάτω:

1. ASUS A8N SLI και,

2. ABIT A8N SLI.

Όσον αφορά την πρώτη περίπτωση, τη γνωρίζω πολύ καλά αφού το άλλο σύστημά μου έχει την προαναφερόμενη μητρική και "φοράει" τον FX-55 και κατ' επέκταση δεν έχω κανένα παράπονο. Επίσης, όσα χρόνια ασχολούμαι με υπολογιστές οι μητρικές που χρησιμοποίησα ήταν, κυρίως, της ASUS και οι οποίες απεδείχθησαν πολύ καλές κατά τα δικά μου κριτήρια. Εντούτοις, αφενός η διάθεσή μου να δοκιμάσω μία διαφορετική πρόταση σε συνδυασμό με τις καλές κριτικές που είχα ακούσει από κάτι επαγγελματίες κομπιουτεράδες για την ABIT και αφετέρου ο φόβος που έχω στο να πέσω σε λάθος επιλογή μου προκάλεσαν το προαναφερόμενο δίλημμα. Εξάλλου, δύο φορές "έφυγα" από την ASUS και το μετάνιωσα ιδιαίτερα.

Ελπίζω και εύχομαι στα δικά σας φώτα!!!

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων :grin:

Δημοσ.

Αν δεν έχεις πουθενά κατά νου το overclocking και την αξιοποίηση του κάθε υποσυστήματος του PC σου, άσε την Abit.

Για τους defaultάδες η Asus είναι μια χαρά.

Δημοσ.

Καλοί μου φίλοι σας ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκρισή σας αλλά οφείλω να ομολογήσω πως με θέλγει η ιδέα του υπερχρονισμού του επεξεργαστή και των συναφών υποσυστημάτων και, κατά συνέπεια, θα καταλήξω στην ABIT. ;-)

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

ti enoo..

1. me to pou egatastathike to modem troi blue screen kai reboot. kai den ksekinage

2. me clear to cmos ksekinise i mitriki alla gia kathe shutdown i reset ithele kai clear to bios gia na parei mprosta.. os pou sto 3 clear cmos to uguru kolage sto 9.0. (complete uGuru initial process Award Bios take over booting job) kai i mitriki den ksekinage me tpt.

Δημοσ.

bill έχω παρατηρήσει ότι παροτρύνεις όσους δεν σκοπεύουν να πειραματιστούν με ο/c, να αγοράσουν π.χ asus.Γιατί δηλαδή να μην πάρουν μιά abit πού αφού τα καταφέρνει στα ψηλά άρα θα είναι πολύ αξιόπιστη καί στα normal.Δεν συμφωνείς?

Η μήπως το απλοποιώ πολυ.

Δημοσ.
bill έχω παρατηρήσει ότι παροτρύνεις όσους δεν σκοπεύουν να πειραματιστούν με ο/κ' date=' να αγοράσουν π.χ asus.Γιατί δηλαδή να μην πάρουν μιά abit πού αφού τα καταφέρνει στα ψηλά άρα θα είναι πολύ αξιόπιστη καί στα normal.Δεν συμφωνείς?

Η μήπως το απλοποιώ πολυ.[/quote']

Υπάρχουν δύο "style" μητρικών:

Αυτές που πάνε για τα όρια...αρμόζουν στους παλιούς/φανατικούς ή νεοσύλλεκτους/ανερχόμενους overclockers...δηλαδή μητρικές τύπου DFI, Abit...άντε και Epox.

Αυτές έχουν την "δύναμη" να πάνε στα όριά τους τα components.

Αλλά πολύ συχνά έχουν διάφορες "ευαισθησίες" στις ρυθμίσεις, κάποια πιθανά bugs ( που μπορεί κάποιος που δεν ασχολείται τόσο με το overclocking, και δεν γνωρίζει και τόσο το BIOS, να τον ενοχλήσουν ή και να μην τα λύσει καν ), καθώς και μερικές ιδιοτροπίες ( π.χ. βλέπε την ασυμβατότητα της DFI LanParty nF4 Ultra & SLI Series με τις φτηνές μνήμες, Kingston & Corsair ValueRAM, το issue της Fatal1ty με το CPC [ command per clock ] ).

Υπάρχει και η άλλη "κατηγορία"...μητρικές σταθερές, καλές, ποιοτικές, και για τον "regular" user.

Που θέλει να δουλεύει σταθερά & απροβλημάτιστα στα defaults τα components του, να είναι εύκολη στην ρύθμιση, να μην διακατέχεται από τις "παραξενιές" των "overclockers boards" και να μπορεί να παίξει λίγο στο overclocking μέσω αυτόματων συστημάτων overclocking ( βλέπε Asus AI, MSI D.O.T. , etc ).

Είναι κάτι σαν το:

Όλοι γουστάρουμε ( οι άντρες τουλάχιστον ) τα όμορφα, γρήγορα, ακριβά και σπόρ αμάξια...

Ο καυ*****ς άντρας θα πάρει το RX-7 το τρελό, με τις οδηγικές "ιδιοτροπίες" του, τα service του, η γυναίκα που θέλει καλό και όμορφο, αλλά και ευκολο-οδήγητο αμάξι, θα πάρει το RX-8 που έχει πιο ομαλή οδική συμπεριφορά, δεν έχει τις ιδιοτροπίες του RX-7, ούτε τα πολλά service...

Λίγο "άτοπο" παράδειγμα, but still...close enough :D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...