Προς το περιεχόμενο

Public Sorry and Temperature question

trospe

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο χαλκός έίναι ανώτερο υλικό για ψύξη σε σχέση με το αλουμίνιο. Τα μειονεκτήματά του είναι το βάρος και το κόστος κατασκευής. Εξηγούμαι:

Ο χαλκός έχει πολύ μεγαλύτερη θερμική χωρητικότητα από το αλουμίνιο (ο ίδιος όγκος υλικού "χωράει" σημαντικά περισσότερη θερμότητα). Επίσης ο χαλκός μεταφέρει τη θερμότητα στο σώμα του πολύ γρηγορότερα από το αλουμίνιο. Αν είχαμε μία ψύκτρα ενός μέτρου από χαλκό βάζαμε φωτιά στο ένα άκρο, η θερμότητα θα μεταφερόταν στο άλλο άκρο πολύ ταχύτερα από το αλουμίνιο. Το αλουμίνοι όπως τόνισε και κάποιος φίλος διώχνει την θερμότητα στον αέρα καλύτερα από το χαλκό. Όμως σε καταστάσεις απαιτητικές (στις μεγάλες θερμοκρασίες) προτιμάς να θυσιάσεις λίγη απαγωγή για θερμοχωρητικότητα. Αν φτιάχναμε δύο ολόιδιες ψύκτρες με χαλκό και με αλουμίνιο ο χαλκός θα υπερτερούσε στο 90% των περιπτώσεων (γιατί υπάρχουν φυσικά και άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν αλλά μικρότερης σημασίας, όπως η σχέση όγκου και επιφάνειας, η απόσταση μεταξύ των φύλλων για την κυκλοφορία αέρα κτλ.). Βέβαια εδώ είναι που υπερτερεί το αλουμίνιο σε κατασκευαστικά θέματα λόγω βάρους. Κανείς δε θέλει ένα κτήνος ενός κιλού να κρέμεται πάνω από την κάρτα γραφικών του. Υπάρχουν βέβαια και οι ενδιάμεσες λύσεις τύπου χαλκού/αλουμινίου που φαίνεται να δουλεύουν καλύτερα για διάφορους λόγους.

Υπάρχει πάντα και μια πολύ ανώτερη λύση απο αυτές τις τρεις αλλά μπορείς να τη βρεις μόνο στα καταστήματα Vildiridis. :):):)

Υ.Γ. Εγώ στο μηχάνημα της υπογραφής μου έχω την Arctic Freezer 64 η οποία είναι μια πραγματική φτηνοκατασκευή η οποία δεν αφήνει ποτέ τη θερμοκρασία να ανέβει πάνω απο 44 βαθμούς ...... (ανήκει στην κατηγορία των ενδιάμεσων λύσεων)

Δημοσ.
Ρίξε μια ματιά και στο Silent Tower της Thermaltake είναι πολύ ήσυχο και παίζω με Ρ4-3 στους 40 idle και 58full load, χωρίς overclock βέβαια, είναι με Pipelines και περίπου ΜΙΣΟ κιλό χαλκό....

Εχω την ιδια σε Athlon 64 3000+ @3500+ (939),πολυ καλη..λιγο μεγαλη βεβαια 31 με 32 idle & 35-36 στο φουλ! + 4 ανεμιστηρες..(1 στους δισκους,2 στο πλαι &1 πισω) + Εnermax 485w(με 2 ανεμιστηρες!)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...